Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

kurde wiecie co czy wy tez macie tak ze jak lezycie na boku to was boli brzuch?? teraz sobie chwile polezalam i czuje lekki bol w macicy i w okolicy zeber bo prawej stronie.. ehh chcialabym miec aparat do usg wdomu codziennie bym ogladala paproszka :D

No wlasnie mi lekarz na ostatniej wizycie kazal nadal brac kwas foliowy. Co do bio Oil uzywalam dwa opakowania i nic nie pomoglo a tanie nie bylo. Poszlam do drogerii u mnoe w miescie i dostalam w tej samej cenie ogromne pudlo masci uzywane w salonach kosmetycznych. I po 6 tyg regularnego uzywania rozstepy schodza. Ja uzywalam krocej i nieregularnie i rozstepy zbladly. Teraz jak urodze mam zamiar od razu uzywac regularnie i przez 6 tyg mam nadzieje ze zejda calkowicie albo bardziej wyblakna. Ja jestem tez w trakcie poszukiwania wozka i mi bardzo podobaja sie Roan Martina czy jakos tak. Tyle ze ja rozgladam sie za uzywanym. Z tosia mialam uzywanego X landera i bylam zadowolona choc juz pod koniec zaczal szwankowac. Ale udalo mi soe go sprzedac i jeszcze komus sluzy.

no wlasnie dlatego sie wstrzymuje z kupnem bio oil bo do tanich nie nalezy a nie kazdemu pomaga... rozstepow nie mam i nie mialam tzn mam tylko leciutkie biale po wew stronie ud... tez wlasnie wzielam kwas, jak przegladalam sklady witamin dla kobiet w ciazy to bul tam zawarty kwas foliowy wiec mysle ze nie ma przeciwwskazan...

wlasnie tez sie ostatnio natknelam na to gdzies ktos na blogu wypisywal wyprawke dla dziecka, i byl obowiazkowy monitor oddechu koszt 400zl okolo... monitoruje oddech dziecka i jak np przez 15sek nie wykryje oddechu to zaczyna wibrowac zeby dziecko lekko wybudzic zeby zaczelo oddychac, a po 20sekundach wlacza sie alarm jezeli nadal oddechu nie bedzie... to ma zapobiec naglej smierci lozeczkowej

Narazie mieszkamy na kawalerce wiec corka jest z nami w pokoju. Szukamy wiekszego mieszkania zeby Antosia miala swój pokoj. Od razu zastanawiamy sie nad kupnem dla niej lozka zwyklego. Chociaz w tym drewnianym moze spac bo dla drugiego dziecka mamy turystyczne lozeczko po corce. Zastanawiam sie czy malucha usadowic u nas w pokoju czy moze z Antosia. A moze szukac 3 pokoj. mieszkania i maluszkowi tez zrobić jego pokoj od razu. Boje sie ze placzac w nocy bedzie budzil Antosie. Z drugiej str im większe mieszkanie tym drozsze. Jednak chcialabym miec wkoncu sypialnie tylko dla siebie i meza ale chyba jednak plan ze maluch z nami a Antosia sama jest najlepszym rozwiązaniem. Wg mnie monitor oddechu to tylko strata pieniedzy. Tak samo jak elektryczna niania. Wydalismy pieniadze a i tak zawsze slyszalam Antosie nie wazne czy bylam dwa pokoje dalej czy jeden. Matki po prostu slysza. :)

Tak właśnie czytam o tym i jest napisane nawet tutaj na parenting.pl że może źle działać w pomieszczeniach w których są przeciągi... ale pisze też że można zmniejszyć ryzyko zapewniając odpowiednią wentylację pomieszczenia.. my mamy klime która chodzi praktycznie cały czas.. ja bym nie wytrzymała bez klimy bo robi mi sie tak dziwnie jakby mi powietrza brakowało ale lekarz powiedział że jestem niskociśnieniowcem więc moge sie tak czuć.. co do tego monitoru oddechu to myślę że jeśli maleństwo będzie zdrowe i badania będą ok to chyba nie kupimy..

no wiec wlasnie zastanawiam sie czy jest sens w ogole... :) chociaz nad elektryczna niania sie zastanawiam powazniej, bo mieszkam w domu my mamy pokoj na gorze a kuchnia na dole wiec poprostu gdyby spalo a ja bym byla w kuchni to bym przez nianie slyszala...

Kamilla. Moi rodzice mieszkaja w domu. Jakis czas mieszkalismy u nich my na pietrze a kuchnia na dole. Slyszalam corke nawet jak zamknęłam jej drzwi od pokoju. Dlatego wiem, ze niania to tez wyrzucenie kasy. Ale oczywiście kazdy kupuje to co chce :)

kamilla niania w takim wypadku może Ci się przydać.. My mieliśmy tez mieszkać w domu ale okazało się że jakaś firma robiąc prostowanie złamała płytę na której dom stał i że fundamenty okazały się niewymiarowe.. mieliśmy mieć pokoik na piętrze dla maleństwa a tu klops bo mamy wszystkie prace wstrzymane i ekspertyzy musimy robić. Zamiast wprowadzać się na wiosnę to będziemy mieszkać w małym mieszkaniu z dwoma kotami i maluszek chyba będzie z nami w pokoju póki co... eh no ale nie ma tego złego :D przynajmniej robimy remont mieszkania :D

ja to chyba kupie jakas uzywana poprostu jesli juz bede kupowac:) a jak u was ze zwierzetami, ja mam 3koty w zasadzie 2ktore ze mna na codzien siedza, i dwa psy.. z tego jedna suczka ktora jest strasznie dominujaca i zazdrosna, nie wiem jak ja przygotowac na przyjscie na swiat dziecka..

Ja mam 2 koty i 2 psy.. psy trzymamy na działce a koty w mieszkaniu z nami. Nie wiem jak ze spaniem maleństwa bo nie chce żeby koty właziły do łóżeczka. Z tym że pan rozpieścił koty i na wszystko im pozwala... ;/ i albo koty będą wyproszone do pokoju przejściowego albo nie wiem bo mieszkanie nie nadaje se na zrobienie pokoiku małego nawet dla dziecka.. więc maleństwo będzie spało z nami a koty beda miały do dyspozycji resztę mieszkania. Jeszcze trzeba bedzie to przedyskutować.

Co do pokoiku dla dziecka to staszy synek miał od urodzenia swoj pokoj, ale spać do niego poszedł jak miał ok 8mcy. Wcześniej spał w naszej sypialni. Z młodszym tez tak zrobimy. Teraz kupiliśmy domek szeregowy i bedziemy go remontować wiec kazde z dzieci bedzie miało swoj pokoj :)
Starszy teraz spi na materacu, łóżeczko poszło do schowania jak miał rok.

Co do monitora oddechu kupiłam będąc w pierwszej ciąży. Nigdy to nie użyłam. Sprzedałam nawet nie rozpakwoany. Od koleżanek słyszałam ze bardzo często te monitory dają fałszywe alarmy i tylko sie człowiek stresuje niepotrzebnej.

Za to nianie elektroniczna polecam w 100%. My mamy taka z dużym zasięgiem (ponad 600m) i nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez. Synek ma w nocy u siebie w pokoju włączona nianie i jak np w nocy sie wierci to zdążę do niego przyjść zanim sie całkiem rozbudzi i nie muszę go usypiać od nowa. Także dla mni niania to element obowiązkowy :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl2n0amowleixu.png
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm17vkmfcs.png