Skocz do zawartości
Forum

Ciąża i poród po konizacji szyjki macicy...

Rekomendowane odpowiedzi

Ja będę mieć córeczkę :D Aleksandra może już powoli nadchodzi ,,twój'' czas i dlatego tak źle Ci chodzić i Cię boli? Dara super,że na wizycie ok, co do glukozy to polecam kupić sobie w aptece cytrynową kosztuje 5 zł a jest ok. Ja poziom glukozy oznaczałam dwa razy bo pierwszy wynik był kiepski i przeżyłam. Za pierwszym razem też pojechałam na zakupy a za drugim już siedziałam bo co poł godz mi krew pobierali :/

http://www.suwaczki.com/tickers/oar8yx8dflep1rqv.png

Gość alexandra12000

To dobrze ze na glukozie ok. A no tak trzyma od poczatku ale dzis juz bardzo dużo chodzę i po schodach i wgl bo jestem u rodziny męża i boje sie zeby nie zaszkodzić malej naszczescie wizytę mam w środę.

Gość karolakwidzyn

Witam,ja co prawda nie jestem jeszcze w ciazy ale jestem juz po elektrokonizacji i jak tylko bedzie mozliwosc to chcemy starac sie o dzidziusia,juz bardzo sie martwie bo mamy trudna sytuacje,tesciowa jest po udarze a jak bede juz w ciazy to boje sie jak to bedzie:(alexandra 12000 moge zapytac skad jestes?

naszym typem jest Zosia :) Aleksandra nie martw się ja codziennie muszę śmigać po schodach bo mieszkam w domku dwurodzinnym i daję radę. Też miałam ciężki i pracowity weekend ale już zalegam na kanapie i do wieczora się nie podnoszę. Karola jeśli tylko lekarz pozwoli to staraj się o dzidzię, ja miałam w maju konizację ale normalną nożem a w listopadzie już byłam w ciąży do tego podczas operacji lekarz sprawdzał drożność i tak w ciąży byłam za pierwszym razem po 5 latach na tabletkach więc głowa do góry :D

Gość karolakwidzyn

natalia 1811 czyli prowadzisz w miare normalny tryb zycia?w ciazy bym nie dzwigala ale przy osobie po udarze lezec kilka miesiecy to raczej nie realne:(a nie mamy za bardzo znikad pomocy:(w ogole orientujecie sie po jakim czasie od konizacji mozna wspolzyc i starac sie o maluszka?ja poszlam do gin w marcu w celu odstawienia pigulek i staran o dzidziusia a tu cyto wyszlo 3gr,kolpo dalo obraz jak w hsil i w koncu decyzja:elektrokonizacja,mam 27 lat i dzieci jeszcze nie mam a bardzo chce miec

Gość karolakwidzyn

alexadra12000 ja mialam zabieg robiony w gdyni bo jestem z malego miasta kwidzyn i moj gin dal mi kontakt do gin stamtad mowiac ze jest on bardzo dobry,orientujesz sie po jakim czasie od konizacji mozna sie starac o maluszka?

Gość alexandra12000

Aha ja miałam w kartuzach zabieg. A kiedy mozna sie starać to nie wiem bo ja miałam zabieg jak synek mial pól roku a po 3 latach od zabiegu zaczęliśmy sie starać o dziecko ale ogólnie to ja nie mogę odrazu zajsc w ciaze bo o synka sie tez staralismy prawie rok. Ale lekarze mówią ze chyba pól roku trzeba odczekać. Powodzenia napewno ci sie uda:) grunt to pozytywne myślenie.

Gość karolakwidzyn

dziekuje alexandra12000 pojde na wizyte to sie dowiem,w sumie jestem dopiero 5 dni po zabiegu a juz bym chciala zeby byl ten czas kiedy mozna zaczac starania:)Tobie zycze szczesliwego rozwiazania:)zdrowego dzidziusia:)

normalnym trybem życia to bym tego nie nazwała, zakupy są problemem, sprzątanie też nie jest proste i potrzebuje przy podniesieniu czegokolwiek pomocy męża, do tego zero sexu i dużo leżenia ale da się przeżyć :D Ja miałam tak samo poszłam bo chciałam starać się o dzidzię a tu masakra. W ciąży byłam po pół roku od zabiegu ale po zgodzie lekarza i powtórnych dwóch cytologiach a współżyć mogłam po 2 miesiącach bo zmiany i stan zapalny był duże i przez prawie dwa miesiące od zabiegu krwawiłam :/

Gość karolakwidzyn

natalia1811 mimo tylu wyrzeczen i tak Ci zazdroszcze:)i zycze duzo zdrowka dla maluszka i ciebie,a w ktorym miesiacu jestes?ja sie boje jak cholercia,najgorzej wlasnie z tesciowa:/ona sama jest teraz jak takie duze dziecko

Hej dziewczyny:) ja byłam kiepska w weekend, dzisiaj pomimo tego że dużo leżałam boli mnie krocze.. ale z drugiej strony lepiej psychicznie bo moja Lenka zaczęła się więcej ruszać:)
Aleksandra, ja też się zawsze martwię schodami i staram się chodzić po nich jak najmniej, aczkolwiek mieszkam w domu piętrowym więc jest to nieuniknione u mnie.. a odczuwałaś jakieś dolegliwości po tym wyjeździe? (tzn. brzuch Cię bolał, robił się częściej twardy?) Trzymam kciuki żeby w środę wszystko trzymało:)
Karola, witaj:) co do starań to ja miałam elektrokonizację w czerwcu i zaczęliśmy się starać po około 3 miesiącach, pomimo iż moje wyniki nie są nadal dobre i czeka mnie jeszcze jeden zabieg na szyjce, ale to już po porodzie. Zdecydowaliśmy tak szybko ponieważ mi grozi całkowita amputacja szyjki, a mój onkolog mówi, że te 9 mcy ciąży nie powinny pogorszyć stanu obecnego i tego się trzymam:)
Niestety mi zaczęła szyjka się skracać w 21tc, szpital, leżenie, zero wysiłku... jest ciężko tym bardziej, że mam synka jeszcze w domu i mąż musiał przejąć prawie wszystkie obowiązki. Czasem moja mama mi pomaga:) ale z drugiej strony znam wiele dziewczyn które nie miały zabiegów na szyjkach i też muszą w ciąży leżeć więc zawsze jest ryzyko. A co do opieki nad teściową to też można zorganizować np. siostre PCK

Gość karolakwidzyn

dzieki dara87 staram sie myslec pozytywnie:)choc to trudne,w sumie narazie nie mam co gdybac,najpierw musze otrzymac wyniki i zielone swiatlo na dzidziulke,to ty tam dbaj o was i duzo odpoczywaj:)

Gość alexnadra12000

Nie nic nie bolało i jakoś brzuch bardzo tez nie twardniał ale i tak się boje ze mogłam zaszkodzić , to super ze sie więcej rusza moja za to dzisiaj bardzo malo sie rusza chyba działa na nia pogoda dobrze ze jutro mam wizytę. A kiedy masz teraz wizyte?

Natalia, jeżeli boli bardzo to biorę nospe, ale to na ból brzucha, bo na ból krocza to nie wiem co:) no i poza tym magnez który biorę też mi pomaga (przynajmniej takie am wrażenie:)).
Aleksandra, już jutro wizyta więc się dowiesz co u Twojej szyjki:) Ty jesteś już w 33tc? więc nawet jak się troszkę skróci to ponoć już to jest fizjologiczne, i nie oznacza od razu, że poród zacznie się lada moment:) także spokojnie kochana:) ja wizytę mam za tydzień w środę, ale u innego lekarza bo mój ma urlop, nawet może i dobrze bo poznam być może jakąś nową opinię:)

Gość alexandra12000

Tak 33 tc . O to super ciekawe co inny powie. A mnie czeka prasowanie i pranie ile tych ciuszków dostałam i takie fajne sukienki jakie to wszystko malutkie .... Juz zapomniałam heh:) i dzis dostałam z tego programu bebiprogram kocyk malutki i teczkę na książeczkę zdrowia fajne polecam i to za darmo takze fajnie:)

Aleksandra, ja też zamówiłam ten kocyk, ale jeszcze nie przyszedł.. to mówisz, że fajne? masz różowe? A co do ubranek to ostatnio jak kupowałam troszkę, to też byłam w szoku jakie to wszystko małe i stwierdziłam, że mój synek chyba taki mały nie był jak się urodził:D jak zobaczyłam śpioch na 56 to myślałam, że to dla wcześniaka:) ale obejrzałam zdjęcia i mój synuś się "topił" w tych na 56, więc chyba jednak też kiedyś był taki mały:)
A u mnie też był dzisiaj kurier, przywiózł komodę dla Lenki (do złożenia więc już widzę minę mojego męża jak wróci z pracy:D). Także jak już mam tą komodę to mogę ją powolutku zapełniać hihi
A co do prania i prasowania... oj będziesz miała co robić:) ja zresztą też tylko troszkę później:)