Skocz do zawartości
Forum

Ciąża i poród po konizacji szyjki macicy...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość alexandra12000

Cześć Kasia u mnie bez zmian czas leci jestem z tygodnia na tydzień coraz spokojniejsza o małą. No ty pewnie na dniach urodzisz takie mam przeczucie:) daj znac jak po wizycie bede czekać na wieści:) a ja wózek mam po synku tzw gondole bo spacerówkę to chce nowa a gondola mało co używana. Łóżeczko przewijak itp tez mam musze tylko dokupić kosmetyki i takie drobne rzeczy . Tak w 30 chce się spakować do szpitala w razie W a ty kiedy sie pakowałaś?

Cześć dziewczyny. Cieszę się że u Was wszystko ok:) Kasia, mam nadzieję że już jesteś spakowana, chociaż ja spakowałam się na ostatnią chwile w pierwszej ciąży bo ciągle mi lekarz mówił: "pani jeszcze długo nie urodzi:)" no i urodziłam dokładnie w dniu terminu. Od kilku dni czuję się troszkę gorzej tzn. ciągle dokucza mi ból krocza:/ jestem poddenerwowana, jak na szpilkach czekam na wizytę czwartkową.. Na szczęście moja córeczka odzywa się coraz częściej:) chyba wyczuwa mój smutek, kopie a ja wtedy od razu się uśmiecham:)

Gość alexandra12000

Dara ja tez miałam takie bóle, nawet nie dawno znów sie to powtórzyło. A teraz narazie spokój to chyba się tam co jakiś czas wszystko rozciąga. Tez sie martwiłam ale wszystko ok bylo u ciebie napewno tez jej wszystko ok.

No właśnie dalej nie jestem, może dziś sie uda:) ja tez mialam i mam różne takie klucia, bole itd. Teraz to czasem jak dzieciaki gdzies ucisną to tak mnie zakłuje, że mój mąż wpada w mega stres, bo zdarza mi sie głośniej krzyknąć "ała". W ogóle czasem mam wrażenie, że małego tak nisko czuję, że prawie jakby w pachwinie, jakby zaraz miał wyskoczyć. Jutro idę do lek, ciekawa jestem czy już bedziemy ustalać detale porodu, dam jutro znać.
Dara Ty w czwartek, a Ty Aleksandra kiedy masz wizytę?

Super Kasia, też się cieszę:) nie wiem czy pisałaś już to wcześniej, ale nie przypominam sobie, więc zapytam:) dlaczego będziesz miała cc?
Aleksandra, teraz Ty się martwisz, znam to uczucie, jak zresztą każda matka, nie wiem co Ci poradzić.. jeżeli masz już położną to zawsze możesz się do niej wybrać żeby sprawdziła tętno płodu detektorem, ja tak przynajmniej zrobiłam wtedy co ruchów nie czułam, pisałam o tym.
Moja mała zrobiła się dość aktywna więc troszkę zawsze jestem spokojniejsza jak ją czuję, natomiast ciągły ból krocza mnie martwi jutro dowiem się od gina może coś więcej, dam znać po wizycie.

Aleksandra, z tymi ruchami to jest ponoć tak, że dzidzia nie zawsze każdego dnia rusza sie tyle samo, więc może zjedz trochę czekolady i sie uaktywni;) ale oczywiście jeśli ma Cię to martwić to lepiej sprawdzić.
Dara, cc będę miała ze względu na bliźniaki. Choć ułożone są glowkowo i mogłabym próbować sn to jednak mnie to przeraża. Daj znać po lek.

Gość alexandra12000

No właśnie ruchy czuje o tych godzinach co zawsze się rusza ale sa inne tak jak by mala byla odwrócona w druga stronę takie jak by tępe nie wiem wiem jak to nazwać no i mniej się rusza:( juz pare razy tak miałam nawet ostatnio jak na wizycie bylam to lekarz zrobil USG i mówił ze sie rusza moze to tez robi to ze mam łożysko na przedniej ścianie.... To czekamy dara co tam lekarz powie.

Gość alexandra12000

Dara trzymaj sie będzie dobrze wiem ze łatwo sie mówi ale musisz myśleć pozytywnie moze to jedno razowe, Kasi tez sie raz skróciła a potem juz bylo ok. Lepiej jak w szpitalu tam jestes pod dobrą opieka . A mówili cos czy bez ci cos zakładać? Passer, szew? Daj znac jak się czegoś dowiesz bedzie dobrze!

Dara, przykro mi, wiem co czujesz, ale z wlasnego doświadczenia mogę Cię pocieszyć, że lekarz dmucha na zimne i chce sprawdzić czy wszystko ok. Super, że nie masz skurczy bo to czasem trudno zatrzymać. W ostateczności może Cię czekać leżenie, ale to działa i to jest najważniejsze. Ja wylezalam juz 12 tygodni i dalej maluchy są w brzuchu. Może u Ciebie wystarczy żebyś tylko trochę polezala? 26mm to jeszcze całkiem nie najgorzej. Zobaczysz, wszystko będzie dobrze, dawaj znać co i jak!

Jestem w domu.. mam się jeszcze bardziej oszczędzać, dodatkowo dostałam duphaston x3, i mam stan zapalny pochwy więc znowu globulki, miałam robiony posiew i wg tego podobno wypisali leki bo ostatnio jak dostałam to stan zapalny wcale mi nie minął:/ no i teraz wizyty raz w tygodniu.. Nie wiem czy ten ból który odczuwałam był objawem skracania szyjki bo nic mi na ten temat nie powiedzieli, w ogóle jakoś mało mi mówili.. dzisiaj brzuch mnie boli ale już mniej.
A jak Wasze samopoczucia dziewczyny? Dzięki za wsparcie!

Gość alexandra12000

No widzisz bedzie dobrze! Grunt ze twarda, a ja sie martwię bo od trzech dni mala jest spokojniejsza czuje ruchy o tych godzinach co zawsze się rusza i wgl ale są spokojniejsze takie bardziej wypinanie przeciąganie. Nie wiem czy ma tam miej miejsca czy co... Jak się nie poprawi to pójdę szybciej do lekarza ale każdy pisze ze dobrze ze ruchy sa.Zawsze cos ...

Czesc dziewczyny! Jak Wasze samopoczucie? Moje już dzisiaj lepiej, mała od rana ciągle się wierci w brzusiu:) Wczoraj byłam podłamana, strasznie boję się ciągle o córeczkę i nie mogłam myśleć o niczym innym.. a jeszcze co niektórzy uprzejmi stwierdzili, że mi zazdroszczą, bo mam tak fajnie, leże i nic nie robię.. a ja ciągle drżę o moje dziecko, boję się robić cokolwiek, w wypisie ze szpitala mam napisane: "stan zagrażający poronieniem" i nie mogę tego wybić sobie z głowy:( ból pleców utrzymuje się ciągle, na prawdę tak ciężko zrozumieć że nie mam tak fajnie...

Gość alexandra12000

Dara bedzie dobrze ja tez ciągle mam jakies głupie myśli i nie mogę ich za nic wybić z głowy teraz jak juz mala jest duza to np mysle o pępowinie.... Chyba kazda z nas tak ma jak się urodzi to tez będzie się martwić. U mnie mala tez sie wierci ale tak delikatnie i chyba juz tam ma mało miejsca. Ale i tak się martwię do tego zaczęła mnie pochwa bolec takie ukłucia czuję. A z tym leżeniem to tez to przerabiałam nie ma co się przejmowac Glowa do góry bedzie dobrze:) Kasia gratuluję ale ci zleciało!