Skocz do zawartości
Forum

Ciąża i poród po konizacji szyjki macicy...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość alexandra12000

Kasia no właśnie ta kondycja nawet wczoraj się zastanawiałam jak to będzie po porodzie jak zrobię pierwszy skalpel:) dara no wlasnie juz nie wiem kogo sluchac przecież przez USG zawsze dokładniej no i każdy mierzy, chyba najbardziej to mojemu lekarzowi ufam ale ten z gdańska umie podnieść na duchu mówi ze będzie ok tylko mam się oszczędzać. Ja mam na plusie 6kg ale tak przed 20 miałam skok wagowy :) a jem tak samo tylko te slodycze nie chca dać mi spokoju ciągle za mną chodza:)

Ja też mam zawsze mierzoną szyjkę w usg, ale może u mnie ze względu na to, że już sie skrociła. W takim badaniu ręką chyba ważne jest to, że lekarz czuje czy jest rozwarcie i jaka jest konsystencja szyjki, twarda czy miękka, wiec chyba warto miec i jedno i drugie:) ale pewnie co lekarz to inny obyczaj.
Ja mam juz 12kg...nie chcialabym miec 2 z przodu;) ale bedzie co ma byc. Najwyzej trzeba bedzie codziennie chodakowska uskuteczniac rano i wieczorem;)

Dokładnie, co lekarz to inny obyczaj :) a co do tycia... ja mam 4kg na plusie i duży apetyt.. mam nadzieję, że później troszkę ten apetyt zmaleje:) Widzę, że też ćwiczyłyście z Ewką, lubię ją:) Ja się zastanawiam, jaki dystans przebiegnę na pierwszym treningu po porodzie:) A imiona dla maluchów już macie wybrane?:)

Gość aleksandra12000

Dara ja znalazłam imie Jaśmina, mąż chcial Julia ale juz tyle ich jest ze chyba zostanie Jaśmina. No ja z nią od roku ćwiczyłam i jestem ciekawa kiedy po porodzie wrócę do ćwiczeń bo po ostatnim porodzie to tak mnie bolalo ze przez 3 tygodnie nie mogłam siedziec ani leżeć nic , mam nadzieje ze teraz będzie lepiej .

Ja jeszcze nie wiem czy chłopak czy dziewczynka.. może Nataniel, Igor, Ignacy albo Hania..:) Julia faktycznie już częste, ale jeżeli Wam się podoba to czemu nie:) dzisiaj tak fatalnie się czuję, ciągle mi niedobrze, wymiotowałam, nie mogę jeść:( to już raczej nie mdłości ciążowe, może wirus? zawsze miałam taką tendencje do 3dniowych wirusów, ale teraz w ciąży to się boję o maleństwo:(

Gość alexandra12000

No mi to tak bardziej Jaśmina sie podoba i tak chyba zostanie, no wiem 6 tygodni szybko zleci jak juz jest maluszek . A ja mam dzis znowu troche stresu bo maz mnie denerwuje i boje się ze to moglo malej zaszkodzic...

Gość alexandra12000

W pierwszej ciąży w 16 tc a teraz w 18 tygodniu niby szybciej cos tam czułam ale nie wiem do konca czy to byla mala bo byly bardzo nieregularne ale od 18 juz każdy dzien czuje tylko czasem ma takie okresy ze Malo sie rusza wczoraj szalała a dzis cisza dopiero teraz się wierci , ciągle stres jak czujesz juz ruchy to sie denerwujesz ze Malo sie rusza a jak jeszcze ruchów nie czuć to tez sie denerwuje czy wszystko ok... I tak to juz jej chciałabym żeby byl juz czerwiec i miec juz ja blisko siebie: ) a ty się jakos oszczedasz? Leżysz dużo w dzień?? Czy lekarz ci nic nie mowil? Bo mi to leżenie ostatnio znowu nie wychodzi bo ciągle cos do zrobienia.

Ja w 1szej czułam po 20tyg., teraz jeszcze nie czuję.. ale myślę że już lada moment:) Widzę, że jesteśmy podobne bo mi też to leżenie nie wychodzi:( jak za dużo leżałam to mnie ciągle plecy bolały i byłam nie w humorze, jak się więcej ruszam to lepiej się czuję, ale za to mam wyrzuty sumienia, że powinnam się bardziej oszczędzać.. Aczkolwiek lekarz pozwolił mi ostatnio na więcej ruchu niż na początku ciąży, jak to powiedział "jak Pani odpocznie to można się poruszać":)

Gość alexandra12000

No ja tez mam wyrzuty sumienia jak za dużo chodzę albo sprzątam , ale ja nie umiem tak calkiem leżeć . A czujesz czasem tez klocie w pochwie bo mnie ostatnio często lekarz mówi ze wszystko ok ale ja i tak się martwię , jeju niech ten czas szybciej leci.

Hej dziewczynki, ja po piątkowej wizycie dopiero mogłam się zalogować :/ U lekarki niby wszystko ok ale w piątek znów idę na kontrolę sprawdzić czy szyjka się nie skraca, duphaston mam brać do 20 tyg plus leżenie i zero seksu. Ale mała zdrowa i z nią jet ok chociaż nie mam żadnego zdjęcia bo cały czas robiła salta. Ponadto dostałam leki na moje żyły bo moje nogi są już całe w pajączkach :/

http://www.suwaczki.com/tickers/oar8yx8dflep1rqv.png

Gość alexandra12000

Czesc Natalia no to fajnie , bedzie ok ja tez idę ale w środę martwią mnie te klucia w pochwie a tak to ok . Ważne ze dzieci zdrowe niedługo wiosna czas szybciej zacznie lecieć . Ehh te szyjki...

Aleksandra, nie martw się kłuciami, też je mam i czasem ból w kroczu, nawet pisałam kiedyś tutaj o tym:) Natalia, lekarz kazał Ci leżeć cały czas? ja mało coś leże, już narzekałam na to.. trochę się martwię bo następną wizytę ustalił mi dopiero po 4 tyg, czyli jeszcze 2,5tyg.. ja teraz biorę luteinę pod język 4 razy na dobę, bo dopochwowo zalecił probiotyk ze względu na złe pH

Gość alexandra12000

Mam taka nadzieje dziewczyny , bo jak czytałam o tym to ze to mogą byc objawy skracania a jak na początek ciąży pytalam się bo tez tak kulo to lekarz mowil ze się wszystko rozciąga. Kasia a ty juz jestes w 30 tc czy dalej? Ja dopiero 24 tydzień jeszcze ponad miesiac i bede wyprawke kupować bo tak troche mam po synku ale i tak kosmetyki pampersy itp trzeba kupic a wh juz cos macie? Czy tez czekacie do bezpiecznego tygodnia?

Aleksandra, Ty jeszcze będziesz musiała dokupić kilka ślicznych różowych sukieneczek hihi:) Ja mam 18 tydz więc nie myślę o wyprawce, większość rzeczy po synku "leży na strychu i czeka już":) jak będzie dziewczynka to tak jak Ty będę musiała dorzucić do jej szafy sukieneczki a jak chłopak to ubrań mam jak dla bliźniaków:)