Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Ann

Co dziś robicie na obiad?

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie dziś zupa ogórkowa, a na drugie kluseczki leniwe

Ja wolę gotować na bieżąco. Szkoda mi weekendu na siedzenie w kuchni, to czas dla rodziny, na wyjścia, wyjazdy, rozrywki.
Zresztą nie wszystko da się przygotować wcześniej i zamrozić, u nas dominują zupy które robi się szybko i drugie dania składające się z kasz różnego rodzaju, mięsa, warzyw, świeżych surówek. Bigosy, fasolki po bretońsku to nie są jeszcze potrawy dla moich dzieci, nie lubią ich.

Robyn993, nie wiem czy znasz to znasz: http://smakoterapia.blogspot.com/
http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/
Mi podobają się te przepisy.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Fasolkę jada tylko mąż - moje dzieci też nie lubią.
Ale pierogi to dla mnie wybawienie na "nie mam czasu/nie mam pomysłu".
Poza tym u mnie zawsze jest zupa gotowana "na następny dzień" bo jak tylko wchodzę z chłopakami do domu to słychać tylko jeden przeraźliwy jęk "jeść!" - nie wytrzymaliby czekając na to aż ugotuję obiad.
No, ale "lepiej na piekarza niż na lekarza". Także ten-tego niejadkami to oni nie są ;)


http://suwaczki.maluchy.pl/li-70301.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-70299.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nauzyka, to tylko się cieszyć że dzieci nie są niejadkami. Ciekawa jestem tego Twojego wieczornego gotowania. Ty taką zupę ugotowaną późnym wieczorem schładzasz potem by szybciej wystygła i byś mogła ją włożyć do lodówki przed pójściem spać czy czekasz spokojnie do rana aż wystygnie i dopiero wtedy ją chowasz?

P.s. Ja fasolkę po bretońsku lubię, ale dzieci nie, a dla mnie i męża nie opłaca się gotować. Wolę ugotować coś co zjedzą wszyscy. Na szczęście moje dzieci też jedzą prawie wszystko, pod warunkiem że jest to dobre. ;-)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli zupę gotuje ok. 21 to budzik na 1 w nocy i wstaję (wiem-to chore tak wstawać - ale cóż) i wstawiam do lodówki. A jeśli akurat jest zimno na dworze to wystawiam na balkon i po godzinie już można do lodówki, jeszcze zanim pójdę spać to już można do lodówki.
Czasem zamrażam rosół i rano wyciągam go z zamrażarki, a jak wracam z pracy to pędzikiem robię z niego zupę.
Ech pracujące mamy nie mają lekko z gotowaniem :(
Ale "cycki do przodu" i trzeba sobie radzić.

Ulla - u mnie starszy lubi z fasolki po bretońsku zjeść z 10 fasolek ale TYLKO fasolek, bez całej reszty.


http://suwaczki.maluchy.pl/li-70301.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-70299.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzieci to potrafią i mają te swoje "upodobania" nauzyka gratuluję poświęcenia ja też gotuję na dwa czasami na trzy dni ale w nocy to by mi się nie chciało
teraz szukam sprawdzonego przepisu na makaron muszelki ale taki duży może macie coś co robiłyście i polecacie

monthly_2015_11/co-dzis-robicie-na-obiad_38641.jpg


http://www.suwaczki.com/tickers/kjmn20mmu0okh9gs.png
http://www.suwaczki.com/tickers/9o2zvhpgkhvwrq18.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

widziałam przepis na faszerowane łososiem ale myślę że można nimi napełnić wiele ciekawych mięs i ryb
a u mnie fasolka dla reszty a ja na suchym chlebie


http://www.suwaczki.com/tickers/w5wq3e5en5kuzrs6.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5eqgubclqa.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

nie niestety nie robiłam ale chciałam kupić takie muszle i zrobić - nie wiem czasem czy Ewa Wachowicz tego nie szykowała
a u mnie dzisiaj pieczeń w wersji od mojej mamy - pewnie wyjdzie pysznie


http://www.suwaczki.com/tickers/w5wq3e5en5kuzrs6.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5eqgubclqa.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Domi, pisz szybciutko jak zrobiłaś te muszle. Czym je nadziałaś? Jeśli mnie oko nie myli to pływają w jakimś czerwonym sosie? Jak długo je zapiekałaś?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...