Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Maniusia_90 Agatka to moja córeczka ale jest naszym Aniołkiem w niebie....

My dla córeczki od poczatku mielismy imie Agatka ale coreczke juz mamy wiec bedzie trzeba cos wymyslec, mi sie podoba jeszcze Emilka, Hania, Gabrysia, ZOsia, Zuzia i Pola ale to pozniej bedziemy dumac a dla chlopca tez juz mam imie od poczatku poprzedniej ciazy, Kacper... razem zgodnie nam sie spodobalo....

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Witam wszystkie obecne i przyszłe mamy :)
Jestem szczęśliwa, test wskazał 2 kreski, pierwsze usg pokazało 5 mm pęcherzyk, dwa tygodnie później 2-gie usg pokazało pęcherzyk z dzidziusiem 9,7 mm, słyszałam jego serduszko biło 144 razy na sekundę- tego uczucia nie da się opisać. Mimo wszystko, że lekarz mówi, że wszystko jest w jak najlepszym porządku, tak strasznie się boje, żeby coś się nie podziało. Jak sobie radzicie z tym stresem?
Ciągle szukam jakiś statystyk czy mój dzidziuś jest już bezpieczny :( zwariować można
Czuję się kiepsko, pracuję, ale byle jak, nie chcę na razie nikomu mówić, że jestem w ciąży z obawy, że coś się może podziać.
Boję się myśleć o porodzie, imieniu, żeby nie zapeszyć :(
Tak chcemy tego Maleństwa!!!
Na chwilę obecną ma 8 tygodni :)
Dobrze, że są osoby które są w podobnej sytuacji :*

Agusia:)
Gratuluję podwójnych skarbów w brzuszku:)
W którym tygodniu jestes kochana?
Ja również mam w brzuszku dwie kruszynki. Jak dowiedzieliśmy sie z narzeczonym to przeżyliśmy w pierwszym momencie szok. A teraz się bardzo cieszymy;) Mi lekarz w 7 tygodniu powiedział że to ciąża jednojajowa jednoowodniowa i jednokosmowkowa. Idziemy do lekarza w poniedziałek na kolejne USG i mam nadzieję ze zobaczy ściankę pomiędzy dzieciaczkami. Podobno na początku lekarz może jej nie widzieć...Trzymaj się cieplutko.

http://www.suwaczek.pl/cache/00a57e5796.png

Sprawdziłam co mi ten ginekolog na kartce na zaparcia zapisał, jeżeli dobrze odczytałam: Daphnegin. Chociaż w necie nic nie znalazłam o tym, więc może coś źle odczytałam :( Pewnie trzeba by w aptece zapytać.

Co do przeczuć, mam już córkę Maję (3 lata skończy 1 października), tym razem mam nieodparte wrażenie jak patrzę na monitor USG, że będzie chłopak. Imiona - dla dziewczynki zgodziliśmy się od razu na Hanię, chłopak jeszcze negocjujemy, ale ja bez alternatywy chcę Adasia i mam nadzieję, stanie na moim ;) Na mąż ma podobne podejście do mnie, chcemy proste i krótkie imię, którego nie da się zbytnio przekształcać, skracać, itp. Mój mąż zawsze powtarza: każde imię powyżej 2 sylab nigdy nie będzie w praktyce używane w pełnym brzmieniu, więc po co je nadawać? :)

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c15nmjagfd6bq.png

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9uay3luwocfhs.png

Hej kiedyś pisałam ze mam 3 letnią Maję i dwa aniołki teraz ciąża na zastrzykach z heparyny i progesteron. (Fvl i APS)

Leci mi 9 tydzień teraz (8+4) i na szczęście poza tym że źle znoszę ciążę to nic strasznego się nie dzieje a jak tam dzidziuś to zobaczymy w niedziele. Wybieramy się prywatnie bo tu w UK pierwsze usg dopiero robią w 12 tyg. Jestem strasznie ciekawa czy wszystko wporzadku. 3majcie kciuki:)

Jejku jak wcześniej były mdłości tak teraz nam ciągle na coś ochotę. .. masakra. Nie objadam się ale co godzinę musze coś jeść.

Jak myślę o płci to coraz bardziej przestaje mnie to interesować. Co będzie to będzie. I tak kiedyś chciałabym mieć jeszcze dwójkę dzieci, więc córka tez się jeszcze trafi:)

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Ania777
Już myślałam, że mi mdłości przechodzą, a od wczoraj wróciły ze zdwojoną siłą :(
Mimo prevomitu i tak mnie mdli.
Plecy też coraz bardziej bolą, jak dłużej poleżę to potem wstać nie umiem.

Ja też tak mam że czasem przechodzi aby później bardziej dać w kość :/ Już niedługo nam zostało do 2 trymestru. Może wtedy nieprzyjemne objawy ustąpią na dobre ;)

http://www.suwaczek.pl/cache/ea90863560.png]Tekst linka[/url]

Ale się narobiło z tym Kazimierzem :-)
W pracy spokój. Kolega przywiózł mi wędzone pstrągi, tak mi pachniało przy biurku, że musiałam spróbować. .. i tak poszło pół rybki :-) smaczna - resztę zjem w domku.
Nie chcę zapeszać, ale mam wrażenie, że mdłości takie coraz słabsze :-)
A tak ogólnie jak siedzę sobie w pracy przy biurku to muszę guziki w spodniach odpinać ;-)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3k7h3v8d7d.png

Ktoś pytał o to, że za późno mam usg. Ja do lekarza chodze juz od 18lutego :) a dopiero teraz dal skierowanie, i idę 2.04 nie mogę się doczekać ;)
Oczywiście pochwalę się. Narazie mamy termin na 17.10 ale na pewno się przesunie. Myślimy z mężem o Douli. Ktoś słyszał korzystał? Wiem, że mąż chce być przy porodzie i mam nadzieję, że zachowa zimną krew.

http://www.suwaczki.com/tickers/hchyskjoy7fhx0es.png

ja problem guzikow mam z glowy bo odkad zaczalema przybierac na wadze w poprzeniej ciazy tak spodnie poszly w odstawke i chodze w samych leginsach i getrach a wiadomo one sa rozciagliwe... bedzie trzeba pozniej kupic wiekszy rozmiar i po sprawie :)

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Ja o douli nie pomyslałam. Nie chciałabym obcej kobiety. Wiem ze to doświadczona osoba z którą nawiążecie więź, ale to mimo wszystko obca osoba. Ja miałam poród rodzinny. Rodziłam z mężem i nawet matki nie zabrałabym na porodowke. Chodziliśmy razem do szkoły rodzenia i mnie to niewiele dało. Ja się poddalam temu co robiło ciało. Wtedy ból był mniejszy. A mąż dawał również rade- po swojemu:) po godzinie juz rozumiał mnie bez słów. Miał nie patrzeć na akcje na dole ...I był tam pierwszy :D

Jedni sobie chwalą taką panią a inni uważają to za zbędny wydatek.

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

ja juz mam od gory ustalone ze bede miala cesarke wiec nie martwie sie tym, kiedys rozmawialam z moim o tym zeby ja bym chciala zeby byl przy porodzie ale nie on nie chcial wiec go nie namawialm, moze teraz bedzie chcial byc przy cesarce... mamy jeszcze czas na zastanowienie...

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

@Kaszka zwracam honory heh...w porównaniu z Tobą to żadna z Nas nie ma problemowej sytuacji imionowej :P
Czytam, patrzę i dzień rybny widzę. Ja też dzisiaj postawiłam na rybę, a dokładnie pieczonego łososia w cytrynach do tego gotowany kalafior :)
Wstępnie rozmawialiśmy o porodzie i mój Michał nie chce być przy parciu i darciu, ja go też nie chcę :P Będzie ze mną ciotka położna...wolę personel medyczny, niż faceta, mamę itd...by mnie tylko irytowali.