Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, zaglądam zobaczyć czy juz któraś pazdziernikowa sie rozpakowala... :p bo ja bym juz chciała... Mam kryzys i dość bycia wielorybem ;/ ciężko jak cholera do tego jakies przeziębienie mnie meczy. ;/
Co do tego gdzie co i jak z praca to ja tez nie wiem. Tez się pogubiłam. W piątek mam wizytę u gin i tez na pewno dostane zwolnienie juz do porodu ... A co dalej to nie mam pojęcia :p
Wózek my tez juz nabylismy i również camarelo! Tylko kolory inne... Wstawie zdjęcie.
Ja przytylam 10kg. Ale czuje sie jak slon. I okropnie bola mnie zebra! Juz mam strasznie dość ;/

http://fajnamama.pl/suwaczki/bpu69gp.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/tgxhalv.png

Witam serdecznie. Jestem tu nowa, chodź nie do końca... :-) Zaglądam tu już od jakiegoś czasu i stwierdziłam, że warto do Was dołączyć. Fajnie tu u Was :-) Nasz termin porodu to 2 październik. Pomimo młodego wieku, to planowana ciąża :-) Wraz z mężem nie możemy się doczekać WIELKIEGO SPOTKANIA z naszą Córunią. Dotychczas ciąża przebiegała bez większych problemów, jedyne co to mam stwierdzoną tachykardię (serce bije mi jak szalone), ale z tym to już się borykam jeszcze z przed czasu ciąży, tak jak z niedoczynnością tarczycy. Jedynie co mi się przypętało, to nadciśnienie jakoś tak od dwóch miesięcy. Na szczęście nie jest ono silne i leki pomagają. Mam nadzieję, że nie zakwalifikuje mnie to do cc. Póki co nie było o tym mowy. Tydzień temu byłam na wizycie kontrolnej, szyjka jeszcze długa... Liczyłam na to, że może coś szybciej zacznie się dziać, ale raczej nie ma na co liczyć ;-) Ciężko już mi :-) To tak w skrócie o mnie :-) Pozdrawiam

Pauuulalala
Martyna1 witamy ;) ja też młoda bo 19-stka a dziecko nie było wpadką ;>

sheViolet świetna bryka ;)

Dziewczyny jaki płyn do h.intymnej kupujecie na 'po porodzie' ? Bo ja nie wiem czy kupować specjalny czy jakieś szare mydło....

Ja uzywam lactissima ciaza i polog z soraya. Od poczatku ciazy i jestem zadowolona,bo nie mialam zadnej infekcji :)

A wiek uwazam za dobry. Tez chcialam mlodo i jestem z moich 22 zadowolona. Gdyby sytuacja byla odopowiednia to moze nawet wczesniej bym sie zdecydowala. Uwazam ze sie wyszumialam, imprezowac nawet przed ciazs mi sie juz nie chcialo, wiec nie czuje "ze cos trace" :)

Pauuulalala
Martyna1 witamy ;) ja też młoda bo 19-stka a dziecko nie było wpadką ;>

sheViolet świetna bryka ;)

Dziewczyny jaki płyn do h.intymnej kupujecie na 'po porodzie' ? Bo ja nie wiem czy kupować specjalny czy jakieś szare mydło....

Ja mam 32 i też dla niektórych to wpadka bo po ślubie nie byliśmy.

Odnośnie płynu to u mnie Biały Jeleń używam od czasów przed ciążą polecano też na SR. Ja panuję cały dom na chwilę przenieść na Jelenia, uważam że lepiej będzie niż pachnące żele pod prysznic. Mąż od dawna używa, mamie wszystko jedno

Witam nowa Mamusie.
Jestem po wizycie u gp. Szyjka skrocona, ale rozwarcia brak. Nie ma specjalnych przeslanek, że cos zacznie sie dziać, teraz to już może nastąpić w każdej chwili. Następna wizyta jak dotrwam za dwa tygodnie, a w piątek 25.09 KTG i testy meninga (?) w szpitalu. Dostalam skierowanie na morfologie i mocz oraz pobral GBS. Mam poczucie, że już naprawdę moge zostać mamą w każdej chwili i mam mieszankę uczuć, na szczęście z przewagą tych pozytywnych.
Fajne te Wasze wozki. Na szczęście ja odkupilam od siostry x-landera xa, bo chyba nie umialabym sie zdecydowac takie cuda w sklepach.
Do higieny kupilam szare mydło z Bialego jelenia - polozna polecala na SR, podobno rana krocza sie ładnie goji.

http://www.suwaczki.com/tickers/n59y2n0a6bii8fnq.png

Eh zazdroszczę wam kupna wózków. My dostaliśmy od siostry męża m No i już nic nie mówiłam,że marzy mi się zupełnie inny. Choć ten jest masywny, ładny , to pozbawiło mnie to czegoś. Ale z drugiej strony kasa w kieszeni. No a mamy tyle wydatków... A dziś jeszcze okazało się, że córka ma astygmatyzm i trzeba okulary... Dobrze, że załapaliśmy się na darmowe badania wzroku profesjonalną"maszyną".

Ja po wizycie. Dobrze, że zrobiłam tą morfologię i mocz, bo wyszedł mi stan zapalny. Mam jakieś fosforany w moczu, leukocyty, ertytrocyty i bakterie liczne. Dostałam antybiotyk Monural. Mam zażyć dziś i za tydzień.
Dzidziuś ma 2080g i wychodzi zamały o jakieś 1,5 tygodnia. Bardzo mnie to martwi. Mam wytrzymać jeszcze min. 3 tygodnie i na 99% ma być cesarka...
Trzymajcie się, ja nie mam już dziś na nic siły, najchętniej zaszyłabym się gdzieś z kąt i popłakała...

Dziękuję za miłe przywitanie. Nie liczyłam na tak szybki odzew :-) Ja mam 23 zaraz, w dzisiejszych czasach pewnie dla niektórych to już stara jestem jak na pierwsze dziecko hehe ;-) Bardzo, ale to bardzo cieszę się na tę ciążę i też nie czuje, że coś tracę. Wręcz przeciwnie- spełniam się jako kobieta. Dopiero co tu konto sobie założyłam i nie do końca wiem jak to tu wszystko działa, np. jak odpowiedzieć na wybrane wpisy? Czy nie raz mam ochotę udusić męża? Oj, ostatnimi czasy to coraz częściej :-P Co do wózków, ciężki był wybór, w końcu zdecydowaliśmy się na: Jedo momo special edition, taki szary z możliwością wpięcia fotelika w stelaż. Z początku chciałam x-lander, ale ceny nas przeraziły, chodź ten z Jedo też przekroczył sumę jaką planowaliśmy wydać... Ja od dłuższego czasu używam żelu do hig. intymnej z ziaji i przy tym zostanę :-)

Ja tez używam żelu z ziaji chociaż miałam w planach kupic z białego jelenia ... Ja pierwsze dziecko urodzilam jak miałam 22lata teraz mam 25 lat i drugie w drodze;) jestem szczęśliwa i zawwzze wiedziałam ze będę miała wczesniej dzieci ;) i tak właśnie się dzieje ;) jak zaczynaliśmy planować rodzine z mężem to zawsze się śmiałam ze najpierw chłopiec potem po 3 latach dziewczynka. No i tak jest. Z tym ze co do imion miałam inne plany hehe miał byc Igor i Nikola a jest Bartosz i Laura. Hehe
Co do wózków to z Bartkiem nie mieliśmy kasy to kupiliśmy używany xlandera. Ale nie bylam zadowolona. Teraz mamy więcej lasy to juz nowy kupiliśmy;) obym byla zadowolona ;)
Widzę tu zbliżające sie porody ... U mnie tydzień temu tez niby krótsza szyjka byla ... Ale jakos nic nie posowa sie do przodu... Masakra to czekanie ... Do tego mam paciorkowca bralam antybiotyk i w pt maja znowu brać wymaz ... Czy antybiotyk go zwalczyl ... Ale teraz mam jakies swędzenie... Wiec jakas infekcja na pewno jest ;/

http://fajnamama.pl/suwaczki/bpu69gp.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/tgxhalv.png

Ja też postawiłam na białego jelenia, po 1 porodzie też używałam. To samo jeśli chodzi o żel pod prysznic, żeby dziecko przystawiane do piersi nie miało kontaktu z jakimiś chemicznymi dodatkami i mydło do rąk dla rodziny, która będzie miała kontaktu z niemowlakiem. Wszystko oczywiście tylko na początek, potem już przejdę na jakieś zwyklejsze pewnie.

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c15nmjagfd6bq.png

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9uay3luwocfhs.png