Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Ja ogolnie mam nie za duzo ubranek dla malego, wszyscy mnie uprzedzali, zeby duzo nie kupowac bo beda w prezentach w odwiedziny przynosic.
Wszystkie moje ubranka dla Antoska:
5body 56,
5body 62
4 pajace 56
5pajacy 62-68
4 polspiochy 62
5spiochow 56-74
1 dres 68
1 spodenki dresowe 68
3 koszulki 68

I kombinezon taki cieplejszy polarkowy na wyjscie ze szpitala, na moje oko to rozm 68 wiec jesli nie bedzie srogiej zimy to posluzy mi troche dluzej niz tylko w pazdzierniku.

I poki co to tyle... Mega malo w porownaniu do innych Mam ale stwierdzilam, ze zawsze moge dokupic jak sie Maly urodzi. Szykuje sie duzy, wiec nawet nie wiem jaki rozmiar bedzie dobry. A te 56 ubranka ktore mam to sa praktycznie takie jak 62. Staralam sie wybierac z wiekszych rozmiarowek

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5e8l9cwgv2.png

Ja to nawet nie liczylam ile czego mam bo wiekszosc dostalam.
Kombinezonu typowego zimowego nie mam ale to sie dokupi jak bedzie sroga zima bo mam ze 4 takie polarkowe mniejsze i wieksze. A i dzisiaj stwierdzilam ze wezme sie za fpranie wozka, dostalism od brata i bratowej ale wiadomo stal dlugo to trzeba wyprac. I znalazlam jeszcze cos jak spiwor do fotelika. Pomimo ze granatowy to moze byc bo jest gruby polarowy a z zewnatrz taki nieprzemakalny wiec tez dobre.
A z ubranek to ja musze sobie jakis tylko ladniejsze ze dwa pajacyki kupic do szpitala i czapeczki bo mam ale wieksze sa i bardziej na zime.
DObra ide wyciagne te obicia wozka i zobacze jak sie wypraly.

Na polepszenie nastroju w ta ponura pogode ugotowalam sobie kisielek :D cytrynowy :D

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

~Angel16

Cześć, czytam wasze forum od początku, ale jakoś nie miałam odwagi się odezwać. Teraz zmobilizował mnie wpis na temat cukrzycy ciążowej, z którą niestety również się męczę. Chciałam się zapytać jak wysokie skoki cukru miałaś i jak często Ci się zdarzały. bo mi niestety ostatnio trochę skacze i się zastanawiam, czy już muszę się martwić.
A tak o mnie to będzie moje pierwsze dziecko, mam termin na 8 października, spodziewam się dziewczynki, a jeștem z Gdańska.

Witaj! ;) Ja również mieszkam niedaleko Gdańska - Kartuzy ;)
magdalena3 Idę do sklepu po kisiel :D

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5euxfrmqfx.png

Ja się jakoś nie umiem zebrać, żeby ubranka policzyć...
Sama nie wiem ile czego mam, muszę się za to zabrać bo nie wiem czy, ile i czego trzeba dokupić.
Dostałam trochę od szwagierki, trochę od siostry, coś kupiliśmy i tak się nazbierało.

Z rozm. 56 chcę mieć kilka "zestawów", ale raczej nie będziemy szaleć bo mała póki co zapowiada się na większego dzieciaczka, a jak urodzi się tak jak ja to 56 nawet nie założy.

http://fajnamama.pl/suwaczki/7dr3e5c.png

Ania777
Ja się jakoś nie umiem zebrać, żeby ubranka policzyć...
Sama nie wiem ile czego mam, muszę się za to zabrać bo nie wiem czy, ile i czego trzeba dokupić.
Dostałam trochę od szwagierki, trochę od siostry, coś kupiliśmy i tak się nazbierało.

Z rozm. 56 chcę mieć kilka "zestawów", ale raczej nie będziemy szaleć bo mała póki co zapowiada się na większego dzieciaczka, a jak urodzi się tak jak ja to 56 nawet nie założy.

Aniu a w ktorym jestes t.c i ile Malutka wazy? Moj synus tez bedzie duzym dzieciaczkiem :-) u mnie 31 t.c i 2150gram :-)

nadiaania dzięki za odpowiedź. Mi się właśnie w ostatnim tygodniu 2 razy pojawiło 166 i to mnie przeraziło. Zwłaszcza że insuliny chciałabym uniknąć. Najgorsze, że w tym pierwszym tygodniu pomiarów miałam bardzo dobre wyniki, więc mój gin stwierdził, że nie ma konieczności wizyty u diabetologa tylko dieta. a teraz mam wrażenie, że jest coraz gorzej, chociaż nadal bardzo często mam wyniki po jedzeniu poniżej 100.
Pauuulalala - miło że jest tu jeszcze ktoś z Pomorza - chociaż jakoś nas niewiele.

~Angel16
nadiaania dzięki za odpowiedź. Mi się właśnie w ostatnim tygodniu 2 razy pojawiło 166 i to mnie przeraziło. Zwłaszcza że insuliny chciałabym uniknąć. Najgorsze, że w tym pierwszym tygodniu pomiarów miałam bardzo dobre wyniki, więc mój gin stwierdził, że nie ma konieczności wizyty u diabetologa tylko dieta. a teraz mam wrażenie, że jest coraz gorzej, chociaż nadal bardzo często mam wyniki po jedzeniu poniżej 100.
Pauuulalala - miło że jest tu jeszcze ktoś z Pomorza - chociaż jakoś nas niewiele.

Też jestem sł0dką mamuśką. Na szczęście tylko dieta bez insuliny.Czasami mam takie niewytłumaczalne skoki w granicach 130 :/ moja diabetolog mówi, że trzeci trymestr ma to do siebie, ze może coś takiego się pojawić i dlatego trzeba ostro pilnować diety. Pocieszam się, że już jest z górki, bo na diecie jestem od 16 tc.

gosia77
Daga, dobrze ze już po i możesz odetchnąć :)

Beatka, oczywiście pobrali mi krew a ja gapa zapomnialam zapytać ile się u mnie czeka na wynik. Pisałaś, ze u Ciebie 2 tyg, to dosyc dlugo.

Tez robiłam awidność toxo z uwagi na podwyższone IGg. U mnie czas oczekiwania to 7 dni roboczych, ale wynik był na szczęscie po 5.

Dariaa23
Hej. Ale macie dzisiaj tempo :) Ja mam pytanie do wszystkich, co już mają kompletną wyprawkę oraz do mam z doświadczeniem. Widziałam na zdjęciach, że macie dużo ciuszków dla waszych maleństw... czy one wszystkie są na początek czy to już ciuszki również na później? Czy macie więcej w rozmiarze 56 czy raczej 62 ?Ile sztuk wszystkiego ? nie chce robić zapasu na 5 miesięcy do przodu ale boje się, że w porównaniu do was to ja mam za mało tych ciuszków...

Właśnie przed chwilą segregowałam do osobnych reklamówek ciuszki rozmiarowo i mam tez mało tych 56 a wiecej 62 i nie wiem czy dokupić? bo u mnie do porodu trzeba mieć wszystkie ubranka dla dziecka bo szpital nie ubiera maleństwa.Ogólnie na 56 mam przygotowane 3 pajace, 8 body i 2 pólspiochy a duzo wiecej na 62 bo wolałam kupić wieksze bo nie wiadomo czy 56 w ogóle sie przyda..

My też oboje wysocy a i waga urodzeniowa obojga to okolice 4kg a najwięcej ubranek dostałam na roz. 56. Teraz córa mojej siostry urodzona 3700g mogła sobie o body 56 pomarzyć i na szybko pożyczyłam jej wszystkie większe jakie miałam. Też mi się wydaje że szybko dokupimy takie na 68 bo lepiej żeby były większe niż żeby obcierały.
Ja się właśnie zajadam krówkami mmmm :D
Jak już mówiłam wcześniej podziwiam Was słodkie mamusie :*

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png

Mi Pani diabetolog powiedziala ze pod koniec ciazy organizm potrzebuje wiecej insuliny i ten cukier moze skakac i dlatego dala mi te badania HbA1c. I stwierdzila ze narazie nie ma co insuliny dawac no chyba ze bedzie wlasnie skakal.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥