Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

To ja się pochwalę że u mnie dziś pomidorówka z ryżem,kotlety mielone z fasolką szparagową i kompocik z wiśni.Nastałam się przy garach jak głupia,do tego z 5 razy zmywałam czego nie nawidze.Zrobiłam 2 prania w tym 1 dla dzieciola,wkońcu się za to zabrałam,wczoraj przyszła paczka od koleżanki z ciuszkami po jej synku i stwierdziłam że pora najwyższa,najpierw popriorę te używane a potem resztę a prasowanie zostawiam mojemu;-) a co.
Fobianka wybrałaś sukienke?
Drożdżówka czemu już 9 września idziesz do szpitala bo jakoś nie w temacie jestem?To chyba jeszcze przed terminem sporo?
AsiaPil ja też nie lubię koszul ale dla świętego spokoju zakupiłam jedną żeby się nie czepiali i widziałam na allegro piżamy takie ze spodniami a tak samo zapinane jak koszule i się zastanawiam czy takiej jeszcze nie kupić.
Marta89sz co do ciuszków jak leżałam w szpitalu i leżała ze mna kobitka do porodu to położna kazała jej przygotować takie pajace rozpinane po całości bo powiedziała że raz że najwygodniej dziecko w to włożyc a 2 pępek ma przewiewu troche.
ZjemCieMiśka półpasiec w ciąży o rany,nie słyszałam jeszcze.
Oczekujacaols ja korzystam ze spotkań z położna juz od jakiegoś czasu a czemu pytasz?
Kasiek81 jak tam żyjesz w tym szpitalu?
Niuśka co z Toba?

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzwn156xau4f0r.png

milko
Dzięki Ofelia :D
Drożdżówka ja też zapowiedziałam, że to ostatnia ciąża :) O ile pierwszą zniosłam ok, to teraz jest tragedia :) Już się śmieję że mój wiek nie jest odpowiedni na ciążę :)

Ha! Ja po urodzeniu syna (23 lata) zapowiedziałam mężowi, że po 30tce nie rodzę!
No i proszę, termin na początek października, a w listopadzie 31wsze urodziny :P

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3k6ia03ztj.png]Tekst linka[/url]

gosia77
Drożdżówka, doskonale Cię rozumiem! Ja też po drugim zapowiedzialam mężowi, że jak będzie chciał trzecie to sam niech sobie urodzi. U mnie ciąże są i byly ok tylko tę porodyyyyy!
No i wyszło na to, że jednak trzeci przede mną ;) Czas robi swoje, wymazuje z głowy tę niemile wspomnienia i znowu po paru latach można zatesknic za tymi małymi rączkami i słodkim zapachem niemowlaka. ...:)

U mnie ból porodowy pamięta tylko mąż. Ja szybko zapomniałam. Ale 9 miesięcznego mega kaca nie dało się zapomnieć.

Wyobrażasz sobie faceta w ciązy?! O porodzie nawet nie wspominam ...
Dla większości już przeziębienie jest stanem niemal agonalnym :P

O dziewczyny, człowiek sobie przyśnie na dwie godzinki a tu tyle tematów:)
Poduszkę klin mam używałam w dwóch poprzednich rodzinach i Maja np spala na niej mając 2 lata.
Do wózka po za materacykiem z wózka nie kupuje nic, wiadomo że kocyki się kupuje nie tylko do wózka.
Wózek my mamy x landera x mova i nie wymieniła bym go na żaden inny, dzwoniła była szwagier ka wczoraj ze są w Krakowie i mówiła ze drugie maleństwo w tym samym wózku juz będzie jeździć.
Co do prania to ja wypiorę rzeczy jak mój wróci. Bo na razie tylko weekendy tam spędzam a moja teściowa zawsze ma coś dla nas w planach :)
Ciąża ja ją dopiero teraz odczuwam, zero mdłości i wymiotów nic mi nie było. Ale już rozmawialiśmy z panią Gin ze chce wkładkę na pięć lat. Mam 22 lata za 5 nadal nie będzie późno na kolejne :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm8wxbokdg.png[/url]
http://www.suwaczki.com/tickers/eoc9299o9rzqtl1m.png[/url]

amadeo3
To ja się pochwalę że u mnie dziś pomidorówka z ryżem,kotlety mielone z fasolką szparagową i kompocik z wiśni.Nastałam się przy garach jak głupia,do tego z 5 razy zmywałam czego nie nawidze.Zrobiłam 2 prania w tym 1 dla dzieciola,wkońcu się za to zabrałam,wczoraj przyszła paczka od koleżanki z ciuszkami po jej synku i stwierdziłam że pora najwyższa,najpierw popriorę te używane a potem resztę a prasowanie zostawiam mojemu;-) a co.
Fobianka wybrałaś sukienke?
Drożdżówka czemu już 9 września idziesz do szpitala bo jakoś nie w temacie jestem?To chyba jeszcze przed terminem sporo?
AsiaPil ja też nie lubię koszul ale dla świętego spokoju zakupiłam jedną żeby się nie czepiali i widziałam na allegro piżamy takie ze spodniami a tak samo zapinane jak koszule i się zastanawiam czy takiej jeszcze nie kupić.
Marta89sz co do ciuszków jak leżałam w szpitalu i leżała ze mna kobitka do porodu to położna kazała jej przygotować takie pajace rozpinane po całości bo powiedziała że raz że najwygodniej dziecko w to włożyc a 2 pępek ma przewiewu troche.
ZjemCieMiśka półpasiec w ciąży o rany,nie słyszałam jeszcze.
Oczekujacaols ja korzystam ze spotkań z położna juz od jakiegoś czasu a czemu pytasz?
Kasiek81 jak tam żyjesz w tym szpitalu?
Niuśka co z Toba?

Źle to ujęłam - mam mieć planowe CC, więc potrzebuję skierowania. Z nim do Ordynatora na ustalenie terminu.

Ja tez przewiduje maksymalnie dwa porody. Pierwszy jeszcze przede mna (jeszcze tylko 9tygodni!)...
Zastanawiam sie co mi brakuje z wyprawki... I chyba tylko wanienki, mam niby wanne w lazience i myslalam o kupieniu samej takiej wkladki na ktorej dziecko sobie lezy, ale lazienke mam dosyc zimna i bede kapac maluszka w sypialni. Do tego koszule (znalazlam na targu za 30zl rozpinane na bokach, idealne do karmienia! Nie zamierzam ich pozniej uzywac wiec zaraz po wyjsciu ze szpitala ida do kosza, ja wole pizamki :) ) do tego zamowienie na Gemini i chyba wszystko mam :) kolo polowy wrzesnia spakuje torbe do szpitala i zacznie sie oczekiwanie...

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5e8l9cwgv2.png

Kurde a ja już się cieszyłam ze wszystko w porządku a mój mały się do mnie od dłuższego czasu nie odzywa. Już świruję.. Narzeczony przyjedzie o 17:00 z pracy to jak nic się nie zmieni jedziemy do szpitala. Łzy same z nerwów mi spływają po policzkach. Niby poczułam leniwe szturchnięcie jak go 'zaczepiałam' ale nie wiem czy to na pewno on czy ni. Już niczego nie jestem pewna. Boję się no. Poleżę jeszcze te dwie godziny. Jak nie będzie żadnej poprawy to się nawet nie będę zastanawiała ;( Cała chodzę z nerwów ;(

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5euxfrmqfx.png

marta89sz film z recenzji wydaje sie byc dobry wiec wiem co bede ogladac wieczorem z moim bo on lubi tez takie akcje :)

Madzik8787 mamuski ogladalam za czasow jak w TV lecialy i milam jeszcze telewizor to jakies 5 lat temu ale rowniez polecam :)

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Zostawić forum na chwilę, i kilka stron do nadrobienia :D fajnie, przynajmniej czas miło leci w takim towarzystwie i z tysiącem różnych tematów :)
Drożdżówka muszę wypróbować Twój patent na prasowanie :D jeszcze jedno pranie mam do zrobienia :)
Ja po pierwszym dziecku mówiłam, że to pierwsze i ostatnie :P ale z mężem postanowiliśmy dać rodzeństwo synkowi, ta ciąża to zupełne przeciwieństwo pierwszej, tam nie było żadnych dolegliwości, jedynie rozstępy... :/ a w tej ciąży mam chyba wszystko co tylko możliwe... ale rozstępów na razie brak i oby się nie pojawiły...
monika001825 Witamy :) ja też nowa, ale już się zadomowiłam tutaj od wczoraj :D u mnie są upały nawet do 40 st :/ non stop w basenie z synem siedzimy :P
AsiaPil ja z synem robiłam porządki w jego pokojowym chaosie, ale to nie był najlepszy pomysł, bo co chciałam wyrzucić to było "to mi się jeszcze przyda" o zgrozo....
Wszystkie mają kombinezony, więc ja chyba muszę zacząć się rozglądać :P
Ja mam umówioną wizytę z położną, miała być dziś, ale przełożyła na jutro :) Może powie coś czego jeszcze nie wiem :D czas mi będzie szybciej leciał :)
Co do wózka to z pierwszym miałam coneco, z gondoli byłam zadowolona, ze spacerówki już nie, bo nie szło dziecka położyć do spania :/ teraz się zdecydowaliśmy na implast Bolder 4 i zobaczymy :)
Pauuulalala najważniejsze się uspokoić, na pewno wszystko ok :) mój bobas też mi plata takie figle czasami...

https://www.suwaczki.com/tickers/gann9jcgjoxdzcht.png

Paulala kurcze moze poszturchaj jeszcze brzuszkiem albo wypij cos zimnego, pewnie ma dzisiaj Dziecie leniwy dzionek i musi po prostu odespac. Trzymam kciuki!
ZjemCiMiska jesli to polpasiec to wspolczuje, a mialas moze z ospa stycznosc? Dobrze by bylo to gdzies jeszcze potwierdzic moze, zeby Cie niepotrzebnie nie faszerowali. Trzymajcie sie.
Zbieram sie na szkole, ostatnie spotkanie, 7 tygodni migiem zlecialo.

Gość oczekujacaols

Amadeo3 zastanawiam się nad spotkaniami. Szkole rodzenia zaczynamy dopiero 14 wrzesnia troche późno bo termin mamy na 26 października. Czy spotkania z położna są naprawdę pomocne? Żadne z nas nie miało styczności z noworodkiem wczesniej i ja osobiście mocno się stresuje

Drożdżówka na cc jest potrzebne skierowanie?Myślałam że jeśli są wskazania i ma być planowana to lekarz prowadzący wpisuje poprostu adnotację w karcie ciąży wcześniej i wszystko gra,bo jakby zaczęło się rodzić np wcześniej i nie ma skierowania to co wtedy?
Pauuulala może zjedz coś słodkiego?
Mam pytanie może któraś tak ma-na początkowych usg do ok 27 tc dziecko było ułożone pośladkowo i rzeczywiście czułam kopniaki na pęcherzu,potem jak wylądowałam w szpitalu główkowo,być może i był taki moment że się przekręciło bo kiedyś poczułam jakby mi sie wszystko wywracało ale to moja 1 ciąża więc tak do końca nie wiem.
Teraz też jest niby głowkowo alee nie wiem jak to określić jak siedzę albo leże i czuję że sie rusza to czuję go tak jakby w poprzek brzucha,jak macam brzuch to dół po całej szerokości jest miekki(tylko tłuszcz czuć;-)) a twarde mam powyżej pępka od lewego boku do prawego to dziwne dla mnie bo to takie uczucie jakby wisiał w powietrzu,ma tak któraś tak albo wie czemu tak jest;-)?

Oczekujacaols wiesz jak mam być obiektywna to powiem to tak,ja zdecydowałam się na położną głównie ze wzgledu na mojego faceta,to nasze pierwsze dziecko ale ja miałam stycznośc z maluchami bo a to koleżanki a to siostre mam 7 letnią a on wogóle i chciałam żeby posłuchał,a nóż coś przydatnego się dowie,na szkołe rodzenia nie dostałam pozwolenia bo lekarz stwierdził że jestem na l4 i nie mogę chodzic...
W rzeczywistości wygląda to tak że jak przychodzi położna to zazwyczaj mój pracuje,był tylko na jednym spotkaniu,a ona dopasowuje terminy pod siebie bo ma tyle ciężąrnych,nie do końca jest to to czego oczekiwałam aczkolwiek napewno czegoś można się dowiedzieć,a to ciśnienie zmierzy a to tętno malucha sprawdzi a to coś podpowie ale w sumie bardziej zależało mi żeby mój w tym uczestniczył.
Myśle że to też zależy od położnej czy jest nastawiona na przekazanie informacji które Cie interesuja czy na odbębnienie spotkań i zebranie podpisów byle mieć za to zapłacone.
Wydaje mi się że może warto spróbować,już niedługo zostało.

amadeo3 chyba się zdecyduje chociażby na fakt , żeby pod koniec nie jeździć na KTG do szpitala :)
Mojego też nie będzie bo on jest całe dnie w pracy.
Widzę ze dziewczyny macie już praktycznie wszystko ...my jesteśmy trochę w proszku. Nie mamy nic do szpitala i nie mamy nic dla mnie ;/ muszę się zebrać i zacząć kupować ale mam takiego lenia ze najlepiej bym siedziała cały dzień w łóżku z wiatrakiem obok :) W połowie września przyjdzie nasz wózek już nie mogę się doczekać :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3gzu3guoixoe4.png

Paula ja tez dzis swiruje caly dzien.. Maly rano ruszyl sie dwa razy po jedzeniu, pozniej dopiero kolo 12.30, a teraz nawet jak leze na plasko to go nie czuje.. Nawet nie umiem powiedziec gdzie jest bo mam taki galaretowaty brzuch, a zawsze umialam go zlokalizowac... Uspokajam sie, ze w nocy sie przekrecil (bo poczulam po poludniu kopniaki baaardzo nisko a nie pod biustem jak to bylo w ostatnich tygoniach). I po prostu tak sie ulozyl, ze nie czuje go przy samym brzuchu... Ale jak do wieczora nie bedzie sie ruszal to chyba tez wybiore sie na ip, bo jednak jest juz na tyle duzy (2 tyg temu wazyl 1,5kg) ze chyba powinnam go czuc czesciej niz 2 razy w ciagu dnia...

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5e8l9cwgv2.png

Amadeo3, moja ułożona główką w dół. Dupkę ma pod popiersiami, a nóżki równolegle ułożone do siebie po lewej stronie brzucha i tu czuję kopniaczki. Jak się przygarnie np do malowania to dupkę pcha do góry, bo jej nie wygodnie. Łapkami drapie mnie znów na dole po obu stronach brzucha.

OczekującaOl, moja w 28 tyg ważyła 1050, a w 31tyg 1350g. Zobaczymy ile dzis, tzn ile przez tydzień urosła, o ile ginekolog zrobi dziś USG. Lekarka powiedziała na prenatalnych ze raczej drobna będzie. Ja sama tez kurdupel. Pierwsza corka 2900g ważyła, także spodziewam sie ze 3kg nie przekroczy i ta druga :)

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.