Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

W Poznaniu słychać burze ale bardzo daleko. Mam nadzieje ze nie przyjdzie bo jestem sama w domu, brrrr...

Wyprałam wczoraj i dzisiaj wszystkie lumpki Hanii. W zyciu bym nie pomyslala ze wyjdzie tego 6 pralek!!! Zabrałam sie za prasowanie i to chyba pierwszy i ostatni raz;)

Jakby ktoras z Was zastanawiała sie nad tetrą to ta zwykla, po praniu, jak psu z gardla. Wyglada jak gaza. Te LUX juz troche lepiej. A najlepiej, wlasciwie prasowac nie trzeba, muśliny z tesco i baby ono.
I to całe pranie tak ładnie pachnie:)!!!

http://fajnamama.pl/suwaczki/ghh4tki.png
http://www.countdownmypregnancy.com/tickers/countdown-1419919200z1444107600zp.png

eewelinka, dzień dobry, ja już nie śpię od godziny.
Obudziłam się zestresowana, ale nie ciążą, a szkołą mojej pierwszoklasistki. Masakra jakaś. Czy ja zawsze muszę tak stresować się wszystkim?
Dziś mam wizytę. Chyba poproszę lekarza o coś na uspokojenie, bo niedługo wykończy mnie ten stres.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

martolina
W Poznaniu słychać burze ale bardzo daleko. Mam nadzieje ze nie przyjdzie bo jestem sama w domu, brrrr...

Wyprałam wczoraj i dzisiaj wszystkie lumpki Hanii. W zyciu bym nie pomyslala ze wyjdzie tego 6 pralek!!! Zabrałam sie za prasowanie i to chyba pierwszy i ostatni raz;)

Jakby ktoras z Was zastanawiała sie nad tetrą to ta zwykla, po praniu, jak psu z gardla. Wyglada jak gaza. Te LUX juz troche lepiej. A najlepiej, wlasciwie prasowac nie trzeba, muśliny z tesco i baby ono.
I to całe pranie tak ładnie pachnie:)!!!

martolina A w czym pralas ciuszki i w jakiej temp? Ja juz po praniu ale moje nie pachna a przynajmniej ja nie poczulam. Dodalas jakis plyn do plukania?
Pieluchy tetra juz zamowilam ale te najtansze, no trudno luxusowo wygladac nie beda :D
Ja tez juz nie spie, mam otwarte okna w mieszkaniu z dwoch stron a temp nie chce spasc, nie ma przewiewu. Nie wiem dlaczego?

Ja też nie śpię od 4:30 ale nadrabialam 20 stron i uff jest na bieżąco .
Nie wiem czemu nie mogę spać jakos wszystko mnie swedzi czyżby komar się wkradł do sypialni. ?

Wczoraj swietowalam 27 urodziny męża. Był tort i picolo :) obejrzeliśmy film a z prezentu cieszył się jak dziecko . (Wykupilam mu lot paralotnia nad Warszawą )

A pieluszki tetrowe też mam tanie ale jak się porządnie poprasujee sa ok
, mam też takie po siostrze mają 17 lat i sa bardzo masywne (mama mi wygrzebala) ale do wycierania buzi jakos takie nie bardzo wolę tymi tanimi . A grube służą mi jako dodatkowy ręcznik na pierwsze obsuszanie po kąpieli .

"Noszę twe serce z sobą- noszę je w moim sercu " ...Igorek Aniołek
Czekam na Ciebie córeczko!
http://kobietaintymnie.pl/suwaczek/cache/56fc3fc4.gif

Dzień dobry dziewczyny !
Daga i Marta89, nie ma sensu się stresować. Wszyscy musieliśmy przeżyć szkołę i daliśmy radę więc nasze dzieciaki też sobie poradzą. Ja tez swoją córkę 'przyspieszylam', chociaż jest z grudnia poszla do szkoły rok wcześniej i daje radę. U nas najgorszy był pierwszy tydzień września, po szkołę codziennie bolala ją glowa albo musiała sobie poplakac. Potem już z górki. Teraz idzie do 5 klasy i powiem Wam, że te dzieci, które poszły do szkoły wcześniej szybko doganiaja a często przeganiaja swoich starszych kolegów.

Izabela, ja część książek kupiłam używanych a pozostałe zamówiłam online w księgarni Matras, tam wychodziło najtaniej. Niestety moje dzieciaki nie łapią się na podręczniki darmowe ale wy najpierw sprawdźcie, może macie to szczęście :)

Hej dziewczynki:-) bylam wczoraj na wizycie kontrolnej, pessar trzyma, lekarz stwierdzil, ze nawet gdyby cos sie zaczelo juz dziac to przy obecnym postepie medycyny maluszek jest w miare bezpieczny:-) Zmartwilo mnie za to cos innego. Kiedy usiadlam na fotelu lekarz stwierdzil, ze chwile wczesniej mialam skurcz. Ja go nie czulam. Kompletnie, wogole go nie czulam! Nawet nie bylam w stanie mu powiedziec czy czesto tak mam! Dostalam recepte na luteine i zalecenie ograniczenia chodzenia. Tylko boje sie, ze jak sie cos zacznie dziac i te skurcze sie nasila to sie nie polapie, zeby w pore zareagowac:-(
A poza tym to polozna mi ostatnio powiedziala, ze po 30 tygodniu jak poczuje gwaltowne ruchy Malucha to moze to oznaczac niedotlenienie i trzeba to sprawdzic na ip. Przy moim Juniorze minimum raz dziennie musialabym jezdzic na ip. Chyba sie.szarpne na detektor tetna bo inaczej zwariuje przez te pare tygodni:-(
Fobianka jak dla mnie 3 najladniejsza.

Kasiaaa ja znowu biorę magne b6 4x2 także nic Ci po nim nie będzie. Skurcze mnie nie łapią. Choć stopy ostatnio bolą , nie mam obrzęku i nie miałam. Ehh ten gorąc jest nie do wytrzymania. Jeszcze wczoraj rozmawiając z moim M się pokłóciliśmy i nie gadam z nim.
Naprawdę gdyby nie to ze Jagoda jest jeszcze mała to chciałabym żeby się już urodziła.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm8wxbokdg.png[/url]
http://www.suwaczki.com/tickers/eoc9299o9rzqtl1m.png[/url]

A w okolicy Białegostoku spadl deszcz przed 7. A ja z racji ze od tyg mieszkamy w nowym domu zagladam w nocy pare razy do kojego trzylatka bo spi w inny pokoju i tak mocno zasnelam ze dobrze ze mama do mnie zadzwonioa bo w pustym pokoju w ktorym trzymam rzeczy dla Karolka bylo okno dachowe otwarte troche napadalo :( szczegolnie na materac piankowy ktory przytachalam od rodzicow zetne bo jest nie uzywany tylko lezal na strychu i mysz sie wkradla i bedzie do kojca do zabawy bo mam taki 1m x1m i jest twardy jak nie wiem a na dole bedzie jak znalazl spac w nim nie musi ;) łozeczko juz stoi w sypialni nie ybylo sensu skladac tylko trzeba podniesc do gory i odblokowac kolyske ;)

Dzien dobry.
I u nas dzisiaj chlodniej. Obudzil mnie budzik najpierw o 6 bo moj do pracy szedl i potem o 8. Gdyby nie fakt zze o 8 biore tabletki to jeszcze bym spala.
A wiec milego dzionka zycze i mykam cos przekasic. :)

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Izabela123 Ja do swojego małego książki mam darmowe, muszę dokupić tylko religię. Dowiedziałam się od siostry, a później przeczytałam tutaj pani w sekretariacie szkoły potwierdziła informacje :)
gosia77 to mnie trochę uspokoiłaś :) masz rację, każdy musiał przejść przez szkołę, a że trochę wcześniej to może i lepiej :)
Ja w ciąży biorę tylko falvit mama, skurcz mnie złapał tylko dwa razy i mam nadzieję, że nie wróci :P piję wodę muszyna z magnezem, może to coś pomaga, nie wiem :D
Ostatnio mam problem ze stopami, bo na koniec dnia puchną niemiłosiernie :( to chyba przez te upały? :|
Dziś na pierwszą wizytę przychodzi do Nas położna, już się nie mogę doczekać :) Wy już wybrałyście położną? Jesteście już po pierwszej wizycie, czy przed? :)
Mój młody jeszcze śpi, więc chyba też spróbuję zamknąć oczy jeszcze na chwilę :D

https://www.suwaczki.com/tickers/gann9jcgjoxdzcht.png

Dziewczyny nie martwcie się na zapas, dzieciaki w szkole sobie na pewno świetnie poradzą! :)
Moja mama też się denerwuje bo mój młodszy brat właśnie od września zaczyna szkołę. To straszny urwis, ale powtarzam mamie, że szkoła go na pewno zmieni tak jak każdego ;)
Choć pewnie i ja będę się denerwować za te parę lat jak mój synek będzie miał iść do szkoły ;D

mleczyk spóźnione wszystkiego naj! ;) Pisałam wczoraj ale oczywiście sie nie dodało -_- ...

Słuchajcie u nas coś ponad 20 stopni także jest fajnie w porównaniu do tego co było. Na Kaszubach ma się o kilka stopnie ochłodzić od poniedziałku, także jeszcze do niedzieli chyba ponarzekam na upały ;)
Spało mi się nieziemsko, poza tym że tak jak zasnęłam na prawym boku tak się obudziłam i dopiero nad ranem przekręciłam na drugi. Prawy bark boli mnie nie miłosiernie ale posmarowałam altacetem i już lepiej :)
Coś czuję, ze dzisiaj to będzie jakiś pozytywny dzień ;)

eewelinka daj znać jak po wizycie. Mam nadzieję, ze wszystko ok ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5euxfrmqfx.png