Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

ofeliaa
Justyn_ja duże brzuchole rzadza :) ja na razie nie mam rozstępów , odpukac w niemalowane :)

a propos nie wiem, ktora z Was mnie pobije :) 113cm

Ofelia, ale Ty masz prawo do dużego brzuszka. A u mnie chyba nie przegapili drugiego malucha na usg w XXI wieku :-). Ja mam 115 cm :-(. Od początku ciąży na wadze +6 kg także tragedii niby nie ma. Ale ja się pilnuję bo przed ciążą byłam Grubasem. Chociaż mój lekarz mówi o mnie dyplomatycznie "grubej kości" :-). I każe nie tyć za bardzo.

http://www.suwaczki.com/tickers/7u22k0s3z5728mke.png

Jestem z Wrocławia. Zaraz ogarnę tą tabelkę :-).Tak szybko zaszliśmy, że mój plan przygotowania się do ciąży, że schudnę, wyrobię sobie piękne mięśnie brzucha itd legł w gruzach :-p. Chociaż leniem strasznym wbrew temu jaką mam figurę nie jestem i od początku ciąży "biegam" na basen i na gimnastykę dla ciężarówek.
Co do wyprawki to mam już pościel, ręczniczki, większość ubranek i przewijak. Zostało łóżeczko i wózek z fotelikiem, ale to dziadkowie nam prezentują :-). Któraś z Was ostatnio wrzucała taką aukcję na allegro, użytkowik nazywa się Robik Radom coś takiego i ma takie ładne tanie śpioszki. Czy zamawiał je ktoś może? Jakiej są jakości? Bo ładne wzory, ceny super, a śpiochy to jakiś towar deficytowy w dzisiejszych czasach w sklepach :-).

adonis_25
Jeeeee ! Mamy 8 kilo z hakiem na plusie a mały jest taki kluskowaty, że masakra :D może nie jest duży ale buzię ma taaaka okrągłą! :D 1268 waży a na spojenie wapno :) dzień wcześniej pozarlam czekolady przed glukoza i mam iść na nowo ale na sam cukier na czczo bez picia glukozy. :)

Super,że wszystko dobrze, ciekawa jestem ile Antek już waży ale do wizyty jeszcze 10 dni

http://s7.suwaczek.com/201510277445.png

Adonis jaki duży klusek :-). Apropos spojenia, to czytałam, że masz problemy z tym spojeniem. Mi też utrudnia ból chodzenie, a wieczorem to aż czuję pieczenie. Idę z tym dzisiaj do ortopedy, bo ginekolog mnie wysyła. Czy to groźne dla nas jest, czy tylko wapno wystarczy :-)? Bo narazie przez to spojenie, pierwsze pietro jest moją wieżą Eiffla :-D

Justyn witaj witaj;-)
Ofelcia- nosisz dwa serduszka pod swoim wiec i miejsca im potrzeba ;-)
Ja sie nawet mierzyc nie bede bo akurat jestem z tych "duzych" :D
Lupinka- dziekuje- wlasnie ide zaraz pod prysznic i smigam, a co mi tam. Tylko co za oknem sie dzieje, maaasakra jakas, pizdzi i leje!
Adonis- kurcze moja w 29 tygodniu pewnie taka duza nie bedzie ale w srode zobaczymy- sie okaze. Tez mialam ten okropny bol spojenia, chodzic ledwo moglam a przewrocic sie to juz masakra, mala sie przewrocila glowka w dol i po kilku dniach bol minal, ale wspolczuje bo mialam sciany gryzc.

Drogie mamuski ale wy tempo macie a ja nie zawsze mam czas by narobić zaleglosci ;) kurcze mam do was pytanie. Gdyz jak bylam na ostatnim usg ginekolog stwierdził ze jestem w 27 tyg czyli tak jak wychodziło z karty ciazowej a po usg stwierdził ze dziecko wyglada na 28 tydzień . O od wizyty minęły dwa tygodnie i juz sama nie wiem jak liczyc.... bo wychodzi ze to 29 czy 30 tydzień ? :/

Widzę, że forum rozkręcilo się na dobre. Rzadko się odzywam, ostatnio to już nie pamiętam kiedy, bo jak zasiadam do czytania, mam do nadrobienia zawsze tyle, że już odpisać nie zdążę.
U nas ostatnio dużo zmian. Postanowiliśmy zmienić mieszkanie na większe, mam nadzieje, ze nas to nie zrujnuje finansowo i jakoś podołamy. Od jakiegoś miesiąca jestem na zwolnieniu, ciężko mi było się przestawić, ale teraz to nawet żałuję, że wcześniej się nie zdecydowałam, żeby skupić się bardziej na sobie i maluszku. Nie miałam od poczatku specjalnych zachcianek czy humorów i tak myślałam, że mnie to ominie, ale niestety dopadło i mnie. Ostatnio właściwie błaha sprawa, która mąż mnie zdenerwował, sprawila że przeplakalam dwa dni. Co do wyprawki to kompletuje powoli, na razie bardziej się rozglądam i planuje. Szczęśliwie cześć rzeczy zostawiła nam moja siostra, ale miło się przyglada waszym zakupom, jak coś wpadnie w oko to pewno się skuszę.

Gość Niuśka32

jestem...gadalam przez telefon godzinę tylko, i już 3 strony nadrobić musiałam....

ZUZIA
piesek cudny,

OFELIAA-
ale Cię wywaliło, *jasny gwint*:)))))))))))))))

P.S. JA SIE TU ZALOGOWAĆ NIE UMIEM.....i nie mogę zdjęć dodać,
gdzie jest instrukcja obsługi??????

Kto tu skrytykował mój kącik
o SAMOTNYCH KAWALERACH????????

już mamy Kandydata dla OFELII:):)
zróbcie listę SAMOTNE SINGIELKI,
i zaraz przeszukamy Towarzystwo:):):)

OFELIA jak zakupy, ogarnęłas????

sie napislaam i sie skasowalo :D ach ten moj internet :D
a wiec od nowa wyjazd sie udal, maluchowi chyba sie tez podoblo bo ani razu mi brzuch nie stwardniaj, miekki jak kocyk minki :D tylko bez wypustek

adonis czekam na kolory :D

ilus Tobie wspoczuje wiem co przechodzic w zeszlym roku mialam cos podobnego, ale siedlismy i pogadalismy a bardziej si epowydzieralismy na siebie :D wszystko bylo powiedziane co nam lezalo na sercu, nie trwalo to jednen dzien ale dalismy rade. Najwazniejsze zeby chciec sie dogadac. I tak jak dziewczyny pisaly, nie ma u nas juz dawno moja kasa albo twoja kasa, jestesmy my wiec kasa jest wspolna.

W sprawie pieskow ja mam 3 suczki, matka i dwie cory, ojciec byl przecudny ale niestety prawie dwa lata jak juz go z nami nie ma.
Mamy tez dwa koty ale one sa brata, ja mam na koty alergie. A moj nie ma nic do zwierzat ale milosnikiem jak ja nie jestem.

Zdjecie mojego brzuszka wstawie pozniej, jak sie ogarne. Narazie pranie, jedzenie i siusianie ciagle :D

Niuska jak chcesz to podesle ci kilka migdalow :D jesli chodzi o mnie to musza byc bo pomagaja na zgadze, tylko i wylacznie one :D

Mam jakis wstret do jedzenia, uwielbiam slodkosci ale takie gdzie czekolada, tylko jak patrze na takie to mam wyrzuty ze zaraz bede miala zatwardzenie, ze za duzo przytyje, ze cukier mam podwyzszony to musze sie wyhamowac. A jesc cos musze. A glodna nie jestem. Ale jakos wmuszam conieco w siebie.

A i pisalyscie jeszcze cos o zachciankach. Chyba u mnie takowych niema, ale uwielbiam koreczki po gizycku, najlepiej te z biedronki bo sa smaczniejsze, i jest ich wiecej niz w tych "firmowych".

Ciagle bym jadla cos cytrynowego. Kisiel na przyklad tylko cytrynowy, Ostatnio nawet ciasta w bierdonce znalazlam cytrynowym nadzieniem :D
Takie kwaskowe podchodzi.

A jeszcze jedno Bafka, wspolczuje tyle czekania na ta glukoze ale nie wiem czy wiem ale jak robisz sama glukoze bez innych badan z krwi to nie musisz byc na czczo. Wszedzie to pisze i nawet lekarz mi to mowil i pani z laboratorium.

Jak mi sie jeszcze cos przypomni to dam wam znac. Bo tyle watkow zaczelyscie ze juz nie wiem czy o wszystkim napisalam. :D

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Zuzia.be27 śliczne , widzę że już trochę tego masz :):) ja sfotografuje swoje jak przyjdzie moha paczka ;)

Niuśka32 zamówiłam na razie małe komplety z Minky :) i te metkowce gryzaki i na razue jeden ochraniacz, bo nie wiem czy nie zaszalałam z długościa ;)

chciałam już zamówić łożeczko i materac, ale co chwilę znajduję tansze, albo z ladniejszym wzorem ;) chyba musze sie z tym przespac ;) leżaczki bujaczki chyba zlecevdo kupienia ciotce w hurtowni, bo używane sa w strasznym stanie, a dwa nowe to 300zł ;) muszę się z kilkomavrzeczami wstrzymać do przyszłego miesiaca ;)

zuzia piekne te maloty :D jak ja bym juz chciala wiedziec plec :D moj jak kupilam takie slodkie skarpetki i mu pokazuje to odpowiedzial " no... fajne" i tyle :D a wiec to chyba norma ale spoko :D
Wizyte mam 30.07 i sie doczekac nie moge ale jakos zleci te 10 dni :D

A co najwazniejsze w trakcie jazdy trzebbaylo o czym rozmawiac a wiec dzidzia na pierwszym miejscu i ustalilismy imie dla dziewczynki jakby byla :D I bedzie miala na imie Natasza :D chyba ze bardziej bedzie pasowalo Dominika :) Ale to juz wyjdzie w praniiu :)

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥