Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Rusza się od czasu do czasu, ale tak delikatnie. Nie ma takich typowych kopniaczków. Pierwsza córcia była bardzo ruchliwa i tak jej zostało. A teraz taka delikatna się trafiła istotka. Czuję jak sie rusza, ale tak delikatnie. Moze takie dziecko spokojne???

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Moja też grzeczna, kiedy jestem w ruchu, w chwili odpoczynku czy wieczorem akrobacje ;) ale dziś to ją poniosło, bo też miałam wraźenie że się pcha na świat... No żeby tak mamuśkę skopać ;))) wagą widzę prowadzę na forum, moźe lepiej regularnie, niż ma się wypchać bębolek na sam koniec, dzięki temu zadnego rozstepu jeszcze się nie dorobiłam... a potrafiłam ważyć tyle co teraz, i też 48kg... Czy był już temat, co potrzebujemy do szpitala? W sensie mowa o jakiś podkładach, majtkach i takich tam... Nie chce być zawstydzona, ze czegos nie mam, czy nie wiedziałam. A może wiecie z doświadczenia co się super sprawdza ;) Dobrej nocy Mamusie, ukołyszcie swe pociechy do snu ;)

Daga81
Rusza się od czasu do czasu, ale tak delikatnie. Nie ma takich typowych kopniaczków. Pierwsza córcia była bardzo ruchliwa i tak jej zostało. A teraz taka delikatna się trafiła istotka. Czuję jak sie rusza, ale tak delikatnie. Moze takie dziecko spokojne???

U mnie córka kopala to były typowe kopniak i. Iwo kopie ale w kręgosłup . Bardziej odczuwam go jak czkawke lub tępe uderzenia wewnątrz. Jak widać go na powierzchni brzucha to raczej nogami odpycha się od kręgosłupa.

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

ilus88
Moja też grzeczna, kiedy jestem w ruchu, w chwili odpoczynku czy wieczorem akrobacje ;) ale dziś to ją poniosło, bo też miałam wraźenie że się pcha na świat... No żeby tak mamuśkę skopać ;))) wagą widzę prowadzę na forum, moźe lepiej regularnie, niż ma się wypchać bębolek na sam koniec, dzięki temu zadnego rozstepu jeszcze się nie dorobiłam... a potrafiłam ważyć tyle co teraz, i też 48kg... Czy był już temat, co potrzebujemy do szpitala? W sensie mowa o jakiś podkładach, majtkach i takich tam... Nie chce być zawstydzona, ze czegos nie mam, czy nie wiedziałam. A może wiecie z doświadczenia co się super sprawdza ;) Dobrej nocy Mamusie, ukołyszcie swe pociechy do snu ;)

Było dużo na ten temat. Najlepiej idź do swojego szpitala na dzień otwarty i zadaj takie pytanie bo każdy szpital to inne zasady :)

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Hej dziewczyny :) ja juz od 3 wyspana jestem :p wczoraj był intensywny dzień, coprawda wolne w pracy ale z przeprowadzka trzeba było dużo rzeczy zrobić, pakowanie resztek, malowanie, skręcanie mebli itd. Nachodzilam się jak czubek, nasprzatalam i poszłam spać o północy dopiero a mój biedny M kładł się o 3 i juz zasnąć nie mogłam.. z głodu :D M oczywiscie chcial jechac do sklepu ale byl tak padniety ze musialabym nie miec serca zeby mu na to pozwolic. Probowalam usnac ale Fasol domagal sie jedzenia :p pusta lodówka wiec pojechałam do Tesco, zrobiłam zakupy, wymylam lodówkę i wszystkie szafki w kuchni z każdej strony, najadlam się pierogów z truskawkami i teraz będę nadrabiać ten milion stron które wczoraj zapisałyscie :D do pracy na 11, może zdążę :D
miłego dnia ciężarówki! :)
P.S. wczoraj byla 100dniowka! A dziś juz 99 dni do porodu :))))

agnieszkaaw
Do dziewczyn które jeszcze pracują. Czy Wam sie też już tak chce jak nie chce? haha Od tygodnia chodzę jak zombie. Praca, obiad, spanie, praca, obiad spanie... oprócz tego z ciążą wszystko ok. nie mam powodu iść na l4. Ale jestem wypluta z sił..... mieszkam nad morze, plaża 1 km ode mnie, a ja po pracy śpię :(
też nie macie energii?

Dokładnie tak! Czuję się jak w pierwszym trymestrze, ciągle bym spala a już między 13 a 15 mam tak totalny kryzys w pracy ze gdyby nie klienci to spalabym chyba na podłodze nawet.. mam nadzieje ze to tez jakoś minie i może w końcu będzie choć trochę więcej siły i energii bo nie wiem jak będę się zajmować dzieckiem jak nawet nie mam siły zająć się sobą :p paznokcie u stóp tak tęsknią za lakierem... :D

zuzia.be27
Mam pytanko :D Kupujecie pajacyki? Ja mam dużo bodziaków na długi i krótki rękaw, do tego legginsy i spodenki, rajstopki...kupie jeszcze jakies kaftaniki, sweterki, bluzeczki rozpinane. Chyba nie ma sensu zebym gromadziła jeszcze pajacyki. Co o tym myślicie?

Ja przy blizniaczkach używałam pajacykow, zwłaszcza do spania i teraz tez zamierzam :) nie kupuje w ogóle rampersow bo na zimę uważam, że wygodniej jest z pajacami :)

kasia34
Mam po 5 pajacyków w rozmiarach 56/62/68 ;) i malutka będzie w nie ubierana po kąpieli na noc.
A powiedzcie mi proszę, kupujecie butelki szklane czy plastikowe? Chcę kupić po jednej dużej i małej na wypadek gdybym jednak nie mogła karmić piersią. Aha planuję też kupić jedno mleko ...macie jakieś typy?

Z mlekiem zaczekalabym do porodu albo i dłużej, każde dziecko inaczej reaguje na poszczególne produkty a już zwłaszcza na mm.. siostra mojego M karmiła Bebiko dwójkę dzieci i było super, moje dziewczyny po nim nie ulewaly ale wręcz wymiotowaly, dobrze było u nas po Nestlé nan pro, ale z kolei syn znajomej juz miał problemy ze skórą i trawieniem i musiała mu dawać bebilon pepti.. także ja bym się wstrzymała bo zakup może być nieudany..

Drożdżówka
kasia34
Ja przy pierwszej córce (14 lat temu) używałam plastikowych butelek ale jakiej firmy to nie pamiętam. Karmiłam piersią do 10 miesiąca. Też ząbki wyrosły w 4 miesiącu i wtedy świetnie sprawdziły się silikonowe nakładki na sutki :D Córka nigdy nie miała żadnego smoczka i teraz też chcę to powtórzyć :)

U nas to oszustwo nie przeszło mimo wielu prób :P

Hehe, proszę jakie cwane dziecko :D widocznie moja była takim głodomorem, że było jej wszystko jedno ;)

Pobudka wstawac szkoda dnia!Masakra chyba wcale nie spalam wiecznie łaza pielegniarki jak nie tetno mierzyc o 2 w nocy to temperature o 4 o 5 krew a za 30min ktg do tego na sali sasiadka z 3cm rozwarcia jak nie gadala ciagle cos to sie wiercila jakby ja mrowki oblazly a te lozka skrzypia jak wiezienne prycze tragedia.Mam pytanie ile waza wasze maluchy bo mi w przyblizeniu wyszlo 1500g yy!

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzwn156xau4f0r.png

Haha, widzę, że sprawa 'Julki' dalej żywo dostarcza rozrywki. :D
W całej sprawie chyba najwięcej mówi: Pacjentki nie posiadające ubezpieczenia, ale posiadająca obywatelstwo polskie oraz miejsce zamieszkania na terenie Rzeczypospolitej Polskiej, które nie ukończyły 18 roku życia lub są w okresie ciąży, porodu i połogu posiadają prawo do bezpłatnych świadczeń zdrowotnych na zasadach określonych w ustawie z dnia 27 sierpnia 2004 roku o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych. Podstawą do potwierdzenia przysługującego prawa do świadczeń jest okazanie dokumentu tożsamości oraz złożenie pisemnego oświadczenia o przysługującym prawie doświadczeń na podstawie art. 2 ust. 1 pkt 3 lit. B ustawy.
Także chyba widać wyraźnie, że wystarczy się zainteresować i wszystko jest do załatwienia. Nikt się, za przeproszeniem, za gówniarę sprawą nie zajmie.
A tak na poważnie, to bez obrazy, ale najbardziej prawdopodobnym jest wg mnie że Martynika sobie robi mało wybredne jaja. Wybacz, jeśli się mylę, ale sytuacja jest żałosno-komiczna.
Wybrałyście już szpitale? Ja byłam niby zdecydowana na Medicover, niby taki super wypasiony prywatny, raptory i lasery, a dowiaduję się, że nie dopuszczają dwóch osób do porodu, czyli gdybym chciała rodzić i z Mężem, i doulą, to nie pozwolą. Z pozostałych szpitali w Warszawie tylko Żelazna mi się wydaje do rzeczy a stamtąd boję się odesłania. :/

http://www.suwaczki.com/tickers/85993e3kclkyx2cl.png

Dziękuję Wam kochane za wszystko odpowiedzi i podpowiedzi :) Człowiek po 14 latach czuję się jednak zagubiony :D
Czy Wy też jesteście cały czas głodne? Wczoraj wróciłam ze spotkania ze znajomą ok. 23.30, zjadłam KAWAŁ arbuza i poszłam spać. O dziwo nawet udało mi się zasnąć co jest nie lada wyczynem ale o 1.40 obudziło mnie takie ssanie jakbym nie jadła tydzień i wstałam zjadłam solidną kostkę ciasta "Shrek" i dalej poszłam spać. Pierwszy raz zdarzyło mi się jeść w nocy. Ogólnie to jem bardzo dużo a ba wadze wciąż tylko plus 3. Odnośnie ruchliwości mojej Gabrielki to ona ma nie tylko ADHD oba ma Full HD :D skopana jestem wszędzie ;)

Dziewczyny jako mama spodziewajaca sie pierwszego dzidziusia moge zadawac glupie pytania... ale czy w pazdzierniku bodziaki z krotkim rekawem sie przydadza?
Iza ten kocyk/spiworek czy co to tam bylo w ksztalcie gwiazdki super sprawa. Chcialam go sobie zamowic przez neta tylko mam do wyboru 2 rozmiary. 60 cm i nastepny dopiero 80 cm. U nas w rodzinie rodza sie duze dzieci. Oboje z bratem na starcie mielismy ponad 60 cm. 80 cm wydaje mi sie duzo za duzy. Ktory Ty kupilas?

amadeo3
Pobudka wstawac szkoda dnia!Masakra chyba wcale nie spalam wiecznie łaza pielegniarki jak nie tetno mierzyc o 2 w nocy to temperature o 4 o 5 krew a za 30min ktg do tego na sali sasiadka z 3cm rozwarcia jak nie gadala ciagle cos to sie wiercila jakby ja mrowki oblazly a te lozka skrzypia jak wiezienne prycze tragedia.Mam pytanie ile waza wasze maluchy bo mi w przyblizeniu wyszlo 1500g yy!

Jak byłam w czwartek na wizycie to moja kruszyna 1050 g ważyła. To chyba w normie jak na ten tydzień. 1500g to już kawał dzieka

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Daga81 dzieki za pocieszenie haha moj to zamias bąbel to teraz klusio do brzucha wola haha,a tak na powaznie to mi lekarz na wczesniejszych wizytach wagi nie podawal a w 19tc na usg 3d idealnie sie maluch w wymiarach miescil to jak mi teraz podala wage to oczy zrobilam,dodala ze to w przyblizeniu wiec tak mysle ze jakies wahania pewnie sa ale chyba dla spokoju za jakis czas wybiore sie jeszcze na usg 3d

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzwn156xau4f0r.png

obudziłam się pół godziny temu i nie nadażam czytać :)

amadeo3 Moje bliźnięta razem waża 1500 , ale u mnie to dopiero 25t

Lencia ja też zostanę pierwszy raz mama i myśle ze forum to odpowiednie miejsce na zadawanie " głupich " pytan przez poczatkujace ;) ja kupuję po 2szt bodziaków z krótkim, ponieważ u mnie w domku jest dość cieplo więc na pewno się nie zmarnuja :)

wczoraj wpadłam w kolejny zakupowy szał :)
kupiłam 2 x body kopertowe, 2 pajace, 2 kaftaniki, 2 polspiochy, 4 spiochy, 2 x kpl spiochy z kaftanikami i 6 par skarpeteczek na dobry poczatek ;)

monthly_2015_07/pazdziernikowe-maluchy-2015_32836.jpg

monthly_2015_07/pazdziernikowe-maluchy-2015_32837.jpg

monthly_2015_07/pazdziernikowe-maluchy-2015_32838.jpg

monthly_2015_07/pazdziernikowe-maluchy-2015_32839.jpg

monthly_2015_07/pazdziernikowe-maluchy-2015_32840.jpg

monthly_2015_07/pazdziernikowe-maluchy-2015_32841.jpg

monthly_2015_07/pazdziernikowe-maluchy-2015_32842.jpg

monthly_2015_07/pazdziernikowe-maluchy-2015_32843.jpg

amadeo3

ja mam ten sam tydzien i dzien co Ty i u mjie 2 tyg. Temu bylo 920g. I to bylo troszke wiecej bo termi wyskoczyl o 4 dni do przodu ale ja sie raczej spodziewam dziecka do 3 kg. Synek mial 2860g ;)

Ja praktycznie w domu to non stop nakladalam pajace, spiochy a pod spod body i z krotkim pod pajace a z dlugim pod spiochy. Dopiero na wiosne zacselam na dzien przebierac. Kial wtedy pol roku. Ogolnie kupilam 3 szt. Bodow z dlugim rekawem i 2 kaftaniki i rajstopki to wszystko ja 56 zeby miec na wyjscie ogolnie prseciez mam calutka wyprawke na ktorej wychowalam jedno dziecko popakowane polroczami wiec chyba dzis pojade do rodzicow i przejrze 1 kartonik ;) tym bardziej ze 2 dziei bedzie jesienna ;) nikt o tym jie pisze ale polecam poduszke klin. Miesiac podkladalam koc pod materac ale ta poduszka jest super. Teraz szukam nowych poszewek bo mialam tylko to orginalna pralam i znow zakladalam troszke zniszczyla. Ale byla z takiego super materialu a ten klin mial dziurki wentylujace wiec wykorzystalam na maksa.

Witajcie kobietki.

@amadeo3 Kawał dziecia! Ja się nastawiam, że moja teraz tyle waży, a mamy trochę różnicy :p

@Fobianka W temacie paznokci. Ja o lakierze to nawet nie myślę, ale wczoraj obcinałam. Masakra!! Dobrze, że brzuch się mieści między udami w rozkroku, bo chyba bym już do porodu musiała zapuszczać ;p Gratulacje z okazji 2 cyferek. Teraz to już poleci :D U mnie już olaboga 74 dni.

Zapodaję wam fajną nutkę, która od wczoraj mi tak siedzi w głowie, że męczę już ją chyba po raz setny :D Melodia fajna.

Wrzucam na sucho, bo nie chce smigac

Gość Niuśka32

Dziewczyny,
ale napisalyście:):))))))))))))))))))))))))))))))))))
co to za ciasto SHREK?????????????????w życiu nie jadłam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Iza33
też bym kupiła tą GWIAZDĘ, ale w necie jej namierzyć nie mogę, jak Któraś znajdzie linka, proszę podajcie;)

Ja z jedzeniem mam różnie, jak mam tą zgagę nieszczęsną ni jem nic, ostatnio w te upały zjadalam po 1 litr lodow od razu, albo 3 kg arbuza :):)
dziś o 5 odgrzewałam teściowej kapustę:):) zjadlam i poszłam spac dalej:::):

OTO MOJE ZAKUPY:
rożek
http://bobomio.pl/rozek-niemowlecy-poofi-pure-75-cm-75-cm-granatowy?gclid=CPD__dqJ5MYCFSsEwwodEuUP9w