Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Daga81
karola22
My nie mieliśmy zakazu i się nie oszczędzaliśmy do tej pory. A teraz to ja nie wiem co zrobię :)

Jak miałam 22 lata to też chciałam codziennie

To ja jestem nienormalna :D
Mój 35 a choćby 2 razy dziennie to i mało a ja mogę raz na jakiś czas. Przez pierwsze 4 lata się wyeksploatowalam :p

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Daga81
Wstyd się przyznać ale niestety moje libido spadło. Praca, natłok obowiązków sprawił że coraz gorzej ze mną.
A kiedyś szalałam z moim mężem i nigdy nie pomyślałam że może byc inaczej

O tak. U mnie do tego dochodzi to, że jestem straszny nerwus i byle pierdola czasem mi tak podnosi ciśnienie ze odechciewa mi się wszystkiego.

Oj babeczki też was podziwiam za wytrwałość w czasie rozłąki. Mój miał w tym tygodniu 7 nocek więc nie gnębiłam go już i wprowadziłam się do mamy ale dziś już ostatnia i nie mogę się doczekać jak rano wróci ;D
Odwiedziłam moje kochane rudziątka a ich szalona matka, ruda wariatka dała mi cały karton ubranek. Tylko zerknęłam ale to na moje oko cała początkowa wyprawka! Szok! W poniedziałek jak mój będzie miał 2 zmianę to je posortuję i wrzucę fotki.
No a teraz byle do rana ;) dobranoc mamuśki :*

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png

Tyle sie napisalam i ucielo. Starszej zrobilismy w tym tyg nowy pokój i dlatego zaczelam troszkę dla maleństwa szykować. Wprawdzie stary jej pokoj na dopiero dwa lata, ale jest blizej sypialni i dlatego zrobilismy jej nowy, żeby dzidzia byla blisko nas.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Ja planuje zrobic kacik dziecku u nas w sypialni, ale dopiero we wrzesniu postawic lozeczko. Wczesniej przygotuje sobie komode (jak ją kupie :P) i poukladam tam rzeczy dla Antosia. A samo lozeczko rozlozymy dopiero wlasnie we wrzesniu.

Jeju jeju... Mam jeszcze tyle rzeczy do wyprawki do kupienia ze zaczyna mnie to przerazac... Mam raptem 3 pajace, 5body, 1 polspiochy, jakies czapeczki, skarpetki i tyle z ubran.. Rozek i kocek. I na tym konczy sie moje pozal sie Boze wyprawka :( maz caly czas mowi- Kupisz w nast miesiacu. Ale czuje ze czas ucieka mi miedzy palcami i jakos przeraz mnie zaczelo ze tak cienko idzie mi ta wyprawka.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5e8l9cwgv2.png

Łóżeczko też dopiero we wrześniu rozłożę. Jak Madzia sie urodzila to mąż dopiero dzien przed powrotem naszym do domu rozlozyl.
Aska123, nie przejmuj sie, ja dla Magdy dopiero miesiąc przed porodem wszystko kupilam, doslownie wszystko. Wcześniej nic nie mialam. A teraz mam dużo po Madzi. A takie rzeczy typu kosmetyki, pieluchy, buteleczki tez pewnie we wrześniu dopiero kupie. Pamietajmy tez i sobie drogie mamusie. No a mnie jeszcze wyprawka dla mojej pierwszoklasistki czeka w sierpniu. Dlatego troszke wcześniej dla malucha zaczelam przygotowywać rzeczy.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Dziewczyny, ja w ogóle nie mogę spać. Chodzę spać o północy, nudzę się o 5rano. W dzień nie śpię. Później jestem cały dzien zmęczona. Nie wspomnę jeszcze o nocnych pobudkach na siku. Moze muszę zmusić sie do wcześniejszego zasypiania?

Gość Niuśka32

Cześć Dziewczynki,
ale sie rozpisalyście od wczoraj:).
Powiem, tak, że w tych zdrowych ciążach to do dnia porodu można robić praktycznie wszystko.
Znam kilka dziewczyn, które do końca: pracowały,sprzątały,gotowały,dźwigały mniejsze dzieci, sexik uprawiały,jeździły rowerem etc. i wszystko było dobrze, zajeżdżały do szpital i "od ręki" rodziły:):).
To w tych zagrożonych ciążach JEST ZAKAZ WSZYSTKIEGO,,,,,ale jedyny plus jest taki, że już jest " z górki":):):).

DZIEWCZYNY,
teraz pytanie z innej beczki:
"czy Wy macie jakieś np. upławy lub wrażenie "że jest Wam mokro"??, bo ja mam takie odczucia.
W necie oczywiście wyczytałam, że to normalne i im ciąża większa będą takie "atrakcje" dochodzić,
a jak jest u Was z tym w praktyce?

p.s. a co do spania, ja mam różnie, czasem prześpię całą noc/czasem budzę się kilka razy, czasem spię w dzień, zależy, nie ma reguły.

p.s.2.miłego dzionka:)

Myszka ja na razie nie mam totalnie nic i wczoraj doszlam do wniosku, ze jestem jakas nienormalna. Przegladam te ciuszki na allegro i oprocz paru kolekcji firmy Pinokio nic mi sie nie podoba (albo jest mmega drogie). W stacjonarnych sklepach maz stoi nade mna i sie smieje, ze Juniorowi i tak bedzie wszystko jedno na co bedzie pawie puszczal i co obslini... no wiem, ma racje. Te ciuszki wybieramy w sumie bardziej dla siebie niz dla naszych Maluchow...

Ja proponuję zwykle body i spiochy z f&f i tesco bo właśnie na początek są uniwersalne i po wielu praniach się nie psują. Mają często promocje nawet na necie. Ja mam do szpitala z hm i nexta bo bawełna fajna ale ja kupiłam paczki nowe na ciuchach. Kilka ciuchów mam z fb z hand made kilka z ohbaby.pl Lubie oryginalne rzeczy w niskich cenach :)

Adonis ja wlasnie choruje na te ciuszki z nexta ale nowe maja dosc wysokie ceny a jak kuzynki/kolezanki mi mowia, ze niektore rzeczy zakladaly swoim pociecha raz i juz wyrastaly to w sumie bez sensu wydawac tyle kasy. Z juddlies sa tez fajne ale jeszcze drozsze. Szkoda ze u nas nie ma fajnych ciuchlandow...:-(

Lencia
Adonis ja wlasnie choruje na te ciuszki z nexta ale nowe maja dosc wysokie ceny a jak kuzynki/kolezanki mi mowia, ze niektore rzeczy zakladaly swoim pociecha raz i juz wyrastaly to w sumie bez sensu wydawac tyle kasy. Z juddlies sa tez fajne ale jeszcze drozsze. Szkoda ze u nas nie ma fajnych ciuchlandow...:-(

Ty będziesz mieć syna? Możesz mi wysłać wzory czy zdj jakie ci się podobają i ci poszukam bo ja mam sporo juz na mojego a i tak na towar chodzę na ciuchy :) po 8-10 zł za szt . Ja z nexta mam nieraz nowe i za bezcen.