Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Wózek

Przy Tosiu wybraliśmy chicco enjoy 3w1. Mieszkaliśmy w bloku na Mokotowie, 3 piętro z dość awaryjną windą. Szukaliśmy czegoś bardzo lekkiego i łatwego do zapakowania do auta. Był rewelacyjny! Wrocilabym do tego modelu gdyby nie to, że zmieniły mi się potrzeby. :D

http://e-wozki.pl/sklep/p163,chicco-trio-enjoy-evolution-wozek-3-w-1.html

Teraz potrzebuje przede wszystkim dużych pompowanych kół, pojemnego kosza na zakupy i niewiele więcej. Padło na wspomniane wyżej Baby Design Lupo tyle że w opcji comfort (inna kolorystyka, wkładka w spacerówka i kilka innych niewielkich roznic). Runda honorowa po sklepie zaliczona juz 2 razy i póki co nie zmieniłam zdania.

http://allegro.pl/showitem/description/5354372152.html

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3k6ia03ztj.png]Tekst linka[/url]

magalena3
a stwierdzilam ze umyje lustro w lazience i umywalke i znowu mam te bole co w tamtym tygodniu ale juz wiem od czego chyba....
jak mam problem sie zalatwic to jem wlasnie platki owsiane z mlekiem z zurawina i bananem i mnie potem gania....
i wtedy tez tak mialam a wiec musze cos innego wymyslec jak bede miala problem bo to za mocne dzialanie :D

A może nerki tak reagują na mleko? Mleko nie jest ogólnie zdrowe. Ja przestałam pić i jeść nabiał i kolana które miały być operowane są zdrowe. Cud! Nawet ortopeda w szoku.

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

izabela33
Takie fotki powinny być w naszych autobusach i tramwajach, może ludzie by ruszyli dupy i ustąpili ciężarnej! Mi się to jeszcze nie zdarzyło, siedzą babska i udają, że nie widzą! W łeb tylko takim dać! Znieczulica totalna!

Sytuacja z dzisiaj -pędzel do mięsa w sklepie a kicia 1.60 pół kilo tapety i doklejane rzęsy, wyprzedza mnie i staje 2 cm przede mną i zamawia. W myślach życzyła jej by w 20 tyg przytyla 30 kg i wtedy niech ciągle ludzie się wpychaja w kolejkę.
2 sytuacja -rossman -akcja dla kobiet w ciąży , kwitne jako 26 w kolejce a 4 kasjerki patrzą na mnie z przerażeniem. Dochodzę do kasy nie wyprzedzajac nikogo a pani w kasie z tekstem -bo wie pani ludzie by się wkurzyłi. Udałam, że tego nie słyszę.

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

luiza570
rokosanka
Hej dziewczyny, potrzebuję pomocy... czy któraś z Was staje przed wyborem wzięcia szczepionki tzw Immunoglobuliny anty-RhD? Mam grupę B-, chłopak ma AB+... Kończy się 28 tydzień i nie wiem czy powinnam kupić tą szczepionkę na własną rękę czy nie....

Ja jestem w tej samej sytuacji, już dwa razy miałam sprawdzane przeciwciała ( w ciąży robi się to 3 razy , 1 na trymestr) jak do tej pory odpukać wszystko jest o.k. Z tego co ja wiem to po porodzie odrazu z pepowiny jest pobierana krew dziecka i określana grupa krwi, jesli jest taka jak matki RH- to nie podaje sie Immunoglobuliny bo nie wytworzono przeciwciał, jeśli po ojcu odzieciczy krew RH+ to w szpitalu mają obowiązek w ciągu 72 godzin od porodu podać Immunoglobuline. Mi lekarz nic nie mówil o kupowaniu szczepionki aby brać profilaktycznie. Ale jeśli nie jesteś pewna to może zadzwoń do swojego lekarza :)

No właśnie mój gin powiedział że w całej Europie kobiety z grupą krwi ujemną dostają miedzy 28 a 32 tyg taką szczepionkę a drugą po porodzie. A że Polska jest 100 lat za murzynami to nawet jej w PL w aptekach nie ma... I powiedział że jak mam możliwość zorganizowania to żebym ją wzięła profilaktycznie i przepisał mi receptę. Problem jest taki że może wystąpić reakcja na szczepionkę. Połowa lekarzy których pytam jest "za" połowa "przeciw".

Jadac tramwajem we Wrocławju ( co zdarzyło mi się dwa razy odkad jestem w ciaży ) ustapił mi miejsca starszy Pan, później młody chłopak co i tak mnie zaskoczyło. Ale jeśli chodzi o kobiety, myślę ze możemy zapomnieć , bo ich rozumowanie jest takie : mi nikt nie ustępował miejsca, więc dlaczego ja mam to robic, inna sprawa to dobre wychowanie.

To chyba nie ma reguły, mnie w poniedziałek w Biedronce kobiety chciały przepuścić. Jedna, która już była przy kasie odwróciła się do mnie i powiedziała żebym przeszła przed nią bo jest tak gorąco że jej nogi puchną mimo że nie jest w ciąży. Na co pozostałe 2 stojące za nią zaczęły przytakiwać Aż poczułam się trochę niezręcznie. A w Rossmanie praktycznie zawsze ktoś z obsługi uruchamia wolna kasę i mnie do niej zaprasza. Miłe to :)

Mnie dwa razy przepuszczono w kolejkach. Raz w aptece pierwsza Pani z kolejki zobaczyla jak wchodzilam i stanelam na koncu i od razu powiedziala, zebym poszla przed nia do kasy, pani aptekarka zawtorowala jej. A drugi raz w Biedronce. Bylo goraco, czekalam na miejski i stwierdzilam ze mam chwile aby zjesc loda. Biedronka najblizej. Wzielam rożka z lodowki i stanelam na koncu kolejki i jak mlody chlopak przede mna, ok 17lat, spojrzal na mnie to od razu powiedzial: niech Pani przejdzie przede mna w kolejce. Reszta osob sie odwrocila i tez kazdy od razu zaczal mowic ze maja wieksze zakupy niz ja i zebym sie nie krepowala. W autobusach za to nie ma opcji aby ktos ustapil..

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5e8l9cwgv2.png

Ja jakoś na początku ciąży (brzuszek pojawił się szybko) wybrałam się z mezem do salonu Orange przy Konstytucji. Wzięłam numerek jak wszyscy, milion osób przed nami, no ale cóż sprawę trzeba było załatwić. Staliśmy jakieś 5 minut, po czym dojrzała mnie dziewczyna z obsługi, podeszła do pulpitu, wydrukowała numerek i mi go podała mówiąc ze mój będzie następny. I był.
Miło mi się zrobiło, bo w pierwszej ciąży takich cudów nie doświadczyłam.

~Niuśka32
widziałyście nowość- WIADERKO DO KĄPIELI????!!! /czego to ludzie nie wymyślą;( /

http://glosnoiradosnie.blogspot.com/2013/12/jaka-wanienke-wybrac-dla-dziecka.html

Dawali ten wynalazek juz 8 lat temu, jakoś mnie nie przekonał.
Wtedy wygrała zwykła wanienka z Ikea i tym razem też.
Wyboru dokonywał Małż, bo kąpiele to jego działka. Syn ma 7,5 roku a ja kąpałam go może w sumie 10 razy do tej pory. I to raczej w ostatnim okresie wiec sprowadzało się to do nadzoru :)

monthly_2015_07/pazdziernikowe-maluchy-2015_32482.jpg

No właśnie nie ustępują ani nie przepuszczają a Rossmann po cholerę ma taką akcję skoro jej nie stosuje?! W Smyku przepuszczają dziewczyny w widocznej ciąży, byłam świadkiem takiej sytuacji i na szczęście nikt nie zaprotestował.
Wróciłam od lekarza i dzidzia zdrowa, ja mniej. Okazało się, że Matka Polka dała d... bo zrobili mi badania krwi, z których wynika, że mam anemię a na moje pytanie czy wyniki są dobre, pielęgniarka uraczyła mnie zdaniem: gdyby było coś nie tak to zostałaby Pani poinformowana (!). Do tego dwa razy robili badanie moczu i wyniki są tak bardzo różne, że moja gin zastanawiała się czy nie pomylili próbek. Jakby tego było mało to mam problem z nerką (dlatego trafiłam do szpitala), gdzie pan dr stwierdził, że nerki są w porządku a dzisiaj badanie wykazało, że jednak nie. No szlag by trafił taką szpitalną opiekę.
A z dobrych wiadomości to nie mam cukrzycy i przyszły paczki z ubrankami z allegro! Ale mam radochę ;)
Mnie czas też zaiwania, dopiero jechałam na wizytę do lekarza a tu już miesiąc minął i kolejna wizyta.
Któraś z Was pisała o humorach, mnie hormony szaleją i jestem płaczliwa. W ogóle łapię doła jak sobie poradzę. Będę mieć dziecko a sama czuję się jeszcze dzieckiem. I ta świadomość odpowiedzialności za drugą istotkę, obawa przed podejmowaniem decyzji (co jak źle wybiorę), jeeeny to przeraża. Może przy pierwszym dziecku też tak miałyście? Czy ja mam coś z głową? :(

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/22089

Ze doświadczenia wszystkich ciaz potwierdzam, że stare baby są okropne!!! Nigdy żadna miejsca nie ustąpi, ha sytuacja przed swietami, jestem w marecie kolejka jak to zawsze, wiec kulturalnie przepraszam i ide na poczatek kasy Z PIERWSZENSTWEM na to jakas baba z tekstem"ze wszyscy stoja" tak na nia spojrzalam, zeby wiedziala co o.niej mysle, dobrze ze moj maz nie slyszal bo.on to z takich co mowi a pozniej mysli szczegolnie w sklepach go.te baby wkurzaja:) w autobusie to starszy Pan co ledwo stoi miejscs ustapi niz baba, no i tez mlodzi ale to juz kwestia wychowania. Ja nie bedac w ciazy zawsze kobieta w ciazy, z dziecmi czy takim cudnym milym stsrusza babinka ustepuje a tej straej babie co wredota z geby wali i mysli ze jej wszystko sie nalezy NIGDY! :))))))

A tak pozatym to.ide wieczorem do mojej Pani dr bo znow mnie te skurcze mecza i juz sama niewiem czy to skurcz czy co, boli mnie brzuch na dole i taki ucisk mocny czuje:/

http://www.suwaczki.com/tickers/5djyugpjir57gby3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/190f97313d.png

Gość Niuśka32

dlatego Ja jestem zdania, że z facetami, to idzie się zawsze dogadać,,,,,ale z tymi UPIORAMI BABAMI, to różnie bywa:):)
* ja też ustępuję dzieciatym/ciężarnym/sympatycznym dziadkom/chorym.....ale zawsze najlepiej w takie sytuacji, gdy siedzi stara kwoka i odkręca głowę....narobić jej obciachu przy ludziach:):):)
* jeśli chodzi o "gadżety" dla dzieci, ja raczej nie będę wymyślać i kupować jakiś "wydumanych" typu wiaderka do kapieli, nianie etc,
* też bym połaziła po tych ciuchexach, ale cholera mnie bierze, bo nie mogę;(

ALE TRZEBA PAMIĘTAĆ, ŻE TO NASZE DZIECI I KAŻDA Z NAS WIE NAJLEPIEJ CO BĘDZIE NAJLEPSZEGO DLA JEJ MALEŃSTWA I KUPUJE CO UWAŻA ZA STOSOWNE:)

Drożdżówka moja gin potwierdziła płeć moich bliźniat na 99%, ale zdarzyło mi sie pracowac kilka miesiecy w sklepie z akcesoriami dla dzieci, gdzie nasz klient kupił cała wyprawkę różowa, razem z pościela i kilkoma zabawkami, a po porodzie ( wcześniejszym niż planowany ) przybiegł do sklepu z prośba o wymianę wszystkiego na inny kolor, byle nie różowy bo urodził mu się syn :) dlatego ja jedyne co kupiłam typowo dla córki to różowy używany pajacyk :) reszta jest w kolorach neutralnych ;)

Tragedia jakaś! Ostatnio jak weszłam do tramwaju i było wolne miejsce to jeden krok zrobiłam a już baba z drugiej strony PODBIEGŁA!!! żebym czasem nie była pierwsza! I nie dało się nie zauważyć mojego brzucha,bo akurat miałam obcisłą bluzkę, więc tak stałam jej nad głową i pi'S'da ani drgnęła! A faceci też nie lepsi, jak w pociągu trzeba torbę wrzucić na górę to nagle wszyscy "zaczytani"! Jechałam ostatnio, dwóch w przedziale było, sama musiałam się z nią szarpać, bo za dużo ludzi,żeby na podłodze stała. Spojrzałam tylko na nich z pogardą... Czasem zdarzy się wyjątek.
Cieszmy się ,że my takie nie jesteśmy.

http://www.suwaczki.com/tickers/7u229jcgxa2l6kfr.png]Tekst linka[/url]