Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Przywiózł mnie moj wczoraj na IP
Lekarz wzial mnie, odrazu na,obserwację , dostałam kroplowke i leze
Jestem po obchodzie, pozniej chyba jeszcze zrobia mi usg, bo po tej keolowce zaczela mi sie rwardniec macica i niby, maja mi odstawic i dac leki zamiast tego. Dam znac jak cos wiecejbede wiedziec. A nie pisalam wczesniej bo mi fon rozladowal a nie zapakowalam ladowarki

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Monia trzymam kciuki żeby wam się udało ;)
Co do libido na początku tak do 8 tyg mega duże potem spadło tak do 15 tyg a teraz sama siebie nie poznaje. Możemy ciągle i nie ustanie mam taką potrzebę. Choć są dni ze po twardnieje mi brzuch. Aczkolwiek skończy się moje eldorado bo mój M wyjeżdża 9 lipca i wróci na początku października. Zapłacze się za nim. Praca mi się skończyła i nie mam żywcem co z sobą robić.
My dziś jedziemy do urzędu podpisać oświadczenie o uznaniu ojcostwa ( nie wszędzie można to zrobić przed urodzeniem) młoda będzie od razu miała jego nazwisko.
Mnie jest nie dobrze ostatnio ciągle i młoda rozrabia w brzuchu ale pod ręką jej nie czuje, szkoda ze mój M nie poczuje przed wyjazdem. A potem może nie zdążyć :(
Co do kłótni to my przechodzilismy juz różne rzeczy i jak ostatnio Adonis mówiła często bez sensu się spieramy. Teraz jest fajnie ale co będzie jak wróci nie wiem.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm8wxbokdg.png[/url]
http://www.suwaczki.com/tickers/eoc9299o9rzqtl1m.png[/url]

łupinka87
Skoro już jesteśmy w temacie to jak z waszym libido? Bo ja jestem przerażona jak zniknęło na początku ciąży tak do tej pory nie wróciło. Nie mam w ogóle ochoty. Męża mi szkoda bo cały czas daleko a jak wraca to żadnego pożytku nie ma z żony ;)

To u mnie podobnie, tez spadlo na poczatku ciazy. Teraz bardzo sporadycznie mam ochote. Jesli chodzi o meza to w ogole nie nalega i tez mam wrazenie ze calkowicie przeszla mu ochota. Ale wiem dlaczego- w 10tc po zblizeniu zaczelam krwawic i przestraszyl sie ze zrobil mi i dziecku krzywde. Oczywiscie od razu pojechalam do lekarza i okazalo sie ze to nadzerka. Podraznil ja i stad te krwawienie. Potem lekarz nakazal tydz celibatu a pozniej "na pol gwizdka" jak to okreslil :) i od tamtej pory maz mowi ze sie boi, ze cos zrobi i ze ogolnie jest inaczej niz przed ciaza i ze dla niego seks wtedy byl lepszy niz teraz w ciazy

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5e8l9cwgv2.png

Magda leż i "odpoczywaj" łóżka co prawda niewygodne ale opieka fachowa ;)
Adonis daj znać co z tobą po wizycie.
Martynika mi zazwyczaj zaraz po brzuch twardnieje czasami coś zakłuje ale tak poza tym ok. Biodra bolą zależy od pozycji w ogłóle kondycje mam co raz słabszą.
Łupinka ja też na początku nie miałam ochoty ale z czasem powoli mi samej zaczęło się chcieć i okazało się przyjemniejsze niż przed ciążą. Może jak sobie właśnie przypomnisz co tracisz to libido wróci ;)
Co do ruchów to teraz je co raz słabiej czuję. Nie panikuję bo jednak mała daje o sobie znać ale może pogoda jej nie odpowiada a może zwyczajnie leniwa ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png

moni40
Martynka, Adonis i wszystkie dziewczynki dzięki za wsparcie,mile słowa i trzymanie kciukow.
Przede szyszki zadbaj cie o swoje dolegliwości konsultacje wszystko z lekarzem, wszystko co was niepokoi i nie trzeba się martwić ich humor kami są aby nam pomagać i myślę że IP jest najbardziej dostępnym miejscem. Gdy miałam swoje problemy jeździłam bez zastanowienia i wszystko sprawdzali bez problemu. 10 kowalstwo napisz co wymyśliłam i A do is co u lekarza. Trzymam za wszystkie kciuki. Jestem w drodze nad morze,będę do was zaglądał.
No pogoda zapowiada się piękna. ..

Napewno dam znać.

Ja nad morze za równe 30 dni. Myślę, że nie będzie źle. Zjadłam teraz snikersa i kubek herbaty. Mały wogole w nocy nie spał. W brzuchu mam jak wirowanie w pralce.

[B]Karola [/B] powiem co ze pierwszy raz jak zostałam sama - źle mi było z tydzień. Mój wykładowca terapeuta mówi ze najgorszy jest 6 dzień. A po 3 tyg dochodzi złość ze ja się sama morduje a mój ma to z głowy. Potem focha i kłótnie, a jak już ma wracać to jest ok. U nas jeszcze z 3 tyg. Najgorzej było jak pojechał na pół roku a ja z pracą, córka, studia i mgr, kursy i choroby.

Na nudę polecam puzzle :) krzyżówki, książka albo basen?:) jaj tylko lepiej się poczuje to śmigam z córką bo u nas upały do końca tyg.

Mamusia ciągle dzwoni i panikuje a co jak cie wyślę do szpitala?

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

migotka91
Ja mam wrażenie, że moje się podniosło gorzej z moim. . ;) jemu chyba w ciąży spadło i mi się wymawia, a to głowa go boli, a to zmęczony. . Chyba bardziej jest w tej ciąży niż ja ;)

Mi też czasami się wydaje, że mój maż jest bardziej w ciąży niż ja, bo ma humorki i zachcianki, jeżeli chodzi o seks to u niego bez zmian, ale odkąd mam większy brzuch to chyba się boi. Zresztą jak położę sobie ręce na brzuchu to mów, że zgniatam małego :)

Tekst linkatabelka Tekst linkahttp://www.suwaczki.com/tickers/3jgxvfxm399gon9a.png]Tekst

Powiem wam ze lozko wygodne tylko czasem goraco ale do zniesienia akurat mam okno od tej strony co slonce jest do poludnia.
Teraz mialam usg malota wymiarami dobra ale, jakos malo rozmowny dzisiaj i nie wiem dalej czy corka czy syn
Mowie do niwgo ze odkad mam kroplowke to mi twardy brzuch sie robi i dziecko bardziej hasa to powiedzial ze to nie mozliwe ale po chwili dotknal brzuch i twardy jak skala i wyszedl gdzie potem wrocil i zrobil usg

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

My z mezem juz chyba zapomnielismy co to seks ;-) od poczatku mamy zakaz i juz pol roku minelo a tylko dwa, trzy razy moze troche sie poprzytulalismy bez akcji ;-) Moj tez ma w glowie, ze moglby cos zrobic Malenstwu, a nie powiem, czasami hormony szaleja, zwlaszcza jak sie dobrze czujemy.
Pocieszam Go, ze jeszcze dwa miesiace i jak bedzie chcial by Mala szybciej przyszla na swiat to mozemy zaczac uzywac ;-)
magdalena trzymam kciuki za Was, niech szybciutko wszystko wraca do normy.
adonis czekam na wiesci jak u Was, co powiedzial lekarz.
I za wszytkie Kochane Ciezarowki trzymam kciuki!

magdalena3 trzymaj się dzielnie :*

Co do seksu.....to mamy teraz celibat na 2 tyg. bo mam jakieś zapalenie grzybiczne. Z seksem jest teraz tak.....albo mnie brzuch ciągnie i nie mam ochoty.....albo mój pada ma twarz po powrocie z pracy.....kiedyś mogliśmy codziennie teraz raz-dwa na dwa tygodnie.....mam chwile kiedy nawet nie pomyślę o seksie....ale jak mnie czasem najdzie ochota to mało nie zwariuje.......zdarza się, że "po" trochę brzuch zaboli.

Macie juz imiona dla swoich Dziudziusiów?
My mamy juz wybarne imie dla dziewczynki ale dla chłopczyka nie możemy znależć. Może jakieś podpowiedzi?:)
Szukamy czegoś oryginalnego ale tez nie za bardzo przekombinowanego.
Jak bedzie dziewczynka to Marika...a dla chlopczyka brak pomysłu. Może poratujecie :) pozdrawiam

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3pc0zyt8zst0l.png

~Niuśka32
Dziewczyny, czy któraś z Was tak ma, że bez powodu i żadnych objawów pobocznych brzuch twardnieje....trwa to jakiś czas, mija, potem znowu.....a potem parę dni spokój....co to oznacza?

Ja też tak mam. Wczoraj mnie dopadlo po długiej przerwie. Dziś znów się powtarza. Sama nie wiem czemu. Lekarz na razie każe brać Magne B6, dwa razy po 2 tabl i nospe. Też mnie to martwi. Ja zauważyłam że u mnie to jest odpowiedź na stres. A że wczoraj mialam taki dzień, to teraz odbija sie na dzidziusiu.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Gość Niuśka32

Daga81.....we wtorek mam wizytę, więc dopytam co to twardnienie oznacza.......u mnie to napewno nie nagły stres/ja mam nerwy od 5tc....;)/.....ale mi moja dr ....w takich sytuacjach, jak i też różnych pobolewaniach i skurczach, karze brać DORAŹNIE nospę.../ja biorę 3 x 1/ przez dzień lub dwa i dolegliwości mijają.
Od paru dni mam też mega wieczorne zgagi.
We wtorek o wszystko podpytam.
p.s. czy ktoraś z Was z zestaw clexane+acard? jesli tak, dlaczego?/ja mam z uwagi na 2poronienie 21 i 17tc/

Gość Niuśka32

jeszcze kilka pytań praktycznych, doradźcie proszę:
1. czy wierzycie, w taki "zabobon", że kupowanie wyprawki etc.przed narodzinami źle wróży?
2. czy jeśli kupujecie wyprawkę, to są to rzeczy tylko nowe, czy raczej odkupujecie używane?
3. czy często łapiecie bakterie/grzyby?jesli tak czym leczycie enteroccocus faecalis, candida albicans?
4.jak to jest z obowiązkami położnej z ośrodka zdrowia- co nam się należy od strony przepisów, i od ktorego tygodnia? jakie mają obowiązki wobec Nas?

p.s. dla chlopca podoba mi się:
Oliwier, Bartek,

~Niuśka32
jeszcze kilka pytań praktycznych, doradźcie proszę:
1. czy wierzycie, w taki "zabobon", że kupowanie wyprawki etc.przed narodzinami źle wróży?
2. czy jeśli kupujecie wyprawkę, to są to rzeczy tylko nowe, czy raczej odkupujecie używane?
3. czy często łapiecie bakterie/grzyby?jesli tak czym leczycie enteroccocus faecalis, candida albicans?
4.jak to jest z obowiązkami położnej z ośrodka zdrowia- co nam się należy od strony przepisów, i od ktorego tygodnia? jakie mają obowiązki wobec Nas?

p.s. dla chlopca podoba mi się:
Oliwier, Bartek,

Niuśka :
1. Absolutnie nie wierze, po za łóżeczkiem, pościelą, wanienka to brakuje mi jakiś drobnych rzeczy resztę juz mam.
2. Mam dwie nowe rzeczy kocyk i ręczniki. Reszta używane. Unranka wózek fotelik do auta
3. Często. Brałam juz clotrimazolum, plimafucin i globulka i masc a teraz dostałam nystantyne dla mnie i mojego.
4. Ja jeszcze położnej nie wybrałam ale od 21 tyg są wizyty patronażowe i ona przygotowuje do porodu i opieki nad małym dzieckiem. Raz na tydzień powinna przychodzić.
Co do imion u nas miał być Filip

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm8wxbokdg.png[/url]
http://www.suwaczki.com/tickers/eoc9299o9rzqtl1m.png[/url]