Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tez mam 10 kg na plusie ale u mnie woda sie nie zatrzymuje. Chyba bo nie mam zadnych obrzekow, zylakow czy spuchnieta nie jestem. Jak na swoja wage to czuje sie dobrze i "lekko". Troche na poczatku przytylam w udac i rekach ale jak narazie reszta stoi w miejscu i tylko brzuszek rosnie. Juz mam 103cm w najszerszym miejscu na brzuszku. Gdzie poltora tyogodnia temu jakos mialam 99.
Fakt pije duzo wody plus jakies herbaty i soki pomaranczowe.
Ale co najgorsze zauwazylam na boczkach takie czerwone kropki jakby po ugryzieniu komara, ale to nie sa krostki tyko podejrzewam poczatki rozstepow, wiec smaruje sie jeszcze wiecej :)

mleczyk ja na twoim miejscu tez bym pojechala do szpitala, tak jak dziewczyny pisza. Nie rozumiem dlaczego nikt cie nie zbadal?? U mnie w malej miescinie rano jest lekarz i wieczorem drugi. Nawet laboratorium ciagle dziala wiec nie wiem czemu nie robili ci badan. Ostatnio jak pojechalam ok 21. do szpitala to lekarz mnie nie badal na izbie tylko na oddziale ale musialam sie zgodzic ze mnie przyjmie. Ale to szczegol polezalam 3 dni i 2 noce dali kroplowke na rozluznienie macicy i codziennie badali.
2 razy dziennie pytali sie o bole i wogole.
A wiec decyzja nalezy do CIebie. Jak jednak pojedziesz do dowiedz sie czy na weekend sa jacys lekarze?? I czy robia badania bo to Ci sie nalezy. Ja bynajamniej zawsze sie upominam o wyniki i o co kaman bo nikt nic nie mowi jak sie nie zapytasz.

A z innej beczki kojarzycie upiorne lalki Monster High ?? To teraz nowy trend na bobacy zombie :/ kto to wymysla??!!
bobas zombie

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

A jeszcze jedno mi dawali w szpitalu, wydaje mi sie zeby sie nie martwic tylko odpoczywac to dostawalam dwa razy dziennie Hydrocyzynium. To jest ziolowy lek uspokaajacy. Ja mam odjazd po ok. 15 minutach :D

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

martolina
A w ogóle to plan mam teraz taki żeby usiąść przed komputerem i poszukać przychodni i pediatry bo to mi powoli spędza sen z powiek. Druga rzecz to szczepienia ale to już po tym jak znajde pediatre:) A trzecia to napisać plan porodu.
Zajmujecie się też takimi rzeczami?

Przychodnię mam pod blokiem gdzie przyjmuje pediatra 4 dni w tygodnui mam też wybranych dwóch pediatrów prywatnych w razie konieczności.
Co do szczepień to planuję program kompleksowy taki jak miała córcia czyli 6w1 rotawirusy pneumokoki meningokoki i ospa wietrzna.
Plan porodu nie zamierzam tworzyć będzie co ma być z córcią nie miałam i urodziłam do a pilnowania moich praw będzie mąż tak jak za pierwszym razem.

Dziewczyny mam pytanie czy jak chodzicie do gina prywatnie to też chodzicie na nfz. Bo ja od 7 tyg. trafiłam od razu prywatnie w związku z plamieniami i teraz pomyślałam że może powinnam też iść na nfz i zapisałam się i wizytę na nfz mam 23.07 a u mojego pryw. 28.07 i moje pytanie czy dać się badać dwa razy w tak krótkim czasie jak nie ma do tego wskazań, bo ja myślę, że nie ma co bez potrzeby grzebać u dzidzi tak często. A bez umówionej wizyty nie chciała zapisać mnie do przychodni ginekologicznej no a przecież do jakiejś muszę być zapisana.
mleczyk ja bym zdecydowała się na leżenie w domu bo w weekend to jak nie będzie bezpośredniego zagrożenia to nie zrobią nic, poza środkami przeciw bólowymi i nospą i też każą leżeć. No chyba że ból jest tak strasznie mocny że nie dasz rady to wtedy bez dyskusji szpital.
A co do kolejek to szkoda gadać ludzie to banda idiotów mnie dziś też wkurzyli ale ja miałam ten komfort że po prostu zrezygnowałam z zakupów i wyszłam.

http://s6.suwaczek.com/201510101762.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pqegjmni5.png

Oj dziewczynki co za dzień?
Gorąco duszno ale sie cieszę bo zaraz z mężusiem jedziemy na wies do rodziców trochę sie pobyczyć ... mama robi domowe drożdżówki z jagodami mniam!!!!!!

JA również dyszka do przodu na wadze teraz to juz może i więcej ale oj tam oj tam takie są uroki ciązy. W sumie nie czuje się jakos wybitnie gruba może oprócz mega wielkich ud a cięzko je teraz ukryć przy upałach.

Poza tym mam od 3 dni takie dziwne uczucie w przełyku tak jakby mi cały czas cos siedziało ... coś pod zgagę ale nie tak dokładnie. TAkie uczucie hmmm jak czasem za dużą tabletkę się za mało popije ...
Okropne....

"Noszę twe serce z sobą- noszę je w moim sercu " ...Igorek Aniołek
Czekam na Ciebie córeczko!
http://kobietaintymnie.pl/suwaczek/cache/56fc3fc4.gif

Gość Niuśka32

Ja też właśnie mam taką zgagę, ze leżeć nie mogę, muszę co jakiś czas usiąść....bo czuję, że zwrócę wszystkie *flaki* ze środka.....MASAKRA.....wcześniej łapało mnie tylko wieczorami, odstawiłam jedzenie nocne, to dziś mam od rana....

Kasik_81

Dziewczyny mam pytanie czy jak chodzicie do gina prywatnie to też chodzicie na nfz. Bo ja od 7 tyg. trafiłam od razu prywatnie w związku z plamieniami i teraz pomyślałam że może powinnam też iść na nfz i zapisałam się i wizytę na nfz mam 23.07 a u mojego pryw. 28.07 i moje pytanie czy dać się badać dwa razy w tak krótkim czasie jak nie ma do tego wskazań, bo ja myślę, że nie ma co bez potrzeby grzebać u dzidzi tak często. A bez umówionej wizyty nie chciała zapisać mnie do przychodni ginekologicznej no a przecież do jakiejś muszę być zapisana.

Ja chodzę ,a raczej jeżdżę prywatnie do Poznania (300km) do kuzyna plus w Warszawie na NFZ bo badania za darmo, blisko w razie czego i moja lekarka pracuje w szpitalu, w którym chcę rodzić. Poza tym nie wiem jak długo dam radę dojeżdżać taki kawał :)
Mało przybrałyście, ja mam coś ok 14-15 na plusie, ale głównie przez zalecony oszczędny tryb życia i jedzenie z nudów. Mam nadzieję, że szybko mi to spadnie po porodzie bo już się czuję jak wielka foka :D

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw43e3k1m7gu7hd.png

Jay90
Oj dziewczynki co za dzień?
Gorąco duszno ale sie cieszę bo zaraz z mężusiem jedziemy na wies do rodziców trochę sie pobyczyć ... mama robi domowe drożdżówki z jagodami mniam!!!!!!

JA również dyszka do przodu na wadze teraz to juz może i więcej ale oj tam oj tam takie są uroki ciązy. W sumie nie czuje się jakos wybitnie gruba może oprócz mega wielkich ud a cięzko je teraz ukryć przy upałach.

Poza tym mam od 3 dni takie dziwne uczucie w przełyku tak jakby mi cały czas cos siedziało ... coś pod zgagę ale nie tak dokładnie. TAkie uczucie hmmm jak czasem za dużą tabletkę się za mało popije ...
Okropne....

Z tym uczuciem w gardle mam identycznie

http://s7.suwaczek.com/201510277445.png

mleczyk ja bym zostala w domu.do poniedzialku, bo sama pisalas, ze jak bylas to.prze weekend nic nie zrobili s szyjke masz dluga. A jaka bierzesz nospe, jak zwykla to bierz 3xpo2tab do.tego 2x2tab magnezu i.zobacz czy lepiej i moze raz na jakis czas apap? Tyle nospy spokojnie mozesz brac i dziwne jest jesli przy takich bolach nie dali Ci forte na recepte:(
Nie wiem jak duzy jest Twoj bol bo moze to macica sie rozciaga? Ja moje skurcze tlumacze sobie blizna po.cc i tym ze po bliznietach macica jest rozciagnieta i nie wrocila do.normy.

Ja ma 4na+ a licza z tym co schudlam na poczatku to 8.

http://www.suwaczki.com/tickers/5djyugpjir57gby3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/190f97313d.png

eewelinka
adonis_25
eewelinka
Haha.. Pytanie za 100pkt. Jak przegadać teściowej ze ja nie będę używać tetrowych??? Kupuje co miesiąc pampersy żebym miała na początek a ona dalej ze tetre musze używać a nie.. Wrr..

Spytaj czy zbiera zapas dla siebie zamiast podpasek :D

Haha.. Żeby mnie z domu wyrzucila.

Zuzia do niej taki argument nie trafia bo to moje 1 dziecko no i co ja wiem.. I tak nie będę używać, tylko nie wiem jak jej to delikatnie powiedziec.. "ja się nie chce wtrącać, ja tylko Ci doradzam"

Zrób jak ja. Ja nigdy nie wdaje się w takie dyskusje. Kiwam głową i robie i tak swoje.

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Jeżu ja od rana w biegu. Odebrałam jeszcze córkę wcześniej zaraz zrobię zusy i wypłaty i do teściowej na basen. A teraz objadamy się obrzydliwa pizza z biedronki i nuggetsami.

Z racji ze próbuje się ograniczać jak gin kazała to wszędzie jeżdżę autem i mam już kilku znajomych starszych panów parkingowych którzy zawsze mają dla mnie miejsce na kraju parkingu żebym nie musiala daleko chodzić :p

Ok. Idę wziąć prysznic i do roboty. Choć powiem wam ze wcale to 35 za oknem mnie nie męczy. Jakoś z córką było gorzej. Teraz juz nie przeżywam tylko przyjmuje ma klatę ze po prostu taka jest pogoda:)

Też mam to dziwne czucie w gardle/przełyku. Tak jak opisujecie, jakbym połknęła za duży kawałek skórki od chleba i tam utknął :( czytałam, że to też jest objaw zgagi. Więc popijam dużą ilością mleka i przechodzi :)

Mi waga skoczyła wg. książeczki 6 kg, ale przed samy zapłodnieniem ważyłam jeszcze mniej, to ja sobie liczę +9 kg. W pierwszych 2 m-cach przytyłam 3 kg.... . Więc lekarz liczy 6 kg, a ja 9 kg.

U nas w Kołobrzegu przepiękna pogoda! zazdroszczę turystom wolnego czasu i beztroski :D ale jeszcze 2 tygodnie i sama będę zachowywać się jak turystka :)

http://www.suwaczki.com/tickers/3i499vvj7hy833ah.png]Tekst linka[/url]

Piszecie ekspresem, nie nadążam czytać :)

Mała dziś ćwiczy moją cierpliwość, leniwa jest i muszę ją mobilizować do kopniaków, a dobrze wie, że ma mamę panikarę :) Tzn. chyba wie :P

Mamy przeboje z męża kolanem, na początku czerwca miał kontuzję, po miesiącu doczekał się rezonansu na którym wyszło całkowicie uszkodzone więzadło krzyżowe, dostał skierowanie na artroskopię i co? Terminy najbliższe na za pół roku... A to ma być tylko artroskopia poglądowa, żeby ocenić uszkodzenie i zadecydować czy można to więzadło zszyć czy trzeba je całkiem zastąpić.
I teraz co - młody, aktywny człowiek ma siedzieć pół roku na L4 z niesprawnym kolanem, bo nie może na nie w ogóle stawać, żeby dowiedzieć się, że czeka go kolejny zabieg, może jeszcze za kolejne pół roku?? A potem rehabilitacja, która też trwa kilka mcy...
Nasza służba zdrowia jest tak nieludzka i tak oderwana od rzeczywistości, że w głowie się to nie mieści...
Niestety prywatnie nas nie stać, bo koszt artroskopii to ok. 10 - 15 tysięcy...
Nic, tylko iść się pochlastać.

Mąż ma jutro urodzinki, wiec ja od rana w kuchni - pichcę, pieczę ciasta, a akurat dziś musiały do nas wrócić upały - mogły do jutra choć poczekać, co bym się nie skwarzyła nad garami :D

http://fajnamama.pl/suwaczki/7dr3e5c.png

zuzia.be27
Mam pytanko :D Kupujecie pajacyki? Ja mam dużo bodziaków na długi i krótki rękaw, do tego legginsy i spodenki, rajstopki...kupie jeszcze jakies kaftaniki, sweterki, bluzeczki rozpinane. Chyba nie ma sensu zebym gromadziła jeszcze pajacyki. Co o tym myślicie?

Jako, że dziecko będzie jesienno - zimowe to chcę kupić kilka sztuk, fajnie się sprawdzają jako piżamki :)

Bodziaków mam bardzo dużo, ale mam problem z kupieniem teraz do nich półśpiochów lub śpioszków... Nigdzie u nas w sklepach nie ma, jakby nie produkowali... Mam 2 pary półśpiochów z pepco i tyle... Czekam na paczkę ubranek od siostry, bo ona ma już kilkuletnie dzieci, wtedy śpioszki jeszcze były popularne i może ona coś będzie miała :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/7dr3e5c.png

zuzia.be27
Mam pytanko :D Kupujecie pajacyki? Ja mam dużo bodziaków na długi i krótki rękaw, do tego legginsy i spodenki, rajstopki...kupie jeszcze jakies kaftaniki, sweterki, bluzeczki rozpinane. Chyba nie ma sensu zebym gromadziła jeszcze pajacyki. Co o tym myślicie?

Ja mam wszystkiego po trochu z pajacami włącznie :) Ale kupuje za grosze w lumpeksach duuuuzo dostane od szwagierki, wiec nawet jak nie użyje wszystkiego to nie bd szkoda.

A teraz taka mała inf. Nie chcę nikogo straszyć i oczywiście nikomu nie życzę! Ale te, które jeszcze nie mają nic do szpitala i dla dziecka może zmobilizuje fakt, że piszę właśnie z koleżanką i leży w szpitalu w 33tyg ze skurczami i rozwarciem i walczą narazie kroplówkami, ale nie wiadomo czy nie urodzi lada dzień.
U mnie to bardzo bliski czas ;o

EDIT. Mówi, że przed chwilą była laska w 32 i biegiem do innego szpitala ją wieźli, bo akcja porodowa w trakcie a u nas nie mają warunków dla wcześniaków. Masakra

A ja wam powiem, że na innym forum gdzie się udzielam jest dziewczyna która ze względu na problemy małej jeździ do rehabilitantki która właśnie tłumaczyła ze nie wolno dziecka wciskać w bluzeczki ani zbyt obcisłe ciuchy bo uszkodzone zostają. .. i tu nie pamiętam ale chyba stawy. I ma to wpływ na ich późniejsze funkcjonowanie. Jednym słowem dizajn na bok.

Niuśka, ja mam, albo wcale nie włączam albo jak ktoś już włączy to i tak nie patrze, sam się po 2 godz wyłącza. Ja w tv tylko siatkę oglądam, albo jak już mój coś odpali to zerkam do pierwszej reklamy i zasypiam :D
Pajacyki i śpioszki w połączeniu z bodziakami świetnie się u mnie sprawdzały, nie lubię za to bluzeczek i kaftaników bo wszystko się ściąga.

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw43e3k1m7gu7hd.png