Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Joanna89,
domyślam się, że Ci ciężko, ale naprawdę nie warto się tak zadreczac. Tutaj chyba każda miała jakieś trudności w ciąży - wcześniejsze poronienia więc strach o ciążę, bardzo długie starania, mało wód, dużo wód, krótką szyjka, duże nadciśnienie, problemy z tarczyca, złe wyniki malucha itp. Mamy za sobą szpitale, sterydy, dużo stresu. Urodzilo się także kilka wczesniakow, na szczęście w dobrym stanie, ale ból i stres, gdy ma się dziecko w inkubatorze pod kroplowka to też przykre doświadczenie. Z tego co wiem u Ciebie wszystko zawsze było w porządku. Jesteś zmęczona, obolola, sfrustrowana, ale tak naprawdę powinnas też być wdzięczna za cała dotychczasowa ciaza bez komplikacji. Wiele kobiet oddaloby wszystko, by być na Twoim miejscu. Masz zdrowa, donoszona ciążę - to wielki sukces. Każda widać ma swój krzyż i trudności, z którymi trzeba się zmierzyć, tak już jest. Więc nie marudz za bardzo i glowa do góry. Wszystko jest przecież dobrze.

Zadowolona jestem dalej z obsługi, warunków i opieki. Okstytocyna płynie jak Wisla, skurcze malutkie, rozwarcia chwilę temu nie było jeszcze. Nikt mnie nie odesłał do domu, cały czas ktoś zagląda. Tylko rodzące obok się zmieniają. Kalinie dobrze w brzuchu. Ktg mam non stop, od godz 8rano. Papieru poszło jak z Łodzi do Konstantynowa. Właśnie usłyszałam, że jak nic nie idzie a wody poszły to jeszcze godzinka i tniemy.

Banana
Glupia jestem bo zle uzywalam tego gazu, nie widzialam jak mi wymienili ten ustnik, i brzydzilam sie z niego ciagnac nienwsadzalam calego do buzi.. Hehe.
Zdecydowalam sie na znieczulenie, mam czekac 40minut na anastezjiloga bo jest na cesarach..40 minut?! zwariowali.7cm rozwarcia. Polozna po dordze w korytarzu spotkala anastezjologa i go zlapala, a ze darlam ryja to wpadl i podal :) woooo ! Jestem uratowana!!
Nie fortunnie wbil mi igle w mencie jak mialam skurcz a ze nienmoglam sie ruszac bo moze sparalizowac, to ciaglam rowno.. Oddychalam skupilam sie tylko ba tym, widzialam jak strzykawka w rurke wlewa mi plyn .. Wyciagnelam z buzi rure i glosem z horroru i oczami jak zombie mowie do niego " give me mooooorrrrrreeeeee", lekarz sie zaczal smiac noi wiecej nie dal.
Chwile grozy tez przezylismy bo zaczeli gubic kontakt z mala, spadalo jej bardzo tetno nienwiedzieli co jest i czy wszystko jest ok. Podlaczyli sie do jej glowki przeze mnie i do mnie zeby cokolwiek zlapac, noi nic..
Szybko musieli nakluc i pobrac krew z glowki aby sprawdzic, wyniki w 2
Minuty wszystko jest ok, czyli prawdopodobnie bardzo owinieta pepowina.
Parlam pol godziny, chyba to jest najgorsze uczucie jakby sie kupe chcialo, darlam die tylko ze im sie tam zesram.. No nic ,cisniemy, moj NieMaz byl az nad pomocny !! Bierzcie mezow ze soba ! Wszystko widzial, nie zemdlal, pomagal krzyczal i dal rade. :*
Mala nie bylamowinieta niczym piekna slodka i najukochansza ! Przecieli mnie, mam tylko 1 szew :)

O matko troche jak komedia, troche horror ale ze szczęśliwym i pięknym zakończeniem :-) masz dryg do opowiadania :D oczywiście gratulacje dla Ciebie i pozostałych świeżo upieczonych mamusiek :-)
Joanna89 mam podobny problem z mężem, bo od pon do pt tyra w Niemczech. Każe mi zaciskać uda w tygodniu (:D) ale boje sie ze bede musiała sama przez to przejść.. A to nasze pierwsze maleństwo

A powiedzcie mi dziewczyny, jakie kosmetyki do kąpieli zakupilyscie? Co polecacie?

http://www.suwaczki.com/tickers/atdcroeqq9f6vtmz.png

Gość Blanka1212

monia to super:) poznawajcie sie i odpoczywajcie:) zazdroszcze ze juz tulisz swoje malenstwo:)
maminka Leos przecudny!:) tez bym juz chciala mojego malego ksiecia zobaczyc:)
tuska to Ty w sanatorium czy na porodowce jestes?:) to za godzinke bedziesz juz miala sprawe jasna:) i zobaczysz swoja Kalinke:) powodzenia!

dziewczyny śliczne macie dzieciaczki, każde "wrześniowe" maleństwo jest takie słodkie... eh, już się nie mogę doczekać

m.list mam kilka kosmetyków: oliwkę z Ziajki, Oilatum jakieś kremy na odpażenia, sudocrem i bambino krem (sama lubię czasem zamiast Nivea), jedną butelkę z Hipp do kąpieli i coś z Jonson&Jonson ale nie pamiętam co bo to mi mama dokupiła :) ogólnie podejście mam takie, że lepiej mieć różne firmy, żeby się nie okazało, że Lena jest na coś uczulona a ja nie mam nic w zapasie.

weronika.95 ja chcę kupić Angel Care 4100. Z tej lepszej półki i jeszcze nie aż taki drogi choć te monitory niestety do najtańszych nie należą :/

Banana gratulacje! dałaś radę "głupia babo"! :D Opis świetny, kuruj się i zdrówka dla Ciebie i Maleństwa

Tuśka88 trzymam kciuki, żeby samo się rozpoczęło :)

MoniaN Gratulacje! ja też mam cc za 4 dni, pisz jak się goisz i jak z laktacją. Piłaś wcześniej te herbatki czy coś?

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nhdge4c9yyzh3.png
http://www.suwaczki.com/tickers/3jgxyx8dd3m1ocra.png

Monia gratulacje :) a teraz dochodz szybko do siebie ;)
tuska widze, że jednak oxy nic nie daje, tak o Tobie przed chwila myslalam, czy już jest jakaś akcja czy jak.. a co do cc, to coz.. przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz! :)

Mnie dzis tak mocno pobolewa podbrzusze, ze aż sama nie wiem co się dzieje.. byl seks, byly schody, byly sutki.. ale.. wybieram się jeszcze na dluzszy spacer z mezem i psem, zobaczymy co bedzie dalej.. :)

Marcelinka 21.09.2015

zapomniałam się pochwalić pokoikiem - miała być "dostawka" w naszej sypialni dla Leny a zrobił się "pokój Leny z dostawką dla rodziców" :)
troszkę za biały ale może jakieś różowe dodatki jeszcze znajdę :)

nudy ciążowej ciąg dalszy, po skończonym malowaniu pokoju wzięło mnie na stworzenie czegoś tak ooo, bez potrzeby :) więc się uaktywniam artystycznie i te metryczki chyba zrobię dla całej rodziny :)

monthly_2015_08/wrzesniowki-2015_35118.jpg

monthly_2015_08/wrzesniowki-2015_35119.jpg

monthly_2015_08/wrzesniowki-2015_35120.jpg

monthly_2015_08/wrzesniowki-2015_35121.jpg

monthly_2015_08/wrzesniowki-2015_35122.jpg

monthly_2015_08/wrzesniowki-2015_35123.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nhdge4c9yyzh3.png
http://www.suwaczki.com/tickers/3jgxyx8dd3m1ocra.png

banana cudowny opis porodu :)
monia jeszcze raz gratuluję!
siwa super to wyszło. Zazdroszczę też przestrzeni.

My dziś po wizycie patronażowej u położnej. Wszystko ok. Mały przybiera na wadze.
Za to mnie do dupy zszyli że tak powiem. Nie zrosło mi się za bardzo. Pewnie będzie potrzebna korekta... :/ Sama zauważyłam, położna potwierdziła.

Ja nie mogę narzekać, na razie mój synek to aniołek. Śpi i je :)

monthly_2015_08/wrzesniowki-2015_35124.jpg

Janek ur. 23.08 o 23.55, 3000 g, 54 cm
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm726v858n.png

hehe z tym,ze moja Julka duża to mi się też już tak wydaje, ale waga 3300 poki co niepowala.. ;) w koncu jest wielkosci przecietnego noworodka a ma 5 tygodni, ale de facto na jutro mialysmy termin porodu ;)

i chyba mamy pierwszy skok rozwojowy.. od wczoraj jakby mi ktos dziecko podmienil, popoludniami przez 4-6h ma oczy otwarte, niby chce jesc ale zjada po max 20ml co 30-40min.. duzo wiecej placze (bez powodu, bo glodna nie jest, pielucha sucha, utulona, brzuch nie boli, a co jakies 15-20minut gwaltownie sie rozryczy na chwilke, i widac,ze czesto sie czegos przestraszy (odruch Moro)... nic to pozostaje przeczekac..

Ktoś pytał o kosmetyki do kąpieli. Ja mam tylko emolium, dodaje się do wanienki 15 ml. I tyle. Jak mi się gdzieś będzie łuszczyć skóra - zwykle dłonie i stópki - to po kąpaniu warto te miejsca potraktować oliwką.

A co do laktacji, to u mnie po naturalnym porodzie rozkręciła się dopiero na 3 dzień. Wcześniej coś tam było, mały ciągnął.

Janek ur. 23.08 o 23.55, 3000 g, 54 cm
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm726v858n.png

Gość PAola009hh

Weronika nie opla a się na tym etapie ciąży detektora kupywac;p Ja mam od maja i jestem zadowolona ale jak źle znajdziesz tętno to lipa ja jakoś tydzien temu się wystraszylam bo idiotka ze mnie i nie tam gdzie trzeba sprawdzalam;p

Jeju jakie kochane te "nasze" dzieciaczki. I niedlugo pojawia sie nowe :) ja to chyba na moja Lilke bede patrzec caly czas i nikt mnie nie oderwie. A tu jeszcze miesiac.. Ale matka juz sie szykuje na porodowke. Dzis fryzjer, za pare dni powtorze henne i regulacje i mozna czekac na porod. Dzis mi przyszly ostatnie elementy wyprawki. Juz wyprane, jak sie ochlodzi to wyprasuje, lozeczko wystroje i bedzie pieknie :)
Z kosmetykow mam ziajke caly zestaw. W razie duzych problemow skornych do kapieli emolium. Do przetestowania mam tez dade 3w1. Do pupy postawilam na bepanthen, ale tez mam maly linomag, sudocrem, ziajke i dade :) promocje sa moja udreka. Jestem jak chomik. Juz nawet maz sie ze mnie smieje, ze mam zapasy dla szescioraczkow :D ale jak po porodzie nie bedzie musial sam na zakupy jezdzic to mi jeszcze podziekuje :D

https://www.suwaczki.com/tickers/ckaidqk3nf6dnwie.png
https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1ry0m74u7s.png

joanna89a
Mi kolezanka po sn mowila, ze ona czula takie parcie jakby na dwojke a nie na siku.

Mnie dalej boli to podbrzusze przy chodzeniu, a chcialam okna umyc jeszcze..

Parcie na dwojke to tez mam, z tym, ze nie urozsamialam tego w ogole z oznaką zbliżającego się porodu, bo po prostu od 2 dni mam zatwardzenie.. zobaczymy co sie z tego rozwinie..
Ja okna umylam dziś, uwierz Asiu, ze to meka byla w tej temperaturze.. może jutro bedziesz sie czuć lepiej to umyjesz.. ale ja osobiscie zycze, żeby było mocniej i żebyś jednak wyladowala na porodowce.. a okna nie uciekna :)

Marcelinka 21.09.2015

~Blanka1212
siwa piekny pokoj jak z katalogu:)
wiruska bedziesz nastepna:)

No nie wiem, nie nastawialabym sie, bo co mi sie wydaje, że gorzej sie czuje i cos idzie w kierunku porodu to dzień później jest taki spokoj, ze nie czuje sie jakbym w ogóle w ciąży byla..
A co do pokoiku, to fakt siwa jak katalogowy.. chciałabym mieć tyle miejsca, żeby urządzić takie cudowne miejsce dla mojej Małej :)

Marcelinka 21.09.2015

weronika.95
Dziewczyny wybaczcie ale skoro mam do tygodnia urodzic obudzialam sie właśnie, że co jak co ale detektor w domu musi być bo bym chyba zwariowała :) więc prośba do Was jeżeli macie jakieś które sa godne polecenia, macie przetestowane, nie straszą tylko uruchomiaja sie wtedy kiedy trzeba to bede wdzięczna !! :)

Ja nie kupuję, ale kiedyś kupiła w prezencie przyjaciółce Angelcare 401 i była zadowolona. Na innych forach polecają Babysense 5, ponieważ używa się go też w szpitalach u wcześniaków, więc siłą rzeczy musi być dobry.

8.09.2015, Jagódka
Pierwsze
Drugie

Gość Blanka1212

Dziewczyny odpusccie sobie te okna:) bo jeszcze sama zaczne sie zastanawiac czy nie umyc:) ja mam jazde na pranie wszystkiego:) ciuszki dzieci nasze ubrania reczniki posciele:)
Jutro bedzie pierwszy dzien kiedy pasuje mi nie rodzic. Starszy pierwszy dzien szkoly i kilka rzeczy musze jeszcze pozalatwiac zanim zacznie lekcje od srody ale potem niech sie juz rodzi:)
wiruska podobno przed porodem organizm sie samooczyszcza i ma sklonnosci do rozwolnienia lub mdlosci...