Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

siwa- po cesarce po 24h odłaczyłam się właściwie od leków przeciwbólowych- w następnym dniu wziełam paracetamol w tabletce tylko.. po 12h od zabiegu wstalam z lozka i poszlam, pierwsze 3 dni troche bolalo przy siadaniu z lezenia czy obracaniu sie na bok na lozku. w 4 dobie pojechalismy do domu, nioslam torbe malej i chwile nosidelko z mala, dopuki mi partner nie wyrwal ;) po powrocie do domu poszlam z psem na 30minutowy spacer ;) i tak dzis- 8doba od zabiegu smigam na spacer z psem taki 5km bez problemu, wstaje i siadam bez jakiegokolwiek bolu, troszke mnie boli jak mi sie gumka od spodni akurat na szwach konczy. Bałam sie bólu pooperacyjnego, ale na prawde super to znioslam. siadam na podlodze, kucam, moge na prawde robic bardzo duzo.. nosidelko z mala tez nosze. tylko Julka wazy 2,5kg;) wiec olbrzymem nie jest.

Ja mam to szczescie,ze w szpitalu trafilam na lekarza (ordynatora), ktory prowadzil mi ciaze, on mnie tez operował i chyba po "znajomosci" zalozyl mi szwy wchlanialne.

Karolina 83
Anno dziękuję za odpowiedź. W sumie to nic mi nie jest, to chyba nie ma się czym martwić :)

Karolina też mam zawsze w wynikach te parametry jak ty i to jest normalne w ciąży. Mój gin zawsze jak patrzy na moje wyniki to mówi "znów książkowo". Więc się nie martw.
Normy w ciąży są inne niż te normalne.

Janek ur. 23.08 o 23.55, 3000 g, 54 cm
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm726v858n.png

Na początek gratuluje udanych wizyt dziewczyny:), jednym tchem przeczytałam 20 stron i już za bardzo nie pamiętam co i komu napisać.
Echeveria malutka jest śliczna, a piesio jaki fajny
Joanna89a co do tych położnych to do mnie przychodzi już jutro na tzw. wizytę edukacyjną, kiedyś już o tym pisałyśmy, ta sama będzie przychodzić po porodzie, w czerwcu składałam deklarację o położną w przychodni rejonowej, wiem, że ciężarnym należą sie te wizyty, jest to nasz przywilej, od 31 tc powinny przychodzić 2x w tyg. do nas na tzw. wizyty edukacyjne, mierzyć nas, warzyć itp., oczywiście wcześniej też o tym nie wiedziałam, ale byłam dociekliwa, jest to jakoś bezsensu ukrywane, a przecież maja za to płacone. Może im się nie chce przychodzic?Pediatrę też można wybrać przed porodem i złożyć deklaracje, jutro jeszcze dopytam położnej. Oczywiście nie wszystkie ciężarne chcą , żeby położna przychodziła, ale jesli ktoś ma takie życzenie to dlaczego nie.
Katarybto mnie pocieszyłaś z tym bólem porodowym, ja miałam atak kolki nerkowej i skręcałam się z bólu, tylko, że tu zastrzyk w tyłek z ketonalu i jakoś dałam rade, a przy porodzie nie wiadomo.
Mi również się coraz częściej brzuch stawia i bóle jak na okres aż do kręgosłupa promieniują, na szczęście ospa pomaga póki co, jeszcze dwa tyg. przynajmniej niech młody czeka:) W te upały to nawet mi się jeść nie chce, tylko bym piła i owoce jadła, już nie mam pomysłu co na obiady gotować, bo przy kuchni się nie chce stać, ech. Dzisiaj miałam ryż na słodko z malinami, borówkami i śmietaną, a jutro chyba jakieś mięsko, ale żeby nie smażyć.
Co do tej sterylności, ja mam juz wszystko poprane i poprasowane i poukładane w komodzie, niczym nie przykrywam, łóżeczko też rozstawione i kocyki w nim, też nie przykrywam, wózek przyszedł nowy, i tylko wietrze przy oknie, nic nie piorę bo i tak wyłożę kocykiem zresztą wypranym, buteleczki, smoczki do zmywarki.
anuszkak też biorę udział w tych konkursach rossmana, na razie wygrałam zestaw Nivea Baby, ale coś się ociągają z wysłaniem nagrody, a w jakim konkursie rossmana wygrałaś ten zestaw?
Ja to ciągle biore udział w jakiś konkursach, a potem nie pamiętam gdzie, co i jak:) Polecam konkursowemamy jakbyście chciały brać udział, nic nie kosztuje, a nóż coś się uda.
Czy Wasze maluszki też Was tak kopią, mój od wczoraj to tak zaczął mi dawać popalić, że aż parę razy krzyknęłam z bólu, mój mąż się śmiał, że normalnie jak bym miała w brzuchu "Obcego" tak to wygląda:)

BBCode (PseudoHTML, UBBCode)

A i miałam wrzucić zdjęcie wózka jak przyjdzie, Bebetto Nico, bardzo zwrotny, nie za ciężki w uniwersalnych kolorach, 3w1, do wózeczka sporo gadżetów, nawet pojemnik na picie dla małego, stelaż szybko sie składa w zasadzie jedną reką, spora gondola, którą łatwo się wpina, koła pompowane, odpinane części można spokojnie wyprać w pralce, nowy, cena z allegro 1400 zł, moge go spokojnie polecić jak któraś jeszcze nie wie co wybrać.

monthly_2015_08/wrzesniowki-2015_33780.jpg

BBCode (PseudoHTML, UBBCode)

Agnieszka82 sliczny kolor tego wozka ;) ciekawa jestem jakby sie na zywo prezentowal

daritka zawiezc musialas tego samego dnia ? Ja wizyte mam na 15.30 a wliczajac opoznienie to pewnie wejde po 16 a laboratoria z tego co wiem chyba nie sa dlugo otwarte. Mam nadzieje ze jednak pobierze mi sama i nie bede musiala sama nigdzie jezdzic

Jak znosicie te upaly ? Ja ledwo sie na nogach trzymam i jestem duzo slabsza

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqcwa1uxmvrgqm.png

karolaaa
Agnieszka82 sliczny kolor tego wozka ;) ciekawa jestem jakby sie na zywo prezentowal

daritka zawiezc musialas tego samego dnia ? Ja wizyte mam na 15.30 a wliczajac opoznienie to pewnie wejde po 16 a laboratoria z tego co wiem chyba nie sa dlugo otwarte. Mam nadzieje ze jednak pobierze mi sama i nie bede musiala sama nigdzie jezdzic

Jak znosicie te upaly ? Ja ledwo sie na nogach trzymam i jestem duzo slabsza

Mi moja gin pobrala wymaz i wręczyła, żebym zaniosla do laboratorium koniecznie następnego dnia, bo też u niej byłam późno po 18 jakoś.. kazała trzymać w lodówce na najniższej półce żeby nie zamrozić..a w lab powiedzieli mi, że nie w lodówce tylko w temp pokojowej.. a weź w te upały znajdź temp pokojowa ?
Ktoś tu konkurs wygrał z Rossmann - gratulacje ;)

Mi gin dał zestaw do pobrania i sama rano sobie pobrałam i zaniosłam.

Osłonki są na gemini, ja wzięłam te z modeli, mają fajny pojemnik na te osłonki.

Joanna teraz hemoglobina idzie w górę to normalne zjawisko, fizjologiczne. Ja też miałam najwyższy wynik od początku ciąży teraz.

Janek ur. 23.08 o 23.55, 3000 g, 54 cm
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm726v858n.png

Karolaa, no ja przy wiatraczku, wszystko pozasłaniane, a i tak gorąco.mi nóżki mi spuchły, nienawidzę tego ;/ ale taki urok, niektóre z Was bolą nerki lub kręgosłupy, a ja puchnę. I leze tak na podwyzszeniu poki maly nie zacznie się wypychać. nawet zdjęcie zrobiłam, o...

A dziś tez brownie zrobilam, a i porzeczkowo-bananowe muffinki;)

monthly_2015_08/wrzesniowki-2015_33785.jpg

28.06.2017
http://www.suwaczek.pl/cache/6ed4493815.png
Czekamy na kolejny egzemplarz:)
http://www.suwaczki.com/tickers/tb736iyemsf6nv2e.png

Zbazba u mnie wentylator pracuje od rana na najwyzszych obrotach siedze przy nim i sie chlodze ale i tak cala sie lepie od tego potu na cale szczescie nie puchne ale i tak ledwo sie trzymam na nogach dzisiaj zaczelam sprzatac w lazience to ledwo żyłam chlopak jak przyszedl zaczal sie zloscic ze mialam lezec a tylko sobie zadania wymyslam tylko ze ja poprostu inaczej nie potrafie funkcjonowac ale jutro chyba naprawde sobie odpuszcze tymbardziej ze zapowiadaja 40 stopni matko jak ja to przezyje

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqcwa1uxmvrgqm.png