Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Joasia no wlasnie te bole to nam tak jakby kości łona ale z jednej strony i to tak jak opisujesz jakby były poobijane itp, jak kaczka jeszcze nie ;) a ns grilu dostal tyle komplementów wczoraj, koło mnie koleżanka w 5 Msc ciazy z brzuszkiem większym nim mój w 7 i juz ma 10 kg na plusie ja póki co 6. Tylko ze ona sama przyznaje ze duuuuzo je bo jest w ciazy i ma smaku to dobie nie odmawia. Jak ja przytyje duzo to z łóżka nie wstanę jak przy 6 kg a juz boli mnie od dołu wszystko to co bedzie pizniej .... Tak śluz tez zaczyna mnue zalewać nieraz sama woda nue raz białawy śluz, i chyba zacznę nosić wkładki bo zdarza sue przy kichnięciu ze wylatuje ze mnue siku :(

http://www.suwaczki.com/tickers/piu3w1d3i0x0ppiy.png]Tekst linka[/url]

świetny pomysł z tymi warzywami:) choc moja zamrażarka tego nie wytrzyma niestety:( więc u mnie z warzyw robi się tez przetwory.
dziś idzie w ruch wspomniana cukinia ( w zalewie curry oraz konfitura) bo obrodziła mi pięknie, a uwielbiam:)

joanna89 śliczny wózek:)

współczuję wam kochane tych bóli , na które nie wiem jak pomóc. zastanawia mnie rzeczywiście gimnastyka na piłce na mm.dna miednicy.

http://www.suwaczek.pl/cache/a750bf96c6.png

Ja w zamrażarce niestety dużo nie zmieszczę, więc robię owoce w słoikach. Koperek, natkę mrożę a resztę suszę. Oprócz tego ogórki kiszone i konserwowe, sałatka z cukinii, papryka konserwowa i chyba skuszę się na przecier pomidorowy.

Gosia co do ćwiczeń na piłce to fakt, bardzo fajnie odciążają miednicę i nawet jak pobujam się na niej kilka minut to później mam spokój na cały dzień.

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

chani
Ja też mam ciążowy mózg. Robię rzeczy bezmyślnie, potrafię coś wyrzucić albo schować w dziwne miejsce, ciągle czegoś szukam, zapominam co miałam powiedzieć, mówię (szczególnie na końcu zdania) zupełnie bez sensu wyrazy.

Hehe, wiem, o czym mówisz - wczoraj zabrałam się do jedzenia zalewajki widelcem, brawo ja :)

Co do wózka zamówiłam wczoraj model venezia z allegro, firmy Aneco, tyle że 2 w 1;) bo fotelik do auta będzie osobny;)

Stopy też mi puchną, cieszę się, że jest lato, to przynajmniej nie muszę chodzić w gumofilcach, bo na tym pewnie by się skończyło :d

Zastanawiam się nad mrożeniem, ale nigdy tego nie robiłam, mam jedynie doświadczenie w dżemach:)

28.06.2017
http://www.suwaczek.pl/cache/6ed4493815.png
Czekamy na kolejny egzemplarz:)
http://www.suwaczki.com/tickers/tb736iyemsf6nv2e.png

Gosia.M liczę, że na takie dolegliwości piłka będzie pomocna. Już drugi tydzień kupuję i jakoś nie mogę do sklepu trafić;)
U mnie wszystko siadło, jak poszłam 2 tyg. temu na zwolnienie i musiałam ograniczyć "obciążenie stopy". A może po prostu tak jest i już?
Z butami to sama nie wiem, czy coś się zmieniło bo i tak muszę chodzić w 1 ortopedycznym, drugi jakiś sandał. Ale jakby było zimno, to kiepsko by to wyglądało.
anettt nie mam teraz takich krwotoków, ale wcześniej tak bywało i przy obfitym, to potrafił z nosa wylecieć taki skrzep, że myślałam, że już mózg wysmarkałam :-D
Ja na mrożonki mam trochę mało miejsca, by mówić o sensownych zapasach, bo co to są 2 pudełka koperku (zazwyczaj mam)? W przetworach też jestem kiepska, ale chyba wykorzystam koniec truskawek i zrobię dżemory :-) robiłam z miętą, z porzeczkami i poziomkami. Mam jeszcze w planach sok z malin, na przeziębienie i zimę będzie jak znalazł.
W ogóle to się złapałam na tej myśli, że już tak myślę "będzie dla Małego ".trochę to dziwne, ale zarazem fajne :-)

Miłej Niedzieli! ♥

Witek
17.09 g. 4.20

A powiedzcie jeszcze czy emulsja Oilatum to jest do ciała i główki/ włosków czy tylko do ciała? Bo czytałam sposób użycia na wielu aukcjach i w opisach aptek i wszędzie użyte jest tylko słowo "ciało" nigdzie nie przewija sie głowa a widzę ze Oilatum ma prócz emulsji do kąpieli rownież szampon- tzn ze emulsja-ciałko, szampon dodatkowo do włosków? Co do ceny to u nas w stacjonarnej aptece dbam o zdrowie teraz jest dwupak 2 *500ml za 80 zł wiec taniej niż w grmini :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71694.png

Julita składam wyrazy współczucia, myślę że powinnaś zrobić tak jak podpowiada Ci serce a nie wszyscy dookoła.
chani pięknie wyglądasz i nrzuszek masz jakiś mały
anett ja ostatnio miałam duże krwotoki jak bylo tak gorąco, lekarz powiedział że trzeba wzbogacić dietę w wit C.
joanna89a piękny wózek wybrałaś.
KolczykM ja tez zaczynam juz myslec na zasadzie "dla córeczki się przyda" i całe moje życie zaczyna coraz szybciej kręcić się wokół niej :)

à propos bólu kości łonowej gdzieś przeczytałam, że to wcale nie jest taki zły objaw, bo ten ból oznacza, że wcześniej nasza miednica przygotowuje się do porodu i będzie nam łatwiej. Na którymś forum dziewczyna napisala ze miala wlasnie taki bol od ok 3 mc przed porodem i urodzila szybko i bez problemu. Wole trzymać się tej mysli ;)

Gosia.M co to za konfitura z cukinii? Do czego potem to uzywasz? Ja mam co roku olbrzymie ilosci cukinii i nie wiem co z nia robic. Mrozona mi nie pasuje.Jedynie robie do salatek octowych z patisonami, papryka itp. Ewentualnie w musztardzie jak mi zostanie zalewy z ogorkow. Taka przerobiona na leczo w sloikach mi sie zapsula.

joasiaG z tym sluzem to jest jakas masakra- przynajmniej u mnie.. mega duzo białego śluzu, a czasem przezroczystej jakby wody to standard.. z tym, że to chyba przez infekcję intymna, bo dostałam GynoPryvenol czy jakoś tak i trochę sie to na jakiś czas uspokoiło, ale teraz znów to samo..
Julita współczuję, ale z pogrzebem zrób tak jak Ci serce dyktuje..

A ja nie wiem czy pisalam, ale odebralam wczoraj łóżeczko i przewijak.. i leżą teraz w pudlach pod naszym lozkiem, zarowno mnie jak i męża bardzo korci, żeby to poskladac, ale doszlismy do wniosku, że jest jeszcze czas, a niepotrzebnie sie będzie kurzyc.. takze z tych większych rzeczy została mi do kupienia tylko wanienka :) i ogólnie jestem w ciezkim szoku, bo mowilam Wam kiedys o tym, ze mój mąż jest bardzo niechetny do zakupow, prawda? To właśnie od pewnego czasu tylko za mną chodzi i 'chodź pojedziemy tam do sklepu, moze coś wybierzemy, a moze jeszcze tam, albo tam' no normalnie szok :) a dziś nawet go złapałam na tym, że skreslil mi z listy ilosc pieluch flanelowych i dopisał większą, bo w końcu 'kochanie przecież te pieluchy się przydadzą' :) no bardzo pozytywny szok :):)

A co do zakupow, to powiedzcie mi, jak myslicie.. potrzebny jest taki podkład nieprzemakalny na materac do łóżeczka pod przescieradlo? Bo ja juz sama nie wiem, jedne znajome, ze konieczny, inne ze wcale nie..

Marcelinka 21.09.2015

karolinek26
A powiedzcie jeszcze czy emulsja Oilatum to jest do ciała i główki/ włosków czy tylko do ciała? Bo czytałam sposób użycia na wielu aukcjach i w opisach aptek i wszędzie użyte jest tylko słowo "ciało" nigdzie nie przewija sie głowa a widzę ze Oilatum ma prócz emulsji do kąpieli rownież szampon- tzn ze emulsja-ciałko, szampon dodatkowo do włosków? Co do ceny to u nas w stacjonarnej aptece dbam o zdrowie teraz jest dwupak 2 *500ml za 80 zł wiec taniej niż w grmini :)

Emulsję do kąpieli wlewasz do ciepłej wody w wanience i niczym więcej dzidziusia myć nie trzeba, to jest też do główki, ale raczej nie bezpośrednio, tylko tą wodą, w której jest ta emulsja.
To z tego co mi wiadomo, ale jeśli dziewczyny znacie inne sposoby, to też chętnie poczytam :)

8.09.2015, Jagódka
Pierwsze
Drugie

Nieesia, ja mroze surowe w woreczkach do mrozenia, a zielska (koper, lubczyk, natka i seler) w pojemnikach po lodach:) a, jeszcze por siekany jak mi braknie swiezego. Nie wiem czy mozna papki mrozic. Mowisz o juz gotowanych? Bo z tego co slyszalam to przetworzone to chyba tylko do 3 miesiecy. Swieze do roku.Ale specjalistka nie jestem. Ja mam jedna szuflade na biezace jedzenie imieso. Po jednej na owoce(truskawki w calosci bo ciagle ktos mnie prosi o torta na urodziny, jagody,sliwki i porzeczki) i warzywa

wiruśka

A ja nie wiem czy pisalam, ale odebralam wczoraj łóżeczko i przewijak.. i leżą teraz w pudlach pod naszym lozkiem, zarowno mnie jak i męża bardzo korci, żeby to poskladac, ale doszlismy do wniosku, że jest jeszcze czas, a niepotrzebnie sie będzie kurzyc.. takze z tych większych rzeczy została mi do kupienia tylko wanienka :) i ogólnie jestem w ciezkim szoku, bo mowilam Wam kiedys o tym, ze mój mąż jest bardzo niechetny do zakupow, prawda? To właśnie od pewnego czasu tylko za mną chodzi i 'chodź pojedziemy tam do sklepu, moze coś wybierzemy, a moze jeszcze tam, albo tam' no normalnie szok :) a dziś nawet go złapałam na tym, że skreslil mi z listy ilosc pieluch flanelowych i dopisał większą, bo w końcu 'kochanie przecież te pieluchy się przydadzą' :) no bardzo pozytywny szok :):)

A co do zakupow, to powiedzcie mi, jak myslicie.. potrzebny jest taki podkład nieprzemakalny na materac do łóżeczka pod przescieradlo? Bo ja juz sama nie wiem, jedne znajome, ze konieczny, inne ze wcale nie..

Podziwiam :D Ja to bym chyba nie wytrzymała :) My wczoraj rozłożyliśmy łóżeczko i wkrótce je i tak złożyły, bo czeka nas przeprowadzka, ale oko się cieszy :)))

Co do podkładu, to my chyba kupimy, po pierwsze mamy używany (niestety) materacyk, po drugie, jeśli Jagódka mi go zasiusia, czy jej się uleje, to będzie kłopot.
Podobno w Ikei są takie podkłady, a ich największym plusem jest to, że mimo iż materiał jest nieprzemakalny, to oddycha, a pad takimi typowymi ceratowymi podkładami, to dzieckuo jest niby bardziej podatne na oskarżenia. Zaraz poszukać na stronie IKEA.

8.09.2015, Jagódka
Pierwsze
Drugie

Dzien dobry!
U nas pochmurna niedziela, ale wspaniały weekend. Młody pojechal do taty, wiec my korzystamy :D W piatek gralismy ze znajomymi w planszowki do 2 w nocy! Wczoraj sprzatanie, pichcenie i wizyta rodzinki, po metamorfozie naszego mieszkanka. Wszyscy byli w szoku, ile miejsca sie zrobiło z 50m! :D
Potem zaliczylismy kino, znajomych, a dzis smigamy na spacer do lasu i do ikei po kilka drobiazgów do chaty.
Od jutra musze znowu znalezc jakies atrakcje dla Młodego, bo pogoda nas nie rozpieszcza i ma padac :/
Doczytam was jutro przy porannej kawie!
Ja czuje sie niezle, jak na ten stan zaawansowania :D Czuje juz ciezar, ciezko mi sie oddycha, mam sporo dolegliwosci typowo ciazowych.. ale.. Ciesze sie, ze to juz niedługo!
Pije herbe z lisci malin - swoja droga pyyycha!
Do tego smaruje krocze olejkiem z pestek migdałow.. Oby działało!
Coraz bardziej mysle o tym porodzie, pierwszysch tygodniach malucha, o tym, jak to bedzie.. ale mam w sobie jakis taki spokoj. I mnostwo pozytywnego nastawienia.
chuda- Mi tez brzuch opadł, bo fasola sie inaczej ulozyla. BEdzie coraz nizej :D
julita1987 - trzymaj sie i rob tak, jak czujesz. Nie sugeruj sie nikim ani niczym.
joanna89- ładny wozek. Ma jeansowe wstawki? :D
A co do przyjscia na swiat nowego czlonka rodziny - to nie stresuj sie. Najpierw bedzie radosc, potem szok i popłoch, masakra, a potem juz sie pieknie ulozy i zapomnisz jak to bylo, jak Laury nie było ;)
anett - ja tez mam tyle wydzieliny, ze hoho! Tez musze wkladki juz stosowac :/
banana- Kazdy ma swoj sposob. Teraz jest szał na te wszystkie eko bio organic itp.. sposoby. Mysle, ze woda z olejkiem moze byc ok, warto sprobowac.. choc potem ta woda tłusta, wanienka tłusta.. Ja jakos nie lubie.
siwa87 - ale wypchany tir! Wow! Ja z moim zakupoholizmem, chyba bym urodziła z podniecenia na widok takiej ilosci zakupów! hehe

Ide sie ogarnac. Dzis pospalam do 10, moj zrobił krolewskie sniadanie, potem znowu byla sjesta w lozku.. wiec czas poskromic burze na glowie i korzystac z wolnego czasu :D Miłego dnia!

karola6
dżemy i konfitury robię tak samo jak zwykłe: ) używam też jako dżem,jako dodatek do mięs i dosladzam tym herbatke zimą: )

często coś wymyślam bo nienawidzę jak się wyrzuca jedzenie.

teraz np robilam sok malinowy i jak przecisnelam przez gaze to została mi pulpa z owoców a dżemy już mam więc dałam z powrotem do garnka, wlamam trochę wody i jak się zagotowalo to dodalam galaretę pomaranczowa bo tylko taką miałam. wyszło super: ) dałam do salaterek i będzie potem na deser: )

http://www.suwaczek.pl/cache/a750bf96c6.png

A my właśnie siedzimy w ogrodzie na leżaczku, u nas słoneczko świeci i jest ciepło:)
chani super piesek, mój mi właśnie towarzyszy w ogrodzie, nie rozstajemy się na krok:)
Susu ja też preferuje te maty z Ikei, wogóle lubię Ikee, dużo można fajnych rzeczy kupić dla maluszka, wszystkie mebelki do pokoiku będę kupować w Ikei i inne drobiazgi, no imam blisko:)
wiruśka ja też razem z mężem te wszystkie zakupki, mebelki, wózeczek, tylko drobiazgi ogarniam sama, fajne to jest, że się tak angażują:)
A co do Oilatum to ja też kupiłam taki 2w1, wiem, że nie trzeba po nim oliwki już żadnej stosować, szampon i kremik też dokupiłam i cały zestaw mnie wyniósł 70 zł.
Ale zrobiłyście mi ochotę na te mrożonki w sumie mam gdzie, tylko muszę woreczki do mrożenia kupić, polecę jutro z mężem na ryneczek po wiśnie i truskawki, borówki mam swoje:)

BBCode (PseudoHTML, UBBCode)