Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Karola6 jestem za tym żebyśmy robiły wszystko by czuć się jak najlepiej, a jak wiadomo nie ma kobiet które nie chciałyby się podobać czy to w ciąży, przed nią, czy po porodzie. Ja jak najbardziej chcę wyglądać jak najlepiej, na każde wyjście mam makijaż, maluję paznokcie, ostatnio byłam u fryzjerki. I czuję się wtedy naprawdę dobrze. Spotykam znajomych i gdy słyszę komentarz typu "chyba będzie chłopiec bo promieniejesz w tej ciąży" aż mnie rozpiera radość. Wczoraj w Kościele mój mąż nie mógł się powstrzymać by podczas mszy powiedzieć że ślicznie wyglądam. To wszystko sprawia że czuję się dobrze. Jak najbardziej jestem za tym byśmy dążyły do tego by łamać stereotypy że kobieta w ciąży to po co o siebie dbać, po co się stroić, po co stać przed lustrem pól godziny by wyglądać jeszcze lepiej ;) oczywiście będąc w domu nie stroje się, nie maluję, wtedy wole po prostu nie patrzeć w lustra. Ale nie wyjdę z domu bez chociażby delikatnego makijażu i 20-sto minutowego stania przed szafą i kombinowania w czym mogłabym wyglądać lepiej niż gorzej. a co do koszulki to ja właśnie na noc zakładam taką bardziej niż mniej seksi, czarna satynowa, króciutka, kupiona tanio bo w szmateksie.
I chani ja też się czułam nieraz mało seksi bo tu jakaś fałdka się pojawiła, tam cellulit, nogi grubsze i od życzliwych cioć słyszę że przybrałam a na moją odpowiedź że w ciąży to naturalna kolej rzeczy one zastanawiają się jak będę wygadać po ciąży, bo to różnie bywa...ale zauważyłam że odkąd staram się nadrabiać w inny sposób, eksponując to co poszło na korzyść, dopieszczając się kosmetykami, malując i kombinując z fryzurami czuję się dużo lepiej i zaczęłam się bardziej akceptować taką jaka jestem teraz.

Dziś kochane obchodzę 100-dniówkę ;) Słońce tak grzeje że chyba nie ma mowy o wyjściu na zewnątrz bez olejków do opalania. Miłego dnia Wam życzę i udanych wizyt!

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

Cześć kochane :) Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka dla Was i Waszych Maluszków tych w brzuszkach i tych starszych :D
I nas weekend super, najpierw targ śniadaniowy i super relax potem zakupy w Ikea. Gorzej z niedzielnym wieczorem a właściwie nocą. Miałam dwa techniczne i ekonomiczne tłumaczenia i skończylo sie na tym, że jeszcze o 03:20 w nocy postanowilam uprasować mężowi koszulę do pracy bo pomyślałam, że korona mi z glowy nie spadnie jak jeszcze 15 poprasuję a spać mi się w ogóle nie chciało ;) ostatecznie zrobilam jeszcze kanapki do pracy i bawilam sie z kotem bo juz zaczelo świtać :D W końcu poszłam spać ok 4. I nawet jakoś mam teraz sporo energii!

Ja używam kremów przeciwzmarszczkowych i nie wydaje mi się żeby mogły w jakikolwiek wpływać na dziecko za to na moją skórę już jak najbardziej :)
Pisałyście o dbaniu o siebie w ciąży i ja nie wyobrażam sobie wyjść z domu bez makijażu a już przynajmniej muszę mieć umalowane rzęsy. Nawet jeśli jestem w domu robię sobie choćby lekki make up i staram się fajnie ubrać nawet jeśli są to spodnie dresowe. Robię sobie paznokcie, chodzę do fryzjera, farbuję sobie włosy i zakładam sexi bieliznę i nie zadowala mnie w życiu byle jakość. Po prostu lubię czuć się dobrze ze sobą. Ale nam też gorsze dni tak kiedy już naprawdę mam doła tak jak było u mnie ostatnio i jedyne na co mam ochotę to nie wychodzić z łóżka cały dzień i nie widzę w tym nic złego. Chociaż trzeba przyznać, że jak mąż wraca z pracy sprawdzam jak wyglądam i zdarzyło się nie raz, że dla niego przebrałam się w jakąś sukienkę zanim przyszedł do domu ;)

Wczoraj pół dnia spędziłam w szkole rodzenia. Całe zajęcia były o zwiastun ach i przebiegu porodu. Położna przestrzegała, żeby za wcześnie nie jechać do szpitala. Dawała dużo przykładów kiedy jechać, kiedy można jeszcze trochę poczekać, a kiedy należy wzywać pogotowie. Zrobiłam notatki i chyba powieszę je na lodówce, bo jak zaczną się regularne skurcze to i tak o tym wszystkim zapomnę :)

Dzisiaj idę do nowego lekarza. Zobaczymy jak się dogadamy. Potrzebuję L4 od zeszłej soboty. Nawet nie wiem czy i jakie to ma znaczenie, żeby była ciągłość na zwolnieniu. Dzisiaj wzięłam w razie czego urlop na żądanie, jakbym L4 jednak nie dostała. Najwyżej L4 anuluje mi urlop.
W sobotę szwagier się od nas na dobre wyprowadził i w końcu zabrał swoje rzeczy. Już możemy zacząć remont. Czeka nas malowanie całego mieszkania i przemeblowanie. Muszę się jeszcze tylko pozbyć się trochę starych gratów z mieszkania i kupić farbę.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09k4zs4lxbh.png

Dzień dobry wszystkim ;)
U nas po weekendzie od rana lekarz - małemu z chorej krtani zrobiła się angina :/ niedawno wróciłam z nim od pediatry, dalam antybiotyk i zaczęła się fala wymiotow... bleeee :/ aż mnie cofalo :/ także mam mojego 6-latka na jakiś tydzień w domu :)
W tym tygodniu muszę zrobić w końcu tę glukoze :/ i zapisać się do endokrynologa.. ehhh :/
Zaraz jakiś obiad, posprzatam mieszkanie i chyba trochę odpoczne ;) ogólnie nie umiem siedzieć i nic nie robić ;) teraz w ciąży i w poprzedniej też moj mąż skarżyl mojej gin, że ciągle coś robię.. :D oczywiście wszystko w granicach zdrowego rozsądku - taka jest zawsze moja odpowiedź ;) a co do atrakcyjności to w tej ciąży czuję się na prawdę fajnie, w poprzedniej w sumie też... jedyne co pamiętam to to, że po pierwszym porodzie długo nie mogłam zaakceptować swojego wyglądu i czułam się jak kupa :/ man nadzieję, że teraz będzie inaczej ;)

Wow Joanna ale rośnie to twoje słoneczko! Cieszę się że wszystko dobrze. A ty odpoczywaj w takim razie, możesz się polenić.

Ja się staram jakoś akceptować ale dziś jak powiedziałam rano że muszę coś zjeść to tato mi powiedział że patrząc na mój tyłek to mogłabym tydzień nie jeść i nic by małemu nie było. I wystarczy taki jeden tekst żeby dobre samopoczucie poszło się...hmmm...nie będę przeklinać.

Właśnie pomalowałam paznokcie u nóg i myślę jak to będzie możliwe w późniejszej ciąży...

Janek ur. 23.08 o 23.55, 3000 g, 54 cm
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm726v858n.png

Joanna89a super że córeczka tak ładnie rośnie i dobrze jej u Ciebie w brzuszku.
JustiSia mi też mówią że chłopczyk będzie jak zgaduj, zanim powiem że jednaj córeczka i dziwią się, że z córeczką tak promienieję. A ostatnio spotkało mnie coś bardzo miłego babeczka w sklepie zaczepiła mnie żeby powuedzieć, że pięknie wyglądam w sukience a ja miałam na sobie zwykłą maxi, miło z jej strony. A w ikea dziewczyna z dzidzią już w wózku jak zobaczyła że chcemy kupić wanienkę z ikea podeszla do mnie i powiedziala zehy jej nie brac bo za mala jest i ona musiala wymienic po miesiacu na wiekszą. Takze jak widac usmiech i radosc z ciąży przyciagają pozytywnych ludzi :)

chani nie przejmuj sie tatą, co to za tekst? Założe się że z niego istny Apollo jest skoro takie teksty sadzi :D Ja bym na przekór zrobiła coś pysznego, pachnącego i zdrowego na obiad i skomentowala kiedy to zjada w podobnym stylu ;) A jeśli chodzi o pedicure to polecam hybrydę na stópki. Będzie się długo trzymać i pięknie wyglądać.

Jak dla mnie ludzie są niewychowani i pozbawieni taktu. Oczywiście zdarzają się wyjątki. Jak ktos mi się nie podoba to nie podchodzę do niego i nie komentuje jego wyglądu. Zachowuje swoje rozważania w swojej glowie. Swoje zdanie wypowiadam tylko swojej najbliższej przyjaciółce,ktora wiem że nie odbierze tego jak atak,tylko troskę :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09vcqg6bphnomu.png

Joanna89a gratuluję pomyślnej wizyty, odpoczywaj, jak trzeba to trzeba, dasz radę, najważniejsze że mała rośnie zdrowo jak na drożdżach :*
JustiSia mnie też śmieszą te gadki, już kilka razy się spotkałam z takim tekstem od młodych i starszych osób, to tak jak sugerować się płcią na podstawie brzuszka, choć wiadomo że to się nie sprawdza, a przynajmniej nie w 50% :)
chani niestety ale tak to jest że od najbliższych słyszymy nieraz te nieprzyjemne uwagi, u mnie jedna z bliższych ciotek, czy też najlepsza przyjaciółka potrafią wylać kubeł zimnej wody na głowę, a osoby z którymi mam gorszy kontakt albo obce potrafią naprawdę poprawić dzień. Dlatego nie warto brać do siebie te nieprzyjemne uwagi, to raczej nigdy nie wynika ze szczerości.

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

JustySia co czujesz bo u mnie w domu jak byłam w podstawówce to z wszami rodzice walczyli ponad 2 miesiące żadne środki w aptece nie pomagały gorący ocet tez nie i może to głupie ale pomógł środek który stosuje się u świń i pomogło odrazu i od tam tego momentu był spokój a na sama myśl.o wszach to mi zaczyna wszystko swedziec

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh37165se0wvk.png

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, mi właśnie najbliżsi ranią takimi tekstami - brat i tato. U nas zawsze pilnowaliśmy tego żeby nie być grubym więc to tak jakoś wychodzi.
Dziś im powiedziałam żeby się odczepili, że mam już tego dość i że tyje bo jestem w ciąży a nie jak im się zdarza coś przybrać. I niech coś jeszcze spróbują powiedzieć.

Ja mam na jutro zamówione truskawki już z pola, nie spod włókniny, niepryskane tak więc też nie mogę się doczekać :)

Janek ur. 23.08 o 23.55, 3000 g, 54 cm
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm726v858n.png

Catarisa możliwe że jesteśmy sąsiadami jeśli mieszkasz w okolicach stadionu :) Ja do dr Mikolajczaka czasem muszę podejść po przedłużenie zwolnienia bo tego Pruskiego to czasem nie można się doczekać, przyjmuje jak mu się podoba dwa razy w miesiącu ale czasem co sobotę a czasem mijają 4 tyg. a zwolnienie wystawia na 2tyg.
Do niego mogłam wejść z narzeczonym. Po prostu weszlismy i już. Ale dało się zauważyć że nie lubi on wizyt partnerów. ;)
Co do żylaka to byłam u rodzinnej i kazała smarowac żelem z reklamy :/ Lioton 1000 podobno zapalenie ustąpi i nic więcej.
Jutro czeka mnie krzywa cukrowa :(

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0ae830omyr.png