Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

monikalina
Klarita z którego miesiąca? Mój to baranek kwietniowy, pokazuje swój rogaty charakterek:D ale ze spaniem zawsze miałam super, bo odkąd skończył pół roku przesypia całe noce:) w dzień też jeszcze śpi 2-3 godziny, ale za to gdy nie śpi daje o sobie znać :D

Moj jest z 23 marca :) a charakterek to ma od poczatku. Jak mial ponad rok to wszyscy mowili, ze ma przyspieszony bunt dwulatka :). Teraz go przyzwyczajam do nocnika i tez jest wesolo :) Po calym takim dniu z nim padam na twarz a mieszkanie nie ogarniete.
Ze spaniem bylo zawsze zle. Jak byl malutki to wnocy i z 10 razy a przez kilka miesiecy w ciagu dnia nie spal wcale. Dopiero po roku czasu zaczelo byc do przezycia. Teraz normalnie przebudza sie 2-3 razy a czasem tylko 1 raz.

http://s4.suwaczek.com/201509236851.png

Dzięki za informacje. Zobacze w takim razie jutro po wizycie. Na tym echo tez sprawdzal organy, kregoslup itp, ale wyjatkowo ekspresem.Chce jutro wydebic zwolnienie, ale moj lekarz raczej nie rzuca zwolnieniami na wszystkye strony, wiec albo bedzie wojna, albo pojde prywatnie na dodatkowe usg to postaram sie o zwolnienie. Chociaz od innego lekarza niz prowadzacy moze zle.wygladac. Ale mi juz ciezko siedziec tyle godzin. Potem bola mnie nogi i brzuch. Chociaz z szefem dogadalam sie na 10 godz pracy w tyg.na zwolnieniu

hej u mnie swieci słoneczko i w miarę ciepło wkoncu...:):) Nastepna wizytę tez mam późno bo 12 .05 a potem 18.05 prenatalne nie moge sie doczekać az poznam płeć z pierwszym dzieckiem az tak mi nie zależało wiadome co bedzie to bedzie ale teraz to by sie chciało wycelować no zobaczymy jak u nas z celownikiem :):)
Patrzcie co sobie upolowałam na allegro mam nadzieje ze będą fajnie leżeć na wiosnę/lato jak znalazł

monthly_2015_04/wrzesniowki-2015_28547.jpg

Karola6 mnie moja ginekolog poinformowała na czym polegają takie badania i wskazała miejsca w najbliższym otoczeniu gdzie mogę je zrobić - lekarz musi mieć specjalne przeszkolenie w tej kwestii. Powinien sprawdzić Ci czy wszystkie narządy są umieszczone we właściwym miejscu, ogląda dokładnie serduszko, przepływy, pracę zastawek, komory, czy dobrą stroną wpływa/wypływa krew, ogląda mózg, jego budowę, mierzy jakieś odległości pomiędzy móżdżkiem a jakąś tam kostką, sprawdza szyję czy nie ma obrzęków i wodniaka karku, kształt czaszki, twarz- czy np nie ma rozszczepu wargi, budowę klatki piersiowej i płuc, układ moczowy w tym obraz nerek i pęcherza i jakieś przepływy w nerkach. Powinien też obejrzeć wszystkie kończyny no i oczywiście kręgosłup. Robi dużo różnych pomiarów których nie jestem Ci w stanie wymienić i porównuje z wiekiem ciąży czy jest w normie. Ja byłam prywatnie płaciłam 180 zł, z tego co się orientuję to jak na takie badanie nie dużo. USG trwało ok pół godziny.

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

Mycha88, dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz;) W sumie na tym badaniu echo lekarz sprawdzal duzo z tych rzeczy, a moze i wszystkie. Badanie ok. 10 minut, ale to doswiadczony lekarz, najlepszy w naszym wojewodztwie. Wie co szukac, dziecko nie fikalo to pewnie zobacxyl co chcial. Z corka trwalo dluzej ale bylismy dwoje, zadawalismy pytania, a malej mie szlo zlapac, co chwile zaczynal pomiary od poczatku. Mysle, ze to nam starczy. Moj nie-maz w tej ciazy ani razu nie byl na usg, to najwyzej za pare tygodni pojdziemy prywatnie razem

JustiSia
Pytanko do wszystkich dziewczyn
Czy Wasz lekarz stawia pieczątkę na karcie ciąży? Bo u mnie nic nie ma i zastanawiam się dlaczego? Równie dobrze sama mogłabym sobie to wszystko powpisywać. Wydaje mi się,że karta ciąży to dokument,a bez pieczątki to tak jakby był bezwartościowy.

Mój stawia na dole swoją pieczątkę z imieniem, nazwiskiem i nr.

http://fajnamama.pl/suwaczki/sy7eg29.png