Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Gość tika.984

Witam mamusie :) Ja dziś tez mam badania prenatalne i strasznie się boje czy wszystko jest ok ale mam nadzieje, ze tak jak u Was będzie dobrze.
Dzisiaj jest mój 12t i 5 dz ciąży termin mama na 27.09.2015 jak do tej pory większych dolegliwości brak. Za to martwi mnie brak apetytu. Wy tez tak macie?

Dziewczyny zaczęłam się martwić swoją wagą... Przed samą ciążą miałam mamę w szpitalu (rak piersi) i wtedy schudłam do 52,5kg niby niewiele bo 1kg W I trymestrze przytylam do 53,5kg Potem przybylo mi 0,5kg (54kg) Na ostatniej wizycie u lekarza miałam niecałe 54kg Dzisiaj się z ważyłam i mam 53,3kg Fakt nie mam zbytnio apetytu ale jem normalnie jak cały czas w ciąży i zqmiast tyc schudłam... Ostatnio doktorka powiedziała mi, że powinnam trochę więcej już ważyć a ja teraz znowu mniej... Systematycznie musze zmieniać ubrania bo w stare się od miesiaca nie mieszcze a na wadze tego nie wydać :,-(

02.09.2015 Karolek 3300g i 55cm szczęścia 🙂
[img]https://www.suwaczki.com/tickers/mhsvk6nlnu4w58ul.png[/img]

mamaZuzanna
A tak pozatym ja miałam dla pierwszej córeczki po 6 śpiszków, kafatników, body i wystarczyło. Jakieś tam pajacyki dresiki to już może po 2 szt... Karolina skup się na 62, jak urodzisz mniejsze to dokupisz, teraz jest taki wybór, że mąż, siostra mama czy ktokolwiek dokupi Ci zanim ze szpitala wyjdziesz :) moja siostra właśnie ma nadzieję że będzie za rozmiarem 50 biegała dla moich maluchów :P

Dziękuję, będę kupować rozmiar 62 :) W rozmiarze 56 kupiłam na razie tylko jeden pajacyk. Do rodziny mam 600 km, a mąż nie miałby pojęcia co kupić :) Dlatego muszę się sama zorganizować póki jestem w formie.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09k4zs4lxbh.png

Sunshine jana poczatku ciazy schudlam 0,5 kg.ale mialam mega mdlosci i zylam na mandarynkach.bo tylko one byly dobre:-) od 3 tyg jem za 4... śniadanie, potem drugie i trzecie a potem owoce a potem cos slodkiego.pozniej jeszcze kanapeczke i ogoreczki. Wczoraj na wizycie balam sie ze bedzie plus 7kg a tam koleejny minus o 2.5 kg. Mam w sobie malego pasozyta :-) lekarka stwierdzila ze czasem tak bywa ale na razie nic nie skomentowala negatywnie. Jedz zdrowo, dbaj o siebie, czasem zjedz niezdrowo. Ja wczoraj zaliczylam kfc:-) a moze sie stresujesz czyms???

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sx1hp2uhzt2tl.png

Czytam, że Wy wszystkie tutaj już robocie zakupy dla dziecka a ja jeszcze nic, kompletnie nic. Mam jeszcze obawy i wciąż uważam, że dla mnie trochę za wczasnie. Nie chodzi absolutnie o żadne przesądy, bo bardzo daleko mi od tego, nawet się w nich nie orientuję. Po prostu myślę, że jeszcze daleko i wszystko może się u mnie zdarzyć. Mam 36 lat i mimo wieloletnich starań to moja pierwsza udana ciąża. Rok wczesniej niedługo po teście i dwóch kreseczkach stracilam ciążę. Wiec nadal mam obawy, że mogę nie doczekać swojego szczęścia. Jak mialabym wtedy nakupowane rzeczy, wózek, łóżeczko dla dziecka dramat byłby dla mnie jeszcze większy. Poczekam cierpliwie aż upłynie połówka, poczytam jak Wy drogie mamusie wijecie swoje gniazdka, potem ja spokojnie znacznę.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0ae830omyr.png

Sunshine , jestem w 16 tyg od poczatku ciazy wciaz na minusie ,zliczyłam juz -7 .
Jak w lepszym momencie nabralam 2 bo apetyt w miare to za chwile bylo -3
tak wiec nie jestes sama jeszcze wszystko przed Nami kochana :)
Ja mam wrazenie ze szybko zaczne nadrabiac
od 2 dni jestem wciaz glodna ,wciaz sie oglądam co by tu zjesc..teraz doslownie łykam kapuste kiszona taka jest pyszna :)
|
staram sie jednak jesc czesciej ale mniej bo nie powiem ze pragne łapać zbędne kilogramy-to co musze to ok ale bez przesady
mam doswiadczenie z poprzedniej ciazy 25kg plus ,ciaza w tym samym okresie z porodem na wrzesien,pamietam jak bylo mi ciezko
zatrzymala sie woda ,bylam opuchnieta przez pogody to jeszcze te zbedne kg
i jak sobie pomysle to nawet nie wiem skad bo nie objadalam sie
co prawda dlugo nie musialam czekac i nie bylo po nich sladu ale przeraza mnie fakt ze teraz moze powtorzyc sie meczarnia w wakacje..
chociaz moze nie bedzie tak zle ..przeciez kazda ciaza jest inna i ja widze od poczatku te roznice..zobaczymy dalej :)

tak czy inaczej jesli jest apetyt jedzmy co chcemy i kiedy chcemy tylko w odpowiednich ilosciach :)
Te co nie maja apetytu-spokojnie jeszcze bedziecie plakac ze glodne heh

hej dziewczyny mam pytanie do dziewczyn które robiły amniopunkcje chyba ze ktos inny też się orientuje ...
czy proponowano Wam poszerzenie amniopunkcji tzn wykonanie oceny materiału genetycznego płacone extra cena ok 300 zł bo nie słyszałam wcześniej o takiej możliwości i jaka to jest różnica tej standardowej amnio a tej poszerzonej ...

emimilka
Ja też przytyłam dużo w pierwszej ciąży tak pomiedzy 25-30 kg. Nie wiem dokladnie bo na koniec zapomnialam sie zwazyc. Tez bylo mi strasznie ciezko, upalne dlugie lato, masakra. Dlatego teraz mimo, ze jem bardzo duzo, ciesze sie,ze waga nie idzie w gore. Jeszcze sie odzwigamy. Ja po wyjsciu ze szpitala wazylam juz jakies 15kg mniej (corka 4280!), ale z reszta kg musialam sie troche pomeczyc, zeby zgubic. Jak karmilam tez mialam wilczy apetyt ;-)
Strasznie mi się teraz marzy synio... ;-)
Robilam dzis wyniki z krwi,a we wtorek wizyta u lekarza ;-)

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09vcqg6bphnomu.png

Cześć dziewczyny :) widzę że nie tylko ja nie spieszę się z zakupami :) choć ostatnio nie mogłam się powstrzymać i kupiłam śliczne kocyki :D Kończę już 16 tc i wciąż nie wiem co w brzuszku fika :( na wczorajszej wizycie gin nie chciała mi robić usg bo stwierdziła że i tak jeszcze nic nie widać :/ a że jestem ciekawska to umówiłam się do innego lekarza na wizytę prywatną tylko po to by poznać płeć maluszka :)

ania.r.

Sunshine jana poczatku ciazy schudlam 0,5 kg.ale mialam mega mdlosci i zylam na mandarynkach.bo tylko one byly dobre:-) od 3 tyg jem za 4... śniadanie, potem drugie i trzecie a potem owoce a potem cos slodkiego.pozniej jeszcze kanapeczke i ogoreczki. Wczoraj na wizycie balam sie ze bedzie plus 7kg a tam koleejny minus o 2.5 kg. Mam w sobie malego pasozyta :-) lekarka stwierdzila ze czasem tak bywa ale na razie nic nie skomentowala negatywnie. Jedz zdrowo, dbaj o siebie, czasem zjedz niezdrowo. Ja wczoraj zaliczylam kfc:-) a moze sie stresujesz czyms???

Czy się stresuje? Mam wrażenie ze jest to najbardziej stresujący czas w moim życiu... Wszystko się na warstwa Zawsze ja byłam osobą ktora wszystkich musiała wysłuchać i doradzidz pomóc W sumie to nadal mnie tak odbierają nie zważając na moje problemy...
Cały czas walczy sie z chorobą mamy, pomimo l4 cały czas mam pod sobą firmę (nie ma jak rodzinny interesik Tata/szef mieszkajacy po sąsiedzku na jednej kladce schodowej...), mąż nie zawsze rozumiejący brak apetytu czy niechęć do wszystkiego - jego ulubione zdanie w tym miesiacu Czy ty na pewno cieszysz się ta ciążą... A jakby było tego mało to jeszcze moja siostra postanowiła zrobić sobie ze mnie emocjonalny worek treningowy... Ma totalna agresję na mnie bo ja będę mieć dziecko a ona nie może zajść Przy czym nigdy nawet słowem nie pisła że chce mieć dziecko okazało się dopiero jak ja zaszłam że ona chce i nie może od pół roku...

Z tego wszystkiego dzisiaj pod wplywem impuslu poszłam na zakupy Kupiłam wygodne balerinki i zaszalalam w szmateksie malenstwu kupiłam 10 szt body w różnych rozmiarach sobie wygrzebalam 2 bluzki z metkami nie używane i zapłaciłam 12.50 bo na wagę było :-)
Ale się rozpisałem... jakoś lepiej mi się zrobiło jak to wyrzuciłam z siebie

02.09.2015 Karolek 3300g i 55cm szczęścia 🙂
[img]https://www.suwaczki.com/tickers/mhsvk6nlnu4w58ul.png[/img]

Witam wszystkie :) nie umiem ustawić szwaczka przez telefon :/ miZe ktoś pomoże ? Ja jyz po prematalnych wszystko ok mały łobuz strasznie ruchliwy ledwo się zmierzyliśmy :) jestem w 12 tyg i 2 dni wg USG 12 tyg i 5 dni także termin przesunął się na 27.09. Jestem przeszczęśliwa bo będzie synuś, w domu juz czeka siostrzyczka która bardzo chciała mieć braciszka i jej marzenie się spełni ;) pozdrawiam serdecznie

http://www.suwaczki.com/tickers/piu3w1d3i0x0ppiy.png]Tekst linka[/url]