Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

EWA.7
Kochane! Nie sposób Was nadrobić! Mam takie pytanko czy któraś z Was uskarża się na suchość podczas stosunku? Co stosujecie? Czy znacie żel Feminum? Bo mnie takie coś dopadło piszą, że podczas laktacji może występować ten problem...

Ewa, miałam ten sam problem, bo też karmię piersią. Położna poleciła mi żel Mucovagin. Są też globulki, ale wybrałam żel bo ma aplikator. W opakowaniu jest 7 jednorazowych aplikatorów do których wciska się żel. Stosuje się go co 3 dni. Zużyłam 4 aplikatory i teraz jest OK. Jest jeszcze drugi podobny produkt, ale nie pamiętam nazwy. Z tego co wyczytałam w ulotkach, to te wszystkie żele, w tym Feminum, zawierają kwas hialuronowy.

Blanka, mój Antek faktycznie rano jest najbardziej rozgadany i dużo się śmieje. Czasem to zaczyna się już o 5 rano i trwa do 7, do następnego karmienia. Potem pada ze zmęczenia i śpi dopóki nie zgłodnieje. Ja wolę jednak, gdy uaktywnia się trochę później :) Myślę że w tym wieku dzieci są najbardziej rozgadane, gdy się pożądnie wyśpią.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09k4zs4lxbh.png

joasiaG i jak okno umyte? Przyznam Ci się szczerze że wypucowałam tą kuchnię i uznałam że więcej poza oknami robić mi się nie chce ale jak przeczytałam że Cię zmotywowałam to aż sie mi zachciało łazienkę dzisiaj zrobić na błysk i taki mam plan na popołudnie jak Kubuś pozwoli ;) Więc motywujemy się obie wzajemnie :*
Kuki co do spania małego, on właśnie rzadko śpi długo w ciągu dnia, wtedy się tak zdarzyło, a napisałam o tym bo sam fakt że potrafi tyle wytrzymać bez jedzenia w dzień to dlaczego w nocy się budzi jak ma warunki do snu. Normalnie śpi w sumie w ciągu całego dnia góra 4 godziny, często mniej.
Blanka nie wiem co się mu tak pokręciło że tyle w jednym kąsku przespał ;)) Wszystkiego najlepszego!!! I ciesze się ze tak miło spędziłaś ten dzień ;) Cudnie wyglądacie razem na tym słodkim zdjęciu :))
Sowianka jak najbardziej przeczytaj język niemowląt. I jeśli chodzi o przyzwyczajenie do noszenia i do Twojej obecności to niestety ale musisz powolutku małymi krokami tego oduczać, pewnie będzie płacz ale takie maleństwa jeszcze potrafią sie szybko przestawić, gorzej jak są starsze.
Monikulek spróbuj może córę angażować w opiekę nad Tymkiem? Tak żebyś mogła przy nim porobić co trzeba a mała niech sie czuje potrzebną starszą siostrą która jest na tyle duża i dojrzała że może w wielu rzeczach pomóc mamusi ;)
Gosiu Janek jest śliczny i ani trochę za gruby :)
Szusterka Wituś to sama słodycz ;) Pewnie trochę przejdziecie płaczu i protestów ale mały pewnie szybko sie przestawi na poprzednie zachowanie, tylko musisz mu w tym pomóc.

Cieszę się ze kolejne dziewczyny włączają się do dyskusji ;) witajcie i konwersujcie ;) a jeśli jest tam jeszcze jakaś cicha myszka to zapraszamy do rozmowy, pomóżcie nam utrzymać to forum na wysokich obrotach!

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

Nosz ku*** tyle napisalam i mi skadowalo. Wiec teraz w skrocie.
Ja polecam globulki cicatridina polecane po porodach i zabiegach ginekologicznych. Lepsze niz muchovagin i hydrovag. Zel feminium tez posiadam ale juz mi nie potrzebny.
Co do libido u mnie o dziwo super bo przed ciaza sex moglby nie istniec, maz jest w szoku ze wogole mamy dwojke dzieci ;P
Moja corcia tez nie chwyta sama zabawek wiec sie nie pidlamuje,przyjdzie czas jeszcze.
Zasypia sama w lozeczku na noc. W dzien na spacerku,lub czasem przysnie w lezaczku. Lub na rogowce w duzym pokoju siedzac z nami. Nigdy jej nie wzielam do lozka. Nie wyobrazam sobie spac z dziecmi. Strasza tez nauczona w swoim. W krytycznych chwilach choroby z nia spalam bo plakala a tak nie ma spania z mamą ;)

U mnie lenistwo i wygoda zwycięża i mały śpi z nami. Odnoszę wrażenie, że moje dziecko odkrylo, że potrafi krzyczeć i wczorajszy wieczór upłynął pod znakiem krzyku i miny wielce zdziwionego. Póki co to mały słabo łapie zabawki, kilka razy coś na chwilkę złapał, ale spokojnie na wszystko przyjdzie czas i pora.

Angelika, 10.10.2001, 3030g, 54cm
Igor, 15.09.2015, 3500g, 54 cm

Królewicz przerwał mi dalsze pisanie ale przyszedł czas by naskrobać Wam co u nas słychać ;)
Po pierwsze wczoraj mąż miał urodzinki i nie byłoby w tym nic wyjątkowego gdyby nie to że dokładnie rok wcześniej był TEN WIELKI DZIEŃ który zapoczątkował nasze nowe przygody związane pierwsze z rosnącym brzuszkiem a teraz z tym moim Słodziakiem za które życie bym oddała :)
Po drugie jesteśmy chorzy. Ja to tam pół biedy ale moje biedactwo od wczoraj ma katarek ale dużo silniejszy niż poprzednio i dziś zaczął mi kaszleć. Miałam Was pytać czy macie problem z odciąganiem z noska ale już przeczytałam że niektóre z Was tak..i co robicie odciąganie na siłę? Kuba sie tak szarpie że boje się że mu nosek podrażnię :( No i serducho aż boli jak on tak płacze jakbym mu krzywdę robiła a przecież chcę mu tylko i wyłącznie pomóc...
Co do seksu to kiedyś to kochałam, a teraz? Teraz jestem często śpiąca, zmęczona i mało chętna. Też mam problem z suchością w pochwie i to jest chyba główny powód. Jak już mąż się trochę pomęczy to zawsze jest super ale zanim zaczniemy i się rozkrecimy to nie bardzo. I ubolewam nad tym i nie wiem jak to zmienić :( No i ogólnie po porodzie czuję się tam inaczej. Jestem bardziej wrażliwa i przy głębokiej penetracji boję się że mnie zaboli. Łechtaczka też jakaś wrażliwsza. Nigdy nie było tych problemów, to chyba pozostałości po porodzie sn ;/
Jeśli chodzi o różne tempo rozwoju naszych dzieciaczków to nie ma sie co przejmować. Te wszystkie książki, wykresy, tygodnie, postępy...przecież każde maleństwo ma swoje tempo. Jednemu dzieciaczkowi ząbki wyjdą w wieku 4 miesięcy a innemu pół roku później. I tak jest ze wszystkim. Kuba łapie już zabawki i przekłada z rączki do rączki ale nie obrócił się ani razu z brzuszka na plecka. Guga też sporadycznie. Zaczął się uśmiechać później niż Wasze maleństwa a chichra się teraz prawie cały czas. Ja się nie przejmuję i ostatnią rzeczą jaką bym robiła będzie porównywanie go do innych dzieci czy to w jedną, czy w drugą stronę. Zresztą dorośli też się różnią, jedni pięknie śpiewają, inni chłoną wiedzę jak gąbka wodę, jeszcze inni mają zdolności plastyczne. Pierwszą rzeczą jaka zwróciła moją uwagę w jezyku niemowląt i bardzo mi się spodobała było zapewnienie ze nie znajdę w niej jakichkolwiek porównań czy informacji na temat tego kiedy czego dziecko powinno się nauczyć bo każde dziecko ma swój czas na postępy. I tego się trzymajmy ;)

Miłego dnia Dziewczyny!

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

Odnośnie tego noszenia dziecka,u mnie gdy noszę małego przodem to odgina główkę do przodu i próbuje siedzieć i jak go teraz nosić?do dziewczyn że skaza i KP czy jedzie ser kozi w zastępstwie? Mój mały też przyzwyczajony do rąk,bo jak płacze przy bólu brzuszka to nie sposób zostawić go do uspokojenia.......
Blanka śliczne zdjęcie

A ja mam kryzys laktacyjny. Wczoraj zważyliśmy Tole i okazało się ze ona od ostatniej wizyty prawie nic nie przytyłam bo jakieś 200 może 300 g a od wizyty miesiąc minął. I jak wcześniej pięknie co 10 dni przybierają ok 400 tak teraz stoi w miejscu. Kup robi mało i gdzie to wszystko? Postanowiłam dxis sprawdzić i ściągnąć mleko i co ? Po 5 godz od karmienia z piersi lewej ściągnęłam niecałe 50 ml. Zobaczę jak za będzie z prawej po 6 godz od karmienia. Jest źle . Dałam Toli butelkę i zjadła 130 na raz i była spokojna sama leżała w lezaczki a teraz śpi zobaczymy jak długo? I pewnie to będzie powód ostatnich niespokojnych dni. Po prostu była głodna nie dojadała i stąd też te marudzenia i krótki sen w ciągu dnia.
Boże matka dziecko głodzi. Tylko zastanawia mnie fakt ze jak je po kąpieli ok 20.00 zasypia ok 21.00 i śpi do rana, że wtedy jej starcza a je z jednej piersi.

Mycha umyłam okno, zmienilam firanki, zrobiłam porządek z kwiatkami i nawet już ozdobiłam okno na święta, także zmotywowałaś mnie i to bardzo:-) no to bardzo fajną rocznicę mielisciue wczoraj.
Kurcze rok temu mialyśmy ( a niektóre jeszcze nie) małe fasolki w brzuchu a teraz tulimy te słodkosci każdego dnia. Po prostu pieknie:-)

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

Ostatnio mówiłam, ze szkoda ze Tak cicho na forum i ze ja codziennie chociaż przed snem staram sie cos skrobnąć. A wczoraj plany mi die pokrzyżowały :) mój Antoś wczoraj miał 3 miesiace, na dowód załączam zdjecia mojego małego mężczyzny [kocham!!!], byli dziadkowie i mała posiadówka (ale nie o tym). O 16 siedziałam przed komputerem i momentalnie zaczęło mnie mdlic, wymioty takie ze az nosem chlustalo:/ potem biegunka. Juz miałam pisać do was, ze jelitówką i co z maluszkiem zrobić i z karmieniem. Ale po 4 godzinach zaczęło ustępować a o północy przeszło. Wiec to chyba nie jelitówką. Nawet po ciężkich baletach tak nie cierpiałam :/ mały spał ze mną bo nie miałam siły go podnosić i wkładać do łóżeczka. W nocy obudziłam sie a on na brzuszku, ja musiałam go tak położyć bo on jeszCe nie umie sie przekręcać, ale kiey to zrobiłam to nie pamietam:/

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71694.png

Spacerek zaliczony, naczynia i kuchenka umyte, pranie wyskladane, nastepna partia ciuszkow wyprana ( swoja droga czym odplamiacie okupkane ubranka i pieluchy?), skalpel zaliczony, 25 min orbitreku tez a ryz z jablkami czeka w piekarniku na starszego syna. Chyba mi odbilo ze tyle dzis zrobilam. Teraz sie walne na kanape i wypije sobie inke. A co!

karolinek wspolczuje! Albo cos zjadlas i ci zaszkodzilo albo ciaza. Antos jest przeuroczy:) dobrze ze nic mu sie nie stalo jak byl na brzuszku.

joasiaGprzegielas z tymi oknami. Mnie niestety tez to czeka bo takie brudne ze pierwszej gwiazdki przez nie nie zobacze. To teraz sobie odpocznij.

sowianka pracuj laktatorem, pij duzo i przystawiaj mala. Moze to skok rozwojowy izaraz wsxystko sie unormuje. Sprobuj. Jak sie nie uda to z czystym sumieniem przejdziesz na mm wiedzac ze sie pistaralas jak moglas.

akadziekujemy:) a czesto ma te bole brzuszka? Ja w takim wypadku biore na rece i siadam na kanapie. Nie nosze tylko tule.

mychadziekujemy:) oszalalas z tym sprzataniem:)! Teraz i ja bede musiala sie wziac do roboty... fajnie ze uczciliscie rocznice. Szkoda tylko ze was choroba meczy. Moj tez placze przy odciaganiu ale jak mus to mus. Pomagaja nam tez inhalacje i czosnek nad lozeczkiem.

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3p07wr09wc777.png

Blanka zazdroszcze POWERA oddaj troche. Ja to nie mam na nic checi. Dobrze ze wieczorami mam ten fitness bo bym chyba korzenie puscila w tym domu. Swoja droga musze miec wene do sprzatania i zazwyczaj wyganiam wszystkich z domu. Najlepiej mi sie samej sprzata, koty zamykam w sypialni i jade z koksem. Musze zerknac kiedy mąz ma wolne. To ich wygonie.
Kupujecie maluchom cos pod choinke? Czy korzystacie z tego ze są nieswiadome?!

blanka1212 ja plamy zapiera albo mydełko em odplamiajacym albo wanishem choć mydełko lepsze :)

Właśnie niedawno mój syn się obudzil pi spacerze tzn od 11 był na dworze ! :)
Teraz wyspany leży i guga :)

Prawie 3 tygodnie nie byliśmy na dworze

https://www.suwaczek.pl/cache/ec9c665127.png
Wituś Michał sn 29.09.2015 57cm 3520g 10'45
[url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki]http://s9.suwaczek.com/201509291762.png[
Lilianna sn 30.01.2011 54cm 3220 15'20

Dzien dobry!!!
Ale macie powera ostatnio. Nie nadrabiam, bo nie ma czasu.
GosiaM - bąbel piekny, wcale nie taki duzy!
Blanka- Ty tez ze swoim Maluchem wygladasz super.. I na tej focie wygladasz na jakies 20 lat! :D
Zazdroszcze weny do porzadków i mycia, prasowania itp.. Blanka, Mycha, JoasiaG - wpedzacie ludzi w kompleksy!
Ja nie mam czasu bo sobie umilam zycie :D hehe
Dzis bylam na lumpach i 3 godzinnym spacerze nad morzem ! Mroz i slonce to piekne polaczenie. Musiałam Pole karmic w plenerze i myslalam, ze zamarzne. Smiesznie. Spacerujemy z jej rowiesniczka i sa bardzo do siebie podobne :D Dwie dziewczyny maliny :D
Dzis ide do piwnicy po swiateczne dodatki, moze wprawi mnie to w bardziej swiateczny nastroj.
U nas kicha.. bo ta rozprawa mnie czeka, nasza kotka dalej sie nie odnalazła... smutno jakos. Tesciowa bardzo chora i nie ma sil wstawac. Ech..
Z pozytywów- wczoraj moja mama pierwszy raz została sama z Pola. Wyszlismy do kina! Wspaniale! :D Fakt, ze w dzien, bo na 12:45 , ale i tak było milo.
Babcia sie przełamała, wiec mam nadzieje, ze bedzie juz czasem pomagac.
W niedziele chrzciny. W sobote oblecielismy pol Gdanska zeby znalezc jakas ładna kreacje dla Poli. Wszystkie te biale rzeczy jakos takie.... no masakra jakas. Albo beza, albo jakies sztuczne te materiały..
Kupilam zwykly komplecik w H&M z sukienka w kratke. BEda jasne rajstopy i body. A co tam..
Co do wagi maluchów- niech kazdy rosnie w swoim tempie.. Moja Pola za tydzien konczy 4miechy. Wazy 5,5 kg. Ciuszki w rozmiarze 62 sa ok.
Tez chce siadac. Gada, guga, usmiecha sie.. i tyle :P Przesypia całe noce, wiec jest ok.
W przyszłym tygodniu startujemy z marchewka!!!

Szusterka - wietrzcie sie, spacerujcie i nie łapcie juz zadnych bakterii!!!
Nieesia- ja rozumiem potrzebe bliskosci z takim maluszkiem itp.. ja jednak zawsze bałam sie pozniejszych kłopotów i nie brałam dzieciakow do siebie.
Cantedeskia- Super, ze mozesz smigac na ten fitness! Masz chyba zdrowy fajny uklad z mezem. Brawo! :D

A co do prezentow.. ja jakos nie szaleje dla Poli.. JEszcze bedzie czas.

Just.Jot fajnie powiedziane zdrowy fajny układ ale masz racje. Jakos sie dobrze rozumiemy. On sam mi czasem mowi " gdzie idziesz" ja posiedze z dziecmi. Wiem ze mu mnie szkoda bo od 4 lat siedze w domu bo nie moge isc do pracy przez niepełnosprawną naszą starszą córeczką. Wiec stara sie mnie jakos pocieszac i umilac czas.
No wlasnie nie wiedzialam czy bawic sie w prezenty czy nie. Moze kupie jej jakas tania zabawke interaktywna.
Dobra pozniej pewnie jeszcze cos napisze bo lece na fitness bo nigdy nie schudne choc nie wiem czy jest sens przed swietami i wyzerka przez 3 dni ;)

Kochane sliczne wszystkie dzieciaczki i żadne nie jest za grube taka ma urodę i są wyjątkowe. A ja mam pracowity tydzień w sobotę chrzciny wczoraj walczylam z miesami typu devolei itd dzisiaj brat przywiózł swoją dziewczynę i siedziała z mała a ją pomalowalam łazienkę i wysprzatalam ją i wszystkie drzwi wypucowalam co do okien zostało jeszcze jedno w kuchni ale to na końcu jutro mam zamiar wyszorowac wszystkie podłogi i trochę na święta udekorowac bo jeden karton mi przeszkadza w środę wysprzatac kuchnię w czwartek pokoje jeszcze w piątek upiec ciasta zaszykowac salatke warzywna itd a o 18.30 ddo kościoła na spotkanie z księdzem a jeszcze oczywiście pranie itd między czasie i do spowiedzi trzeba się wybrac. Czytam was na bieżąco w miarę możliwości będę pisać :*

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh37165se0wvk.png

Rozi jestem pod wielkim wrażeniem. Ja bym w życiu tyle nie ogarnela sama. Szacun! :)

Cantedeskia, fajnie, ze umożliwia ci taka odskocznie. Moj tez chętnie zostaje z małym, ale tylko w weekendy bo na tygodniu długo pracuje :( w sumie wraca do domu przed 20, odrazu kapiemy młodego i niemąż idzie go lulac jakos ostatnio. Wiec jak on go lula to ja mam czas wolny na mycie butelek itp haha :) a tak zeby wyjsc z domu w tygodniu sama to musze znalezc jakas zaufana nianie ktora przyjdzie ze dwa razy w tygodniu i pozajmuje sie smykiem.

Just.jot pochwał sie kreacja Poli! Bo kombinezon przepiękny :)

Blanka jeśli ryż z jabłkiem jest niedozwolony to ja juz nic nie mowie o swojej diecie :P

Szusterka super ze spacer sie udał i Witek ma dzis lepszy humor :)

U nas ewidentnie skok. Jest jakis w 12 tygodniu prawda? Mały spał strasznie niespokojnie, wiercił sie strasznie, często budził. A jak wstaliśmy od rana ryk jak tylko odkładam. Na rekach ok. Ale łóżeczko nie, leżaczek nie, kanapa nie, łóżko nasze tez nie, wózek tez zły, dosłownie wszystko. I to zanosi sie płaczem jakbym mu nie wiem jaka krzywdę robiła. Juz mi głowa peka a rece odmawiają posłuszeństwa. Dobrze, ze mamy nosidło bo inaczej bym wykitowala tu...

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371a5ijkinx.png

Witamy sie i my
Wiec ja juz dzisiaj ubralam z Olusiem choinke, i tak inaczej od razu sie zrobilo:)
A z niemilych rzeczy... Bylismy dzisiaj w sklepie, ogladamy lawy itd, a ten tak chlusna ze kombinezon, czapka, moja kurtka, szalik, jeszcze bluzka... Wszystko do prania i tak skonczyly sie dzisiejsze zakupy.
Spi teraz sobie na brzuszku juz 3godz.,w ogole dobrze mu tak sie odpoczywa.

http://s6.suwaczek.com/201509045378.png