Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, czytam na bieżąco tylko z udzielaniem się jakoś gorzej:-/
Z tego co pamiętam to któraś z was pisała o wysypce na twarzy, więc u nas też była wysypka na twarzy plus szorstka skóra, taka jakby kaszka, pod wpływem ciepła ta wysypka robiła się czerwona, nasza pediatra poleciła nam Dermaveel i jest rewelacyjny. Kupiłam go w aptece bez recepty, po dwóch dniach stosowania skóra zrobiła się o niebo lepsza a teraz nie ma śladu po tej wysypce. Krem Oilatum niestety sobie nie poradził:-/

Co do inhalatorów, to mamy Medela Family i jest super, u mojego starszego syna sprawdził się świetnie. Nieraz udało nam się zatrzymać katar w fazie początkowej albo znacznie skrócić czas trwania.

U mnie okres pojawił się 5 tygodni po cc, na wizycie kontrolnej lekarz po badaniu usg pozwolił mi już ćwiczyć, z czego bardzo się cieszę, bo wkurza mnie ten flaczek na brzuchu:-( bez ćwiczeń się nie obejdzie. Mam do zrzucenia 3 kg ale patrząc na swoje ciało to wydaje mi się, że znacznie więcej mam do zrzucenia:-(

Niestety nie ma konta na FB, więc pozostaje mi tylko to forum

Dobry wieczór :) chociaż dla mnie moze nie taki do konca dobry :/młoda zrobiła dziś niezłego psikusa...słuchajcie musiałam wyjsć około 20.00 zrobic sąsiadce pazury i mowię do męża żeby Laure ogarnął i do jedzonka żeby jej podał dziś po raz pierwszy mm. Jakoś dziś mi sie nie udało odciągnąć na wieczorne karmienie a poza tym to juz powoli chce kończyć przygodę z laktatorem . Wracam przed 22.00 i juz na klatce słyszę ryk małej . Wpadłam do domu opieprzyłam męża ze sie dzieckiem nie potrafi zając i nawet na chwile wyjsć nie moge ,a tu sie okazało ze panience mleczko nie smakuje i pluje nim na wszystkie strony :/ laktator poszedł w Ruch i łobuziara śpi juz jak aniołek . Mam nadzieje ze to jej przejdzie, mleko mam enfamil chyba nie najgorsze...nie wiem czemu tak sie zachowała...spróbuje rano jeszcze jej podać jak sie wybudzi głodna po całej nocy .
Mamunia bliźniaczek gratuluje podwójnego szczęścia i podziwiam wytrwałość przy opiece,małe śliczniutkie :)
Spadam spać bo jutro długi dzień u nas dobrej nocki

my też mamy dziś mrudny wieczór,wystarczy odlozyc go gdziekolwiek :( potem okropny płacz i ryk bo głodny a była godzina od karmienia, az serce mi sie kraja jak słyszę taki wręcz żal w jego głosie:(
dopoilam butla , położyłam w kolysce oblozylam kocami i sie uspokoil. czasem ustka w podkowke ale czuł moja dłoń na główce i tak zasnął. niania elektroniczna bardzo sie przydaje

http://www.suwaczek.pl/cache/a750bf96c6.png

Dzieki dziewczyny za rady odnosnie tego kreczu szyi ;-)

Ja przed chwila wrocilam z kina wybralismy sie z moim K. na listy do M wczesniej poszlismy jeszcze cos zjesc i powiem Wam ze bylo cudownie jak wrocilam Paulinka slodko spala a teraz klade sie juz spac

Ja na fb sie malo udzielam wole to forum wiec ja nigdzie nie uciekne i mam nadzieje ze dziewczyny ktore sie tam przenioslly chociaz czasem sie tutaj odezwa

Dobranoc! :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqcwa1uxmvrgqm.png

Ja tez się nigdzie nie przenosze myślę że główna dyskusja i tak Toczy się tu ;)
Nie.wiem która pisała o wąsie teściowej ale aż parsknęlam śmiechem hahaha
!.ja do swojej nic nie mam ale też tak robi. Wtf? Nosi go wkłada na siłę smoczka i robi takie głośne Ciiiiiii. Ale dwa razy tylko tak zrobiła bo mój niemałż tak ja odpierd..aż miło (obraziła się) ale powiedział prawdę że jak przyzwyczai małego to nie ona przez rok będzie go musiała nosić codziennie tylko ja...przy nas juz tego nie robi. Nie wiem jak. Jest kiedy zostaje z Maksem.(sama opowiadała że ł musiał być tak bujany że 3 wózki zepsuł teść jak go bujał inaczej nie zasnął)

Czyli nie tylko u nas taki dzień marudy czego to ja dzisiaj nie robiłam byle mały nie marudzil.. Ehh.

Dobra to chyba pora iśc spać.

Maks 12-09-2015 godz 21;15 cc
/3700g 58cm. http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzjw4zec65qcsg.png]

Mój chuligan jak się obudził na kupę ok 23 tak dopiero usnął. Gadał i cieszył się niemiłosiernie przez 1,5 godziny.
Też mi wszystko odpada od noszenia, schylania się nad nim itd. Mam wrażenie że boli mnie wszystko. Plecy, ręce, ramiona, nadgarstki, kolana, uda. Masakra.

Wkładki w foteliku też jeszeb używamy.

Janek ur. 23.08 o 23.55, 3000 g, 54 cm
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm726v858n.png

Hej,
My też nałogowo czytamy ale rzadko piszemy.
Meldujemy sie z nocnego karmienia... Od dwóch dni mamy kryzys... Wieczorami Hela jest bardzo marudna aż zanosi sie płaczem... Do tego furczenie po ulewaniu się wzmogło i nie wiem już czy to nie przerodziło sie w infekcję... W czwartek mamy szczepienie i sprawdzimy co jest grane... Wczoraj zrobiliśmy pierwszą inhalację sprzętem z lidla i mała przeszła ją w miarę spokojnie... Sprzęt wydaje się w porządku...
Teściowie temat rzeka ale są w bezpiecznej odległości i widuję ich tylko na niedzielnych obiadach...
Mój M ostatnio przegina... Nadąsany bo Hela chętniej do mnie się przytula niż do Niego więc na nowo chodzi i powtarza "nie potrafię się nią zająć" itp... Dobrze że chociaż Ją wykąpał i miałam 20 minut dla siebie... Eh...

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371bkbruu3b.png

https://www.suwaczki.com/tickers/p19upc0z0t5quiv6.png

Hej, caly dzien zbierałam sie zeby napisac. Od niedzieli Antek chyba przechodzi skok rozwojowy. W dzien non stop przy cycku, jedzac potrafi sie rozplakac, az nie wiem co mam robic...tak jak jadl w nocy co 2-3h, dzisiaj od karmienia po kapieli czyli od godziny 20, zasnal dopiero o 22, a pierwsze nocne bylo teraz przed 2.
Nie wiem czy jestem juz psychiczna czy co, ale wszystko wydaje mi sie podejrzane i mnie martwi, jak robi co karmienie kupke to za czesto, jak zrobi dwie na dzien za rzadko, jak budzi sie co 2h godziny to czy sie najada jak pospi dluzej to, tez zachodze dlaczego? Chyba kwalifikuje sie do leczenia...:)
Dziewczny, czy Wasze piersi sa miekkie bo moje zawsze przed karmieniem byly nabrzmiale, a teraz nie, mniej pokarmu mam czy jak?

Zjadło mi cały post :( a tyle się rozpialam:(
Nie nadrobiłam jeszcze wszystkiego co napisałyście. U nas z katarem lepiej, byliśmy u lekarza i w oskrzelach czysto. Współczuję perypetii z lekarzami. My na szczęście trafiliśmy na zaangażowaną panią doktor i pochwaliła za szybkie źa reagowanie. Cieszę się że intuicja mniejsze nie zawiodła. Niestety nie wychodziliśmy przez tydzień na spacery i organizacja dnia zupełnie wywrócona do góry nogami :(

Zdjęcia wstawiacie cudowne :) Catarisa ekstra sesja;) Jagódka będzie mieć fajna pamiątkę. Ja mam nadzieję także się jakoś zorganizować:)
Just.jot podziwiam Cię:) Jesteś dla mnie inspiracją i czytam z nadzieją, dla siebie, że moje życie też się unormuje :)
Gosia.m jaką pozycję stosujesz w chuście? Mój Mały nie chce siedzieć w "kołysce ". Przez ten katar pionizowałam go ( zalecenie doktorki )i teraz trudno to zmienić. Czy dobrze pamiętam, że jesteś rehabilitantką? Co sądzisz o " kieszonce " dla tak małego dziecka ?

errato
kangurek czy kieszonka?Teoretycznie oba te wiązania sa od urodzenia jednak kangurek zdecydowanie zapewnia maluszkowi zdrowsza bezpiecznoejsza pozycje.w kieszonce przebieg chusty wprowadza nozki w za duze odwiedzenie a to dla dziecka bodziec do wyprostu (odginania sie w chuscie). Trzeba wiec panietac ba koncu wiązania o korekcie w nozkach. Kangurek lepszy tez dla zdrowia Twojego kręgosłupa, lepiej rozklada sie na Tobie ciężar.

http://www.suwaczek.pl/cache/a750bf96c6.png

Moje dziecię dorasta:D lulu po 20, pierwsze karmienie o 1.30, drugie dopiero teraz! I to na moje żądanie, bo pewnie by jeszcze wytrzymał. Jedna ważna rzecz, obudził się w okolicach 5, tak jak do tej pory na karmienie, ale zapchałam go smoczkiem. I tak kilka razy do godziny 7. Ale spal! Blanka, a może swojego też spróbuj zapełnić smoczkiem?
Jestem strasznie zadowolona z nocy, mimo że wkładka mi się przesunęła i zalalo mi mlekiem połowę koszuli:D

Stasiu, 27 sierpnia 2015r., 54cm, 3300g

U nas tez działa zapytanie smoczkiem i hasło 'ej kochana, wczoraj spalas to 3 to z jakiej racji dziś wstalas o 1? Mloda w momencie spi' :D
Ale fakt, nie jest mi chyba dane przespać na razie całej nocy, ale nie narzekam, bo wstaje kolo 2-3 a potem 6-7.. :)
Z wkładka w foteliku jeździmy dalej, ale mój mąż juz myśli nad zmianą FOTELIKA (nie wyjęcie wkladki!) Bo twierdzi, że Mała musi jeździć w najbezpieczniejszym foteliku, a ze taki kosztuje, to już kasę odkłada :D

A powiedzcie mi dziewczyny, Wasze dzieciaki jak śpia na pleckach to obracają się już na boki? Bo moja tak robi od tygodnia, a jak już leży na boku to wygina strasznie główkę do tylu i nie wiem czy to normalne jest :(

Marcelinka 21.09.2015

U nas dziś pobudka 4 razy a jeszcze do tego znów chwyciło mnie lekkie zapalenie piersi ( 3 raz ).Mam nadzieje że apap i okłady z kapusty pomogą:) Odnośnie spania pierwsza córka spała super a ten mały zgred wogóle nie chce spać. Najdłuższa jej drzemka trwa 15 -20 minut, gdzie takich drzemek ma tylko 3 w ciągu dnia a zasypia i tak dopiero po 22 a starszej też trzeba poświęcić troche uwagi mam nadzieje ze to się jakoś unormuje jesczcze :) Mam pytanko jakie polecacie nianie ? Bo mam zamiar kupić ale kompletnie nie wiem jaką?

monthly_2015_11/wrzesniowki-2015_39465.jpg

monthly_2015_11/wrzesniowki-2015_39466.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/relge6yd2bblfvrv.png

wiruśka dzieci tak mają :)
Mój też tak robi lila tak robila więc to chyba normalne :)

Net padł mi w nocy a chciałam się meładować czytać żeby tyle nie nadrabiać teraz .
Wiec tak 1 karmienie 1.15 o 1.30 juz byłam w łóżku. Drugie karmienie 6. O 6.10 w łóżku śle musiałam wstać kilkanaście włożyć smoczek.
Statystyki nocy ..obejsrane body i śpioch :p
I w ogóle od jakiegoś czasu mam problem i nie wiem co z tym zrobić.
W dzień Witek wypija 2 piersi w nocy tylko 1 mimo że zasadza się na drugą po przystawiaj i odwraca głowę i traci zainteresowanie. W efekcie druga pierś mi mega puchnie i na tym boku nawet położyć się nie mogę bo boli...a mleko leci ciurem i non stop wszystko mokre...
Poradę poproszę co z tym fantem zrobić.
Wituś jeszcze śpi :D
Tez chciałam wskoczyć do łóżka ale wtedy on na bank się obudzi :p

PS. Za spałam teść mnie obudził :D hahah

https://www.suwaczek.pl/cache/ec9c665127.png
Wituś Michał sn 29.09.2015 57cm 3520g 10'45
[url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki]http://s9.suwaczek.com/201509291762.png[
Lilianna sn 30.01.2011 54cm 3220 15'20