Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

GosiaM. bardzo dobry tekst! Ja czasami mysle, ze rozpiescilam swojego meza w pracach domowych i raz na jakis czas tez sam musi cos porobic, by docenic to co ma;) Najgorzej, ze ostatnio ma bardzo duzo pracy i nie mam serca go jeszcze meczyc...
Szusterka padlam jak to przeczytalam! My chrzcimy na wiosne, bez spiny:)
Siwa widze, ze Twoja coreczka troche podobna do Twojego meza na zdjeciu:) Coreczka tatusia bedzie jak nic!
Ja dzisiaj powiedzialam mezowi, ze nie ma bata, ma zostac z mlodym a ja ide na kilkugodzinny shopping- SAMA! Nachodzilam sie z mysla, ze moze sobie cos kupie, a tu wszystko dla mlodego!:) To sobie poszlam na zakupy:)
Polecam sklep C&A, maja fajne bodziaki w wielopakach. Maja sklep internetowy i tam tez zamawialam, a jak mieli promocje to cieple bluzy po kilkanascie zl kupilam.

maggie86
charming_mi trzymam kciuki!
catrisa Twoja Jagodka juz skonczyla 3 mce, Kubus jutro konczy:) Tez juz zaczyna trzymac grzechotki i samemu sie nia bawic, nieraz uderzyl sie w glowe. Tylko Ty masz taka miekka, gdzies ja kupilas w jakims popularnym sklepie?

Dzięki, widziałam dzisiaj w Rossmannie takie pluszowe grzechotki :) coś jak na zdjęciu aaa i w ikei na bank są też :)

monthly_2015_11/wrzesniowki-2015_39371.jpg

Maks 12-09-2015 godz 21;15 cc
/3700g 58cm. http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzjw4zec65qcsg.png]

Witam kobitki
Dziękuję za odp w kwestii monitora oddechu
Cantedeskia8708 jestem zainteresowana odkupieniem od Ciebie. Chciałam wysłać pw ale z tel nie mogę.
Co do chrzcin to my też planujemy w okolicach Wielkanocy.
Teraz musimy znaleźć szybko neurologa dla Natalki bo niestety zaczęła się ostatnio bardzo dziwnie wyginac i spinac a przy tym płacze. Czasem prawie do pozycji siedzącej,a dziś przekrecila się z pleców na brzuszek. Polecicie może kogoś w Warszawie? najlepiej praga poludnie.
U nas tez chyba był skok, musze poobserwowac co nowego. To przekrecenie na brzuszek to nie po skoku, bo to bardziej tak jakby ją samo wygielo.
Co do smoczkow to u nas odpadają, moja niunia jest anty. Próbowaliśmy juz różnych i wszystkie wypluwane z przekomicznym wyrazem obrzydzenia na twarzy, albo strasznym nerwem.
Tyle tematów się przewinęło ze nie wiem co pisać. Dobra idę spać bo moje dziecie ładnie kima a ja zamiast spać to czytam a juz mi się oczy kleja. No ale musiałam nadrobić zaległości ;) uwielbiam was czytać. Jesteście cudowne a dzieciaczki jeszcze bardziej.
A czy którejś z was pogorszył się wzrok po ciąży? Bo mi bardzo poleciał :(

http://www.suwaczek.pl/cache/939a4f1aa2.png
https://www.suwaczki.com/tickers/p19uskjorx9jkw6c.png

Emi871... Mi sie pogorszyl wzrok po ciazy i to czuje ze dosc sporo bo nie dowidzam a i tak juz nosze okulary teraz to bd musiala
Miec bryle..
A ze mna takie jaja ze zapomnialam hasla do tamtego forum tajnego :( i dupa blada.
A co do zamknietej grupy wrzesniowek to jaknajbardziej sie pisze, ale nie zeby tam ze soba pisac, tylko zeby sie "poznac".

Mylam dzisiaj amelii buzie i wciagnela nosem wode, ale tak ze nie mogla zlapac powietrza, oczy na wierzch wyginanie w kazda strone nie wiedzialam co mam robic bo nie mogla zlapac tak kilka razy az sie przestraszylam ;( a chcialam tylko umyc jej buzie ...
Tatus ja usypia na dole i oczywiscie tak ja usypia ze nadal nie spi :// a do tego nie ma wolnego 3tygodnie i bede siedziec codziennie sama do godziny 12.. Super !
Charming-mi, mam nadzieje ze twoj maz znajdzie prace ! dacie rade :) A jak nie to CV w reke i szybko roznosic ! Trzymam kciuki !

Ja nawet nie chce myslec o chrzcinach.. Jakos nie mam ochoty na spotkania rodzinne od ostatnich kilku dni. Przechodze przez jakis dziwny czas ostatnio zauwazylam ze z przyjemnoscia bym sie odciela od wszystkich i od wszystkiego. Zabralabym Amelie i fruuuuu. Wszyscy i wszystko mnie przytlacza ;(

http://www.suwaczki.com/tickers/km5se6yd45kcrbcn.png

wiruśka faktycznie ! :) a Ty mieszkasz na Nowym czy Starym Bieruniu? :)
siwa dziękuję bardzo za opis :) mieszkasz we Francji od Paryża dzieli Cię więcej niż mnie. Ale faktycznie to co się dzieje to jest koszmar.
Nie wiem co mi sie dziś dzieje.. wybiła 3 na zegarku a ja nie mogę zasnąć. Mały śpi juz od 21 i tak pospi pewnie do 6. Kochane dziecko.. współczuję wam dziewczyny że nadal meczycie sie po nocach :(
Przy skokach rozwojowych nam pomaga wyciszenie.. nie włączam głośno telewizora nie chodze tez na paluszkach ale staram sie żeby maly mial w miare spokój i spokojnie przeżył skok bo skoro zaczyna docierać do niego wiecej bodźców to hałas dziala jeszcze gorzej, tak mi sie wydaje przynajmniej może sie myle :)
asiu słodka ta Twoja Laura ! :) jak wszystkie te nasze dzieciaczki :)
Wydaje mi sie ze moj maly za mało je. Jak dawalam mu 120 wody plus mleko to wolal co 3 czasem nawet co 2h. Teraz daje mu 150 plus mleko. To je co 4h, no w nocy ma długą przerwę bo jak zasnie 21-22 to śpi do 6-7. Dziś wyszło na to ze w ciagu dnia zjadl tylko 4 razy.. a jak mu dam na sile to zwróci :(
OKRES dziewczyny minęło ponad 2 miesiace od porodu a okresu ani widu ani słuchu.. długo nie karmilam wiec myslalam że predko dostane. Fakt po wizycie u gin. Lekarz stwierdził typowo policystyczne jajniki.. wiec ile mogę czekac. Swoją droga lekarz powiedział też to ze zaszłam w ciążę to jak 6 w lotka i mam sie cieszyc bo o 2 może juz nie pójść tak latwo :( do tego tyłozgiecie macicy ( nie wiem jak sie to profesjonalnie nazywa).. w ogóle czuje sie jak jakas stara babcia.. mam 20 lat prawie 21 a juz musze brac tabletki na cisnienie, ślepa też jestem tez po ciazy wzrok mi sie pogorszył.. dodatkowe kilogramy po ciazy.. no poprostu żyć nie umierac swietnie nie ?:)
Mam do was jeszcze pytanie odnośnie wozka. Ten ktory dostaliśmy od teściowej(uzywany) to jedno wielkie G. Wstyd mi sie z tym pokazac na miescie. Do tego gondola mała. Chcialam dzis ubrac malego w kombinezon.. no to sie nie zmiescil juz do tej gondoli..Najchetniej zrzuciłabym go ze schodów żeby rozpadł się na drobne kawalki. Teraz namawiam męża na nowke i juz jestem bardzo blisko celu. Tylko zastanawiam sie czy oplaca sie kupować 2w1 jeszcze czy poczekać i zainwestować w porządna spacerowke. Do którego miesiąca używa sie gondoli?
TESCIOWA myslalam że tylko ja mam tak z nia przerabane.. ale widać nie jestem sama. Co prawda nie wtrąca sie JUŻ w moje macierzyństwo ale porostu nie trawie babska. A jak bierze malego na rece albo chciaz do niego mówi to we mnie sie gotuje. Dodam ze mam tak tylko z nia, nikt inny mi nie przeszkadza i nie drażni mnie jak trzyma go na rekach. A jak dziś mój mąż mowi zebym jej dala butelke zeby nakarmila i jak widzialam ze ona go karmi to nie moglam wytrzymać! Boje sie że mój syn mnie kiedyś znienawidzi przez to ze odseparowalam go od babci. Ale noszzz nie moge. Jak czasami przylazi i pierdzieli głupoty to widzi ze nie mam ochoty jej słuchać i mam w głębokim poszanowaniu to co ona mówi, to przychodzi tylko jak jest mąż ktory cierpliwie jej wysłucha. Ale jak mam dobry dzien i z nia pogadam czy przejdę się do sklepu to ta bedzie mi tu 5 razy na dzien przychodzić. Dać palec to wezmie cała rękę.. oszaleje..
Justisia sie dawno nie odzywala.(chyba ze coś przeoczylam) Daj znać kobietko co u Was :)
Dobra sprobuje zasnąć bo jak mały sie obudzi o 6 to bede nie przytomna i znowu zasne karmiąc małego. ( tak przytrafiło mi sie tak raz pozniej cały dzien myslalam co za matka ze mnie że moglam dziecku krzywdę zrobić)
Wiec dobranoc i udanej niedzieli! :)
Aaa jeszcze też jestem za utworzeniem grupy na fb. Jest jedna grupa wrzesnoiwek ale to nie to samo co Wy :)

charming_mi dzieki, przejde sie do Rossmanna:) Do ikei to wyprawa za morze:)
Catrisa nice! 120 ml to ja ledwo z obu wieczorem sciagam.
Banana ja tez ostatnio mam jakies zmeczenie materialu. Siedze z mlodym po calych dniach sama, maz pozno wraca z robo, znajomi tez w robo. Postanowilam, ze jade jakos niedlugo na tydzien do rodzicow zeby zmienic klimat:) Ostatnio mi to bardzo pomoglo. W dodatku strasznie brakuje mi pracy, kontaktu z ludzmi- tymi doroslymi;)
Weronika ja tez zauwazylam, ze im mlody jest starszy tym np. przy zasypianiu potrzebuje juz skupienia, wiec ograniczam mu bodzce. Z tesciowa tez rozumiem, bo niby moja jest ok ale jak ostatnio byl okres, ze prawie codziennie przyjezdzala to juz mnie zaczynala wkurzac:)

Wetonika co do wozka to zalezy, bo gondola to tak do pol roku i dobra jest na zime bo chroni od zimna, wiatru itp. Jezeli u Ciebie cieplejsze zimy sa to moze mysle, ze mozesz zainwestowac w spacerowke, ktora sie rozklada tak na poziomo i np. ogarnac cieplejszy spiworek do wozka. Na kompie mam namiary na sklep internetowy gdzie byly tanie te spiworki wiec jak chcesz to pozniej Ci wkleje.

Emi871208
Witam kobitki
Dziękuję za odp w kwestii monitora oddechu
Cantedeskia8708 jestem zainteresowana odkupieniem od Ciebie. Chciałam wysłać pw ale z tel nie mogę.
Co do chrzcin to my też planujemy w okolicach Wielkanocy.
Teraz musimy znaleźć szybko neurologa dla Natalki bo niestety zaczęła się ostatnio bardzo dziwnie wyginac i spinac a przy tym płacze. Czasem prawie do pozycji siedzącej,a dziś przekrecila się z pleców na brzuszek. Polecicie może kogoś w Warszawie? najlepiej praga poludnie.
U nas tez chyba był skok, musze poobserwowac co nowego. To przekrecenie na brzuszek to nie po skoku, bo to bardziej tak jakby ją samo wygielo.
Co do smoczkow to u nas odpadają, moja niunia jest anty. Próbowaliśmy juz różnych i wszystkie wypluwane z przekomicznym wyrazem obrzydzenia na twarzy, albo strasznym nerwem.
Tyle tematów się przewinęło ze nie wiem co pisać. Dobra idę spać bo moje dziecie ładnie kima a ja zamiast spać to czytam a juz mi się oczy kleja. No ale musiałam nadrobić zaległości ;) uwielbiam was czytać. Jesteście cudowne a dzieciaczki jeszcze bardziej.
A czy którejś z was pogorszył się wzrok po ciąży? Bo mi bardzo poleciał :(

Ja chodze do dobrego neurologa w Warszawie. Kilka osob mi go polecalo. Przyjmuje w centrum zdrowia dziecka w miedzylesiu na nfz ale tez i prywatnie naprzeciwko. Bardzo dobre podejscie ma do dzieci.
A co do wzroku tez myslalam ze polecial mi wzrok tym bardziej ze rok temu mialam korekcje wzroku ale okazalo sie ze wszystko jest ok i ze teraz przez niewyspanie, zmeczenie itp mozemy gorzej widziec. Po porodzie tez mozemy troche gorzej widziec ale to monie z czasem.

Karmienie nocne co 2-3 godz. Kiepsko...
weronika ja mam 3w1 i caly czas na zmiane uzywam gondoli i fotelika. Ale mam z firmy babydesign gdzie gondola jest jedna z najdluzszych i jeszcze cala zime powinnanam posluzyc. Zastanow sie czego potrzebujesz. Jesli duzo jezdzisz autem a potem musisz daleko nosic fotelik to 3w1 to duza wygoda. Gondola jest tez lepsza na zime niz spacerowka. Jesli chodzi o spacery i to niezbyt czeste a twoje malenstwo nie jest juz takie male to bardziej bym sie skupila na jakiejs dobrej spacerowce ze spiworkiem. Jest na pewno lzejsza niz taka z 3w1.
A co do tesciowej to mnie tez drazni jak trzyma mojego skarba ido niego mowi.

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3p07wr09wc777.png

Czesc dziewczyny, dawno sie nie odzywalam ale moj stan psychiczny w szpitalu pogorszyl sie na tyle ze nie chcialam pisac. 4 razy oksytocyna, za 4 razem dopiero ruszylo i to jeszcze dzieki poloznej ktora przebila pecherz. Porod hmmm no bolalo ale bol do przeżycia niestety synus maly terrorysta w brzuszku lapal pepowine i sie przyduszal a przy porodzie zanik terna i musieli mi zrobic szybko cięcie krocza. Byl caly owiniety pepowina ale na szczęście wszystko ok. 3680 g i 55 cm. Po porodzie taki baby blues ze jestem w szoku co hormony robia z mozgiem. Do tej pory rycze bez powodu. Mezem jestem zawiedziona. I to nie pomaga bo wiecznie sie klocimy, pretensje itd. Zaliczylam w międzyczasie pogotowie bo zalalma sie krwia i zemdlalam ale wizyty komentowac nie bede bo kazal ki lekarz sie wachac i jak zaxznie z rany smierdziec to wrocic. No troche sie wyzalilam, przepraszam ale w zasadzie to nie mam komu ponarzekac. Dziecko moje Kamilek jest bardzo grzeczny, ostatnio zaczal sie mega prezyc przy robieniu kupki. Podaje mu delicol ale mam wrazenie ze jest gorzej bo teraz prezy sie non stop.
temat tesciowych... wspolczuje. Moja nas nie odwiedza i tylko dlatego nie narzekam choc mieszka 1 km od nas.choc ostatnio zadzwonila j skomentowala ze do nich nie chodzimy. Stwierdzklam ze ma te sama droge...
No i wszystkie dzieciaczki mega super hiper cudowne. Jak juz kiedys pisalam nie podobaly mi sie takie maluchy ale te nasze sierpniowo-wrzssniowo-pazdziernikowe sa cudne.
Staralam sie nadrobic ale to raczej niemozliwe ale bede probowac;-)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sx1hp2uhzt2tl.png

Kamilek konczy 7 tydzien, urodzil sie 29.09. Karmie piersia, choc tez mega przebije z tym mialam. Jak teraz pomysle to mialam przeboje z wszystkim co można. ..
wciaz karmie w nocy co 2 godziny. Czasem zdarzy sie rzadzjej. Pokarm mam raczej spoko bo mlody przybiera i to sporo. Poprostu lubi jesc chyba;-)
Mam monitor angel care i tez polecam . tylko dzieki temu zasypiam.jest czujny bo juz nie raz zapknnialam wylaczyc zabierajac mlodego z lozeczka a angel dala taki sygnal ze gluchy by uslyszal

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sx1hp2uhzt2tl.png

Dzień dobry
Jagódka obudziła się o 6:00 a spała całą noc od 20:00 stej.
Wczoraj byli u nas znajomi i dostała kolejną jak ja na to mówię bezpieczną grzechotkę.
Ania.r gratuluję Kamilka dodaj zdjęcia swojego skarba. Współczuję Ci takiego porodu.
Widzisz tak to w życiu bywa że nie jest za kolorowo ale musisz być silna bo masz swojego synusia a złe chwile miną i będziesz mogła się w pełni cieszyć macierzyństwem. Spróbuj na spokojnie z mężem porozmawiać.
asia to może faktycznie mleczko miałaś cienkie i dobrze że Laura na mm bo lepiej Ci przybierze na wadze.
weronika ja bym inwestowała w spacerówkę ale taką która można rozłożyć na płasko w takiej to już teraz mogłabyś wozić. Śpiwór do tego i gra.
banana śliczną masz tę bransoletkę. Pamiętasz ja taką dostałam od siostry i jestem jak na razie zadowolona nic się złego z nią nie dzieje.

monthly_2015_11/wrzesniowki-2015_39376.jpg

monthly_2015_11/wrzesniowki-2015_39377.jpg

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4xzkr4dzwxug6.png]Tekst linka[/url]

Kurcze jestwm z Pragi poludnie ale nie kojarze tu zadnej poradni dla dzieci gdzie przyjmowalby neurolog jedynie co to wiem ze nieklanska sie tym zajmuje i na szaserow tej jest taka poradnia dla dzieci ale terminy pewnie niemilosierne ja musialam paulinke zapisac do nefrologa bo w obu nerkach ma poszerzenie miedniczkowe choc jest szansa ze sie to jeszcze unormuje ale termin mamy dopiero na 16 lutego :-/ prywatnie sa dobrzy neurolodzy dzieciecy w centrum damiana ale to juz nie praga poludnie :-/

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqcwa1uxmvrgqm.png

Witajcie w niedzielny poranek:-)
Ania.r gratuluję, pochwal się swoim kawalerem. Zobaczysz teraz z tygodnia na tydzień będzie lepiej. Dzieciaczki zdobywają nowe umiejętności i są bardziej kumate a to daje dużo energii i radości:-)

Catarisa Jagódka wygląda uroczo jak śpi... i te piękne ciemne rzęsy:-) chyba też kupię takie grzechotki bo są śliczne.

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png