Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Blanka1212

emiska trzymamy kciuki!
Gosia.Mchyba sie wyspalas skoro masz taki dobry humor:)
chani wspolczuje ci... Biedna ty nasza...
szusterka i u nas bywaja noce z czestszym karmieniem. Nawet co 2 godz.
Catarisatwoj przypadek jest nadzieja dla reszty na przespane noce wkrotce... Tez mi sie tak marzy. Chociaz nie wuem czy wtedy mi calkiem piersi nie zmiekna i sie opustosza:(
Dzien dobry mamusie i milego wtorku zycze:)
Asia z Laura chyba tez cala noc przespana bo sie nie odzywaja. Eh... Takim to dobrze;)

U nas dziś kolejna przespana noc i pobudka dopiero po 6:-) no i wszystko fajnie tylko pierś taka twarda się zrobiła że aż się obudziłam ehh...ciekawe kiedy to się unormuje.

Dziewczyny obczaje dzisiaj to prywatne forum o którym mówił mój prywatny informatyk i dam znać czy opłaca nam się tam przenosić:-)

Chani ściskamy Cię mocno i przesyłamy trochę naszej porannej dobrej energii:-)

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

just.jot a jakie miałaś tabsy, że plamiłaś? Mi przepisał Ovulan, ale jeszcze nie biorę.
szusterka ja jem wszystko, nawet kebab ostatnio wcięłam :D

Kurczę..nie wiem co się dzieje,,ale przy seksie boli mnie wejście pochwy:/ jakby mi coś je rozrywało. Gdybym była zszywana to bym pomyślała, że za bardzo mnie zszyli, a tak to nie mam pojęcia co się dzieje:( i do tego cały czas mam na wkładce jakąś zieloną wydzieline..

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqvcqgbj495x7y.png

Hej dziewczyny. Czytam forum codziennie natomiast brak czasu na pisanie. Udzielalam się pod koniec ciąży jednak później przestałam sfrustrowana ze termin porodu mija a tu nic. 8 września przyszedł na świat mój synek Natan 56 cm i 3160kg. Poród był ok, zajechałam na porodowke z 8 cm rozwarcia :-)
Wszystkim Wam serdecznie gratuluję dzidziolkow, są prześliczne.
Nas również nie ominęły problemy brzuszkowe jednak odkąd za radą którejś z Was daje malemu espumisan i delicol jest lepiej. Karmimy się mm bo z piersi synek się nie najada i właśnie zakończyłam przygodę z kp. Mam tylko problem bo podobno podczas mm powinno się dziecko dopajac a mój mały wogole nie chce pić wody. Jak to jest u Was? Martwie sie bo wydaje mi się momentami ze ma takie zapadniete ciemiaczko.

Gość Blanka1212

Starszy juz w szkole a mlodszy lezy na przewijaku i robi kupe. Czekam z myciem pupy az skonczy a potem cycy.
monikalina ja tez tak sie tam czuje. Jakbym byla sklejona czy cos. I straszna suchosc. I to wszystko po cc.
echeveria ja mowie ze ty cos musisz dawac temu swojemu szczesciu bo kto to widzial zeby coreczka ci tak sama z siebie spala tyle;)
joasiajak wy to robicie ze przesypiaja wam noce? Ja tez chce(!)
Dobra ide myc ta mala pupe:)

U nas kiepsko... Mam wrażenie, że jeszcze kilka dni temu budziłam się, przewinęłam, dałam cyca i zasypiałam i tak sobie te kilka godzin cykałam.
Natomiast dziś w nocy obudziło mnie stękanie i salwa armatnia niemal, połączona z "aaaach". Poszłam przewinąć, no i zostałam -za przeproszeniem - osrana 3 razy! Podłoga, przewijak, ręce, koszula... A ten gamoń się cieszył po każdym wystrzale kupska coraz bardziej. Na koniec-obsikał wszystko :)
Do tej pory było śmiesznie, ale jak wzięłam na karmienie, to się zaczęło - plucie, piszczenie, szarpanie. Ok, spać nie chce, jeść nie chce, ja się wściekam, bo nie wiem o co chodzi. Mąż go ponosił, usnął na może godzinę.

I tak u nas ostatnio, jakiś regres (no bez tych salw kupami, to było 1 raz ;)).

Witek
17.09 g. 4.20

Witam dziewczyny, faktycznie wczoraj nie zagladalam a tu tyle się dzieje.
My miałyśmy wczoraj szczepienie 5w1 narazie nic się złego nie dzieje, na brzuszek podajemy espumisan i bio gaje jest o niebo lepiej. Pierwsze spanie teraz trwa ok 6 h później różnie. Język niemowląt jest super, nie mogę się oderwać od czytania. Pomaga! Lepiej nam idzie dogadanie się a i ja juz się tak nie stresuje i robie wszystko wolniej. Natalka często po obudzeniu teraz leży i się gapi, nie krzyczy, tylko ma problemy z zasypianiem.
Jeśli chodzi o podniesienie laktacji to mi pomogło piwo karmi :-D przyjemne z pożytecznym, poleciła mi położna i Bingo!
Co do jedzenia to jem prawie wszystko, ostatnio nawet bigos i nic po nim bólu nie było, uważam na te uczulajace, czekolada nie poszła, za dwa tyg mam spróbować jeszcze raz.
Walczymy tez z ciemieniuszka, mamy niestety też na brwiach.
Mało się udzielam ale cały czas jestem z wami dziewczyny. Jak gdzieś uciekacie to ide z wami :)

http://www.suwaczek.pl/cache/939a4f1aa2.png
https://www.suwaczki.com/tickers/p19uskjorx9jkw6c.png

Joanana
Dziewczyny ratunku :(

Moj mały bardzo marudził cała noc, przypuszczałam ze chodzi o kupkę bo nie robił 3 dni. I dzis rano zrobił. Ale taka mała i zbita :( ewidentnie ma zatwardzenie :( miała któraś z was taki problem? Jak moge mu pomoc? :(((

Joanna ja nie pomogę niestety bo u nas jest problem ze zrobieniem kupy ale sama kupa jest rzadkiej konsystencji.

Janek ur. 23.08 o 23.55, 3000 g, 54 cm
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm726v858n.png

U nas jak byla zbita kupka akurat była położna i kazała wodę podawać no i przeszlo. U Was też kupy tak ciężko idą j nas jest zawsze podczas karmienia nie wiem czemu tak i jak się pręży to aż mlekiem wymiotuje a kupka nie jest zbita. A ciekawe czy np w sierpniowkach są zdjęcia?
W ogóle wczoraj przeczytałam jakąś 20 stronę naszego forum jak dopiero serduszka zaczynały bić, przecież to było tak niedawno...

Blanka Szymek tak ładnie przesypia noc odkąd skończył 2 miesiące. Mamy wieczorny rytuał- kąpiel, karmienie, tulenie i do łóżeczka. Czasami jeszcze na śpiąco troche pomarudzi i usypia na dobre.
Pewnie wszystkie dzieciaczki po kolei będą wchodziły w ten okres przespanych nocy:-)

Gosia u nas zazwyczaj ta woda morska plus aspirator pomaga. W Mam dziecko jest artykuł nt walki z katarem. Piszą że można oklepywać dxiecku plecki. Trzeba ułożyć szkraba na swoich kolanach tak by głowa była nieco niżej niż tułów i oklepywać z góry na dół plecki po obu stronach kręgosłupa ( dłoń ułożona w łódeczkę). Oprócz tego spacery i częste przystawianie do piersi. A i jeszcze piszą żeby po wkropieniu wody morskiej, czy soli fizjologicznej ułożyć malca na brzuszku by wyddzielina wypłynęła.

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

KolczykM ale masz dobrą pamięć :) tak, miałam długie włosy takie sporo za ramiona ale postanowilam zaszaleć, bo wiem ze szybko odrosną a teraz jest super czas na takie eksperymenty. Ja sie czuje lekko, na glowie ciesze sie ze zmiany a suszenie i ukladanie zajmuje max 10 minut a nie 20 jak wczesniej :D
Blanka he he fajnie by bylo ale to dopiero za jakis czas ;)
szusterka ja jak juz nie moglam patrzec na indyka, robilam zalatke jarzynowa bez groszku same ziemniaczki marchewka i kukurydza, albo jak jyz miedi to pieczone, ostatnio robilam kurczaka pieczonego w calosci z maslem i majerankiem i byl pycha :P potem z tego miesa co nie zjedlismy a zostalo go sporo zrobilam paste do kanapek, aaa i jeszcze paste jajeczną ostatnio uwielbiam, dzis chyba tez zrobię

Dzięki dziewczyny za nazwę ;D wiedziałam że coś na F :P blanka u mnie właśnie to samo :( cycki nie twarde, ale co ciekawe mleko leci jak lekko nacisne na brodawke.. ale najlepsze, że już wczoraj dzwonilam do poradni laktacyjnej, bo Marcysi się od 3 dni uwidzialo, że je tylko i wyłącznie z prawego cycka.. jak ja przystawie do lewego to zaspokoi ten pierwszy głód puszcza brodawke i ryk jakby ją ze skóry obdzierali..
Co do czapek my też na razie bawełniana+ kaptur :) a co do kombinezon zimowego, Mała dostała od mojej kuzynki w prezencie także ten zakup tez nas ominie :)
szusterka co do jedzenia to ja wcinam dużo makaronu :) z marchewka, z mięsem, z serem, a nawet z masłem i cukrem ;p ale to ostatnie głównie dlatego, że po prostu mi się chce ostatnio ciągle czegoś słodkiego, a nie wiem co mogę wszamac :D to jem makaron :p
Ale niestety jestem tak jak Ty- kapuściana :D mogłabym wcinac kapustę pod każdą postacią.. najgorsze, ze w Boże Narodzenie kapusta tez będzie odpadac, a kocham wigilijna kapustę z grzybami :( ale czego się nie robi dla dziecka :p
kolczykMu nas tez niestety regres :( dzisiaj od 24 karmienie co 2 godziny, dosłownie :( a do tego ta moja gwiazda taka marudna jak nie wiem, jak nakarmiłam o 2 to nie spala do 3.20, potem o 4 karmienie to usnela o 5.30 i o 6 pobudka na karmienie.. :( eh, a przesypiala juz 5 godzin ciągiem i normalnie po nocnych kamieniach usypiala praktycznie od razu :(
I powiem Wam, że widze po niej, że jest mega zmęczona, bo oczy ma takie maleńkie jak chińczyk, ale non stop marudzenie, non stop płacz i stekanie.. a jak juz zasnie to na 20 minut i znow placz :( ale dostalysmy wczoraj misia szumisia i.. hmmm.. szum działa uspokajająco-zobaczymy jak długo Mała będzie spac!

Marcelinka 21.09.2015

Zalamalam się..... Jestem na szkolnym placu zabaw, i słyszę z jednej strony spośród dzieci :
- szukałeś mnie ty huju
- spierdalaj cwelu
:(((((((((((((((((((
A z drugiej:
- dlaczego on ją goni? - bo się zakochał:)

Co sie dzieje z tymi dzieciakami że niektóre sa grzeczne i normalne a inne używają tak brzydkich słów itp:(

Boję sie ze dobrze wychowam syna, a on trafi na takiego i .....

http://www.suwaczek.pl/cache/a750bf96c6.png

wiruskajedziemy na jednym wózku i z dziećmi i z kapustą. .. u nas ser żółty chyba odpada... makaron z cukrem fuuu ja brązowy makaron wcinam:p
A ze słodyczy biała czekoladę właśnie zjadłam pół :/ I ciasteczka owsiane z jabłkami :D

Dostałam dziś druga paczkę od hipp a tam obiadek i łyzka :D a i kupony rabatowe na ich produkty do rossmann a

https://www.suwaczek.pl/cache/ec9c665127.png
Wituś Michał sn 29.09.2015 57cm 3520g 10'45
[url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki]http://s9.suwaczek.com/201509291762.png[
Lilianna sn 30.01.2011 54cm 3220 15'20