Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Emi pocieszę Cie, jakbym czytała o swoim smyku :) wiec nie jestes sama! Co prawda moj w czwartek skończy dopiero 6 tygodni, ale tez dzieki Sub simplex minęły troche problemy brzuszkowe, niestety to nie pomogło w spaniu! Nadal jest marudny, łóżeczko parzy a bujaczek jest dobry na 5 minut. U mamy na rękach najlepiej. Całe szczęście w nocy spi! Takze nie jestes sama... :) czekamy na skończenie magicznych 3 miesięcy!

Asia, spóźnione wszystkiego najlepszego :)

My wlasnie po śniadaniu zwijamy sie na spacer! Tez nie jedziemy na groby, dokładnie tak jak pisała kolczyk w Warszawie mija sie to z celem...
A te ktore mamy poza miastem odwiedzimy po szczepieniach.

Pozazdrościłam którejś z was i tez ide dzis do fryziera :) moje pierwsze wyjście z domu bez dziecka!

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371a5ijkinx.png

A u nas wczoraj wieczorem było inaczej niż zwykle.. bo zawsze po kąpieli mała dostanie cyca i śpi.. a wczoraj dostała jeść o 19.30 I do 22.30 ani myślała o spaniu.. wtedy jej dałam drugi raz jeść i usnela jak ciapek i spala do 2.30, zjadła, dostała czkawki, która ją uspała w łóżeczku i spala do 8.00.. także kolejna noc zaliczona do udanych :) Coprawda moja corcia nie śpi 8g ciągiem, ale myślę, że też do tego dojdziemy :D najważniejsze że w ogóle w nocy śpi! :)

Co do grobów, to my jedziemy do rodziców, zostawimy Mała, bo nie będę jej targac na cmentarz, i obskoczymy wszystko raz dwa jeszcze przed obiadem :)

Buuuu.. u nas dziś się pogoda zepsuła, miał być spacerek z tatusiem, a tu dupa, bo mgła jak fiks, a podobno w mglesię nie powinno z dzieckiem wychodzić.. I tym sposobem siedzimy w domu..

Marcelinka 21.09.2015

emi przeczytaj sobie 'jezyk niemowlat'. Moze to wam troche pomoze. Mi sie udalo wprowadzic kilka zasad i jestesmy lepiej zorganizowani.
Wyslalam M na spacer z Sebusiem a sama wysprzatalam cale mieszkanie i zrobilam 2 prania. Teraz maz robi obiadek.
szczesliwa my mamy podobne ale samo znika i znow wyskakuje. Nie przejmowalabym sie tym az tak.

szczesliwa my tez mamy takie krostki, ale od smoczka raczej to ma bo sie slini litrami jej leci normalnie ( zebow nie ma) . ostatnio miala taka wysypke na calym ciele ze tez mialam leciec do lekarza bo 4 dni i nic nie schodzilo.. az wkoncu sie domyslilam od czego to bylo, mydelko BAMBINO. uczulilo ja ( mimo ze uzywalismy od urodzenia to dopiero teraz jej cos wyszlo ) , zmienilam na Bobas i od razu zniknelo :)
sprobuj moze masc multibiotik ( zapytaj w aptece czy mozna na buzie niemowlaczka) , ja jej czasem smaruje tez mascia alantan plus. schodzi :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5se6yd45kcrbcn.png

Sliczne zdjęcia waszych dzieciaczkow.
Asia spóźnione ale wszystkiego najlepszego i pociechy z Laury.
Szczęśliwa to jest zapewne trądzik niemowlecy on może zanikać i pojawiać się przez dlugi okres nawet do roku ją przemywam octaniseptem a jak myje to twarzyczke przywam wodą z octenisan to jest płyn do ciała i ładnie się zasuszaja te wyprysku.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh37165se0wvk.png

A u nas dzisiaj króluje mata, którą Marcysia dostała od cioci chrzestnej ;)
(Swoją drogą siostra wracała dzisiaj z nocki i jakiś koleś chciał ją okraść w autobusie! :/)

Mała dziś nad wyraz spokojna, płacze rzadko, ale spać tez za bardzo nie chce.. I tu mnie wkurza mój mąż! Bo kurde, spać całymi dniami to ona nie śpi, chyba logiczne, a ze on cały tydzień na drugiej zmianie był, a potem jeszcze siłownia czy tam hala to nie wie ile dziecko płacze i w ogóle.. i mówi do mnie, że przyszłam do pokoju i ją obudziłam, a on ją uspokajal 5 minut (cóż za maraton!!!!) to teraz mam ją uspac, a ja ze dziecko przeciez nie może spać całymi dniami, a on do mnie, że 'jak on jest to on jej każe spac i ona będzie spać i koniec' :/ noszz cholera jasna :/

Marcelinka 21.09.2015

Wczoraj była u mnie pani od laktacji :mały ma wadę anatomiczna.języka nie wysuwa,może też coś z wrdzidelkiem(to musi ocenić laryngolog-mam pilne skierowanie(szkoda ze pediatra nic nie zauważył wcześniej i w szpitalu nie spr.)
Źle chwyta też pierś,pokazała mi jak ale i tak po chwili mały nie trzyma szeroko buzi i nigdy nie miał wywinietych ust na zewnątrz :(.
Dała też namiary na neurologopede z Gliwic....coś nie wiem sama czy aż tak bardzo źle z nim.....jakoś mi te piersi ssie bo leci,ale ponoć jak źle chwyta i nie masuje językiem to mleko nie wypływa pod ciśnieniem i mało się najada.....tragedia

Aka u nas tez byl problem z przybieraniem, teraz juz jest dobrze choc caly czas staram sie byc czujna i waze Antola co trzy dni.
Rece opadaja, zeby pediatra tego nie sprawdzil. Ja mialam zal do poloznej, ktora przychodzi na patronaz, ze widzac problem nie sprawdzila tego wiazadełka. Poki co postaraj sie nie denerwowac i umow sie szybko do tego laryngologa niech on to sprawdzi.

Aka83, no ale słabo przybiera czy co? Dlaczego taka afera?:) moja też ma krótkie wędzidełko, i czasami widzę, że źle pierś chwyta, ale ssie mocno i efektywnie.
Szczesliwa84, ja tam śmigam na zakupy z małą odkąd skończyła tydzień:) spaceruje też codziennie bez żadnego werandowania, od początku

09.2015 córeczka:)
08.2014 aniołek...
08.2013 córeczka:)

Szczęśliwa jadę w poniedziałek.bo mam skierowanie pilne,ale nie wiem czy to od tego słabo mu szło. Przez 2i pół tyg.było tylko 100g,trochę za mało.
Anno dobrze wiedzieć że twoja efektywnie ssie mimo tego wydzidelka bo ja postanowiłam zostawić dokarmianie mm i spr.czy najada się tylko piersią....
U mnie nocki też lepsze niż dnie,dziś nawet na balkon nie mogłam go wystawić bo Darł się....miał zapadnie ciemiaczko więc znowu do piersi.
Dziś rano chciałam mu dać wodę do picia ślę nawet nie chce chwycić butli i nadal czekamy na większą kupe

Aniamamaolka daje zgodnie z ulotka czyli przed jedzeniem 15 kropli. Ja podaje na łyżeczce, małemu bardzo smakuje :) zaczęliśmy dawać bo mały darł sie całymi dniami, miał twardy brzuszek, płakał jak puszczał baki. Sub simplex zapobiega pienieniu sie mleka w brzuszku wiec pomaga na takie dolegliwości. Poprawa była mniejwiecej po tygodniu wiec sie nie zniechęcaj jakby co :) teraz gdy problem juz praktycznie nie występuje lub sporadycznie, daje 10 kropli, ale tez do każdego posiłku.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371a5ijkinx.png

Joanna my podawalismy na początku delicol ale jak chwilowo nie udało się dostać w aptece to nie widzialam różnicy wiec przestalismy stosować, podajemy za to bio gaje cały czas. Niby juz z dnia na dzień widać mała poprawę bo to juz nie jest przynajmniej wrzask tylko płacz i juz coraz rzadziej także może faktycznie w tej magicznej granicy coś jest ze potem maluszkom jakoś te brzuszki lepiej funkcjonują. No ale pozostaje nam jedynie cierpliwie czekać i w miarę możliwości łagodzić im ból.
Blanka juz zaczęłam czytać ten język niemowląt i musze przyznać ze babeczka naprawdę fajnie i mądrze pisze, trzeba się zastosować do jej rad :-D
Szczesliwa jak moja mała terrorystka miała takie małe krosteczki to polecali mi żeby 2-3 razy dziennie przemywac zwykła mocno zaparzona czarna herbata, Podobno łagodzi,ale nie próbowałam sama wiec tak naprawdę nie wiem czy to faktycznie działa. Mojej Natalce same zaczęły znikać.

U nas dziś od spaceru w południe odpukać jest spokojnie, po spacerku trochę tylko powisiala na cycu, ale w sumie zaraz potem jeszcze musialysmy wyjść i ładnie usnela w wozku przed 17 i do tej pory śpi, mam nadzieje ze w nocy tez będzie spać bo jak teraz się wyspi to może być różnie.

http://www.suwaczek.pl/cache/939a4f1aa2.png
https://www.suwaczki.com/tickers/p19uskjorx9jkw6c.png

aniamamaolka
Joanna,
napisz prosze jak dawkowalas sub simplex? Chyba ze ktoras z was tez uzywa i moglaby pomoc... Uzywalas tego na kolke czy na problemy z kupka?

Ja daje 10 kropelek przed każdym karmieniem tylko ja daje nie tak jak Joanana że na łyżeczkę tylko na smoczek.. I to jest tylko na kolke raczej.. na kupkę daje dicoflor :)

Marcelinka 21.09.2015

Moj maly dzis tragedia placz i rozpacz tylko. Je chwila aktywności i ryk juz nawet chrypki dostał. Nie wiem co z nim i czy martwic sie chrypa bo innych objawów przeziębienia nie ma ale moja 3 latka chora wiec pewnie trzeba obserwować. Moj mąż dzis pytal kiedy 3 dziecko :) powiedziałam ze nawet ma się do mnie nie zbliżać jestem wykończona a na niego nie mogę liczyć bo od pn do sob w pracy cale dnie :(

Dziewczyny karmiace piersia, powiedzcie prosze jak u Was to wyglada. Dostawiacie dziecie do piersi i ciagnie bez przerwy? Jak dlugo?
Bo u nas tak to wyglada,ze synciu przez pierwsze 5 min nerwus jeden zasysa piers, pociagnie 3-4 razy bardzo łapczywie i puszcza, musze podac kilka razy. Dopiero pozniej zaczyna miarowo ssac i przełykac
Natomast to, zaczyna go meczyc i musze budzic jak robi sobie przerwy. Strasznie mnie to stersuje bo historii z nieprzybieraniem boje sie, ze moze nie dojadac...

A ja mam dziś święto:)
Byliśmy z młodym w opolskiem na cmentarzu , z powrotem na zakupy. Tam przewijanie i karmienie. Janek zafascynowany bo tylu świateł jeszcze nie widział. Więc pierwsza dłuższa wycieczka zaliczona.
Teraz tata usypia a mama pije Lecha free:) mleko odciagniete . relaksujaca kąpiel i chyba pierwsze dłuższe spanie bo mąż powiedział ze nakarmi małego.
All inclusive

http://www.suwaczek.pl/cache/a750bf96c6.png

Szczesliwa84
Dziewczyny karmiace piersia, powiedzcie prosze jak u Was to wyglada. Dostawiacie dziecie do piersi i ciagnie bez przerwy? Jak dlugo?
Bo u nas tak to wyglada,ze synciu przez pierwsze 5 min nerwus jeden zasysa piers, pociagnie 3-4 razy bardzo łapczywie i puszcza, musze podac kilka razy. Dopiero pozniej zaczyna miarowo ssac i przełykac
Natomast to, zaczyna go meczyc i musze budzic jak robi sobie przerwy. Strasznie mnie to stersuje bo historii z nieprzybieraniem boje sie, ze moze nie dojadac...

ja dostawiam i zwykle jak mlody sie przyssie to ciagnie 10 minut dwie piersi i koniec . piers zmieniam jak zaczyna szarpac pierwsza jak szarpie druga koncze karmienie bo trzeciej nie mam ;) Witek je bardzo intensywnie i krótko.Przy piersi nie zasypia chyba ze w dzien w nocy tego nie robi ale jak wyciagne a raczej próbuje wyciGNAC brodawke zasysa jeszcze mocniej i otwiera oczy.

a teraz w skrocie nasz dzien.
od rana oszukalam go i poszedł spac od 7'30 tak jak wczesniej pisałam...spal do 10 przebralam nakarmilam i pojechalismy do miasta.zasnal.kolo 12 wrocilismy obudził sie znow nakarmiłam i
tu zaczyna sie wrzask i brak snu az do 20 .... zgroza.
jedzenie co godzine i wrzask....

Powiedzcie mi bo nie mam bladego pojecia czy przy kolkach dziecko robi kupy ? Mi sie wydaje ze to przez brzuszek on nie spi ale po kazdym karmieniu jest kupa najdalej co drugie karmienie.bruszek jest miekki ale Witek cały czas kopie nózkami i wrzeszczy...dzis to nie pozwalalo mu spac co myslalam ze usnal zaraz zaczynał sie drzec i kopac.
Myslicie ze jakis espumisan czy cos w tym rodzaju warto podawac przed karmieniem ?
bo ja juz nie wiem co robic...

https://www.suwaczek.pl/cache/ec9c665127.png
Wituś Michał sn 29.09.2015 57cm 3520g 10'45
[url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki]http://s9.suwaczek.com/201509291762.png[
Lilianna sn 30.01.2011 54cm 3220 15'20

A ja padam...dzisiaj po raz pierwszy(no może drugi) zapragnęłam żeby spakować się i wyjść z domu na kilka dni do krainy ciszy i spokoju....pocieszcie mnie i powiedzcie że też czasami macie już serdecznie dość. Ja rozumiem gdy dziecko placze bo ma powód,ale osłabia mnie gdy mój syn drze się jak opętany tylko po to żeby wziąć go na ręce....i tak przez bite 6 godz. Dobranoc Mamusie,przespanej nocy wszystkim życzę,gdyby jednak sie nie udało to do zobaczenia na forum :)

http://www.suwaczek.pl/cache/38411db991.png