Skocz do zawartości
Forum

Fasolki sierpień 2015

kalafiorki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, witam Drogie Panie,
MamaEwy ja wiem, wiem na co czekacie, ale! ja również czekam, słowo się rzekło, a raczej "pisło" - zaraz po Rewolucji będę i ja :D (taka mała mobilizacja dla Pani R.) Już nawet zaczęłam sweet focie pstrykać z Kaziem ;)
Misiaczek pole dance...mmmm....moje marzenie :) tylko raz, że mam daleko, dwa, że się wstydzę :))) może gdybym miała jakąś chętną koleżankę, to byłoby łatwiej :)
Rewolucja o nieee, podobno takie ciche wody są najgorsze ;) daj znać, czy z główką wszystko w porzo! i nie mam tu na myśli %, a wrażenia po masażu :))
Jeśli chodzi o kupki, to u nas odkąd zaczęliśmy rozszerzanie, to są bardzooo różne: raz były trzy (plastelinka, potem już dwie typowe;), zazwyczaj jest jednak jedna typowa dla niemowlaka, choć dziś była jedna, ale mała i plastelinka....
Miałam zapisywać które modele fotelików padły tutaj na forum, ale nie miałam swojego lapka (format) i wszystkich dokumentów pod ręką, także będę musiała przewertować ostatnie strony po raz drugi (utrwalę sobie co nie co;). Ciekawe ile Kaziulek waży, bo chcę taki od 9kg.
Olga chrupka kukurydzianego? ja trochę boję się zakrztuszenia :/ jak samopoczucie?
Inez Ala do schrupania :))) Teraz nawet do męża zagadałam, że ładne ma imię "Alicja"...... i u nas dosyć rzadko występuje :)) już podpasowałam je do naszego nazwiska :P choć typuję drugiego synka, więc nie napalam się na własną Hanię/Alę/.... :)

mamaEwy, rewolucja dziękujęza dietowsparcie, dziś juz mam parwie 2 kg mniej wiec motywacja jest, dieta 9dniowa ale już pstanowiliśmy z męzem zrobic diwe tury skoro tak nam fajnie i bez kłopotu idzie.
To tzw. Odchudzanie na zawołanie (3kg w 9 dni) -gdyby ktoś chciał opis to dajcie znać, wyślę.
ewelad nie dziwi mnie to wcale, że czytam u ciebie o kaszkach Nominal a ja wlasnie dziś takową nabyłam :), znalazłam super eko sklep, kupiłam warzywa, miód i zamierzam zamówic mięso na zupki. No i są tam właśnie kaszki - kupiłam TAKĄ - może być? jeszcze mam trochę otwartej Hipp wiec skoncze najpierw a potem zamierzam dawac taką :)
inez moj mały też ostatnie noce nie chce spać, budzi się co chwilę, kręci młynki po łóżeczku... a ja nie spię i pilnuję żeby głową w szczebelki nie uderzyl. nawte nie placze i nie woła, tylko nie spi i się kręci... a było już tak pieknie ostatnio i miał pobudki o 6... ehh
rewolucja zazdroszczę wyjazdu - ja w góry w zimie nie rusze ale już siedze i szukam lokum na wyjazd w lato - tam planujemy chyba spędzić urlop. W jakimś wypasionym apartamencie z widokim, a co :P To tylko tydzien w roku...
Mamuska my chrzcic będziemy w kwietniu i nie zamierzam też wydawac majątku na to, znajdziemy coś eleganckiego co się przyda jeszcze raz, zobaczymy czy będzie już super wiosna, czy snieg :P
iwcia na zaparcia polecam podac suszonych śliwek albo starte jabłuszko (przez siebie, nie ze słoika) u nas efekty super mimo że mały je sporo warzyw i kaszek. Bardzo pomogło, wczesniej takie bobki robił :(
olga a po co się właściwie te chrupki daje? czy to bezpieczne? moze taki glutek się zrobic w gardle, nie? ja sie boję...
ewelajna a masz dropboxa?

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09kiovyujc1.png

rewolucja jak tam? powróciłaś z ferii, gdyż obawiam się, że się rozpijesz na dobre:-)))

Mamuśka ja polecałam chicco key, ale ja mam po córce sprzed 5 lat

ania zaczynam się bać naszej telepatycznej więzi hahahah ja też kończę hippa i kupuję te nominal, tylko chciałam robić je jako bezmleczne z owocami, a ta hippa przygotowana w ten sposób nie wchodzi póki co, no potestuję jeszcze, dawaj dietę, pod warunkiem że dużo jedzenia, bo umartwianie się nie leży w mojej naturze:-)

iwcia powtórzę za anią, u nas nie ma problemów z kupami, ale dzisiaj była suszona śliwka w menu i koopsko poszło, zanim ostatnia łyżeczka dotarła do bazy:-)

http://www.suwaczki.com/tickers/74di3e5esvprfs90.png
http://www.suwaczki.com/tickers/w5wq8u696a8ri931.png]Tekst linka[/url]

Ania, że się zapytam...te zwykłe jaglane kasze jaglane ze sporzywczaka są złe?

Ewelad, wracam jutro. Po śniadaniu oddajemy klucze, idziemy do kościoła i do domku:) Yupi:)
A propos uzależnienia...właśnie popijam winko :)
Haneczka już śpi, także luzik:)

Inez, śliczna Agacia. Skad Ty bierzesz takie piękne opaski?

Ania, ja również każdą dietę przyjmę :)

Mamuśka, główka w porzo. Jak ja lubię być masowana...chciałabym mieć w domu jakiegoś kogoś, kto by mnie masowal na zawołanie, a jeszcze lepiej, jakby mi się "bawił" włosami...uwielbiam :)

rewolucja - te zwykłe kasze jaglane są ok ale nie dla takiego maluszka bo za "grube" :) takie to chyba dopiero w 8-9 miesiącu mozna, plus jaglanke trzeba by przelac wodą, gotować 20 minut... a tu masz instant do dodania do mleka (mm) i nie masz grudek kaszkowych tylko gładką papkę :)
o do masowania to na szczęscie mój mąż da się czasem namówić i mne pomasuje, a głowę do głaskania podaję mu regularnie bo uwielbiam.W ciązy tak spędzałam całe godziny z głową na jego kolanach - coś musiałam miec od zycia :D
TUTAJ dietka ;) ale każdy na własną odpowiedzialność :)

Rewolucja - pij nie żałuj sobie :) Ja to aż się boję co to będzie jak skończę karmić. Kieliszek Porto i po mnie :/ :) Opaski kupuje na aliexpress.com za grosze. W sklepach ceny są niedorzeczne.

Ewelad - nie chce Ci się chcieć? Uuuu, to naprawde kiepsko. Trzeba Cie ratować dziewczyno :)

Mmadzie, widocznie tyle potrzebuje. Nie żałuj dziecku. Ćwiczenie roli oskarowej jest poprostu wyczerpujące. ;)

Co do diet, to ja jestem na pierwszej w życiu, bezmlecznej i po dwóch tygodniach trzy kg mniej mimo iż osiągam mistrzostwo w wyszukiwaniu bezmlecznych słodyczy. Zaczyna mi się to nawet podobać, tylko tych serów zoltych tak mi brak...

Misiaczek to ja pisałam, że wybieram się do tego sklepu z fotelikami i tak... ten fotelik, który był naszym faworytem Graco Nautilus okazał się bardzo fajny, ale niestety ma bardzo mały stopień pochylenia, praktycznie nic się nie rozkłada do pozycji leżącej, a to jest dla nas bardzo ważne, aby gdzieś w dalszej podróży rozłożyć odsunąć małemu oparcie, tak więc wszystko fajnie ale niestety ten fotelik odpadł na samym początku, z maxi cosi te foteliki są ale 9-18 kg, a nam zależało na foteliku 9-25 kg, tak więc też odpadły, Pani polecała jeszcze Avionaut glider czy jakoś tak, ale synek był w nim strasznie ,,wpadnięty" i jakoś on taki twardy w ogóle nam nie podpasował, kolejny który nam polecano to Maxima, ale był tylko w kolorze różowo- szarym, więc nawet nie wkładaliśmy do niego synka, no bo przecież nie bede mojego mężczyżny w różowym foteliku wozić, kolejny który nam polecano z firmy Caratero model chyba Diablo XL, ale materiały z którego jest wykonany są strasznie sztuczne i zakładam, że dziecko strasznie by się w nich pociło. No i to tyle z moich obserwacji, nie było tam fotelików Recaro czy Romer dla porównania. W końcu kupiliśmy ten polecany przez dwie moje szwagierki, których dzieco go użytkują, a mianowicie 4Baby Weelmo, fajnie materiały, regulowane, 5- stopniowe oparcie, Synkowi też podpasował, bo gdy go do niego włożyliśmy to tak zaczął gadać, że aż pani ekspedientka się śmiała. Zobaczymy jak się sprawdzi, stwierdziliśmy z mężem, że skoro, w rodzinie jest to najsłynniejszy fotelik a nie jest zbyt drogi, więc w razie gdyby w użytkowaniu przez synka nie okazał się tak fajny to kupimy następny ten 15-36 kg z jakiejś renomowanej firmy.
Oczywiście mąż sprawdził, czy pasuje do naszego samochodu- pani bez problemy podeszła z nim na parking. Ogólnie fotelików w tym przedziale wagowym 9-25 nie ma za wiele, a przynajmniej w tym sklepie nie było, mimo iż tych w innych przedziałach wagowych było bardzo dużo. To by było na tyle.
Co do ubranka do chrztu to my właśnie kupiliśmy taki cały komplet sweterek, koszula, spodnie i kaszkiet za ... 169 zł, oprócz tego osobno kupowałam jeszcze buty, skarpetki tak więc w sumie za samo ubranko wyszło przeszło 200 zł. Było to ubranie na raz tak jak piszecie, jedynie skarpetki jeszcze potem były używane. Teraz leży to wyprane i zapakowane, miałam wystawiać na allegro, ale tak jakoś zeszło, dopiero Wy mi o tym przypomniałyście.
Inez80 mój Synek wczoraj też skończył pół roczku. Już taki duży mężczyzna z niego i taki kochany. Zacałowałabym go gdybym mogła. Ostatnio bardzo dużo gada, szczególnie w nocy po karmieniu i mówi już tatatatatata, dadada, nananana, tylko mama na razie nie może wypowiedzieć :P Mąż dumny jak paw, mówi do niego, no powiedz teraz mama, żeby mamusi przykro nie było hehe.

Dzieki dziewczyny. Dzisiaj zrobil 2: jedna srednia i jedna mala, ale jutro dam mu i jabluszko (kupilam dzisiaj specjalnie do wlozenia w ta siateczke. Chwilke pojezdzil dziaslami i mu sie odechcialo:-) jutro zetre sama i bedzie to.pierwszy wlasnorecznie przygotowany posilek w calosci przeze mnie hahaha :-)).

Mmadzia no moj tez wlasnie czesto rece na boki rozklada podczas lezenia na brzuchu. To chyba od 5 mies juz jest normalne. Jakby w 2 i 3 tak dziecko rozkladalo to podobno byloby zle. Dlaczego to nie wiem :-) czy jeszcze jakies dzieciaczki tak robia?

iwcia może jabłko plus sliwki to za dużo na raz? żeby go nie pogoniło... ja kaszkę robię na mm, potem może będe na wodzie ale teraz mały je ją najczęściej zamiast pić mleko wiec zalezy mi żeby przyłąj tą porcję mm również. w rosmanie Nominal nie mają :/ Nie jedliśmy jej jeszcze ale skład ma lepszy od Hipp wdedług mnie bo nie zawiera ryżu - a on zatwardza co przy obecnej sytuacji nie jest mi na rekę... No i tansza jest Nominal o jakąs połowę.
nasz mały robi taki samolot i robił od dawna, ale pediatra nic nam nie mówiła że to źle, troche pomacha rękami potem się na nich opiera ładnie... Zakładam że jest o.k.
Stokrotka niezła epopeja wam wyszła z tym fotelikiem, nawet bym nie pomyslała że się tak cięzko wybiera...najwazniejsze że znalazłaś.

Ewulka8 dzięki za info! w poniedziałek muszę jechać na pobranie krwi Kazikowi, to może uda nam się na chwilkę do SuperPharm wdepnąć :))
Mmadzia no i po co Ci ta dieta??? Ja nie mogę zrozumieć, dlaczego takie piękne kobiety chcą być szczuplejsze, skoro są szczupłe :)) Wstyd byłoby mi koło Ciebie stanąć, bo mam wagę taką, że pewnie do porodu większość z Was takiej nie miała :/ no i u mnie to schudnięcie byłoby bardzo wskazane! nawet, a może przede wszystkim, dla zdrowia! Ciekawa jestem, czy będąc superlaską widziałabym siebie też w krzywym zwierciadle.... ale o tym pewnie nigdy się nie przekonam :D cóż... geny, tarczyca i czekoladaLove... (z naciskiem na to ostatnie!) haha ale mam usprawiedliwienie ;)
Ewelad dzięki, dopisałam do moich magicznych notatek ;) mobilizuję męża do poczytania o fotelikach, ale coś kiepsko mi idzie, pewnie sama będę musiała się tym zająć! no chyba że strzelę mega focha! któraś kiedyś pisała, że fochy są już passe, ale za Chiny nie pamiętam, co jest w zamian.... może "dąsy" ?
Stokrotka wow! Dzięki za opis fotelików, ja nie pomyslałabym na co trzeba zwrócić uwagę.... no i wszystkiego najlepszego dla Synusia :))
Iwcia hahaha ja też dopiero z jabłkiem zaszaleję i sama przygotuję :P póki co dobrze idzie mi podawanie warzywek ze słoiczków ;)
Wyobraźcie sobie, że Kazimierz zasnął dziś pięknie, bez codziennej wieczornej gimnastyki :) Postraszyłam go któregoś wieczoru ciocią Rewolucją, pewnie to pomogło ;)))
Oby i nocka była dobra :)) dla Wszystkich!!

Gość Ewelinaa1986

Przesłodziutka jest Alunia!
Na wszelkie problemy z zaparciami polecam kropelki Debridat, niestety na recepte,ale kupy ida jak szalone. Kosztuje 17 zł wystarcza na cały miesiąc. Biogaja niestety nie moze sie z nim rownac.
Ewelajna mi rowniez przychodzi na mysl ze dietke na mejla mogłabyś wysłać :)

Iwcia u nas szczepienia na pneumokoki co 6 tyg. 3 dawki a 4 jak skończy rok.
Inez Alunia prześliczna:)
U nas też była propozycja imienia Alicja gdyby Piter okazał sie dziewczynka. Mój kończy 6 miesięcy 1 a wczoraj z kolei pierworodny skończył 20 lat, jak ten czas leci...
Mmadzia u nas tez bywają takie okresy ze ciągle przy piersi. Potem to się normuje i czasem dla odmiany dni kiedy prawie wcale nie chce pić w ciągu dnia (te mnie bardziej martwią). My łożeczek jeszcze nie obniżylismy, jakoś nie widzę zagrożenia, a tak jest wygodniej wkładać i podnosić małego. Chociaż kuzyna syn miesiąc starszy ma już z 3 miesiące obniżone bo on już dawno raczkuje , staje w łóżeczku, także trzeba to dostosować do dziecka.
Stokrotka dzięki za wyczerpującą relacje z zakupu fotelika, na pewno się przyda.
Ania wydaje mi się, że pisałaś o zakupie puzzli piątkowych, jesteś z nich zadowolona, możesz polecić bo jest ich na allegro sporo.

Co do ubranka to kupiłam na olx używane ale tylko raz.: spodnie sznurkowe, koszula, sweterek i kaszki. Cena 80zl. Byłam zadowolona, mozna je wynosic na inne okazje. Maly mial wtedy 2 miesiace.Spróbuję wkleić zdjęcie mojego księcia w tym ubranku

ania125 dzieki wielkie :-) w takim razie raz jedno raz drugie bedzie; moze przez ryz taki mial problem, bo dawalam kleik ryzowy. Swoja droga to troche zakreona a moze przemeczona jestem, bo ostatnio zlapalam sie na tym, ze zamiast rozrobic kaszke glutenowa, to na lyzeczki podawalam ryzowej. Super mama wprowadza dziecku gluten do diety. Ciekawe ile razy tak sie pomylilam :-/

agnez123 3 miesiace i juz sie podnosi? Wow to jakis super silny dzieciak! A co do szczepienia to wlasnie tez nam mowili, ze co 6 tyg. Kurcze mam nadzieje, ze mi nie przepadnie dawka. Nie chcialabym go didatkowo kluc.

MAMUSKA kochana jesteś humor mi poprawiasz :* A ja tak bym chciała 5 w porywach do 10kg schudnąć. Szczególnie w okolicach brzucha. Moja czekolada love też się już na mnie odbija. A te zdj to wyjątkowo korzystnie wyszły podejrzewam jakiś photoshop :))) waga jest okrutna i ciągle więcej wskazuje. Przy czym jak się nad tym zastanowię to się mi ona utrzymuje taka sama od przed ślubu... I na swoją obronę dodam ze wybieram się nad morze w tym roku i mam cztery wesela :) trza jakoś wyglądać :)

Moje dziecię oszalalo. Wstaje w nocy co trzy godziny. Do tego układa się spać na boku czego wcześniej nie robiła. Ehh normalnie co mi się uda zasnąć to ona się budzi.

STOKROTKA dzięki za opis. Za to cenię to forum właśnie ze tyle cennych informacji się otrzymuje ja bym nie zwróciła Uwagi na wszystko tak jak Ty.

http://www.suwaczki.com/tickers/er3m8u69afywnlln.png