Skocz do zawartości
Forum

Fasolki sierpień 2015

kalafiorki

Rekomendowane odpowiedzi

dzien dobry mamusie! u nas juz też gorąco się robi, wybieramy się na spacer, ale po galerii handlowej, trochę klimy zazyc ;-)
moirazdecydowanie weź torbę i zorientuj sie gdzie będzie w razie czego najbliższa porodówka.
Natomiast co do kąpieli to niestety czytałam, że w ostatnich tyg ciązy nie są wskazane, również w basenie ze względu na wyższe ryzyko infekcji, narządy sa rozpulchnione i bardziej ukrwione co zwiększa prawdopodobieństwo złapania czegoś, a ważne by do porodu iśc bez infekcji. Sama marzyłam zeby sie popluskać ale juz na to za późno.
Ale sam wyjazd to chyba nezły pomysł, oderwac się na chwilę od wszytskiego, korzystać z wolności poki można ;-)

Kawę to ja pijam ostatnio codziennie bo mam mega niskie cisnienie i chodzę jak nieprzytomna, więc chyba na wywołanie nie pomoże, zresztą moj lekarz potwierdził że najbardziej działa seks :)
Za to L4 wypisuje mi od wizyty do wizyty, więc teraz mam na 2 tyg... nic na zapas.

mamuska01 będziemy trzymac kciuki za ciebie tutaj, a to ma udowodnioną już skutecznośc ;-)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09kiovyujc1.png

właśnie wróciłam z usg, mała waży 2950g, lekarz mówił, że powinna dorosnąć do 3300 - 3500, także się cieszę ;). no i teraz już jestem pewna, że jest w położeniu główkowym, w sumie głównie po to robiłam usg. lekarz powiedział, że bardzo ładna ciąża i pomiary wręcz podręcznikowe, także jestem zadowolona z wizyty. a poza tym lekarz bardzo miły, wszystko opisuje i tłumaczy. dziś miał dobry humor, zresztą chyba jak zawsze, pierwsze co powiedział to ' o jaki ładny chłopczyk' .. ja zrobiłam wielkie oczy, a on zaczął się śmiać i powiedział, że tylko żartował :D.

a, i wracając z przychodni, wstąpiłam do tesco. nie wiem czy wszędzie ale w lublinie ubrania są dużo przecenione więc nie wytrzymałam i poszłam na dział dziecięcy i chociaż miałam już nic nie kupować to jednak nie dałam rady ;p. jak pakowałam torbę do szpitala to zorientowałam się że w sumie mało jest tych najmniejszych ubranek ale pomyślałam, że szkoda pieniędzy bo zaraz dorośnie. ale znalazłam komplet wyprawkowy przeceniony z 62 zł na 18. myślałam, że może brakuje czegoś ale wszystko jest. komplet składa się z 2xpajacyk, 2xbody z krótkim rękawkiem, 2xniedrapki, śliniaczek i czapeczka. bawełna bardzo dobrej jakości, ubranka ładnie uszyte, nic im nie dolega. całe różowe lub niebieskie z drobnym napisem ' hello little one', polecam sprawdzić ;)

hembra podobno wg zaleceń l4 się wypisuje do terminu, ale on jest przecież ruchomy (wg om, wg usg itp), więc to chyba jak zwykle zalezy od lekarza, moja wypisze mi do po terminie, nie ma z tym problemu, poza tym pierwsze dziecko rodziłam 2 tyg po terminie, wtedy zostałam w ciąży i bez l4, a mój gin był na urlopie, poszłam do internistki swojej i ona mi wypisała

http://www.suwaczki.com/tickers/74di3e5esvprfs90.png
http://www.suwaczki.com/tickers/w5wq8u696a8ri931.png]Tekst linka[/url]

ansomnia super wieści!
Jesteś z Lublina? Ja pochodzę ze Świdnika i pod koniec września tam wracamy to będziemy po sąsiedzku :D ja czekam na chłopczyka to może jakaś randka?

rewolucja przybijam piątkę z tym samopoczuciem. Jak wyszłam spod prysznica to mnie okropnie krzyż bolał i aktualnie leżę nie mając na nic siły. Czekam na burze, może się ochlodzi.

mamadzia jesteś tu jeszcze? Dawno się nie odzywalas?

Piotruś

07 ch
Cześć dziewczyny
U mnie będzie Mateuszek. Ja dzisiaj kiepsko. Ta burzowa pogoda z wysoką temperaturą źle na mnie działa, ciśnienie rośnie, ból głowy... Mam nadzieję że jakoś przetrwam.
Ja dostaję L4 od wizyty do wizyty. W piątek mam kolejną.
Rewolucja uważaj na siebie.
Anosmia lubię te ubranka z tesco, ale niestety już nie dam rady na zakupy, a szkoda. Gratuluję córeczki, super że wszystko dobrze.
T tym becikowym to jakaś skomplikowana sprawa,tyle dokumentów i załatwiania. Jak się urodzi dziecko to będziemy miały inne rzeczy na głowie. Jakoś to wszystko kiepsko działa w naszym państwie.
Moira ja bym pojechała, tylko sprawdź w razie czego gdzie jest najbliższa porodówka i baw się dobrze.
Dziewczyny Hania to ładne imię nie dziwię się że cieszy się popularnością.
Miłego dnia.

Gość Julita28

Rewolucja ja tez sie zle czuje od ok 3 dni jest mi juz ciezko . Do tego te upały. Co do basenów to ja juz wiem ze nie potrzebie dwa tyg temu pojechałam i weszłam do wody .. I teraz wykryto u mnie infekcje. Dostałam tab .musze szybko sie wyleczyć do porodu ! A mało czasu zostało .. Ale zdążę kuracje juz zaczęłam ! A tak jak pisałam we wtorek byłam u ginekologa mowil ze wszysko super a w czwartek jak byłam w szpitalu juz inna lekarka nie mowila ze super wiec mój jest mało kompetentny . Ale sama po sobie nie mailaam żadnych objawów infekcji ..

Hej Mamuśki:) Rewolucja i Kasia - tez dołączam z kiepskim samopoczuciem. Na szczęście nic mnie nie boli, ale jestem tak słaba ze tez tylko leżę. I to z nogami do góry bo znow od rana popuchnięte. Jak sobie pomyśle ze obiad mam gotować to mi jeszcze gorzej. Dzis u nas 30 w cieniu - uff

A ma ktoś sprawdzone to z kawa?:D Bo ja tez w zasadzie nie piłam cała ciąże:D To dzis byłaby znakomita okazja na duża mrożona:)

Do basenu tez bym nie wchodziła ze względu na ryzyko jakiejś bakterii. Nie ma sensu na koniec sie narażać. Ale zawsze można nóżki pomoczyc:)

Anosmia gratuluje udanej wizyty. Piękna waga rzeczywiście. Co do ciuszków w Tesco to mam kilka i po praniu sa ok. Na świetne ceny trafiłaś. Ja tez mam tak ze nie mogę sie oprzeć zakupom kiedyś dla siebie a teraz dla małej:D

Witaj Kornelia:) Pewnie, dołączaj śmiało:)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9c9vvjlced7c2d.png
http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvzp7wry0j.png

Hej dziewczynki. Mam dzis kiepski dzien ;( czuje sie taka beznadziejna, bezuzyteczna, hormony mi chyba szaleja i jest mi bardzo zle. To chyba te ostatnie dni przed porodem i czuje sie tak fatalnie. Czuje, ze moglabym wiecej i plakac mi sie chce, bo organizm juz jest slabszy. To czekanie bedzie teraz najgorsze dla nas :( nie wiem co robic i czym sie zajac bo juz bym chciala byc po wszystkim. Przejsc ten porod, cieszys sie malenstwem spelniajac sie w nowej roli. Smutno mi dzis strasznie :(

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5eyvsx3zrf.png

Hey u nas od rana była burza - ale bardzo szybko odeszła i to co spadło z nieba już chyba wyparowało - jest gorzej niż było.
Czuje się ok, chociaż nie powiem że też mi ciężko, bolą pachwiny ciężko zwlec się z łóżka.. jak za długo stoję to też nogi bolą - nic tylko narzekanie! Ale robić trzeba, ciekawa jestem ile mi mąż będzie pomagał po porodzie.

A ja czekam ns burzę, niech choć na chwilę zmieni się powietrze.
Muszę pochwalic mojego męża, bo dziś(chyba pierwszy raz w życiu) nastawil zupę do gotowania:)))
Normalnie bym nie gotowala w taki upał, ale gotuje ją ze wzg.na Jasia. Jakoś cały czas wydaje mi się, że jest jeszcze małym dzieckiem i że zupke musi zjeść:)))

Hej dziewczynki, mnie taki parszywy humor z poczucia bezsilnosci co jakis czas łapie, tyle chciałabym zrobic a jedyna pozycja w której czuje się komfortowo i nic mnie boli to horyzontalna na kanapie :) do tego ten stres czy wszystko bedzie dobrze, czy M bedzie akurat pod ręką, szczerze chciałabym juz byc po wiec działam w tym kierunku, wczoraj pmyłam okna i posprzątałam chate, dzis od rana na zakupach, pranie i trzeba jakis obiadek ogarnąc, M mnie bardzo chce wyręczac ale kazałam mu odpoczywac bo ostatnio strasznie duzo pracował a ja go potrzebuje jeszcze wykorzystac seksualnie namaksa przez te trzy wolne dni wiec niech chłopak zbiera siły :) popijam do tego napar z lisci malin i czekam na efekty, choc na razie bez rezultatu :/ Miłej soboty wam zyczę Mamuśki ;)
Mmadzia, no właśnie, co z Tobą? Gdzie się zapodziałaś?

Dziewczyny z kiepskimi humorami- już nie długo!!:-) poza tym jest taki upał że i tak nic nie pozostaje tylko leżenie. U nas w domu dzisiaj wszyscy nic nie robią. Tzn mama ugotowala obiad ale poza tym to tylko lezymy :-) i tak ma być. Jesteśmy w ciazy (tzn my tutaj na forum, nie ja i mama) i to ostatni moment na leniuchowanie. To już ostatnia prosta:-)
Ja dzisiaj wyciągnęłam z szuflady test ciążowy i przypomniało mi się pierwsze usg na którym był tylko pęcherzyk a nie bylo jeszcze serduszka i tak mi się fajnie zrobiło. To było w grudniu czyli już tak dawno a zlecialo tak szybko:-) tak więc te ostatnie tygodnie też zleca nawet nie wiadomo kiedy:-) damy radę:-)

Gość Julita28

Inez80 ja na twoim miejscu bym aż tyle nie robiła ja tak porobilam w środę i jak pisałam w czwartek byłam w szpitalu bo miałam straszny bol brzucha i pleców jak by skurcze ktore trwały 15 min co godz. Wiec czytałam zeby lepiej isc na długi spacer niz sie forsować przy ciężkich pracach domowych typu okna firanki czy mycie podłogi na kolnach ale wiadom każdy robi jak uważa .