Skocz do zawartości
Forum

Fasolki sierpień 2015

kalafiorki

Rekomendowane odpowiedzi

ania125 ten lawendowa tez śliczny, tylko nie widziałam go na żywo, a w necie te kolory to różnie ma żywo wyglądają. Tym bardziej wyczekuje zdjęć :)

wyrwanazkontekstu może to nie nerka Cię boli a rwa kulszowa? W którym miejscu Cię boli? Ja wcześniej myślałam że też nerkach mnie boli, ale ten ból był za nisko. Mnie bolało tak z boku krzyza, a nerki są wyżej. Plus nerki podobno bolą cały czas, ja miałam poza chodzenia, zmiany pozycji. U mnie okazało się ze to rwa. Jezeli po odpoczynku nie przechodzi lub bardzo sie martwisz to skonsultuj to z położną, bo nie ma co się denerwować niepotrzebnie. U mnie pomogło picie dużej ilości wody, nie wiem jak ale pomogło :D

Piotruś

Cześć :) ja wczoraj padlam po sprzataniu w sobotę. ... kręgosłup dawał mi sie we znaki, a po południu chlopaki wrocili i musialam sie Julkiem nacieszyc. Nawet o tej 6 rano sie dziś zerwalan z chęcią. , tak sie za Julkiem stesknilam :) a on za mna, bo od rana tylko mnie przytulal :)

Rzeczywiście później sobie przypomnialam o tych palpitacjach, ze ktoras sie lekarza zapytała. Mi szczerze to one przeszły, wiec nie wiem czy u mnie czasem one nie były spowodowane zmeczeniem... bo wypoczelam przez ten tydzien i cisza.

wyrwanazkontekstu skonsultuj sie z polozna na pewno. Nie chce Cue straszyć, ale dziecko i na nerke moze naciskać. Koleżanka moja miala jakis zastój w nerce w ciąży właśnie i sie biedna z bolu zwijala. Po porodzie przeszlo jak ręką odjal. W każdym razie sprawdź to lepiej i oby to byla rwa, nie nic większego. :)

Poruszacie temat tych rogali, wue4c ja się zaliczam do tych co im to nie pasuje. Nie ma szans, zeby mi ta poducha pod brzuch weszla, w ogóle nie czuje potrzeby i opieram brzuch normalnie o łóżko ;)

Ja juz osiagnelam to stadium koedy kobiecie gorąco i dzisiaj w nocy myslalam ze wyjde z siebie, okno otwarte, ja odkryte i mi gorąco, a maz mi gafa że mu po nogach ciągnie ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/uannxzkr1zq23rgd.png

http://www.suwaczki.com/tickers/43kthdge3hmnk8e8.png
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42339

Czesc dziewczyny ja meldule że w sobotę dojechaliśmy nad morze ponad 7 godzin zajęła nam podróż autem i robiliśmy 3 przystanki żebym pochodziła ale i tak bylam zmeczona a kręgosłup czułam jeszcze w niedzielę. Pogoda jak na razie ladna i słoneczna chociaż wczoraj wiało ale i tak bylam na plaży a dzisiaj z 5km pieszo zrobilam plażą i brzegiem jeziora. Mimo że używam kremu z filtrem 50 to i tak słońce mnie zlapalo z czego nie za bardzo się cieszę bo dostaję plamy w ciąży na twarzy no i nie wiem co robić żeby ich uniknąć bo słońca całkiem unikać się nie da a teraz chyba nie mogą nic robić żeby starać się je usunąć? Czy któreś z Was tez pojawily się takie plamy? Ania125 Też czekam na zdjecia wozka szczególnie ten lawendowy kolor budzi moje zainteresowanie a gdzie go kupiłaś możesz podesłać link? Pozdrawiam Was z nad morza i przesyłam trochę słońca. Przy okazji warto posluchac szumu morza zauwazylam że na mnie i na Maleństwo działa uspokajająco

http://www.suwaczek.pl/cache/37d48efce6.png]Tekst linka[/url]

Cześć wam śliczne mamusie.Co do rogala do spania super sprawa; mąż mi kupił przez neta takiego dużego jak kolwiek to brzmi:-) 220cm. jest bardzo wygodny. Na początku myślałam, że to glupi pomysl ale teraz bez niego żyć nie mogę. A teraz z innej beczki zrobilam sobie hybrydy na nogach i powiem szczerze, że ślicznie bo bardzo dbam o stopy i teraz ani schylic ani malować paznokci przez mój brzuszek.

Lolka2015, miałam byc nad morzem od 23 maja w pięknym ośrodku ale nie pojechałam :-( bardzo pragnelam i nic z tego bo zle się czuję generalnie.Tobie jednak życzę pięknej pogody i wspaniałego wypoczynku☆

LOLKA nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę tego morza :) koniecznie wypoczywaj i ciesz się pogoda. I laduj akumulatorki bo to się przyda :)
Ja się pewnie już do porodu nigdzie nie wyrwe a po porodZie to tym bardziej bo z trójką dzieci w tym z noworodkiem to jedynie do ogródka :)

LARIN a ja u fryzjera byłam. Nie ma to jak piękne mamusie w ciąży :)

MARI taka rozlaka to z jednej strony spokój a z drugiej to się tęskni ogromnie. Jak Ania idzie na noc do moich rodzicow to mi jej strasznie brakuje a co dopiero na dłużej.

http://www.suwaczki.com/tickers/er3m8u69afywnlln.png

Gość Ewulka8

Cześć!
A ja wpadała w manie ważenia się, codziennie kilka razy wchodzę na wagę. Jutro mam wizytę i nie chciałabym, żeby lekarz mi znowu zarzucił że za dużo przytyłam, to póki co, od ostatniej wizyty tj. 3 tyg. przytyłam 1kg mam nadzieje, że tak zostanie. Też muszę się wybrać do kosmetyczki na hybrydę u nóg, bo ostatnio się tyle na męczyłam, żeby pomalować że szok. a orientujecie się może czy można zrobić henne brwi?

Moje dziecię coś dzisiaj spokojne. Czuję ruchy ale nie takie jak zawsze i nie tak częste. Najważniejsze ze w ogole ruchy czuję ale jakoś mnie zmartwila trochę ta zmniejszona aktywność. Może pogoda? Zobaczymy co będzie jutro. Nawet hurra lody dzisiaj nie było zrobic :/ W ogóle na posiłki brak reakcji.

http://www.suwaczki.com/tickers/er3m8u69afywnlln.png

Mmadzia- ja dzisiaj z tymi ruchami mam to samo ledwo wyczuwalne i wstalam taka podenerwowana rano i całą noc jakoś mi po lewej stronie albo dupka albo główka tak ciążyła, że musiałam na prawym boku spać bo na lewym się nie dało. Co do hybrydowy to ostatnio jak wariatka szukalam w salonach terminów bylam w 6 i nic:( wkoncu znalazłam na necie i nie za 60 ani 50zl tylko właśnie miła laska przyjechała zrobila i byłam bardzo zadowolona.

Silv nie miałam żadnych ekscesów żołądkowo-jelitowych ani na początku ani teraz, ale ja często i dużo wypijam różnych koktajli na bazie owoców, ziół i warzyw także mój żołądek trochę przyzwyczajony do takiej surowizny. Tak jak podpowiada Lusia może to kwestia za dużej ilości na raz albo przyzwyczajenia i faktycznie powinno za niedługo ustąpić albo tak jak Didus mówi - moim takim magicznym owocem po którym zawsze ląduję na kibelku jest kiwi może Twoim awokado...
Liza mam nadzieję, że u Ciebie sposób zadziała jak u mnie...powodzenia ;-)
Aneta123 jaki duży Twój synuś!! Jestem ciekawa ile moja perełka już waży ale muszę uzbroić się w cierpliwość - wizyta dopiero 9.06.2015!
Ania125 no mam ten sam problem ze spaniem i mimo tego, że zarzekałam się, że nie kupię tej ciążowej poduszki bo mam górę jaśków ale one w nocy mi uciekają i budzę się w pozycji niewskazanej z dusznościami i chyba skuszę się na zakup bo to przecież jeszcze trzy miesiące! Łudzę się, że za skutkuje tylko w takim razie niepotrzebnie zaopatrzyłam się w poduszkę rogala taką do karmienia bo ta duża też ponoć może spełniać taką rolę...no cóż zastanawiam się ile zrobię jeszcze niepotrzebnych zakupów!! Na boku brzuch też mnie ciągnie ale podkładam pod niego taką miękką poduszkę i tylko ta jedna się sprawdza i nie czuję wtedy tego ciągnięcia - inne ugniatają (no właśnie muszę pamiętać, żeby zabrać ją na wakacje).
Konsultowałam też dziś z moją pulmunolog te duszności i zaleciła na stałe wdrożyć leki przeciwastmatyczne żeby sprawdzić na ile jest to efekt rosnącego brzuszka a na ile astmy i niewydolności płuc przy zwiększonym zapotrzebowaniu na tlen dla dzidziusia...ehhh a tak unikałam tych sterydów. Jednak przekonała mnie, że leki naprawdę są bezpieczne, zasadą jest stosowanie najmniejszej korzystnej dawki ale nie ma co się obawiać natomiast skutki duszności astmatycznej mogą być dużo gorsze dla dziecka przez jego niedotlenienie. Także słodkie mamy Wy macie insulinę a ja mam sterydy. Mari a jak u Ciebie z astmą?
RudaMaruda z tą intymną awangardą to się uśmiałam ale zapewne dokładnie tak samo musi to wyglądać u mnie i zastanawiam jak komicznie musimy wyglądać u ginekologa!...ale oni mszą być dzielni i zachować powagę... ;-0
Inez a dobrze kojarzę, że Ty dwa etaty ciągniesz? Ja już nie pracuję dość długo ale faktycznie forma spada stopniowo, a od niedawna czuję się już zupełnie jak słoń w składzie porcelany. Najgorsze jest, że wszystko leci z rąk, nawet nie staram się już wszystkiego zbierać bo to schylanie jest kłopotliwe i u mnie wiąże się z dusznością także odpuszczam, a jak coś rozleję to rzucam na podłogę szmatę lub kawałek ręcznika papierowego, wycieram nogą i tak zostaje na ziemi do przyjścia męża. Śmiać mi się chce bo ostatnio to on już reaguje instynktownie - wchodzi i rozgląda się po podłogach co i gdzie do podniesienia...;-) Czasami pyta "Gdzie słonik dziś coś zgubił?" hahaha...za dwa miesiące to chyba bez jego pomocy nie wstanę z łóżka, a wszyscy mówią, że brzuszek jak piłeczka tylko czemu ja czuję jakby to był co najmniej głaz...

Dziś oglądałam wózek Amelis i jest niezły w tej kategorii wózków i gdyby nie fakt, że mam wózek duży z pompowanymi kołami od siostry to byłby mój typ. Szukam wyjątkowo lekkiego, kompaktowego i póki co nie umiem znaleźć odpowiedniego...
Wyrwanazkontekstu Nerki raczej powinny ćmić cały czas jak coś się z nimi dzieje też obstawiam, że to coś innego, jakiś ucisk lub rwa ale Twój spokój najważniejszy...Poobserwowałabym to jeszcze i skonsultowała ale raczej z lekarzem bo położna wiele nie pomoże gdyby to jednak były nerki raczej - chociaż jej doświadczenie w dolegliwościach ciężarnych pewnie może pomóc.
Mari pędziwietrze cieszę się, że udało Ci się wypocząć, a za bliskimi dobrze jest czasem się stęsknić ;-) Już ostatnie dni maja i trzymam Cię za słowo, że przystopujesz już trochę... Jak ja widzę jak mój R ubiera na tą pogodę za oknem bluzę i kamizelkę puchową to już mi gorąco...okna otwarte non stop i chodzę na boso (gdzie ja z tych co skarpetki nawet latem po domu ubieram bo zwykle te moje krążenie niewydolne było). Też ciągle mi gorąco...
Lolka tak piszesz i aż nie mogę doczekać się mojego wyjazdu...wiesz, że zupełnie nie pomyślałam o zabraniu kremu z filtrem dobrze, że o tym wspominasz. Larin no ja planuję jakieś zbiegi na stópki na wakacjach i zakończyć to czymś przyjemnym dla oka na paznokciach i już mi się to marzy bo nie mogę patrzeć na moje stopy i nic nie mogę z tym zrobić - próbowałam i nie daję rady sama już niestety...zasługujemy teraz na małe przyjemności!!

http://fajnamama.pl/suwaczki/fijqsye.png
http://fajnamama.pl/suwaczki/ei0rt0s.png

Jeśli Wasze maluszki dziś spokojne, to moja dziewczyna dziś nadrabia za nie ;) Aktywna bardzo, jak dawno nie. Jeśli chodzi o te ruchy, to słyszałam by nie bzikować z tym leczeniem dziesięciu bo każde dziecko inne i ważne, że się poruszy raz na jakiś czas. Staram się więc już bardziej rozsądnie go tego podchodzić, nie chcę fiksować.

http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyeeuje8n3v.png

Łącze się z Wami dziewczyny moja mała od wczoraj mało ruchliwa, jak nigdy tego nie robiłam tak wczoraj i dziś po każdym jedzeniu liczyłam te ruchy bo faktycznie zmalała ich ilość. ale chyba nie ma co bzikowac może ta pogoda na nie tak działa..

Wiecie może jak to jest na porodowce z paznokciami ? Noszę tipsy na rękach i hybryde na stopach.. a jak by mnie tak zlapalo wcześniej przeciez nie kaza mi ich "odgryzac"?;p

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2bhdge4hqnedoc.png]Tekst linka[/url]

Jestem mamą!

Patrycja - ja sie pytalam lekarza bo slyszalam od kogos, ze wszedzie sa niewskazane bo tez mam hybrydy na stopach i mialam akryle u dloni. Lekarz powiedzial, ze nie beda przeszkadzac tylko wyjatek w naglych sytuacjach stanowi np pulsometr. Ale ja pare dni temu sciagnelam akryle z dloni bo pozniej mi jakis odpadnie przed porodem i bede sie tylko wsciekac. U stop hybrydy zostawiam :)

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5eyvsx3zrf.png