Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Też czytałam o tym palmersie i zrezygnowałam z niego w 5 miesiącu. Pamiętajcie że położne polecają nam to, za co im płacą reklamodawcy, czyli między innymi palmers, nivea, oilatum. Zauważcie co macie w torbach od położnych. Dużo gazet do poczytania, poradniki i większość z nich stworzyła nivea. Próbki kosmetyków też miałam z tej firmy. Bolesne, ale prawdziwe. Dlatego trzeba przemyśleć to co one mówią jeśli chodzi o kosmetyki.
Uważam tak samo jak część dziewczyn że używanie emolientów w momencie kiedy nic się nie dzieje jest niepotrzebnym wydawaniem pieniędzy, a weźmy jeszcze pod uwagę fakt że w upalne dni żadna z nas nie chciałaby sie wysmarować tłustym kremem ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5ei6ibpnmb.png

W końcu nadrobiłam:) Idziecie jak szalone:)
Katee gdzie Ty masz tą dzidzie? Wyglądasz jakbyś się gruszek najadła hihi:D Ślicznie:)
Emiilusia cieszę się bardzo, że jesteś zadowolona:) Ja dziś będę zamawiała kolejną porcję, bo już kończę moją karuzelę:) Może uda mi się dziś zakończyć "produkcję" i działam dalej z pomysłami:)
Mooniak ja ostatnio pokrzywę piję na rano na czczo (2 saszetki na szklankę) i później koło 15-16 drugą i powiem Ci, że do wieczora wszystko wysiusiam i dziś już w nocy nawet na siusiu się nie obudziłam a to sukces:) Uzupełniam również wodę oczywiście i doszłam już do picia średnio 1-1,5 litra dziennie zwykłej mineralnej wody co jest dla mnie mega sukcesem, bo nigdy nie byłam nauczona dużo pić ale widzę poprawę elastyczności mojej skóry na udach co mnie bardzo zadowala:)
Agusia30 ręczniczek "dla tatusiów" fajny ale cena też konkretna:/ Ja akurat jestem nastawiona pozytywnie na ręczniczki z kapturkiem i na pewno się w nie zaopatrzę:) Mam nawet mały polarowy szlafroczek ale to raczej na kolejne miesiące jak już dzidzia podrośnie:) Co do rożków to ja jeden kupię, bo akurat jest w zestawie z pościelą, którą chce zamówić ale u mnie położna na SR mówiła, że ponoć jak się dziecko nauczy takiego ciągłego otulania tym rożkiem to potem ciężko mu się odzwyczaić od tego "sztucznego tulenia". Można na te pierwsze dni dla naszej wygody kiedy to dziecko jest jeszcze takie giętkie ale żeby raczej nie kłaść w tym spać. Mi się akurat ta opinia podoba i nie mam zamiaru otulać w tym rożku ale każdy ma swoje zdanie:) Akurat Jej teoria jakoś do mnie przemówiła ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu:)
Tetide co do materaca to pocieszę Cię, że ja będę miała ten problem za około miesiąc (wraz z zakupem łóżka) jak skończymy malowanie salonu, za który jeszcze mój ukochany się nie zabrał. Na razie nie kupujemy, bo podczas remontu będzie trzeba do sypialni wnieść wszystkie meble z salonu więc na razie sypialnie mam pustą:)
Gosia 1 czerwcowa Twój brzuszek też piękny:)
Aniaradzia po takich przejściach ostatnich dni a nawet tygodni w końcu Ci się należy:) Obowiązkowo:)
Czerwcowy bąblu ja jeszcze daję radę ale czasami podkładam lustro i zdaje egzamin póki jeszcze idzie ale to już nawet ręką ciężko dojść w niektóre miejsca hihi:D
Supermoniczko tak to już bywa:) Kobieta zmienną jest zwłaszcza gdy towarzyszą jej ciążowe huśtawki nastroju:D
Dziewczyny a skąd zamawiacie ten olej migdałowy? Macie jakieś sprawdzone sklepy internetowe? Czytałam jeszcze o oleju kokosowym - ma niby właściwości nawilżająco kojące i nadaje się do pupki niemowlaka. Czy może zamiast tego masło shea? Zdecydowałam, że jednam zainwestuje w te specyfiki zamiast kupować te drogeryjne. Wiem, że już był ten temat ale zbyt szybkie tempo macie aby to odszukać:) A powiedzcie mi co polecacie do kąpieli? Chciałabym jakiś płyn, który mogę dolać do wody aby dodatkowo nie namydlać małej podczas kąpieli. Będę wdzięczna za pomoc:)

Co do spania to w sumie latem małą będę nakrywała kocykiem lub pieluszką, zależy jaka będzie temperatura ale znalazłam ostatnio w SH nowy mięciutki lekko różowy śpiworek, który idealnie nada mi się na jesień:)

Jeśli chodzi o palmers, to też kiedyś o tym czytałam, że nieciekawy ale z drugiej strony polecają go w reklamach w tv dla kobiet w ciąży więc raczej nie jest aż tak tragiczny. Ja używam od samego początku oliwki babydreama z rossmanna i w sumie też do końca nie wiem czy jest aż tak bezpieczna, bo nie znam się na tyle ale nie dajmy się zwariować:)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ngu1r27nochta.png

Dziewczyny fajnie macie te brzuszki :)
Madziu ja z płynów do kąpieli kupuję hippa i do tego do wanienki będę dolewać troszkę oleju migdałowego. Teraz kupuję go w aptece za 100 ml płacę 14 zł i wystarcza dla mnie na 3 tyg (smaruję piersi i czasami brzuszek) w czerwcu zamówię na allegro masło shea 1 kg i olej 1 l bo wychodzi dużo taniej. Robiłam sobie balsam, roztopiłam masło i dodałam oleju, rewelacja ! Niestety już mi się skończył :( Tym robionym balsamem w razie potrzeby będę smarować też maluszka. Słyszałam że masło shea można też dodać do kąpieli i mamy emolient :)
Sporo tutaj eko mam :)

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5ei6ibpnmb.png

hej! a ja myślę, że nie ma co panikować jeśli chodzi o skład kosmetyków-nawet jeśli ten balsam faktycznie zawiera szkodliwą substancję, to jest to przecież ilość śladowa, poza tym przyswajalność czegokolwiek przez skórę jest niewielka, w końcu skóra stanowi naturalną barierę ochronną :) Można by się obawiać podania tej substancji na innej drodze, np doustnej, dożylnej... no i w III trym dziecko jest już ukształtowane, najbardziej podatne na uszkodzenia jest na początku rozwoju. Także spokojnie, nie panikujcie, na pewno nie robicie krzywdy swoim dzieciom :) Poza tym czy czytacie tak dokładnie skład innych kosmetyków, dezodorantów, płynów do kąpieli, szamponów? Ja bardziej obawiam się tego, co jem, niestety wszystko jest teraz wzbogacone chemią, konserwantami, ulepszaczami, nie ma już naturalnej żywności, a nawet jeśli, to kosztuje niemiłosiernie dużo :/

Mooniak pokrzywa pozwala na pozbycie się choć trochę nadmiaru wody z organizmu przez co oczyszcza go trochę z toksyn. Na każdą dziewczynę działa ona inaczej w sensie na jedną bardziej na drugą mniej) ale jeśli masz problem z zatrzymywanie wody to jak najbardziej polecam:) Ja jej nie słodzę i jakoś się oswoiłam ze smakiem:) Naturalne ziółka:) Jeśli nie zasmakuje bez cukru to posłódź sobie odrobiną cukru, przecież nie zaszkodzi:)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ngu1r27nochta.png

A w temacie materaca ja kupiłam lateksowy z hevea, im więcej czytałam na ten temat, tym miałam większy mętlik, mam nadzieję, że to był dobry wybór. Dodatki z kokosa mnie osobiście nie przekonały, ale pewnie ile osób, tyle opinii :) Kiedyś dzieciaki spały na siennikach z trawy i było dobrze, a teraz wybór ogromny i dylematy jeszcze większe :)

Ja też używałam oliwki palmersa tuż przed ciążą i na początku ciąży - polecili mi w aptece i zapewniali o bezpieczeństwie.
Mam już jeden rożek, ale taki cieniutki (chyba firmy ceba). Z tyłu ma kieszonkę, do której można coś włożyć na usztywnienie. Wydaje mi się, że jest na tyle miękki, że może potem służyć za przykrycie dla małej. Na początku będziemy się czyli z mężem bezpieczniej trzymając dziecko w rożku.
Strasznie puchną mi stopy, a boję się pić pokrzywę, bo mam się nawadniać, żeby nie iść do szpitala. Nie mogę już patrzeć na wodę, ani żadne napoje.
Mała wierci się jak szalona, gdy siedzę sobie wygodnie:) Mam nadzieję, że nie zmieni ułożenia.
Moim dzisiejszym sukcesem jest odkurzenie mieszkania i pozmywanie podłóg. Bardzo Was podziwiam dziewczyny, że jesteście w stanie sprzątać tak dokładnie. Ja wkurzałam się na męża (zabrania mi robić cięższe prace, a potem muszę czekać tygodniami, żeby coś mi pomógł), więc dostałam powera i już trochę lepiej wygląda w domu. Jutro dokończę i będzie w domu błysk:)
A tu zobaczcie jak inni błyskawicznie usypiają dzieci:)
http://podaj.to/post/660,2,creczka-nie-chciaa-zasn-wic-mamusia-co-czego-by-si-nie-spodziewa.html

Kobiety ale macie tempo:) dwiw godzinki snu i trzystrony nasrabiania.przewialo mnie rano wiec jak Danusia poszla spac to weszlam do wanny na ciepla kapiel i zasnelam w niej. Maz mnie wyciagnal przed 14:) to ubralam sie i polozylam i spalam dalej:D

Obudzilam a tu stare mieszkanie wysprzatane a okazalo sie ze w miedzy czasie maz nauczyl juz jedna uczennice;)

Supermoniczko mam fiki miki od ponad 2 lat i zadnych robali;)

Hej dziewczyny:-)
Niestety nie udało mi się nadrobić wszystkiego co napisałyście... Macie fajne brzuszki, mój jest ogromny i o dziwo zero rozstępów, mumifikuję się kremem elastiq i jestem bardzo zadowolona z niego. Kosztuje w aptece 17 zł z kawałkiem i wystarcza na prawie 3 miesiące:-) dostałyśmy próbki tego palmersa i czegoś tam na e i nie zauważyłam w nich po za ceną oczywiście nic nadzwyczajnego.
Jestem przeszczęśliwa! :-) kończymy remont! Hurrra! Już myślałam, że nigdy nie wyprowadzimy się z kuchni:-) mąż lakieruje parkiet i... Zostaje sprzątanie:-) nie mamy mebli, ale to z czasem przyjdzie:-) całe szczęście, że to lakier wodny i nie śmierdzi, bo już myślałam, że będę musiała się wyprowadzić do rodziców:-)
A mój drugi powód do szczęścia to, że ruszyła z miejsca moja wyprawka:-) wczoraj kupiłam prawie wszystko z artykułow apteczno kosmetycznno higienicznych dla siebie i maluszka na połóg. Ulżyło mi, bo zaczynałam już świrować, że zostało 7 tygodni a ja mam tylko wózek i kilka ubranek. Upolowałam sporo promocji na gemini i bdsklep:-) i mąż zadowolony, że jestem zadowolona:-) :-)
W piątek są u nas warsztaty mamo to ja, może uda się upolować fajne gratisy tak jak na bezpiecznym maluchu:-)

http://www.suwaczki.com/tickers/relge6yd6h1k729o.png