Skocz do zawartości
Forum

Grudnióweczki 2014! :)

Carolineee

Rekomendowane odpowiedzi

Gość 4leks4ndr44

MARYSIU az sie wzruszylam :-) i masz Kube przy sobie :-) cudownie! Gratulacje :-) ciesze sie ze w szpitalu o Ciebie dbaja, a co do Meza- moj tez mnie od samepo porodu zaskakuje- mysle ze to prawda ze my cala ciaze dojrzewamy do macierzynstwa, a panowie staja sie ojcami w jednej chwili, kiedy juz ujrza dzieciatko :-). Kochana zdrowka dla Was, wracaj szybko do sil po CC i POWODZENIA z karmieniem :-*

Lenson jak sie.czujesz?? Mangolia ja przy pierwszej ciazy.mialam.wysokie cisnienie i bralam depegyt chyba jakos tak sie.pisalo, bylam po terminie i nie chcieli mnie przyjac.a wygladalam jak pilka.taka.opuchnieta, i sie wkurzylam i powiedzialam ze nie wyjde z tad bo sie boje, i tak.jakos z tefo stresu w.nocy w szpitalu sie.zaczelo samo, ehh ciekawe jak tym razem bedzie.

witajcie dziewczynki
nie było mnie pół dni a tu nowe Maleństwo się pojawiło - witamy Kubusia :)
no i jak czytałam przygodę o odsyłaniu od szpitala do szpitala to włosy się na głowie jeżyły.... skandal... ale niestety taka mamy służbe zdrowia i jeszcze za to płacimy - a w dużej mierze leczymy się prywatnie... gdzie sens i logika....
powodzenia dla mam będących na celowniku porodówki - czekamy na wieści - strasznie lubię czytać, że któraś z mam właśnie się rozpakowała.... może do końca roku się ogarniemy wszystkie - ja osobiście liczę na poród wcześniej niż 31 grudnia - do tego czasu sfiksuje...
pisałam wam wczoraj że moja Majeczka 3 dni leniwa była - to miałam - w nocy spałam może ze 4 godziny bo moje dzieciątko postanowiło do godziny 1 w nocy uprawiać gimnastykę artystyczną do tego stopnia, że aż zaciskałam zęby tak szalała, no i jak już się zmęczyła to do 5 spałą grzecznie więc i ja zasnęłam... a od 5 powtórka..... siedzę jak zombii nad miska płatków z mlekiem i pisze do Was....
wczoraj jeszcze wybrałam się na zakupki po ozdoby świąteczne i niby tego dużo niesamowicie jest ale wybrać coś to jakoś nie umiałam więc niewiele kupiłam. Za to połąziłam po sklepach z ciuszkami - no tyle rzeczy mam upatrzone i bym kupiła ale teraz z wyglądem słonicy niestety nierealne.... już zapowiedziałam mężowi że jak urodzę to jedziemy na zakupki i wydam tyle kasy ile będę mieć ochoty zero ograniczeń więc niech zarabia pięknie... z resztą on przez moje 9 miesięcy ciąży się obkupił w ciuchy a ja jak ta sierotka...
była nawet w H&M ten sweterek co jemtruskawki pokazywała ale go nie była bo wpadł mi w oko - za to dziecięcych rzeczy jakie przeceny to głowa mała - kupiłam dla siostrzenicy i siostrzeńca bo do nich dziś jadę po ubranku niech mają te Łobuziaki na Mikołaja od cioteczki :)

Halo halo

Wkoncu cos sie dzieje :)

Marysia
Grqtulacje juz wkoncu masz malutkiego przy sobie :) ale jest duzy strasznie twoj synus :) nie bedziesz miala problemu z ubraniami bo u mnie moje szczescie 51 cm we wszystich ubrankach na 56 plywa .

Lenson
Co to ma byc za polityka ... Kurde ej dzieje sie cos a oni szpitale zamykaja . Jak ja rodzilam to tez byl akurat szal ale nikogo do domu nie odsylali tylko jakos dali rade polozna chodzila z pokoju do pokoju

Mimi
Ty masz dzisiaj urodziny ? Wszystkiego naj naj :) i chyba jeszcze ktos ??? Bo moj maz tez dzisiaj :) i pamietaj ze byla gadka ze 10.12 chce pare osob rodzic :)

Ciekawe czy monikam juz urodzila?

Marysia gratulacje Kochana ! Coś mi się wydaje, ze strach ma tylko duże oczy,co? :) chyba zadowolona z CC ?!
Aż sie wzruszylam jak czytalam o Kubusiu.

Mimi,Aleksandra 100 lat kochane !!!!

Dziewczyny, dzieki za słowa wsparcia. U mnie masakry ciąg dalszy, byłam dziś w labo zrobic te badania prywatnie w końcu i kobitki jak uslyszały moja historie to byly przerażone i powiedziały, ze powinnam odrazu do NFZ jechać a na przyszlosc i telewizje w to wmieszac, ze nie maja prawa kobiety w tak zaawansowanej ciązy odprawić.
No nic, ja jestem zmeczona, zdenerwowana, całą noc nie spałam :( Na 12-13 jade do lekarza, bo zaczyna tak przyjmowac, ponoć bedzie miał juz wyniki w kompie, wiec siedze jak na szpilkach i czekam co dalej.
Mam nadzieje, ze te próby watrobowe wyjda ok i z malym wszystko w porząsiu.
Ciągle chce mi sie płakać, że jestem beznadziejną matką i nie umiem zapewnić bezpieczeństwa swojemu synkowi.
Nie wiem co będzie jak sie okaże, że wyniki są złe i jednak znów mnie skieruja do szpitala. Nawet boje sie na sama mysl o porodzie, że odprawialiby mnie z kwitkiem od porodówki do porodówki ;//
Jeszcze mój G ma kwasy w pracy i dziś czeka mnie walka z wiatrakami w pojedynke :(

magnoliam, powodzenia ! Ja na Zaspie nie byłam. Na Klinicznej i w Wojewódzkim. Były ze mną też babeczki, które wcześniej był w Redłowie i na Zaspie i ponoć wszedzie nie ma miejsc ;/ Generalnie to chyba jedna wielka ściema z tym brakiem miejsc, po prostu nie mają kasy, bo jest koniec roku a tłumacza sie brakiem miejsc.

Gość 4leks4ndr44

Magnoliam
Zaciskam kciuki Za Was! :-*

Dzieki za zyczenia:)
Mimi Tobie rowniez samych szczesliwoscia! :)
Megi przekaz Mezowi od grudniowek zyczonka ;p

Kari chyba juz nieco lepszy nastroj masz? :) miejmy nadzieje ze do konca roku rubryczki w tabelce z data porodu wszystkie sie wypelnia :)

Gość 4leks4ndr44

Lenson to nie do pomyslenia ze tak ciezarne traktuja.. Ale Ty nie bierz tego do siebie, nie rob sobie wyrzutow-to nie jest Twoja wina! Z Synkiem na pewno wszystko ok! Zdrowy i dzielny czeka na spotkanie z mama:) i my czekamy na happy end na porodowce jak najszybciej! :*

Gość 4leks4ndr44

A ja zapomnialam Wam napisac po wczorajszej wizycie:) Witek wazy prawie 3.5 kg takze w 2tyg o 600 podniosl wage urodzeniowa :D zarlok maly hehe Lekarz mowil ze ma krotkie wedzidelko wiec to dziwne ze dobrze ssie, ale tak jest skoro przybiera:) poza tym jest ok:) a po lekarzu odwiedzilismy moich rodzicow, nasz pierwszy wyjazd chyba mu sprzyjal bo cale popoludnie przespal :)
Milego dnia Mamusie:-*

dzis nie spie od 4 juz dopadła mnie bezsennosc pogoda fatalna za oknem i mrozno chyba pojde na spacer sie dotlenic !

Nuria trzymam kciuki by jutro cos ruszyło u Ciebie :) albo jeszcze dzis!

Lenson trzymam kciuki by wyniki wyszły ok wogole skad to sie wzieło cały czas miałas ok wyniki a teraz taki psikus na koniec a cisninie masz ok masz jakies obrzeki stopy buzia dłonie?

http://www.suwaczki.com/tickers/hchys65gl0qjl4xr.png

Witam Was dziewczynki w ten mglisty i zimny poranek.
Obudziłam się zryta. Mało co spałam, standardowo siku, nie mogłam ułożyć się. Córeczka też wyginała się tak, ze nie dawała mi spać
Co do wskazań do cc to tak dużo ich nie ma. Zawężyli je. Teraz jest nagonka na pn i koniec.
Nic nie chce mi się robić, mam doła i jakoś czuje się bezsilna. Zlew czeka na włączenie ręcznej zmywarki :(
Nuria mam electrolux cyclone xl, z którego jestem zadowolona. Stary ale jary :) Kosztował chyba coś ok 500zł. Co najważniejsze ma plastikowy pojemnik na śmieci. Ciągnie super
Aabalik rozkręciło się coś?
Marysia GRATULACJE!!! Duży Kubuś :) wracaj szybko do siebie.
4leks4ndr44 i Mimi wszystkiego najlepszego dziewczyny, dużo zdrówka, szczęścia i spełnienia wszystkich marzeń!
Lenson kochana głowa do góry, jesteś najlepszą mamusią dla swojego dzieciątka. Daj znać jak z wynikami i wizytą

Hej.

Nie będę Wam marudzić, że noc do dupy, pogoda do dupy czuję się jakbym była na jakiś lekach ogłupiających...
Ale chyba wszystkie czujemy się już tak jakby nas coś zjadło i wypluło...
Beznadzieja. Jedyny plus to to, że się zrobiło 'zimniej' na dworze bo jest aż -1 a nie +5 i z lekka się biało zrobiło. :)

Sto Lat wszystkim dzisiejszym solenizantom!!! :*

Lenson- Ty to biedna się nerwów najesz... Oby Ci tam te wyniki dzisiaj dobrze wyszły! :*

Magnoliam- POWODZENIA! :*

Nuria- Dalej cisza u Ciebie? Nic kompletnie ? Ehhh... Uparte to Twoje dziecię. :)

Kari- Ja dzisiaj po południu wyciągnę męża do miasta i też mam w zamiarze kupić jakieś ozdoby świąteczne, chociaż tak się oderwę. :)

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7y2yz7q0e9.png

http://www.suwaczki.com/tickers/9ltfxzdvgh2q7ta5.png