Skocz do zawartości
Forum

Listopadóweczki 2014

Rekomendowane odpowiedzi

... po doktorku, wszystko ok, Ktg też, zalecił odstawić Nospę, ciekawe czy nie dostanę mega skurczy, od wczoraj z 3*nospą brzuch mi się napina ciągle, więc nie wiem jak jutro bez będzie, czy któraś z Was miała po odstawieniu jakieś nasilone skurcze?
następna wizyta 13.11., jak donoszę powiedział:)
dzidzia waży 3,000 do 3,200

36,5TC, 25.11.2014 - TP

Ana to super, dzidzia zdrowa, wszystko będzie dobrze.
Malyna, te gaziki jałowe są pakowane po sztuk 2, składając się na opakowanie, a ja mam 25 opakowań, ale panikara ze mnie :D.

Razem z mężem dezynfekujemy laktatory:). Trzeba je potrzymać 3-5 min w gotującej się wodzie. Jutro pójdą do dezynfekcji butelki. Dzisiaj opieprzyłam go, że mnie zniechęcał do kupna pudełek, w ogóle jakaś marudna jestem i straszyłam, że znów pójdę do szpitala, a on będzie wszystko sam robił, a w ogóle to nie zdąży, bo ja urodzę w pełnię :D. To chyba takie nastawienie mam przed pełnią :D. Wcześniej byłam grzeczna i miła.

http://www.suwaczki.com/tickers/lprk3e5e0ehn61u6.png

Nie było mnie tu chyba kilka dni.. i nie jestem w stanie nadrobić tylu stron... ale bardzo serdecznie wszystkim rozpakowanym mamusiom gratuluję!!! Niech Wam dzieci zdrowo rosną - dużo cierpliwości, siły i miłości dla Was!!!
Oj ...zazdroszczę!
Cały czas pisałam, że chciałabym dotrzymać do terminu (24listopad) a nawet nie obraziłabym się, jakby Julcia po terminie chciała wyjść.. ale od kilku dni czuję, że to już końcówka - skończyło się beztroskie hasanie to tu, to tam.. odkąd byłam na zatrzymaniu skurczy w szpitalu, jestem bardziej ostrożna, ale i nieco bardziej ociężała. Brzuch zaczął ciążyć.. i opuchlizna mnie dopada.. szczególnie na twarzy - wokół ust i dwa razy miałam też opuchnięte dłonie. Od dwóch dni dokucza mi też swędzenie brzucha w okolicach pępka - więc smaruję bardzo często ziaja mama na rozstępy - bo to używam od początku ciąży.... no i to wszystko skłania mnie do rozważań - że chciałabym mieć już Julkę po drugiej stronie!! A jeszcze tyle czasu zostało...

Dziś zafundowałam sobie fryzjera - mała metamorfoza, jeszcze tylko w domu farbę nałożę, bo od marca nie rozjaśniałam i odrost ma już z 10cm :P... ale conajmniej tyle też kazałam sobie ściąć po całości.. i łatwą do ułożenia na skos grzywkę sobie zażyczyłam ;) ... ogólnie bardzo zadowolona jestem i teraz już na prawdę mogę rodzić ;)...

Jutro spotykam się ze swoją położną.. a pojutrze wizyta u ginka - mam nadzieję, że luteina pójdzie w odstawkę!
Pytanie do dziewczyn na luteinie - kiedy odstawiałyście??

ana widzę, że jesteś z Wrocka. Gdzie planujesz rodzić??
Ja przez całą ciążę miałam termin na 29.11 a po ostatnim Usg NA 20.11. Ale się trzymam pierwszego terminu z lekką nutką nadziei na wcześniejsze rozwiązanie.
anmiodzik też już chodzę i każdy ból brzucha sprawia, ze pojawia się myśl "może już"? Ale ciotki stwierdziły, że brzuch mi sterczy i nie opada więc poczekam. Czy on zawsze przed akcją opada czy jak to jest??
A luteinę odstawiłam ok. 32tyg:)
misiabella, Malyna u mnie takich rzeczy nie wymagają...a przynajmniej nic nie pisze o wacikach. Może dlatego potem widzę ojców wieczorną porą z tobołami:) Ja papier też chyba zapakuję bo spotykam się tam z tym szarym śmierdzącym;)

Od lipca na nowym mieszkaniu nie posiadałam odkurzacza- radziłam sobie z miotłą (a dywanów przybyło). Suszarkę do włosów miałam małą, turystyczną, która paliła mi głowę. Suszarkę na ubrania miałam podłamaną i jak ją przesuwałam to się składała nie raz zgniatając mi różne części ciała hehe. Dzisiaj po wypłacie wzięłam się w garść i kupiliśmy z P. wszystko^^ Jestem mega uszczęśliwiona:) Bo zawsze coś okazywało się ważniejsze:)

http://s1.suwaczek.com/201412114580.png

[link=https://dzidziusiowo.pl/suwaczki]noborderhttps://dzidziusiowo.pl/suwaczki/5fa867d16cfeb.png[/img][/link]

Ja luteinę brałam od 32 do 36 tc według zaleceń lekarza. Teraz już mały mógłby wyskoczyć ;) Chociaż mój K pracuje teraz na drugą zmianę tj.14-22 + nadgodziny czyli pracuje do 2 w nocy i czasem jak już leżąc w łóżku czuję kucie w podbrzuszu to mówię poczekaj aż tatuś wróci bo co my sami zrobimy? Także mogłoby się zacząć jak mąż w domu jak wychodzi do pracy to mam stracha :D . Niedługo wyruszamy do Bydgoszczy na kontrolę mam nadzieje że wszystko będzie dobrze.

http://www.suwaczki.com/tickers/uannyx8dilyw28lz.png

http://www.suwaczki.com/tickers/dxom4z178ztb7e1b.png

Gość Marta_2606

Hej Mamuśki:)
Zajrzałam do was bo chciałam Wam polecić coś co zaraz będzie bardzo na czasie:) Chodzi mi o wkładki laktacyjne:)Używałam naprawdę wielu i są jedne zdecydowanie najlepsze:) Wkładki na dzień i na noc marki Lovi.Są rewelacyjne.Nie przeciekają,nie dają uczucia zimna,szczególnie dla Was ważne bo się zimno robi za oknem :)
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę szybkich,szczęśliwych rozwiązań:)

Dzień doberek:o)
Moniniuss, ja w razie akcji;) lecę na Brochów - wszystkie moje znajome tam rodziły i były w miarę zadowolone, więc od początku chcę tam, choć mam bliżej tj. 2 min autem do szpitala na Borowskiej, ale tam spotkałam się z podzielonymi opiniami, jeśli chodzi o PN A Ty gdzie planujesz?
Dziś poszłam spać o 2, jakoś tak z wrażenia po doktorku, nie miałam weny do spania... Boże to już lada dzień/tydzień... co to będzie;)
Monikk mój do pracy wychodzi po 6 wraca po 18-tej, więc pół na pół że mnie zawiezie do szpitala w razie w, a nie mam nikogo innego "pod ręką", więc zastanawiam się czy dam radę w razie akcji sama się zawieść hmm, wczoraj byłam sama u lekarza i strasznie nie wygodnie mi się już prowadzi,
ale jak dojdą skurcze, ból itd.,to i tak pewnie wsiądę do auta i będę wolała sama się zawieźć niż czekać aż mąż w korkach dotrze do mnie.... zobaczymy

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3c6edhqlfzyyo.png]Tekst linka[/url]

Dzień dobry ;)

ana333 - oj nie odważyłabym się sama prowadzić auta mając już skurcze. Mój plan w razie godziny "W" (a J poza zasięgiem totalnym) to szybkie wezwanie taxi.

Em87 -jak się miewacie? Karmisz piersią a jesz wszystko czy jesteś na jakiejś diecie?

Osa - Hanusiowe stópki już wracają do normalności?

IgaJula - jak się czujecie? Nadal dwupak?:) Ale ta Twoja Zosieńka uparta ;)

Nierozpakowane mamuśki - ja mam termin na 16-18.11. i na razie też nic się nie dzieje. Mój lekarz olał moje pytanie o możliwość wcześniejszego wywołania porodu, ehh może i dobrze;) J w ogóle o tym słyszeć nie chce a Staś wypinał konkretnie pupę za każdym razem gdy wspominałam o wywołaniu porodu, więc dobitnie dał mi znać, co o tym sądzi ;) Zatem zdominowana przez mężczyzn ("mąż", synek i drugi tata mojego synka, czyli Pan doktor), pozostaję nadal w stanie zaciążonym ;)

http://www.suwaczek.pl/cache/9efb4a2460.png

Elleves, pewnie teraz tak sobie myślę, że jak coś to zawiozę się sama, bo nie wiem jak mnie powyginają te skurcze;)
więc pewnie też wyląduje w taxi, albo poczekam na męża o ile dam radę czekać:)
Mam temat: Aspirator do noska:
na początku kupiłam gruszkę, potem przeczytałam że gruszki są złe i zamówiłam taki zestaw z rurką do odciągania "ustami", a raczej myślałam że to taki, wczoraj postanowiłam zajrzeć do środka, a tam pisze że ten aspirator podłącza się pod odkurzacz, myślałam że się przewrócę...... za późno żeby oddać, bo zamawiałam na gemini chyba z 1,5 miesiąca temu, jakie macie aspiratory/czy tradycyjne gruszki...

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3c6edhqlfzyyo.png]Tekst linka[/url]

Elleves karmię piersią, od wczoraj jadę na diecie bez nabiału, żeby sprawdzić czy synek nie ma skazy białkowej (wiesz te cholerne kłopoty z brzuszkiem, nie wiem czy to przez łykanie powietrza, bo jak go dobrze przypilnuje to nie łyka a też go boli przy kupkach/gazach eh)... Jak będzie to wina nabiału to rezygnuję z karmienia piersią, bo zęby i tak mam słabe, a bez wapna to mi na pewno polecą... Eh trudny wybór, ale wolę żeby synek pił mm niż żebym była bez zębów... Na razie testujemy :)

A czuję się rewelacyjnie :-) Doszłam już dawno do siebie.. Synek daje nam już trochę pospać - wstajemy dwa razy w nocy.. Nooo i zakochani w nim jesteśmy.. A przecież miłość to szczęście :-)

Myślę, że lepiej bez wywoływania.. Nigdy nie wiadomo jak z wywoływaniem mogłoby się skończyć... Czasami wydłuża akcję i musialabys się męczyć:) Jak samopoczucie? Spacerujesz trochę w tę piękną pogodę?

dzien dobry :-)
my nadal w dwupaku :] jutro wizyta...ciekawe co powie lekarz ;) spać w nocy nie mogłam, jak nie mąż chrapała sapał to brzuch bolał bołem coraz mocniej...także jestem marudna i niewyspana:] zaraz zrobie sobie odrosty o ! ;)

ana ja proponuje dla wlasnego bezpieczeństwa wziaźc taxi :) bo jak Cie skurcz wezmie jak Cie wykręci jak nie daj Boże nie zdarzysz zachamować......mysl o bezpieczenstwie swoim i dziecka! a jak zapłacisz za taxi z 15-20 zl to chyba nie zbiedniejesz :) a zycie jest w koncu bezcenne..... w tym tyg nie mamy samochodu od 9 do 19 bo tato jezdzi do pracy poza miasto wiec tylko i wyłacznie taxi :) a to do nosa to chyba chodzi Ci o tą fride tak ??:P to mozna też zasysac ustami :P

Elleves a to dziad ten lekarz! mogł chociaz odpowiedziec ze nie widzi takiej potrzebny czy coś. nie lubie takiego zbywania:> a wy macie jeszcze troche czasu :) ja mam termin na jutro...haha:) a tu nicccccccccccc...... :P

monik to zaciskaj nogi na cały dzień :P ale z tego co wiem najwiecej porodów jest nocą.....ale uj tam wie:D daj znać jak po kontroli :) 3 mam kciuki!

Cześka glodomorze!!! :P nawet na fb musisz ludziom smaka robic :P hehehe

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b15nmgn8vknf3.png