Skocz do zawartości
Forum

Listopadóweczki 2014

Rekomendowane odpowiedzi

anmiodzik to trzymamy kciuki, żeby u was też wszystko było ok.

Ja jestem w lekkim szoku z tą wagą, ale wiem, że dziś miałam usg robione na innym sprzęcie i przez innego specjalistę, więc może wchodzić w grę błąd pomiaru (zarówno maszyny, jak i człowieka). Czekam zatem na kolejną kontrolę w wawie, gdzie za każdym razem bada ta sama osoba. Zobaczymy, czy będzie dużo powyżej 2 kg.

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49krhmai6ai0ev.png

m0niik
Kasia dostałam 3 j pół h przed śniadaniem Gensulir r , przed obiadem i kolacją po 2 j , a na noc 6j Gensulir n . Pokazała jak wbić nigdy tego nie robiłam boję się zaczynam od jutra

Ja mam 11j 15 minut przed śniadaniem 9j przed obiadem i 10j przed kolacją. A na noc insunatard 5j o 22. Nie bój się wbicie igły nic nie boli pod kątem wbij. I nie martw się jak po wyciągnięciu igły pojawi się kropelka krwi w naczynko można wbić tak samo może zapiec jak wstrzykujesz, ale nie musi ja w ramię wbijam. Tylko przy następnym wkłuciu odstęp zrób z cm. Żeby zrosty się nie zrobiły. Ja tak na zmianę raz jedna ręka raz druga. Będzie dobrze i się przyzwyczaisz ja też byłam spanikowana za pierwszym razem.

Heej dziewczynki :)
Rocznica wczoraj sie udala :) W sumie nic specjalnego nie robilismy, bo tylko skoczylismy do kina ale bylo fajnie , bo pojechalismy autobusem SAMI a seans mielismy w Vipowskiej sali :) full wypas ;) Maz nie musial prowadzic wiec tez odpoczal w wygodnym fotelu ;)
Em87 no to jeszcze miesiac na zorganizowanie fajnego czasu, byc moze ostatni raz we dwoje ;)
IgaJula jeeej biedny Dawidek :(( serce sie kraja, ze takie maluchy musza tak cierpiec! Nigdy nie slyszalam o takiej chorobie. Mam nadzieje, ze nie bedzie tak zle jak brzmi..i jeszcze ta zlamana reka :((( Trzymam mocno kciuki za niego, dzielnego Rycerza :**
Krofka ja tez slyszalam, ze to zalezy od kobiety jakie duze dziecko bedzie...ponoc ja mam wlasnie sklonnosci-jesli to mozna tak nazwac-do rodzenia duzych bobasow. Okaze sie jak urodze corcie...
AgiSz fajnie, ze wrocilas do nas :) To pocieszajace co piszesz o cukrzycy, bo u mnie wlasnie podejrzewaja.. Czyli mierzysz cukier ale nie bierzesz zadnych lekow-tak? Super, ze Kalinka ladnie sie rozwija :)
Misiabella bede miala powtorke badan w czwartek. A powiedz...u Ciebie tez bylo podejrzenie a sie okazolo, ze jednak wszytsko w porzadku?
Wiem wlasnie, ze cc nie jest wskazaniem przy cukrzycy ale u mnie zaczyna sie wszystko skladac na to. Mianowicie, zylaki sromu,obnizona macica, a jak sie jeszcze okaze cukrzyca i duze dzieciatko, to wlasnie moga byc wskazania..:( a ja mimo ciezkiego pierwszego porodu, chce jeszcze raz sprobowac silami natury w wodzie..
Moniik no nie fajnie jak idziesz do specjalisty a ten Cie zlewa albo wyraznie nie jest zainteresowany Twoja osoba tylko odwala robote. Moze faktycznie porozmawiaj z jakims innym diabetologiem..
CzekaCudu faaajnie masz! :) Udanego wypuszczenia sie z domu z psapsila ;)
Oosaa ciesze sie, ze wszystko idzie w dobrym kierunku i jutro wracacie do domku! :) Do Swojego domku-czaaad :D
Gabi swietnie, ze malutka nadrobila i wszystko w porzadku! :)
ane-marie witaj! :) Ja jestem prawie z trojmiasta, ale mieszkam w UK.

http://www.suwaczki.com/tickers/h44ecsqvmfx1oo1u.png]Tekst linka[/url]

No więc byłam u endrykronologa. Zbadał mi tarczycę, przepływ krwi itp. Wszystko dobrze. Na obniżone tf4 dostałam jod i etryx coś tam. Za 4 tygodnie mam powtórzyć badanie jak wynik tf4 będzie w normie mam nie przychodzić tylko brać dalej tabletki dopóki nie urodzę. A jak będę karmić piersią to mam brać jod. A jak nie to nie brać.
A u ginekologa... Mały waży 2500g. Duży. Mam uważać na te cukry bo szkodzą małemu. Inne wszystko w porządku. Mówił żebym się nie martwiła bo będzie wszystko dobrze. Jeszcze 1 lub 2 wizyty i będzie koniec. Za dwa tygodnie wizyta. To na tyle.

Jezeli chodzi o wage dziecka to ciezko okreslic jaka jest dobra. Lekarz moja tlumaczyla ze najlepiej jak jest do porownania z poprzednich ciaz. U mnie w 30 tyg wazylo 1809g i powiedziała ze nie zamaly i nie za duzy miesci sie w normach. U mnie w szpitalu nie kapia od razu tylko wycieraja bo caly ten sluz nsjlepsza bariera ochronna. Nie wiem tylko odnośnie podkładów poprodowych teraz jak bede w szkole rodzenia to musze zapytac o ile nie zapomne bo jakas skleroza mnie dopada he.
trochę boje sie wizyty w puatek bo nie wiem co z moja infekcja jedno dnia ok a na drugi po staremu.
Jakos nie moge sie oprzec ciastom. Jedno robie zjemg i kolejne, az maz kaze juz przestac he.
Milego wieczorku i spokojnego :)

Kasia79 - dzięki za info o endo. Ja mam wizytę w czwartek. Nie brałaś do tej pory jodu i euthyroxu? Jakie jednostki masz przepisane?

IgaJula - bardzo mi przykro z powodu synka. Kurcze, że taki maluch musi się tyle wycierpieć zamiast bawić się beztrosko i poznawać świat. Mam nadzieję, że choroba minie i nie pozostawi po sobie żadnych śladów. Wiem, że z racji Twojego zawodu i zawodu Twojego męża - synek jest w dobrych, bardzo dobrych rękach, ale pamiętaj, gdybyś czegoś potrzebowała - pisz śmiało :) nawet po prostu się wygadać :)

Osa - dobrze, że się przeprowadzacie, czasem najlepiej iść na "żywioł". A tak byście pewnie czekali, czekali i .... czekali ;)

CzekaCudu - jak się udała kawka z przyjaciółką? Dziewczyny, jestem psychicznie przygotowana na pierwszy rok tak zwanego "odcięcia", choć pociesza mnie fakt, że moje 2 najlepsze psiapsiółki są przedstawicielami handlowymi i często wpadają z ciastem na kawkę choć na pół godzinki raz na tydzień, dwa :)

Malyna - dzięki za podpowiedź, no właśnie chyba zrobię zdjęcia i jutro będę pisać do sprzedawcy. Sprawa jest o tyle zakręcona, że to właśnie nie ja odbierałam przesyłkę a przesyłka jest uszkodzona. Ja mam pecha do allegro...

Powiem Wam, że jak do tej pory czułam się świetnie i nawet momentami zapominałam, że jestem w ciąży, tak od kilku dni jest gorzej. Brzuch coraz bardziej jest odczuwalny, ciągnie, w nocy jak nie śpię na lewym boku, to budzą mnie zdrętwiałe dłonie, które ostatnio rano zaczęły być nawet napuchnięte. Podejrzewam też, że zaczęła mi się zatrzymywać woda w organizmie, bo ....sikam troszkę mniej niż dotychczas. A dziś w samochodzie złapał mnie straszny, taki kłujący ból pod prawym żebrem. Aż krzyknęłam. Podobno nacisk macicy, która zdążyła już urosnąć 500krotnie. A ja mam jeszcze przed sobą 2 miesiące do porodu, uuuuuaaa .... No to się wyżaliłam Wam :)

http://www.suwaczek.pl/cache/9efb4a2460.png

Jestem w 33 tygodniu ciąży i dzisiaj ważył 2500. Ja też schudłam 3kg. Na początku też miałam po 2j. Z dnia na dzień zwiększali. Im wyższy tydzień ciąży tym bardziej insulina potrzebna. A insulina nie szkodzi ani dziecku ani nam. Ona nie przenika do łożyska. Tylko reguluje poziom cukru u nas w organiźmie, żeby dziecko dużo go nie dostawało. A po porodzie wszystko się normuje.

Kawa tak sobie :( Tzn., to jest moja jakby to powiedzieć - była przyjaciółka. Przyjaźniłyśmy się od dzieciństwa. Później ona była z moim bratem, po zaręczynach już razem mieszkali. A pewnego razu mój brat wrócił dzień wcześniej z delegacji i zastał ją w łóżku z innym/// No i zdajecie sobie sprawę jak to się skończyło.

I teraz owszem widuję się z nią od czasu do czasu. Poprostu mam trochę sentyment. Stało się. Ale jak to mówię byłyśmy przyjaciółkami i ciężko mi tak udawać że się nie znamy.

A kawa była nieudana. Wie że żebym mogła wyjść muszę sobię kogoś do córy załątwić. A ona przyszła wypiła kawę i mówi że musi już lecieć bo jeszcze się gdzieś umówiła. Wkurzyłam się... bo nawet ku..w godziny nie byłyśmy. Mogłam lepiej wykorzystać popołudnie... :(

http://www.suwaczek.pl/cache/02953dc74c.png

Kasia, Moniik to co Wy chudniecie przy tej cukrzycy? taka dieta specjalna czy inny powod?
CzekaCudu ohhh co za historia z bratem! Szkoda, ze kawka sie nie udala. Tez bym sie wkurzyla ale i dala sobie spokoj z osobniczka ;)
Tez mialam pseudo przyjaciolki. Teraz jestem ostrozniejsza i "wybieram" takie tylko "na cale zycie" ;) Lepiej miec mniej ale prawdziwych niz stado falszywych bab. ;P

http://www.suwaczki.com/tickers/h44ecsqvmfx1oo1u.png]Tekst linka[/url]

Elleves też mi się woda zatrzymuje, nawet dokładnie wiem gdzie;) Na udach i łydkach jak przejadę palcem to robią się fale^^
CzekaCudu widać po raz kolejny koleżanka udowodniła że nie jest godna uwagi...
Ja miałam taką z którą mieszkałam na studiach i też sentyment mi do niej został. Tylko po spotkaniach z nią czuję się po prostu źle więc dałam sobie spokój.

Jestem po seansie "Miasto 44". Normalnie mega film... brutalny, zaskakujący...inny.Taki trochę ryjący psychikę. Teraz leżę bo aż brzuch mi stwardniał. Wytrzymać na twardym krzesełku ponad 2h w takich emocjach to na prawdę wyzwanie dla ciężarnych.

A jutro wizyta u gina:) Już nie mogę się doczekać 16.00:):)

http://s1.suwaczek.com/201412114580.png

[link=https://dzidziusiowo.pl/suwaczki]noborderhttps://dzidziusiowo.pl/suwaczki/5fa867d16cfeb.png[/img][/link]

No chudnie się... Mi tam to nie zaszkodzi bo i tak przy kości jestem. A najbardziej wkurwiające jest myślenie co by tu zjeść żeby cukier był dobry. Niby mąka gryczana dobra dla diabetyków. No dobra to dzisiaj placuszki zrobiłam. Sama woda, jajko, trochę soli cynamon i trochę oliwy z oliwek. Smażyłam bez tłuszczu. Zjadłam 4 placki, a po godzinie 193 cukru, aż oczy wywaliłam. Teraz myślę może to przez cynamon? Hehe.

Hey dziewczyny, pozwólcie ze dziś sie troszkę wyzale. Czytam was cały czas ale byłam zajęta i nie miałam kiedy napisać. Zalapalam dzisiaj dola...cały dzien mnie wszystko bolało, plecy chyba najbardziej. Samopoczucie okropne. W dodatku próbuje już przetrwać w ciuchach ciążowych tych co mam i nie kupować już więcej, wiec ubrałam sie byle jak do pracy i to spotegowalo moja frustracje. Czułam sie i wyglądałam fatalnie. W dodatku moj R jest na wyjedzie służbowym i wraca w piątek. Przyznamy ze boje sie sama spać... Jutro ide na usg wątroby i mam nadzieje dowiedzieć sie więcej na temat moich wyników.
Czytam o waszych badaniach, wagach waszych maluszków i tez bym chciała sie dowiedzieć ile moja dzidzia wazy, czy wszystko z nią ok. Chyba będę musiała ich przecisnąć do muru zeby zrobili mi usg, ale z tego co wiem nie zrobią usg na zalowanie, chyba ze coś sie poważniejszego dzieje ehh...
Przepraszam za mojego jakże "optymistycznego"posta ale dzisiejszy dzien mi nie sprzyja...

Ane-marie, witaj przy już prawie końcówce :). Już niedługo wszystkie będziemy szczesliwymi mamami.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371uezzm98l.png

Dobry wieczór dziewczyny
IgaJula trzymam kciuki za Twojego synka, żeby szybko doszedł do siebie i żeby było jak najmniej nawrotow, a najlepiej wcale.
CzekaCudu no czasami tak to jest, człowiek się nastawi, że będzie fajnie i się rozerwie, a tu potem takie rozczarowanie.
Czaki super, że randka się udała ;-)
A ja wczoraj podgryzlam się z moim R. Doprowadzil mnie do szału jego męski punkt widzenia, a właśnie wracaliśmy sobie zrelaksowani z basenu. Potem aż spać w nocy nie mogłam tak wrzalam. Dziady paskudne ;-)
Elleves a dzwoniłas juz do tych ludzi u których kupowalas i powiedziałaś co się stało? Może powiedz, że nie odebrałas uszkodzone tylko po rozpakowaniu było takie.
Dziewczyny od kiedy miałyśmy pić herbatkę i masować krocze? Ja właśnie zaczynam 34 tydzień.
Teraz leżę na golasa w łóżku, wysmarowana olejkiem, nogi spuchniete kremem chłodzącym, rozkraczona, bo krocze boli mnie na maksa. Dziąsła krwawia po umyciu zębów. Całkiem sexy co? ;-)
Dobranoc

Czaki, nie ja nie miałam powtarzanego badania, po prostu długo czekałam na wynik, bo u mnie odbiera się wynik tuż przed wizytą do lekarza i czekałam cały tydzień, martwiąc się, czy nie mam cukrzycy, myślałam, że mam, bo kocham słodkie, choć się ograniczam, batoników nie wpierdzielam, choć zrobiłabym to z miłą chęcią, ale dżemik jak mówisz, tłuste mleczko, czy miodek do słodzenia roibosa preferuję, no czasem loda. Śnią mi się torty, gofry z bitą śmietaną, słodka polewa i owoce kandyzowane...Dlatego myślałam, że mogę mieć cukrzycę. Choć byłam blisko granicznych wartości, na czczo miałam - 85, po godzinie 172 bodajże, a po dwóch 129. Ale gdybym była jeszcze bliżej, czy trochę za, to bym sprawdziła po raz kolejny nawet odpłatnie.
Fajnie, że udał wam się wasz wieczór:).
Gabi85 to super, to twoja dziewuszka mieści się w sam raz w środku normy:). Ja zawsze zerkam na tą tabelkę (http://ciaza-i-porod.wieszjak.polki.pl/kalendarz-ciazy/235468,Tabela-sredniej-wielkosci-i-masy-plodu-w-poszczegolnych-tygodniach-ciazy.html), zastanawiając się ile już mój mały waży. W ten piątek będę wiedzieć.
Elleves, jak Ciebie dopiero dopadły dolegliwości ciążowe, to i tak długo się trzymałaś w formie. Ale to pewnie zaleta tego, że o tą formę, jak pisałaś dbasz. Ja w ciąży coś ciężko dbałam o formę i kondycję i żałuję, że tak kiepsko o siebie zadbałam. Jedynie przed tuż przed ciążą coś tam działałam. Nie wiem, czy ma to znaczenie przy samym porodzie (pamiętam, że była tutaj dyskusja na ten temat:), ale ma na pewno, by radzić sobie na co dzień, przy dużych obciążeniach kręgosłupa, dotlenieniu organizmu i ogólnym samopoczuciu.

http://www.suwaczki.com/tickers/lprk3e5e0ehn61u6.png

Angel właśnie przeczytałam Twojego posta. No właśnie czuje się tak atrakcyjna jak Ty. Ja tez mam teraz w zestawie 6 sukienek i nawet moja córcia mi powiedziała, że ja zawsze taka ładna i elegancka byłam, a teraz zawsze to samo ubieram. Uuuuu
I jak tu nie załapać dola?
Mój R. właśnie na padlu, a ja się cieszę, że całe wyro i wszystkie poduchy dla mnie. Później przyjdzie i będzie mi je podkradal.

Ja mam tylko 98cm w talii...
Zasnac nie moge, mały się cały czas wierci :)
Maż spi jak zabity :)
Zostało mi do kupienia wanienka, laktator, i biustonosz.
Jeslu chodzi o spakowanie torby i wypranie ciuszkow to dalej jestem w czarnej dupie :/
Dzis byłam się przepisac w końcu do nowej przychodni, deklaracje wypełniała mi położna ktora przyjdzie do domu po porodzie.

https://www.suwaczki.com/tickers/1usae6ydgq6gkoxv.png
https://www.suwaczki.com/tickers/f2wlx1hpjbmmijv8.png