Skocz do zawartości
Forum

Listopadóweczki 2014

Rekomendowane odpowiedzi

Kasia79
oosaa
Czaki u nas w więszych galeriach handlowych są punkty i również w prywatnych polskich sklepikach z bielizną można znaleźć i Lupoline i Alles i inne tego typu więc jak będziesz w Pl możesz się w swoich okolicach rozglądnąć.

Co do berty, wiem, ze trzeba mieć talię osy. Nie mniej mam ryzyka bym nie poniosła, bo mam figurę klepsydry i mam jedną jasną tak samo dopasowaną sukienkę. Zawsze robiła furrorę na imprezkach :D No ale, było minęło, i jedno i drugie :)

Niestety IgaJula zamilkła dużo wcześniej, zanim w ogóle zrodziła się idea fejsbukowej grupy .... swoją drogą, korzystając z okazji, w dalszym ciągu KATARZYNA S ( nie mam na myśli Ciebie niebieskooka ;)) ) proszona o potwierdzenie swojej parentingowej tożsamości. Wysłałam do Ciebie wiadomość na fejsie, zapewne wylądowała w folderze "inne". Albo tutaj w privie, albo w wiadomości zwrotnej na fejsie potwierdź tożsamość, bo póki co wisisz nad grupą ;) Mam pewne podejrzenie, kim możesz być, no ale karzą uważać i inwigilować no to uważam i inwigiluję ;) :D

zaraz luknę hehe :P

Odpisałam ci kobietko byłaś w "inne"

http://www.suwaczki.com/tickers/6sute6hhii8u1s9p.png

Hej brzuchatki:))
Ja od rana mam kiepski start nie ma to jak obudzić sie z bólem głowy;/ ale zasnęłam po 12 obudziłam sie po 4 zasnęłam jakos po 5 i potem kolejna pobudka o 9 wrr i odrazu strzał w głowę ;/ do 12 dawałam rade ale ból robił sie tak silny ze az niedobrze mi sie robiło kij wzięłam tabse przeciw bólowa i co 20 minut później zwymiotowałam;/ jak zawsze od kiedy jestem w ciazy co wezme tabletke to ja zwymiotuje masakra;/
Dobra koniec marudzenia :)
NOo wczoraj byłam na mini zakupach dla mojej niunki kupilam kilka rzeczy do pielegnacji jej ,termometr no i komplet pościeli ale wasnie i tu jest moj problem czy pościel 135/100 nie jest za duża??dla takiej kruszynki??
Krofka czekamy na wiesci z wizyty?? co tam jak tam??
justys88 nie martw sie na zapas badz dobrej mysli co do wizyty bedzie dobrze innej opcji nie ma:)))
Ugo i Oosaa dziewczyny co wy takie płaczliwe hormony wam szaleją czy co heheh nie noo kochane głowy do góry będzie lepiej każde marzenie kiedyś sie spełni i
nie ma co płakać i gdybac:))
Elleves dobrze ze do kuchni sie przebiliście a nie np do sąsiadów hehe ale półeczki ekstra::))
Oosaa te staniki świetne pieknie sie prezentuja ale szkoda ze rozmiaru dla mnie nie ma wrr jak zawsze mam zonka w tych sprawach;/
Czaki Ja z angli sprowadzam sobie staniki z firmy George sa mega wygodne mega trwala rewelka jak dla mnie:))

justys88 myślałam, że będzie coś więcej z tym m-cu. Pomyślałam sobie tak, że skoro w czerwcu zostałam wyższe wynagrodzenie, a byłam tylko 6 dni (roboczych) na zwolnieniu, to teraz w sierpniu powinnam mieć zdecydowanie wyższe bo zwolnienie miałam od 07-28.08.
Bo jak dobrze myślę to w czerwcu też liczyło się za ostatnie 12 m-cy?

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/19873

Emii też mam pościel w tym większym rozmiarze, 100x135. Większość moich znajomych taką miała, więc i ja się zdecydowałam. Ale w sklepach i na allegro królują jednak te mniejsze. Poduszka i tak jest na początku nieważna, bo jej nie użyjesz tak od razu. A co do kołderki to jeszcze nie wiem, bo nie mam praktyki ;)
Mili przedzwoń do kadr i będziesz miała jasność :) Kadrowe też nie są nieomylne i może coś im umknęło. I masz rację, w czerwcu też liczyli Ci ostatnie 12 miesięcy do czerwca, a teraz 12 mies. do lipca, czyli o miesiąc się przesunęło. Co więcej, przy l4 nie maja znaczenia dni robocze. Wszystkie traktuje się w ten sam sposób. Czyli liczysz wg kalendarza :)

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49krhmai6ai0ev.png

dziś ja sie wyżale......
siedze i rycze bo tak mnie to krocze boli ze nie moge nigdzie wyjść :((((((( pół godziny chodzenia i koniec....jeszcze dzwonie domojego zeby po pracy kupił cos w sklepie to wielki problem bo on zmeczony...a co ja kurwa wielbłąd jestem?? wszystko mnie napieprza...a i tak sprzatam w chacie, robie obiady, łaze na te zasrane zakupy.....ehhhh chujowy dzień..... :((

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b15nmgn8vknf3.png

Kasia79no widzisz, a ja z kolei nie mogę się na telefonie zalogować na peranting:/ nie wiem co jest, od 2 lat nie mogę. Mogę czytać, udzielać się jako niezalogowany użytkownik, a pod własnym nickiem nie mogę :/ Próbowałam nawet instalować różne przeglądarki i dupa zbita :/

Malyna bidulko, połóż się i olej zakupy. Niech mu dupa zgłodnieje to sam pobiegnie wieczorem do sklepu ;)

Mnie z kolei poza standardowo krzyżami i rwą, doskwierają biodra. Strasznie mnie bolą jak leżę na boku, na plecach z kolei leżeć nie dam rady. W pierwszej ciąży aż tak mnie nie bolało :( a teraz jest dramat, ledwo chodzę:/ ledwo leżę :/

Emiii my dla młodego mamy 120x90 i w zupełności wystarcza. W większej by się chyba zagrzebał, zwłaszcza jak był mniejszy :) z drugiej strony różnica nie jest jakaś olbrzymia więc wybierz po prostu taki wymiar, który ma ładniejsze poszewki ;p nacieszysz sobie oko :D

matko, jak mi młody dzisiaj wojuje, to jest jakaś masakra! żyć nie daje a ja po tej nocy ledwo zipię :( do tego R. pojechał do Rzeszowa, pieron wie na którą dotrze do domu....ehhhh za to mi tuniczki przyszły i jestem happy, w końcu mam w czym wyjść do ludzi :)

Witam dziewczynki :)
Dawno mnie tu nie było i przeczytanie wszystkich zaległych postów zajęło mi sporo czasu ... dużo się dzieje :) Mam nadzieje że przyjmiecie mnie do grona na FB?
Wczoraj miałam usg ... nasza Julia dalej jest Julią :) nic się jej nie dokleiło hehe waży 1350 g i rozwija się prawidłowo ... ułożona jest już główką na dół więc wszystko wskazuje na to że już tak zostanie :) Ja mam 6 kg na plusie.
oosaa świetnie Cię rozumiem jak czuje się kobieta która zaplanuje sobie wszystko od a do z a ktoś podkrada jej pomysł ... sama to przeżyłam w tydzień przed naszym ślubem. Tak się złożyło że kolega męża miał ślub tydzień przed nami, jak nas prosili na wesele nie mieli jeszcze zaplanowanych kilku rzeczy, typu: pierwszy taniec, wierszyki przy butelkach wódki, mrożona malinka w kieliszku szampana i innych drobiazgów ... oczywiście nas podpytali o takie szczegóły i co oczywiście powiedzieliśmy ... przecież żadna tajemnica. Uwież mi jak usłyszałam ich pierwszy taniec: "walc Barbary" mój ukochany i zobaczyłam ich dumnych i szczęśliwych na parkiecie to mąż mnie powstrzymywał od płaczu ... bardzo było mi przykro że zabrali nam nasze pomysły...
Malyna więcej odpoczywaj :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3yx8dr1qbb5u6.png

Iskierka kogo moje oczy widzą :D Gdzie byłaś jak Cię nie było! Na prv wrzucam Ci zaraz linka do tajnej grupy ;)
Fajnie, ze młodą i Tobą wszystko gra :) A jak tam dolegliwości 3 trymestru? męczą czy należysz do grona szczęściar ?;)
p.s. ludzie czasem wstydu nie mają:/ ja rozumiem, że można się wzorować jeśli samemu nie ma się pomysłu, ale z premedytacją, za przeproszeniem, zapierdolić kawałek na pierwszy taniec.... to jest cios poniżej pasa ....

Oki w takim razie czekam :)
Czasami Was podczytywałam ale jakoś nie składało się żeby napisać ... Co do dolegliwości to tylko troszkę mi ciężko i odpukać bólu kręgosłupa narazie nie odczuwam jakiegoś strasznego .. mam czasami zgagę ale migdały i mleko dają radę :) brzusio mam mniej więcej taki jak Ty oosaa z tego co widzę po obwodzie :) Kiedys koleżanka mnie wkur.. zobaczyła mnie i wyleciała z tekstem ale cię wybrzuszyło ... ja pierd.. nie ma innych słów ... katastrofa ..
A wracając do pierwszego tańca to nigdy im tego nie zapomnę ...

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3yx8dr1qbb5u6.png

ugo przemyj komodę płynem do płukania z wodą:)
Elleves hahah z tym przebiciem faza;p Mój P. z kuchni przebił sie do sypialni, z salonu do łazienki i z sypialni do szafy w przedpokoju;p
oosaa mi mówiła babka, że zawsze jak się zaczną problemy to można kupić od razu ten laktator i że wcześniej nie wiadomo czy potrzebny będzie;)
A co do rozciągania krocza to podobno zaraz wraca do swojej postaci tylko staje się bardziej elastyczne hheh no i zmniejsza ryzyko pęknięcia...
A sukienka przepiękna.:)

A ja dzisiaj mam mega stresowy dzień, mój wujas ma operacje na serce i wszyscy siedzimy jak na szpilkach. Brzuch mi twardnieje, że nie jestem w stanie chodzić...
A jeszcze szkoła rodzenia...nie chce mi się normlanie...

A co z truskawką??

http://s1.suwaczek.com/201412114580.png

[link=https://dzidziusiowo.pl/suwaczki]noborderhttps://dzidziusiowo.pl/suwaczki/5fa867d16cfeb.png[/img][/link]

Iskierka racja, bo zmieniłam ustawienia na tajną grupę. Tylko członkowie mogą zapraszać więc wrzuć mi proszę na prv linka do siebie na fejsie a ja Ci prześlę od razu zaproszenie :)

Młody padł :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D a ja zażeram się śliwkami :)

Moniniuss no właśnie nie wiem co z Truskawką i kilkoma innymi dziewczynami. Mam nadzieję, ze zwyczajnie mają fajniejsze rzeczy do roboty i stąd ich nieobecność....
Co do krocza, ja się tam boję że mi potem tak zostanie :D ograniczam się do wcierania oliwki na uelastycznienie skóry :)

ooohhhh dziewczyny nie mam sily przeczytac co napisalyscie od rana..
Jak ktorejs jest zle to pomyslcie, ze zawsze moze byc gorzej..
pipa mnie boli jak cholera!! bo musialam pobiegac! gardlo meeega boli plus katar. dziecko przeziebione..mama w szpitalu w oplakanym stanie ale to nie koniec mojej zlej passy...
ukradli mi portfel! karty, vouchery na jakies 120 funtow. min do h&m i next. gotowki jakies 80 funtow.. (szlam po zakupy bo maz zaprosil kolege na obiad).bilet,prawo jazdy do nauki jazdy...plus karty znizkowe np.do sklepu drogeryjnego z zawartoscia 40funtow...(zbierane przez kilka lat) jedyne co to zdazylam byc w banku z 1000f (pienadze na rachunki)i wplacic.
zglosilam na policje i czekam na telefon, zeby dokonczyc raport...
jestem zalamana!!!!
to tylko pieniadze, ale nie moge przestac ryczec...
i tak nic pewnie nie zrobia..karty zablokowane a reszty nie odzyskam...eeehhhhh co za zycie :((
przepraszam, musialam to z siebie wyrzucic...:(((

http://www.suwaczki.com/tickers/h44ecsqvmfx1oo1u.png]Tekst linka[/url]

Jenyyy naczytałam się w google o tej cukrzycy ciążowej i w dołka wpadłam. A nigdy nie biorę do siebie to co wyczytam. Od razu przeczytałam z czego mam zrezygnować, a co jeść. i to regularnie, a ja regularnie nigdy nie jem i góra 3 razy dziennie, a nie kurde 5 czy 8 razy dziennie w małych ilościach. Mąż mnie opiernicza po co o tym myślę, pójdę do lekarza to powie co i jak. Powiedział, że jak chcę to mogę już zacząć ograniczać powoli ten cukier w produktach [ pojechał mi po chleb graham i jabłka i ser biały). Ale jak czytałam co dziecku może grozić to aż łzy mi stają w oczach. I te ograniczenia mnie dobijają, a jak tak lubię mleko pić, a tu dupaaaa... nie wolno. Nawet tutaj na parentingu czytałam o tym. Szkoda, że nie ma takiego wyłącznika w mózgu, nie myśl i tyle.
Zupę pomidorową z makaronem właśnie jem hehe ( wolno ) Mani zaczynam dostawać... :)

http://www.suwaczki.com/tickers/6sute6hhii8u1s9p.png

o Czaki bidulko! Rzeczywiście ostatni czas Cię nie rozpieszcza :( Masz pewność, że ktoś ten portfel rąbnął? może zgubiłaś? jak piszesz, to tylko kasa i dokumenty, chociaż na wyrobienie nowych pewne trochę czasu stracisz :/ Może pacan chociaż odeśle dokumentny.... takie rzeczy się zdarzają. Chociaż ten portfel chyba i tak mniej ważny w tym wszystkim.... Poszukaj sobie czegoś na poprawę nastroju, postaraj się zrelaksować. Mam nadzieję, ze jak się wypłaczesz ulży choć trochę... z mamą aż takie złe perspektywy? Mam znajomą w Gdańsku, pochodzi z dosyć znanej rodziny, może oni mogliby jakoś pomóc, jeśli tylko chcesz mogę się raz dwa zorientować....

łooo matko, ale się złaziłam po mieście..teraz nic tylko godzinka leżenia :D

Czaki koszmarrr :( Nienawidzę złodziei wrrr!!!! Chcą się dorobić na ludzkiej krzywdzie eh... :( Mam nadzieję, że uda się coś odzyskać :* Trzymaj się..

oosaa noo żeby usnął to czasami trzeba się ukryć - nie ma to tamto :)

Iskierka wybrzuszyło - no naprawdę :|, bo w ciąży to zawsze brzuch się wklęsły robi - też nie trawię takich komentarzy :/ ostatnio koleżanka do mnie podobny komentarz (dokładnie nie pamiętam słów) - ale naprawdę dziwne, że w ciąży brzuch rośnie... coś nowego :o

Ps. Przynajmniej teraz wiesz, że lepiej swoich pomysłów nie sprzedawać.. eh.. Ja miałam w swoich młodzieńczych latach koleżankę, która wszystko kopiowała po mnie.. aż doszło do tego, że jak poznałam mojego obecnego męża (a ona w tym czasie nie miała nikogo) - za wszelką cenę próbowała nas rozdzielić... na szczęście jej się nie udało - jesteśmy szczęśliwym małżeństwem :) Teraz wiem, że jak planuję coś wyjątkowego - to wiedzą o tym tylko najbliżsi :)

Malyna don't worry - be happy - olej zakupy, obiad, etc. - połóż się i miej wyrąbane! :)

Mili_i Jeżeli w czerwcu byłaś na zwolnieniu - to średnia jest liczona do czerwca - lipiec nie wchodzi już w tedy w grę - ponieważ nie było 3-ech miesięcy przerwy pomiędzy jednym, a drugim zwolnieniem...

Hej Elevina ! :)

Kasiazamiast się dołować poczekaj na lekarza, może wcale nie jest tak źle jak się wydaje. A wiem po sobie, że nie ma nic gorszego jak szperanie w necie.... wiem, że to nawykowe, sama za każdym razem sobie obiecuję, ze nie będę, potem dzieje się coś, zaczynam szperać, dostaję nerwicy a czas pokazuje, ze niepotrzebnie. W necie wszystkie wątki prowadzą do raka i samych strasznych rzeczy. Na szczęście rzeczywistość jest bardziej kolorowa. Więc póki co nie dołuj się, jedz racjonalnie i czekaj na wizytę, do wtorku niedaleko!