Skocz do zawartości
Forum

Październikowe fasolki

Kinga1982

Rekomendowane odpowiedzi

Pysiak- gratulacje!!! Twój suwaczek do mojego podobny, ale ja ciągle w dwupaku...

Dziewczyny- dziękuję za miłe słowa dotyczące nagrody! Dziś moje święto: Dzień Nauczyciela, idę na wręczenie tych nagród, uroczystości i spotkanie z burmistrzem. A w sumie to baaaardzo chciałam, właśnie z tej okazji, urodzić 14.10.!!!!! Przemek miał taki termin, ale zawitał 2 dni wcześniej. Teraz też nic nie zapowiada, że to będzie dziś...

Asiekk- długa ta Twoja "ostatnia prosta"... Męczysz się, czekasz, wypatrujesz sygnału od lekarzy i od swojego organizmu... Ale każda chwila przybliża Cię do TEGO momentu! Będzie dobrze! Powodzenia! Czekam na wieści!

http://www.suwaczki.com/tickers/oar8k0s34z61phm9.png

witajcie Dziewczyny

serdeczne gratulacje dla tych, które już mają swoje Maleństwa :) zazdroszczę i mam nadzieję, że niedługo do Was dołączę

mamcia53 ja byłam ostatnio chora, pomogło leżenie 2 -dniowe, prenalen na gardło w tabletkach oraz tantum verde a na katar prenelen ale juz w kroplach, wiadomo :) poza tym duże ilości herbaty z miodem i cytryną na zmianę z herbatą z sokiem z malin.

Mam do Was pytanie,
jestem już po terminie (wyliczonym zarówno z okresu jaki i wagi dziecka w okresie do 15-tego tygodnia) i dopiero teraz zaczął mnie porządnie (szczególnie wieczorami ale często w ciągu dnia) boleć brzuch na dole jak na okres, tylko bardziej wraz z dolnym odcinkiem kręgosłupa, tak się ból ładnie uzupełnia że cały dłó mnie boli. Oczywiscie nie wspomne o rwaniu w pachwinach, które mam non stop od kilku tyg. Szczególnie te dzeiwczyny które już urodziły, czy to mogą być właśnie te skurcze?! :) plisss o odp bo juz czekam na nie jak na zbawienie :(

p.s. na ktg oczywiscie sie nic nie działo, rozwarcia brak, jutro kolejne. Piszę pełna nadziei :)

Hej kobitki,
gratuluje tym wszystkim rozpakowanym i szczerze wam zazdroszczę.
Ja jeszcze w dwupaku. Termin mam tak jak malyszok na 17 października i nadal czekam.
Wczoraj byłam na wizycie i mojej gin, która "wymasowała" mi szyjkę macicy. Nieprzyjemne uczucie (trochę bolało) trwało około 2 minut. Rozwarcie mam na około 2 palce. Na KTG zero skurczy. Mam nadzieję, iż teraz może coś się ruszy. Od kilku dni ciągle boli mnie podbrzusze, ale jak się kładłam na boku to przechodziło. Od wczoraj po badaniu boli mnie podbrzusze jak na okres i krzyż w dole pleców (bardziej ćmi). Wczoraj też przed kąpielą miałam śluz zabarwiony krwią, ale to pewnie po badaniu? A dzisiaj po wizycie w toalecie wypadła mi wielka gęsta kulka wydzieliny zabarwiona mocno krwią - resztka czopu? Wczoraj gin mówiła, że czopu połowy już nie ma więc chyba teraz wypadł już cały. Czy to może coś oznaczać? Cały czas lekko pobolewa jak na okres. Leże w łóżeczku i jakoś nic mi się nie chce...:(

Witam :)

Ja tak na szybko, póki mały śpi.

Jutro przychodzi do mnie położna ściągnąć szwy i na wizytę patronażową.

AśkaU, gratuluję nagrody i wszystkiego najlepszego w dniu Twojego zawodowego święta. Poza tym dzień się jeszcze nie skończył, wszystko może się zdarzyć...

Małyszok, ja miałam zachcianki na Bajecznego hehe :D

Mamcia53, dużo tych dolegliwości. Dużo zdrówka i trzymaj się dzielnie.

Malvi, wszelkie bóle na okres, twardnienie brzucha są zaliczane do skurczy, ale przepowiadających. Ból miednicy, krzyża, pachwin to urok końcówki ciąży.
Powiem Tobie tak, jak mnie w nocy skurcze obudziły to wiedziałam, że coś jest na rzeczy, bo te skurcze jak na okres były bardzo bolące, bardziej niż wcześniej się zdarzały, do tego stopnia, że zaczęłam oddychać, żeby skurcz wyciszyć. Te skurcze powodowały, że aż mnie zginało w pół. Miałam tez wrażenie parcia na odbyt. No i patrzyłam na zegarek jak często mnie łapią i jak długo trwają, były regularne. Tak 2, może 3 dni przed porodem wszystko mnie bolało, ledwo łaziłam.

http://www.ticker.7910.org/as1cRfg0g000000MjA3ZHw1MDkxNzFkfEtvbnJhZCBtYQ.gif
http://www.ticker.7910.org/an1cHnX0g000000MTA3NzdkfDU4OTUyMDFkYXxPbGdhIG1h.gif

Krecona171-
ja miałam ostatnio masaż we wtorek wieczorem, a w środę w nocy już urodziłam więc w najbliższym czasie powinno się już coś zacząć dziać ;)

aniamama-
masaż jest nieprzyjemny, mnie nie bolał mocno, ale tak może jak na okres może do tego dochodziło przynajmniej u mnie uczucie rozpierania w biodrach, tak jakby Ci ktoś je od środka rozpychał... Ale ogólnie źle nie było, sama dojechałam samochodem do domu ;)

W nocy obudziły mnie skurcze... Brzuch bolał, kręgosłup też 5 skurczy dość mocnych, a potem już nic nie pamiętam, obudziła mnie o 9.30 Marcelina :)
Dzisiaj lekarz, liczę że coś ruszy :)

Hej dziewczyny.
Gratulacje dla nowych mamusiek.
Ja byłam wczoraj na wizycie i moja gin powiedziała, że główka nadal jest bardzo nisko ale rozwarcia brak, wszystko zamknięte. Bo badaniu USG powiedziała, że moja Zosieńka nie jest jakimś dużym dzieckiem ale długim, tzn. nogi ma długie :) i nie kazała kupować mniejszych ubranek niż 56. Waży coś koło 3700g. W czwartek umówiła mnie rano na test oksytocynowy. Wiecie jak wygląda taki test? gdzieś czytałam że trzeba się ubrać w koszulę swoją albo szpitalną, podłączają do KTG i dają kroplówkę, trwa to ze 2 godzinki. Moja gin powiedziała że ten test nie wywoła skurczy ale może tak podziałać, że np. w piątek mała będzie chciała się urodzić. Mam nadzieję, że to pomoże. Dziś mija mój termin a tu nic, żadnych skurczy, brzuch trochę twardnieje, ale poza tym nic, jedyne co zauważyłam to od jakiegoś tygodnia mała jest bardziej ruchliwa, bardzo często pręży nogi i wkłada je pod żebra a główką bombarduje mój pęcherz. Chyba dlatego że jest taka długa :)

aniamama - ja wczoraj miałam ten masaż szyjki i trochę bolało, ale jak dla mnie to bardziej nieprzyjemne było, do przeżycia. Ginekolog moja palcami przez jakiś 2-3 minuty masowała szyjkę.
Właśnie byłam znowu na toalecie i znowu gęsty śluz wyleciał zabarwiony krwią.. cały czas się czop wydala?

Dziewczyny mam nadzieję, że coś się ruszy. Mały się rusza i pręży cały czas. Mam taki nacisk na pęcherz, że czasami tak podskakuje, bo mnie tak jakby zakuło:D.

Hej :)

Byłam dziś na wizycie w szpitalu. Podczas ktg miałam 2 razy skurcze (ktg trwało z 15min) ale takie lekkie i o dziwo wtedy to cholerne urządzenie mnie gubiło i pokazywało czynność skurczową macicy jako "--%" a nie tak jak normalnie np "80%". Więc nie wiem o co chodzi, a skurcze odczuwam tylko w dole brzucha i w plecach, tak że aż w nogi idą. Lekarz mnie zbadał i stwierdził, że jeszcze daleko do porodu, bo nic się bardziej nie ruszyło. Od rana za to mam lekkie regularne skurcze, na razie co pół h jak w zegarku, aż dziwne. Może w końcu coś się ruszyło, od wczoraj się bujam i skacze na piłce do ćwiczeń, to może to coś pomogło. Byle by tylko mi nic nie wywoływali, wolałabym by się do sb urodziła naturalnie, a jak nie to czeka mnie oksytocyna.

http://www.suwaczki.com/tickers/relghdge0gdslw8c.png

cześć biedactwa :)
cierpiące-nierozpakowane i rozpakowane-niewyspane :)

U mnie tak - czop wypadł wczoraj, przynajmniej częściowo :)
Wizytę mam w czwartek to się dowiem jak mała leży i zaczniemy wymuszanko domowymi sposobami :)
Zaczęłabym już teraz, ale chce sprawdzić jak kulka lezy, bo cos mi się wydaje, że się przekręciła niestety.
Jak leżała głową w dół cały czas, tak teraz czuję jej kopniaki i głowę po obu bokach brzucha!!!!
No niezbyt ciekawie to wygląda...
Do tego potwierdza jej dziwne ułożenie to, że zgaga mi już dawno przeszła całkowicie i w nocy wstaję siku tylko raz!!! O ile w ogóle - czyli na dole i u góry mam po prostu pełno miejsca...

Czy któraś z Was była w takiej sytuacji? Że maleństwo tak późno leżało w taki sposób??

Ciekawe co mi powie położna w czwartek...

http://lb1f.lilypie.com/pNMp.pnghttp://davf.daisypath.com/IVXNp1.png

Witam.
Weszłam tu przez przypadek szukając sposobów na wywołanie skurczy i widzę, że jeszcze sporo mamuś jest po terminie. ja termin mam dokładnie na niedzielę 19.10 ale chciałabym do weekendu już urodzić. dziś byłam na ktg i nic. dzidzius się strasznie wierci ale lekarz zauważył, że jego główka jest lata sobie na boki więc nie ustawiło się w kanale tak jakby to wskazywał zbliżający się poród. chodzę bardzo dużo już nawet po schodach chodzę kiedy nie muszę ale według lekarza spokojnie jeszcze tydzień wytrzymam. brzuch coraz częściej twardnieje ale nic poza tym

Cześć dziewczyny,
ja też melduję się w dwupaku jeszcze:)

wowo, może niekoniecznie Kulka się przekręciła... Mój mały leży na pewno główką w dół, a jak się rusza, wypina, to też mam po bokach dwie kulki: jedną taką sporą, drugą mniejszą. I ja myślę, że ta duża to są plecki lub dupka, a ta mniejsza to noga. I jak się tak dobrze wypręży to cały brzuch na boki jest rozciągnięty.

Ja na dzisiejszym ktg miałam tylko 2 lekkie skurczyki, choć wydawało mi się, że jeden był mocny. Ale nie wiem jak wtedy się zapisywało, bo ja nie widzę na bieżąco zapisu. No ale ogólnie to nic się nie dzieje na razie. W piątek mam przyjść na kolejne ktg.
Zapytałam położną, co zrobić jak minie termin (mam na sobotę 18-go), bo się nad tym zastanawiałam. Powiedziała mi, że dzień albo dwa po terminie można zgłosić się do szpitala, w którym chce się rodzić i tam zbadają i zdecydują czy już przyjąć czy nie. Czyli u mnie byłoby tak, że jeśli nie urodzę to w poniedziałek mogę jechać do szpitala i mogą mnie przyjąć (albo nie). Chociaż chciałabym urodzić do tego czasu i cały czas na to liczę. Z usg na przykład termin wychodził mi na 15-go (a z jednego nawet na 13-go). No ale do soboty postaram się czekać spokojnie :) A jeszcze nie wiem właśnie jak to będzie ze zwolnieniem, bo oczywiście mam wystawione do 18.

Dziewczyny, a w ogóle to kiedyś gdzieś czytałam, że po terminie ktg powinno się robić codziennie. Słyszałyście o tym?

http://fajnamama.pl/suwaczki/uh0b6jj.png

Dzien dobry dziolszki,

Dzisiaj jest ciezki dzien. Duzo niedobrych wiadomosci. Moja bliska znajoma stracila swoje dzieciatko. Dziewczynka nie doczekala przeszczepu nerki.. miala 4 miesiace. Nawet nie chce o tym myslec. I ten gornik, ktory zmarl w szpitalu od poparzen po katastrofie na Wesolej tez byl naszym znajomym. Co za dzien..

Bylam z Nataszka u lekarza. Mala wazy juz 2500g :) Ja tez sie zwazylam przy okazji i mam prawie 45 kg czyli tyle co wiekszy pies ;) Okazalo sie ze Natasza jest taka niespokojna bo ma kolki. Kupilam dla niej kropelki, oby pomogly. No i mamy skierowanie do chirurga bo to wybrzuszenie na lonie to przepuklina.

Tak czytam Wasze posty i widze ile mnie ominelo. Bole, odchodzace czopy, wody, skurcze, masaze, wywolywanie porodu... ja po prostu sie polozylam na stole i juz. W porownaniu do tego wszystkiego to moj porod byl malo bogaty w wrazenia ;)
Cos czuje ze jak sie zacznie to wszystkie sie rozpakujecie w ciagu kilku kolejnych dni :) pojdzie lawinowo! :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqprqps6h1sh18bu.png

Jeżeli chodzi o majtki, to na szkole rodzenia mówili o tym. A mianowicie jeżeli jest taka możliwość, to jak najczęściej się podmywać i wietrzyć. Dlatego też mówią, żebyśmy miały te podkłady na łóżko.
A ja właśnie wróciłam od gin. Było to ostatnie spotkanie przed porodem. Na temat zwolnienia powiedziała, że nikt mnie z pracy nie wyrzuci, tylko naliczany będzie macierzyński. A jeżeli nie urodzę do piątku, to w sobotę rano jechać do szpitala na izbę przyjęć na ktg, no i tam już zadecydują, co ze mną zrobić.

http://www.suwaczki.com/tickers/16uddqk3b79vhbq0.png

Tyszanka, jak masz taki dar, to poproś te duszki porodowe :)

Vonabe, żeby w ogóle bez majtek to sobie nie wyobrażam. Ale też myślałam żeby zapytać, jak sprawdzały się te siateczkowe i czy z nich dziewczyny korzystały.

Malyszok, to w sprawie szpitala powiedziała Ci podobnie jak mi. Tylko mi położna mówiła, że jeden/dwa dni po terminie się zgłosić.

http://fajnamama.pl/suwaczki/uh0b6jj.png