Skocz do zawartości
Forum

Jakie miałyście pierwsze objawy ciąży?

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczyny.
Ja byłam na urlopie u rodziny, bez telefonu, bez laptopa, (prawie) udało mi się nie zwariować :)
3 dni przed spodziewanym @ zaczął boleć mnie brzuch jak na @. Myślę sobie oho, przyjdzie wcześniej. Ale wiem ze niektóre dziewczyny miały takie okresowe bóle jak się udało.wiec nadzieja była. Niestety @ wkoncu przylazla, była baaaardzo bolesna, nospa nie pomagała, czułam się jakby mi ktoś wygryzal wnętrzności w macicy :/ podejrzewam ze mogło się udać ale organizm może postanowił posprzątać... Kto wie..
W tym cyklu jestem o wiele spokojniejsza, może też dlatego ze ten cykl mało obiecujący będzie z uwagi na rozjazdy. Ale nigdy nic nie wiadomo więc próbować trzeba :)
Pozdrawiam was wszystkie i trzymam kciuki!!

My z R. Staramy sie od poczatku roku… mamy juz wrzesien i dalej nic. Mamy juz dwoje dzieci, corke i synka. @ mam dostac za 10 dni. Prawie wszystkie plodne "zaliczone". Piersi bolaly zwykle 2-3 dni przed @ a w tym mieisacu bola 13 dni przed okresem jak nigdy strasznie ciezkie i nawet jak na plecach leze to strasznie bola- jakby mrowienie. Do tego mega zmeczenie i nudności ostatnimi dniami trwajace pol dnia. Co myslicie?

Wiem bo tez sledze to forum… ale mnie roznosi bo tu niby moj gin twierdzi ze wszystko jest ok i tylko probowac a ciazy do tej pory nie widac. Tym bardziej mnie to zastanawia bo we wczesniejszych ciazach nie bylo takiego problemu. Szlag mnie trafia jak widze te wszystkie matki z ogromnymi brzuchami ktore nie ukrywaja swojej niecheci do ciazy i zostania matka. Albo te o ktorych slysze w opowiesciach mojej tesciowej (mieszka na wsi) siedzace pod sklepem pijac piwo z dwojka malutkich dzieci i trzecim w drodze… nie ogarniam jak tacy ludzie bez zadnych problenow maja dzieci, zachodza w kolejna niechciana ciaze a nam " normalnym" kobietom zajmuje to tyle czasu , stresu i godzimy sie z kolejnymi niepowodzeniami zyjac zdrowo i mocno oczekujac tych dwoch kreseczek

Bo sobie odpuscila :) i sie udalo :) ale w takim razie co z planowanym rodzicielstwem? Zaczynam watpic ze takie cos jest wogole mozliwe :p moje obydwa Skarby to "przypadki" a co jesli ktos jest swiadomy i chce w danym okresie swojego zycia dzieciatko?