Skocz do zawartości
Forum

Kwiecień 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie w Nowym Roku :-D

Normalnie poszlam spac ok 4 wrzucalam jeszcze fotki na fb moich dziel "fajerwerki" juz wiem ze pare zdjec pojdzie do wywolania bo sa cudne jak na pierwszy raz na moim aparacie :D

no i pobudka najpierw o 7 bo skurcz w nodze mialam, a potem 8.15 bo Junior nadawal na caly regulator choc i tak do 9 Go przekabacilam ksiazeczkami i moglam polezec sobie.

Teraz pije capuccino, zaraz sniadanko i chyba dobiore sie do serniczka. Pewnie popoludniu wkleje Wam foto mojego widzimisia :D

Jeszcze w nocy troszke z kolezanka popisalam z UK. Wiec mialam troche mysli zajete czym innym niz tesknota i placzem :D

U Nas bardzo wietrznie ale pewnie po telefonie od S zabiore dzieci na spacer, Roza juz lepiej wyglada no i nie ma temperatury a dotlenic sie trzeba, Junior odkurza mieszkanie, a wczesniej grzebal mi przy pralce temperature prania mi przestawil i by mialy dzieci ciuszki w rozmiarze 60 a nie swoje , chyba bym sie zalamala, babel w brzuchu dokazuje - rano czkawka, teraz kopniaki wiec nic tylko sie cieszyc. choc nie powiem ze wiecej zaczynam lezec niz lazic bo cos ostatnio delikatne skurczyki mam - podejzewam ze szyjka sie skraca - bo we wszystkich ciazach tak mialam. Tylko jednej bylam w szpitalu, a drugiej bralam Luteine. Wiec mam nadzieje ze lekarka 7go mi wypisze recepte bo nie chce isc do szpitala.

Orientuje sie ktoras z Was ile kosztuje Luteina??

Witam i ja w 2013 roku :)

Powiem szczerze, że cieszę się, że już po świętach, po Sylwestrze i po tych wszystkich posiadówkach przy stole, po obżarstwie itd :D
Mój Sylwester ok, aczkolwiek bywały lepsze :) Spać poszłam o 2, mąż wpół do 1 padł, a teraz też jeszcze zdycha :D
Na obiad idziemy do rodziców, mama robi rosołek ;) Przed obiadem muszę się zważyć :smile:

Dominika pytałaś o sprzedawców z allegro :) Wypiszę Ci kilku, których przedmioty przeglądałam :)
Są to: rodzyneczki, JustineX, twojedziecko24, r_p77, gapa_kids, otek76 :) Ja na pewno u któregoś z nich będę zamawiać różne pierdółki :) Może od 2 czy 3 nawet ;)

Maleńka mam nadzieję, że Twoja kłótnia z facetem to jednak nic poważnego :)

Maryś u mnie luteina podjęzykowa kosztuje 14zł (100% płatna).

A teraz moje pytania do Was ;) Może jak wstaniecie, to mi odpowiecie ;)

Pyt. 1. Czy są jakieś Pampersy, które mają wycięcie na pępuszek ? Czy tylko pieluszki Bella Happy mają takie wycięcie ?

Pyt. 2. Jaki polecacie termometr do mierzenia temperaturki dziecka?

Pyt. 3. Ile zakupić podkładów do przewijania do szpitala ?

Pyt. 4. Ile zakupić podkładów poporodowych dla kobiet ? Ile minimum trzeba mieć ?

Pyt. 5. Czy każda kobieta potrzebuje wkładek laktacyjnych ? Czy polecacie którąś konkretną firmę, czy to wszystko jedno którą wybiorę ? I ile kupić na początek ?

Pyt. 6. Co to są osłonki na piersi ? Czy to jest takie coś co się nakłada na sutki podczas karmienia, przy płaskich lub wklęsłych brodawkach, czy to jest coś innego ?

Pyt. 7. Jakie chusteczki dla niemowląt są najlepsze ? Chodzi mi o firmę ? No i ile tego kupić ? Bo tego się chyba rzadko używa ?

Pyt. 8. Ile zakupić takich ceratek, które się wkłada między materacyk a prześcieradełko ?
Wiem, że niektóre z Was nie będą korzystać, ale ja pewnie kupię ;)
Tylko że nie wiem jakie, bo są i za 3 zł, i za 7 zł i droższe za ok 30 zł, wiecie czym się różnią prócz ceny?

I na razie tyle ode mnie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09ked4pby06.png

http://www.suwaczki.com/tickers/fdqg3tjq40e0glj2.png

Melduję się w Nowym Roku :)
wstaliśmy przed 8-ą bo Wiki już nie dała pospać, doprowadziliśmy się do porządku, śniadanko i leniuchujemy... Wiktoria dotrwała wczoraj do 22-ej a ja padłam przed północą ;P Darek mnie obudził na powitanie Nowego Roku, poza tym petardy i tak by mnie chyba obudziły...
Obiadek powoli dochodzi, rolada, ziemniaczki i czerwone buraczki :) Po obiedzie trzeba będzie uskutecznić jakiś spacerek bo pogoda dosyć ładna ;)
Na dzień dobry się wkurzyłam bo ktoś z góry napaskudził mi na parapet w sypialni, potem to chyba myli u siebie i lali wodą czego skutkiem są opryskane szyby, Darek z rana noworocznie mył okno i parapet :/

Malaga jak minęła imprezka, fajnie było, Rozalka się wybawiła ? :D

maleńka może jak emocje opadną to jednak wszystko wróci do normy...

jbio mężuś szczęśliwie do domku powrócił ? Wyrobił się w starym roku czy nie zdążył ?

Aniu poprawy humorku kochana :) Nie smutaj bo Mikołaj też smuta ;)

maryś za luteinę dopochwową płaciłam 3,20 zł ale teraz podobno po 22 tc kosztuje 100% - u mnie 29,90 zł

Agata ja też się wielce raduje, że już wszystkie nasiadówki i obżarstwo za nami ;) Nie ma to jak zwykły szary dzień i błogie lenistwo ;) Co do Twoich pytań to u mnie wyglądało to tak:
1. Używałam tylko pampersów i one nie miały wycięcia, tutaj dziewczyny muszą Ci coś poradzić bo ja nie pomogę ;)
2. My mamy taki z lidla do ucha i do czoła: LIDL ale i tak zawsze mierze zwykłym elektronicznym ;)
3. Podkładów do przewijania miałam jeden w szpitalu a i tak z niego nie skorzystałam, zależy co daje szpital w którym rodzisz.
4. Ja miałam jedną paczkę wkładów - podpasek bella i mi wystarczyły, potem używałam zwykłych cienkich wkładek ale są kobiety z których leje się jak z kranu także na początek kup jedną, dwie paczki zobaczysz jak to będzie u Ciebie. Ja np. nie lubię takich dużych zapiekanek w majtach i wolałam przy każdej wizycie w łazience wymienić cienką wkładkę niż chodzić z takim dużym pasztetem ;)
5. Czy każda - nie wiem, ja tak ;) Mnie przypasiły z belli, niektóre zostawiały na piersiach takie włoski i trzeba było uważać żeby dziecko tych włosków nie zlizało ;) Fajne też są z baby ono czy JJ. Tutaj musisz metodą prób i błędów co Ci przypasuje ;)
6. Te osłaonki to to co opisałaś :) Ja nie kupowałam.
7. Tutaj też metoda prób i błędów, zależy też czy patrzysz na cenę. Ja uważam tylko pampersa i u nas szło tego paczka 64 sztuki na tydzień :)
8. Ceratkę miałam jedną, ani razu się nam nie zmoczyła, można też jeden z podkładów podłożyć pod prześcieradło. Ceratki napewno różnią się jakością, w ekonomii nie ma cudów, te najtańsze to tylko taka cieniutka ceratka która się zwija pod prześcieradłem ;)

Zmykam do mojego inwentarza bo co niektórzy się buntują, że przed kompem siedzę ;)

Miłego dnia :)

Witam w Nowym Roku Kochane Mamusie :) te których nie ma zapewne leczą kaca :P
My wstaliśmy o 9 po 1 byliśmy w domku. Po śniadanku taka śpiączka mnie wziela,ze wszedzie sie pokladałam i R. wyciagnal mnie na spacer i troche to pomogło.
Od godzinki juz sama w domku,bo R. pojechal na inauguracje sezonu... jakos jestem sceptycznie do tego nastawiona :)
coż trzeba albo kawke wypic,albo dostarczyc Dzidzi jakis witamin w postaci owoców :)

ahhh i na nowy rok wrzucam do galerii kilka fotek z dzisiaj :)

jeszcze wezme sie na spokojnie za wyprawkowa liste dla Maluszka :)
Buziaki :*

http://www.suwaczki.com/tickers/oeuaebkmw2dc0gtw.png

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=47111

Dzień dobry, witam w Nowym Roku :) i życzę wszystkiego dobrego :)
Wczoraj nie pisałam bo rano byłam w pracy a potem kąpiel, szykowanie i pojechaliśmy na imprezę do Michała brata ;) podczas kąpieli stwardniał mi brzuch i to tak że musiałam usiąść w kabinie i Michaś mnie wyciągał. Nospa poszła w ruch i pojechaliśmy. Było nawet fajnie gdyby nie ich 7 letnia córka która co chwilę " mami - źlób kanapeczke, mami- źlób piciu, mami-nudzi mi się, mami- chodź ze mną siusiu" myślałam że się przekręce!! Więc ta mama biegała z tym dzieckiem co chwilę coś jej robić. No wiecie to jest 7 letnie dziecko ! W dodatku wszystko było na stole, wystarczyło wziąść posmarować sobie chlebek i wziąść wędlinkę. Ale nawet tego nie komentowałam, spytałam tylko czemu Ona się tak pieści jak mówi, a ta mała powiedziała że Ona jest dzidziusiem jeszcze ;/ tragedia
O północy wypiłam PiCCOLLO winogronowe :D posiedzieliśmy trochę jeszcze, ta mała poszła spać oczywiście z mamą bo ona sama nie usypia, więc o 1,30 poprosiłam Michała żebyśmy już pojechali do domu, bo mnie brzuszek boli. I o 2,20 byliśmy w domku :D
Nastka ale masz piękną piłeczkę :) śliczny :)
Maleńka szkoda że nie układa Ci się z partnerem, ale może lepiej być samej niż się męczyć ;/
Aśka- mąż powrócił ??
maryś- to wynalazłaś sobie zajęcie na sylwestra, ciachooo :) mniam :D
Agata pieluszki to chyba Huggies jeszcze mają wycięcie, ale nie jestem pewna
wkładki laktacyjne to ja zakupiłam w Pepco za 19,99 bo mamy małe wycieki z piersi, więc musiałam się zabezpieczyć ;) pewnie do szpitala też je kupie.
Chusteczki to używasz przy zmianie pieluszki, kupka, siusiu :) ja zakupię pampersa ale poszukam jakieś promocji ostatnio w carefourze było 8 paczek za 20 zł, chciałam kupić ale Michaś powiedział że to jeszcze za wcześnie
Miłego odpoczynku laseczki :D

Witam się i ja.
My mieliśmy spędzić Sylwestra sami w mieszkaniu, ale dzień wcześniej zadzwoniła teściowa i zaprosiła nas do siebie. Średnio miałam ochotę jechać, ale zgodziłam się, bo Cris chciał. I powiem Wam, że wynudziłam się za wszystkie czasy. Siedzieliśmy tam od około 15 do 1 w nocy. Już myślałam, że mi dupsko do krzesła przyrośnie :) Tak więc ja spędziłam ten wieczór w towarzystwie moich teściów, Crisa babci i wujka. Jerek padł 30 minut przed północą i takiego śpiącego klocka przywieźliśmy z powrotem do domu. Miał też mały wypadek. Przewrócił się na podwórku na nierównych płytkach i zdarł sobie oba kolanka. Płaczu było co nie miara, więc musiało go naprawdę boleć, bo on z reguły prawie nigdy nie płacze jak sobie coś zrobi, twardy jest, wstaje i leci dalej, ale wczoraj to grochy mu leciały straszne.

Nastka - Śliczny brzusio :)

Agata - To i ja spróbuję odpowiedzieć na Twoje pytania :)

1. Nie wiem jak w Polsce, ale tutaj wszystkie te maleńkie pieluszki mają wycięcie na pępek. My używaliśmy naprzemiennie pampers i huggies, w obu było wycięcie.

2. Tak jak u Kofiak, my mamy zwykły elektroniczny.

3. Podkładów do przewijania kupiłam kilka sztuk, już nie pamiętam ile - w szpitalu zużyłam chyba 2 takie duże, a te co mi zostały używałam jeszcze w domu.

4. Z tym to różnie bywa. Tak jak Kofiak pisze kup jedną, dwie paczki i sama potem zobaczysz. Ze mnie np. lało się 4 bite tygodnie, dosłownie powódź stulecia :/ Już miałam dość. I ja na początku używałam właśnie tych takich wielkich wkładów i to nawet po 2 na raz, no mówię Wam, masakra jak się ze mnie lało.

5. Pewnie nie każda :) Ja potrzebowałam, ale nie od razu w szpitalu, zaczęłam używać dopiero w domu i nosiłam je 3 miesiące. Po tym czasie cycuchy przestały wariować i już się z nich nie lało przy byle okazji :) Ja używałam takich zwykłych jednorazowych z Johnson's, jak dla mnie najlepsze. Miałam też wielorazowe z Aventu i nie podpasowały mi, strasznie się lepiły do cycków i właśnie te włoski, o których Kofiak pisze, zostawały na cycuchach, nic przyjemnego. Odpuściłam sobie i powróciłam do moich Johnson's.

6. Osłonek nie stosowałam. Co prawda kupiłam, gdy mały mi pogryzł cycki i chciałam się jakoś poratować, ale za chiny nie umiałam ich założyć ;)

7. Chusteczek nie używałam, ja miałam inny patent na czyszczenie pupki :) Chusteczki to tylko na wyjścia, przeważnie jakąś tutejszą markę, więc niestety nie pomogę w tym temacie.

8. Ceratki miałam chyba 3 czy 4, a w użytku w kółko jedna i ta sama :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2be6yd72ptga29.png

http://www.suwaczki.com/tickers/o148e6ydkcfqa7tr.png

Jestem

Rozchorowałam się na całego :( Od rana bardzo żle się czułam,wzięłam wszystkie syropy,łącznie ze zrobionym z cebuli, wzięłam również paracetamol,po czym zmierzyłam temperaturę-37,5 i rosła ,nie wstałam nawet z łóżka,(Oprócz do kibelka co chwilę)mój biega przy mnie cały dzień,syropki herbatki,termometr itd.Nawet obiadu nie mogłam w siebie wcisnąć.po za tym trzęsłam się cały dzień jak galareta,gdy o 14 miałam 39'C zlękłam się nie na żarty,prócz tego zaczęło boleć mnie w mostku,co oznacza ,że to już nie tylko przeziębienie ale załatwione oskrzela.Mój zadzwonił do przychodni w miasteczku obok,kazali przyjechać do lekarza,ciekawe czym?chyba na hulajnodze ,my nie mamy prawka a sąsiedzi pewnie pili całą noc,busów dziś nie ma,więc nie pojechałam.Wzięłam apap i temperatura po dwóch godzinach spadła do 37,4,więc czuję się już dużo lepiej,nawet obiadowego kotleta zmęczyłam :D
Jeśli chodzi o kłótnie przed 24-tą pocałowaliśmy się i wydawało się ,że juz będzie zgoda,do dzisiejszego rana.Na dzień dobry zaczęliśmy na siebie wrzeszczeć,ja swoje on swoje ,ale po jakimś czasie przyszedł objął i już było dobrze,a teraz co dziwne mimo,że co chwilę go wołam i czegoś chcę to jeszcze się nie zezłościł.Na razie jest jak jest.

O kurcze ,ale się rozpisałam :D

Agata niestety ja nic nie wiem na temat Twoich pytań,więc nie będę się wypowiadać,by nie wprowadzać zamętu.

Pozdrawiam Moje Drogie :*

KOBIETA WIERZY ,ŻE 2+2 ZMIENI SIĘ W 5 JEŚLI BĘDZIE DŁUGO PŁAKAĆ I ZROBI AWANTURĘ

http://www.suwaczek.pl/cache/7566a8eddf.png

http://www.suwaczek.pl/cache/0dc24c5de1.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/39157.png

Hej!
Wczoraj nawet do Was nie zajrzałam. Mąż zajął laptopa.
Wczoraj o 21 pojechaliśmy do siostry, o północy szampan i do domu spać.
Postanowień noworocznych nie mam i nie=gdy nie miałam.
Oby tylko zdrowie dopisało, a będzie wszystko dobrze!

A dzisiaj pół dnia graliśmy w arkanoid:sofunny:
Rywalizacja pełną parą!

Kofiak- no właśnie ten słomiany zapał. :sarcastic: Nakręciłam się na parował jak przeczytałam, że wszystko w jednym się gotuje! Użytkownicy tego cuda pisali, że parowar sobie gotuje, a oni siedzą sobie na kanapie itp.

Dzięki dziewczyny za wasze sugestie co do karmienia i jedzenia. Miałyście z tym doczynienia i to mozna wziąć pod uwagę, a nie jak moja rodzinka, która nigdy nie gotowała na parze i nie karmiła piersią a komentuje i neguje czyjes pomysły!

Dorcia- zdaję sobie sprawę, że noszenie przodem nie jest dobre. Ja chciałam takie nosidło, w którym nosi się dziecko w poziomie, a w pionie później, ale przodem do matki.
coś takiego:
**WOMAR** Nosidło Zaffiro RAINBOW N15 z daszkiem (2890099014) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Chusty się trochę obawiam, że źle zawiążę i że dziecko będzie krzywo leżeć.

Aga i Tobie dziękuje za radę co do nosideł. Czekam na linki.

http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz228q4dpdu.png

http://s3.suwaczek.com/201303281662.png

clauwi

Szkoła rodzenia - czy wszystkie kozystacie z SR ?? jesli są mamy które nie mogą chodzić służe pomocą :) prowadze zajęcia w Bydgoskiej Szkole rodzenia takze moge wesprzeć "wiedza" :)

Aga Szkoda, że nie mam blisko do SR. Mieszkam na wsi i nie chce mi się jeździć.
Twoje porady będą dla mnie cenne.
Może jesteś doulą? Ja chcę rodzic w MSWiA- na Markwarta. A TY? Wiesz może czy tam jest tak jak mówią?

dominisiak1989

I mam do was dziewczyny małą prośbę jakbyście mogły odnowa mi napisać użytkowników od których kupujecie na allegro byla bym bardzo wzięczna jakos nie moge tego znależc za dużo stron do ogarnięcia :)

Ja kupiłam u Justinex;
znalazłam też:
gapa_kids
Informacje o Użytkowniku gapa_kids

dziewczyny :
r_p77
Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
rodzyneczki
Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz228q4dpdu.png

http://s3.suwaczek.com/201303281662.png

Cześć kochane, jestem w końcu ;)
Wczoraj kolega przyszedł koło 20 nastawiałam się, że na chwilę i leci dalej na obchód a wyszedł wpółdo 3ej nad ranem, myślałam, że padnę :P W międzyczasie przed północą poszliśmy pod ratusz na sylwestra miejskiego pooglądać (i popuszczać :D) petardy i było super, kurcze aż się nie spodziewałam, Białystok się bawi ;) Muza leciała jak w dobrym klubie, nawet dupą trochę pomachałam :smile_move: Ogólnie śmieliśmy się, bo w poprzedniego Sylwestra w Londynie bawiliśmy się przy tych samych kawałkach ;) Ale powiem Wam, że te mity o pijanym tłumie w którym każdy czai się żeby uderzyć w Twój ciężarny brzuch TO NIE SĄ MITY ;P Trzeba chodzić z rękoma do przodu dosłownie.
Później myślałam, że Jurek idzie gdzie indziej ale wrócił do nas :36_11_1: Fajnie fajnie, ale dla ciężarówki to nie lada wyczyn wytrzymać do 12ej a co dopiero do drugiej, zaczęłam ostentacyjnie ziewać i wtedy chyba pojął aluzję :P
Dzisiaj o 10ej wstaliśmy i sama pojechałam do rodziców bo Kamilos niedysponowany ;) Ogólnie fajnie, pogoda śliczna, sympatyczny Nowy Rok :)
Lecę do Męża bo już woła, że się stęsknił ;) Do jutra dziewuszki :)

http://www.suwaczki.com/tickers/zud3skjopc63m9b7.png
http://www.suwaczki.com/tickers/9ltfxzdv4jn6wtgk.png

Dory wieczór mamuśki:smile_move:

maleńka8212 oj, szkoda, ze w Nowym Roku choróbsko cie dopadło :( A co do sytuacji osobistych to współczuje i oby były tylko lepiej.

ania_h83 u nas tez sylwester w domu :) Było wesoło i bardzo rodzinnie. Biedny Jerek :( Oby kolanka szybko się zagoiły!

My dzisiaj leniuchowaliśmy w domu. Mezul ma wolne do czwartku więc korzystamy z tego "urlopu" ile się da. :smile_move:
Dominiś kopie książkowo i nie daje mamie spać. Brzuch rośnie mi w oczach - męzul mówi, że każdego dnia większy :smile_jump:
Miłego wieczorku wam życzę:flower2:

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/38088.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/z39hkh1.png
http://www.suwaczki.com/tickers/a1hb400375jsh7d7.png

Cześć !!

Witam się w nowym roku !!

Kofiak ale smaczny obiadek dzisiaj miałaś mmm :D:D no i jak słodko ze Darek obudził i złożył życzenia ;) a co do parapetu to masakra ehh ale co zrobić ;)

Maleńka zdrówka !! I oby niesnaski z narzeczonym poszły w niepamięć ! Szkoda że tak ale mam nadzieje ze Wam sie ułoży , miłość polega na kompromisach sama sie przekonałam ;)

Jbio mam nadzieje ze mąż wrócił wycałował i wszystko super ;)

Dorcia no to widać wybawiłaś się ;) fajnie ze miło spędzony wieczór , a co do balu to tak byłam byłam:D

Nastka super brzuszek rośnie rośnie !:)

Agata tu odpowiedzi na Twoje pytania :):

*z tego co kojarzę to wszystkie pieluszki newborn czyli najmniejsze mają na górze takie miejsca które można rozerwać i robi sie miejsce na pępuszek ;)

*Co do termometra ja kupiłam w aptece taki do ucha i czółka ;)

*co do ceratki ja mam jedną taką co cały czas jest na prześcieradle nie wymienne ani nic ona jest jak ochronne przescieradło zachacza sie na boki materaca i juz 2,5 roku kacper ją ma;)

*Co do nakładek czy osłonek to są silikonowe i wyglądają jak sutek są przydatne przy karmieniu jak np sutki poranione czy kształt sutków utrudnia ja mało używałam tylko jak mnie mocno pogryzł

*co do wkładek laktacyjnych to najlepiej takie co się nie kłaczą bo jak miałam poranione sutki i to sie przykleiło to masakra :uff2: no i zostawały fafroki na sutkach wiec jak najdelikatniejsze w strukturze ale myślę ze jak dziewczyny piszą musisz wybrac ;)

*ja podkładów poporodowych i innych takich wcale nie miałam po szpital dawał podkłady na łożko i lignine , tomek kupił wielką pakę podpasek z belli i miałam jedną paczkę majtek poporodowych i tyle;) a jak cos kup sobie 3 na dobę ;) czyli z 9-10 ;) jak sie nie przyda w szpitalu to do maluszka sie wykorzysta np do przebierania w miejscu publicznym czy cos ;)

*co do chusteczek ja najpierw używałam pampers ale mi za bardzo pachniały i za wilgotne były wiec przeszłam na bambino i używałam długo ale tak szczerze to różnych jak pasowało kupić teraz mamy z tesco gaga i sie sprawdzają a używałam dużo bo wycierałam nimi po kazdej kupie po siusiu itd ;) nie myłam pupy pod kranem bo ja czesto w biegu poza domem i z lenistwa :D

mam nadzieje ze pomogłam troche ;)

Gosia ja miałam takie nosidło :Cybex I-Go
i po tyg oddałam do sklepu ;) jak Kacper leżał w takiej pozycji miałam stres ze mi sie urwie i wcale nie miałam wolnych rąk bo cały czas go trzymałam a jak wyszłam tak z nim w domu to bałam sie ze gdzies nim walne ;) no i ulewał wiec nam nie podeszło ;)i było tak wyprofilowane ze dla mnie za ciężkie i sztywne , ale moze Tobie podpasuje ;) Ogolnie nie było złe solidne itd ale ja czukałam czegoś zeby móc np odkurzać gotować a mały sobie był przy mnie a to sie nie sprawdziło ;) bo dla mnie zakupy z nosidłem w ogole nie w chodziły w gre ;) tylko wózek

Pbmarys mam nadzieje ze sernik wyszedł i humor dobry !!

Inka super że Dominik książkowo się odzywa no i że masz męża dla siebie do czwartku ;)

Ania oby kolanka Jeremiaszowi wygoiły się raz dwa !!

A ja się super wybawiłam , o 4 byliśmy w domu , wcale nie byłam zmęczona , tanczyłam i co tylko zero dolegliwości ciążowych , gdyby nie to że Rozalia tańczyła z nami nie wiedziałabym że jestem w ciąży , Kacper tez zadowolony wiec super ;)

W galerii moje zdjecia z przygotowań ;) z sylwestra nie mam bo ja ogólnie nie lubie takich wyjściowych zdjęć jak ktos nam pstryka ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgfts65eb1.png

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yj44jzxyr3iup.png

Witam w Nowym Roku :)
Sylwester udany, dzieci poszalalay ja sie objadłam ;]

maleńka - nie zwlekaj i idz do psychologa najpierw sama a jak to nie pomoze namów go na terapie malzenska, jak m zalezy to sie zgodzi.... ja po kilku latach malzenstwa tez musialam postawic sprawe na ostrzu noża (terapia) i jak na razie odpukać podziałało

Pyt. 1. tylko happy, ale wyciecie nie jest takie potrzebne ja mialam pampersa i wystarczylo lekko je podwinac i bylo ok (do szpitala na porodowke wycielam nozyczkami a w sumie niepotrzebnie:)

Pyt. 2.
Ja mam elektroniczny w smoczku i zwykly elektornik.

Pyt. 3. IW wiekszosci szpitali maja podkłady dopytaj u siebie :) j mialam jeden w torbie ale wrocil do domu :D

Pyt. 4. u mnie w szpitalu tez podklady dawali a do domu kupowalam te duze podpaski bella nie powiem Ci ile zeszlo bo to jednak kilka tygodni uzywalam.

Pyt. 5.
ja mam jedna paczke z TT, jak sie uda mi karmic to bede sukcesywnie dokupywac :)

Pyt. 6. Osłonki sie przydaja jak na poczatku masz problem z poranionymi sutkami, chronia sutki przed naszymi ssakami :D

Pyt. 7. kazdemu pasuja inne:) ja uzywam pampersa biale albo zielone , zuzywalam tego sporo ale zawsze udawalo mi sie kupowac w promocji 6op. za 27zł (w carrefure czasem takie partie maja)

Pyt. 8. ja mam jedna ale jeszcze nie uzywalam :) nie pomoge w tym temacie

gosial - nie nosi sie w poziomie bo dziecko sie wykrzywia w litere c co zle ksztaltuje jego kręgosłup, dodatkowo przytyka mu sie broda do klatki co utrudnia oddychanie !!! Przodek katygorycznie nie wolno nosić !!!!!!
nie bój sie chusty naprawde !!!! wybiez sie na spotkanie Klubu Kangura w swoim miescie lub umów sie na konsultacje z doradcą (podaj miasto to Ci adresy dam) i zobaczysz jakie to proste:) W chuscie dziecko jest baaaardzo bezpieczne :)

Doula JESZCZE nie jestem :) musialam odlozyc szkolenie bo bylam w ciazy :) jestem na razie doradca od noszenia i po szkoleniu z zajec w szkole rodzenia, do tego prowadze klub dla mam :)
MSWiA sie pogorszyło i to bardzo w ciagu ostatniego roku... nie maja zaplecza "w razie co" dla maluszkow wiec i tak zabieraja do biziela lub do miejskiego, dodatkowo najwiekszy odsetek dzieci w poradni rehabilitacyjnej jest wlasnie z MSWiA co swiadczy o błędach w przyjmowaniu porodów. ja rodzilam Adama w miejsckim i mam zastrzezenia do personelu, w ostatnim czasie dzwignął się Biziel (latami mial zla opinie) ale w ostatnim roku bardzo dobrze sie tam podzialo. ostatnio w SR mielismy 88 poloznych na szkoleniu wlasnie z Biziela i sa potwornie sympatyczne, w dodatku masz tam tez fajnego Położnika który uwielbia aktywne porody.

Witam w Nowym Roku.
W sumie to też dobrze że koniec świąt i tego wszystkiego. Mam nadzieję że wszystko wróci do normy choćby z tym zdrowiem.
Barti lepiej ale do końca tygodnia będzie w domu więc z forum będę na bakier.
Ja dziś lepiej ale wczoraj to miałam gorączkę i trochę poleżałam, wstałam o 19 na pizze. My spędziliśmy rodzinnie jedząc pizze i popijając piccolo. Bartek był zachwycony.

Agata to co pamiętam z Twoich pytań to ja nie wiem czemu ale ja stosowałam od razu pieluszki 3 bez wycięcia i też było dobrze. Nie pomyślałam nawet o dwójkach.
Termometr mam elektroniczny przykładany do czoła i w miarę jestem zadowolona.
W szpitalu nic dla siebie i dziecka nie potrzebowałam bo wszystko szpital dał.
Tych dużych podpasek zużyłam 2 paczki i 2paczki majtek jednorazowych.
Wkładek laktacyjnych u mnie szło bardzo dużo ale nie pamiętam które były najlepsze.
Nakładki silikonowe stosowałam głównie dlatego że mały lepiej chwytał brodawkę i lepiej pił. Jak dla mnie była rewelacja, pediatra nie widziała zadnych przeciwskazan w dłuższym stosowaniu.Wazne że przynosiło to skutek i były efekty karmienia.
Teraz planuje zaopatrzyc się w nakładki z medeli, poprzednio stosowałam z awentu.

Pozdrawiam
Ciekawe jak tam Monika? Czekam na wiesci.

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3qtkf9b22ggko.png
http://www.suwaczki.com/tickers/thgfdqk31s01w6rm.png"]http://www.suwaczki.com/tickers/thgfdqk31s01w6rm.png[/url]

Ja tak na szybko jeszcze, bo lecę lulu ;)

Kofiak, Doris, Ania, Natalia, Clauwi, Anna - dziękuję za odpowiedzi i cenne rady :* Gdyby nie Wy, pewnie kupowałabym wszystko jak leci w ilościach hurtowych ;) :hahaha:
Pewnie jeszcze nie raz o coś zapytam ;)

Nastka super zgrabny brzusio :)

Ania oby kolanka się szybko Jerkowi zagoiły :)

Maleńka dużo zdrówka dla Ciebie!

Natalia ślicznie wyglądałaś :) Fajna kiecka :) No i cieszę się, że dałaś radę jeszcze tańczyć ;)

Clauwi ja przyłączam się do prośby Natalii, napisz coś o tych chustach ;)

Anna i dla Ciebie i Bartka dużo zdrówka! A te majtki jednorazowe to służą od jednego sikania do drugiego czy jak ? ;)

Monika gdzie jesteś ? Czekamy na relację ;)

A wiecie co jeszcze miałam napisać... że dziś po raz pierwszy kopniaczki synusia nie były dla mnie przyjemne :( No normalnie parę razy tak się poruszył, że tak mnie zabolało, że aż się przestraszyłam :/ To teraz tak już będzie ?

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09ked4pby06.png

http://www.suwaczki.com/tickers/fdqg3tjq40e0glj2.png

Agata.
Te majtki to zależy czy się poplamia szybko czy nie. Nie pamiętam tak do konca, przynajmniej jedne na dzień. Ale to głównie w szpitalu. Bo w szpitalu podpaski i majtki swoje. Resztę miał szpital. A to co mi zostało Zuzylam w domu.
Są też majtki wielorazowe też miałam. Ale jednorazowe bardziej mi podpasily.

Dobranoc

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3qtkf9b22ggko.png
http://www.suwaczki.com/tickers/thgfdqk31s01w6rm.png"]http://www.suwaczki.com/tickers/thgfdqk31s01w6rm.png[/url]

Witam z rana.

Za oknem ponuro zimno i siapi deszcz,

Ja ogolnie cos kiepsko sie czuje i tak samo wygladam, wczoraj poszlam o 20.30 spac szok! Roza mnie obudzila 2h pozniej ale i tak dalej spac poszlismy, a dzis pobudka 7.30. Choc ja i tak leze na kocyku w pokoju , a dzieci ogladaja bajki. Troszke mnie brzusio boli ale nospe biore. Musze do 7go wytrzymac bo szpitale nie wchodza mi w gre. Moze jakby S byl to pomyslalabym o tym ale w tej sytuacji niestety.

Ja tez mam nosidlo z Cybex jak dobrze pamietam, uzywalam dla Juniora jak mial ok roczku i jestem zadowolona. Wiec teraz tez bedziemy uzywac w swoim czasie. O chuscie nie mysle wiec raczej nie bedziemy kupowac. Mamy wozek i to wystarczy.

Agata - wczoraj poscika napisalam ale net mi nawalil w komorce i jak widac nie wyslalo :-(
Na kompa siade moze popoludniu wiec chetnie odpowiem na pytania. Bo w telefonie to nie da rady.

Ja musze znalezc swoja liste nowa bo pisalam, polozylam gdzies i zonk pamiec nie ta. A jak nie to sie od nowa napisze. Bo duzo rzeczy mi tu kazda przypomina.

Mnie odpada zakup lozeczka, wozka i wanienki no i ubranek bo sporo po Rozy zostalo.
Za to musze kupic przescieradelka, podklad do lozeczka, termometr do kapieli, ten do ucha i czola mam w planach - elektroniczny nie zdaje egzaminu czasem. Nozyczki do paznokci. Jakis kocyk raczej zdecyduje sie na 2stronny :-) no i pare innych pierdolek a to do szpitala i do domu