Skocz do zawartości
Forum

Kwietniaki - kwiecień 2012

delfina5

Rekomendowane odpowiedzi

hej kochane jestem taka szczesliwa bylam na usg ogladac dzidze pieknie sie ruszala rozwija sie prawidlowo ma ponad 6 cm i dluuugie nozki piekne rączki nastepna wizyte mam 16 .11 wyszlam z gabinetu taka szczesliwa dzidzia zaciskala pepowine prostowala nozki a nawet dala sobie policzyc wszystkie paluszki :smile_jump::smile_jump::smile_jump:

cisnienie mam 130 na 60 dzis a w 11 tygodniu 120 na 60 przytylam jak narazie tylko 2 kg ;)

Mamusia Aniołka 17.11.2011

:angel1: Mój Aniołek Najcudowniejszy - 17 tydzien
Mamusia Cie bardzo Kocha Pamietaj Kruszynko !:angel1:

Na zawsze w moim serduszku ! Kiedys sie spotkamy!

;(

Z jednej strony boje się tych leków, no bo wiadomo że takie faszerowanie się w ciąży nie jest za dobre, z drugiej zaś lepiej wcześniej unormować, jakoś obniżyć niż później przy porodzie mieć problem, a znając mnie i moje nerwy to napewno będzie nie za wesoło:(
Pozatym mama mi opowiadała że identycznie reaguje na lekarzy (pomimo iż sama jest pielęgniarką i pracuje na oddziale kardiologicznym) to też zawsze to ciśnienie jej rośnie.
Jak mnie rodziła do poszła do porodu z ciśnieniem 170/100, do tego jeszcze ja byłam ogromna ( całe 4520), rodziła sn, przez co bidulka podobno na całym ciele była strasznie popękana, na szczęście wszystko było ok, ale po co te nerwy, lepiej tego unikać.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32165

http://suwaczki.maluchy.pl/li-58904.png

Myszka19
hej kochane jestem taka szczesliwa bylam na usg ogladac dzidze pieknie sie ruszala rozwija sie prawidlowo ma ponad 6 cm i dluuugie nozki piekne rączki nastepna wizyte mam 16 .11 wyszlam z gabinetu taka szczesliwa dzidzia zaciskala pepowine prostowala nozki a nawet dala sobie policzyc wszystkie paluszki :smile_jump::smile_jump::smile_jump:

cisnienie mam 130 na 60 dzis a w 11 tygodniu 120 na 60 przytylam jak narazie tylko 2 kg ;)

Gratuluje Myszka, cieszę się razem z Tobą że wszystko jest dobrze:)

m2428m
Myszka19

Gratuluje Myszka, cieszę się razem z Tobą że wszystko jest dobrze:)

Super Myszka :0 ważne ze dzidzia rozwija się prawidłowo. :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-59606.png

http://s4.suwaczek.com/20120121300123.png

dziekuje wam bardzo ;* jestem poprostu zakochana w tym maluszku i nic sie innego nie liczy jest najcudowniejszy ! rączki tak dkladnie juz widac poprostu az zaskakuje mnie to wszystko... :hot over you::hot over you::dzidzia_mis::hot over you::hot over you:

Wam wzystkim tez zycze takiego szczescia co dnia jakie ja odczowam teraz ;*

;(

m2428m
Dziewczynki a ja teraz przypomniałam sobie że już dawno dawno temu tj.po mojej ostatniej wizycie 04.10 miałam się zapytać Was jakie macie ciśnienie, bo podejrzewam że też macie mierzone na każdej wizycie?
U mnie nie jest za ciekawe, chociaż ja uważam że to z powodu stresu związanego z wizytą, bo w domu mam ksiązkowo jak sobie codziennie kontroluje, natomiast pielęgniarka mierzyła mi już na dwóch ostatnich wizytach i było następujące najpierw 145/95 a po dwóch tygodniach 140/90. Moja ginka powiedziła że juz mi powinna przepisać leki, jak się uchronić przed nimi, co zrobić żeby udało mi się je obniżyć. Narazie unikam soli, tzn nic nie sole dodatkowo, no ale wiadomo że prawie we wszystkim jest sól. Boje się przez to kolejnej wizyty 25.10:(

Na obniżenie ciśnienia jest cebula,czosnek i jeszcze coś z pokarmów ale nie pamiętam :)

Ja z pierwszym przytyłam do 35 tg 28kg,z drugim do 34 11kg a z córą do 39 9kg.
Moje dzieci to,Szymon-Piotr,Mateusz-Łukasz,Hanna-Magdalena.
Jestem z siebie mega zadowolona,jak to mówią "głupi zawsze ma szczęście" kupiłam Hani krzesełko do karmienia używany stan bdb za 50 zł jak go zobaczyłam to byłam w szoku że baba chce go tylko za tyle sprzedac,o tak Coneco Krzesełko Gobi - zdjęcia, foto, galeria produktu

Czes Wam. Ja niestety dalej chora, coraz gorzej. Dzis wywalilo mi opryszczke na ustkach i to taka duuzą. Nigdy az tak wielkiej nie mialam. mialam juz jedna w 2 miesiacu ciazy i lekarz kazal brac heviran. Masakra. Dzis dzwonilam i mowi ze znowu brac. Trudno, slucham sie lekarza, nie mysle za duzo na ten temat. Ale uruchamiaja mi sie lęki ze moze dziecku zaszkodzic ta oprysczka. ile to ja sie wtedy naczytalam w internecie ze dziewczyny ronily z powodu pryszczki. staram sie myslec ze jak wtedy nic sie nie stalo, to teraz tym bardziej. Dziecko silniejsze, prawda? Powiedzcie ze dobrze mysle.
Co do cisnienie tez mialam zawsze 120/80 u lekarza mialam ostatnio 129/89 ale zmierzylam sobie potem w pracy i bylo nawet nizsze niz 120/80-to stres i emocje przy wizycie. Sprawdz sobie na spokojnie gdzies

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlp07w82l63r7r.png http://s2.pierwszezabki.pl/049/0494249c0.png?2330

cześć dziewczyny,
dzwoniłam do położnej mojej koleżanki. Świetna babka. Pytałam o to leżenie na brzuchu. Powiedziała że spokojnie mogę, a jeśli mi to bardzo niewygodnie to mam sobie poduszkę dać, nogę ugiąć czy coś.

Poza tym no właśnie. Macie już wybraną położną? Ponoć do 22 tyg trzeba deklarację złożyć. Bo można z NFZ położną mieć, a jak nie ma się deklaracji to wtedy trzeba płacić czy coś.. Wie ktoś więcej na ten temat?

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5e6uz939rs.png

Kasandra00001
cześć dziewczyny,
dzwoniłam do położnej mojej koleżanki. Świetna babka. Pytałam o to leżenie na brzuchu. Powiedziała że spokojnie mogę, a jeśli mi to bardzo niewygodnie to mam sobie poduszkę dać, nogę ugiąć czy coś.

Poza tym no właśnie. Macie już wybraną położną? Ponoć do 22 tyg trzeba deklarację złożyć. Bo można z NFZ położną mieć, a jak nie ma się deklaracji to wtedy trzeba płacić czy coś.. Wie ktoś więcej na ten temat?

Szczerze mówiąc, ja nigdy o czymś takim nie słyszałam. Chyba że u Was jest dziewczynki inaczej, ale u mnie w mieście (ja będe rodzić normalnie w szpitalu powiatowym) poród odbiera położna ta, która jest akurat na dyżurze, także nie bardzo wiem cokolwiek na temat składania deklaracji i wyboru położnej.

m2428m
Kasandra00001
cześć dziewczyny,

Szczerze mówiąc, ja nigdy o czymś takim nie słyszałam. Chyba że u Was jest dziewczynki inaczej, ale u mnie w mieście (ja będe rodzić normalnie w szpitalu powiatowym) poród odbiera położna ta, która jest akurat na dyżurze, także nie bardzo wiem cokolwiek na temat składania deklaracji i wyboru położnej.

ale tu chodzi chyba o to ze ona potem do domu chodzi pomagać i odpowiada na różne pytania jak już się dzidziuś urodzi, a nawet zanim się urodzi jak masz wątpliwości różne

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5e6uz939rs.png

Myszka suuuper! Gratuluje!!!

IWa ale Ci sie udalo z krzeselkiem. Wyglada na bardzo fajne, a cena smieszna :)

Maria zdrowka! Opryszczka to paskudztwo, ale teraz juz wiekszosc masci mozesz uzywac.

Ja tez mam ok. 2-3 kg na plusie, ale juz wiem tez, ze w tej ciazy przytyje wiecej niz w pierwszej :(
Juz jestem o wiele ciezsza niz wtedy.
Z synkiem przytylam 13 kg, a po 4 m-cach wazylam juz 17 kg mniej :) Polecam karmienie piersia. Szkoda tylko, ze jak skonczylam karmic to waga wrcoila :(

Piszecie o Duomoxie. Cos w tym antybiotyku jest, bo ja nawet przelknac go nie jestemw stanie, od razu wymioty. W karcie u lekarza rodzinnego mam wielkimi literami napisane, ze nie moge go stosowac.

Maria.D83
Czes Wam. Ja niestety dalej chora, coraz gorzej. Dzis wywalilo mi opryszczke na ustkach i to taka duuzą. Nigdy az tak wielkiej nie mialam. mialam juz jedna w 2 miesiacu ciazy i lekarz kazal brac heviran. Masakra. Dzis dzwonilam i mowi ze znowu brac. Trudno, slucham sie lekarza, nie mysle za duzo na ten temat. Ale uruchamiaja mi sie lęki ze moze dziecku zaszkodzic ta oprysczka. ile to ja sie wtedy naczytalam w internecie ze dziewczyny ronily z powodu pryszczki. staram sie myslec ze jak wtedy nic sie nie stalo, to teraz tym bardziej. Dziecko silniejsze, prawda? Powiedzcie ze dobrze mysle.
Co do cisnienie tez mialam zawsze 120/80 u lekarza mialam ostatnio 129/89 ale zmierzylam sobie potem w pracy i bylo nawet nizsze niz 120/80-to stres i emocje przy wizycie. Sprawdz sobie na spokojnie gdzies

spokojnie !! opryszczka nei zagraza dziecku :)) utrzymuj higiene, zeby nie zrobila sie w miejscach intymnych- wtedy jest problem ale chyba nie teraz tylko podczas porodu jakbys miala. Mi w trakcie tego wstretnego tez wyskoczyla opryszcza- normalnie jej nie mialam nigdy... smarowalam tylko mascia cynkowa i zeszla sama ;))

http://suwaczki.maluchy.pl/li-22519.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bhywe6ydagtwhn27.png

:smile_move::pig::smile_move:
http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=81764df5aed2504bb.png

zaczynam moje zestawienie ;) tylko jakosc zdjec straszna :(
1 to byl jakis 4 tydzien wiec nic nie bylo widac
2 10 tc juz cos widac
3 no i dzis zrobione zdjecie to juz ogromny brzuszek

:15_5_16:

;(

_Elena_

Proszę o pomoc... Jak się robi kilka cytatów w 1 poście? Dziękuję z góry :*

Jeśli mogę doradzić, nie kupuj legginsów ciążowych na allegro, kupiłam niedawno
1 parę zwykłych i 1 ocieplanych - masakra na maxa! Zwykłe raz ubrane już wyrzuciłam, ocieplane (niby) też taki ohydny materiał i wcale nie ciepłe.... nie polecam!

Pozdrawiam :)

Ewcia już Ci wytłumaczyła jak cytować :) ooo dobrze ,że ostrzegasz z tymi geginsami ,bo chciałam kupować... to gdzie takie kupić dobrej jakości? w gattcie polukam może coś będą mieli ,albo w h&m ...

Nadia_2012
dla mnie Kuba jest najpiękniejszym imieniem.
Mały Kubuś, potem Kuba, i dorosły Jakub
a mój jest kochany zyczliwy i dobry i będę ostro bronic tego imienia

na tyle ze teraz będę miała spory problem jeśli w drodze jest chłopiec, bo generalnie nic mi sie nie podoba niestety

I mój kolega już by się obraził hehe ,bo Kuba i Jakub to dwa różne imiona tak samo jak Batrosz czy Bartek :) i zawsze jak Kuba ktoś mówił nie reagował dopiero na Jakub :whistle:

Alfa_Beta_Omega
RORITA ja nawet nie plamiłam, nic nie wskazywało na to. I zrobili mi zabieg. Wczoraj skończyłam leczenie antybiotykowe:D Dziś mogę zaszaleć:) No jak tu nie mieć innego podejścia - właśnie mama moja zadzwoniła, że muszę szybko coś myśleć z pracą, bo "jak mamy starać się o wnuka to.." Zatkało mnie..:D Ja nawet nie mam wyjścia, nikt nie mówi o tym co było, a o tym co właśnie będzie.

to faktycznie dziwnie tak bez oznak... a robiłaś już jakieś badania żeby wykluczyć skąd to poronienie? u mnie dzień przed upławy były jakieś i ból brzucha jak na @.. dziewczyny mnie uspokajały ,że to normalne no ale na drugi dzień cała we krwi się obudziłam i do szpitala... kazał leżeć i leki brałam ,ale nie wróżył dobrze .. po 3 dniach beta powtórzona i już wiadomo było ,że jest po wszystkim chociaż ja już wiedziałam pierwszego dnia ,że to już koniec... i też każdy ode mnie nie mówi o tym co było ,pewnie dlatego żeby nie zrobić mi przykrości.. nawet moje psióły nie chciały rozmawiać ze mną na ten temat,nie próbowały, bały się a mi było to potrzebne :(

dbozuta
witam

tak na poprawę naszych nastrojów

Jak mamy być grzeczni? Skoro jak byliśmy mali, to: oglądaliśmy Tarzana, który chodził półnago. Kopciuszek wracał o 12.00 w nocy. Pinokio kłamał. Alladyn był złodziejem. Batman jeździł 320km/h. Królewna Śnieżka mieszkała z 7 chłopakami. Papaj palił fajki i miał pełno tatuaży. Pacman biegał po ciemnej sali i jadł kolorowe pigułki od których dostawał energii. Bolek i Lolek oraz Tola, żyli w trójkącie. Żwirek i Muchomorek byli parą. A Pan Kleks czytał poradniki Młodego Zielarza, Kaczor Donald chodził bez majtek, a Smerfetka była tylko jedna na wioskę... ;)

:sofunny: prawda ,prawda :D

Nadia_2012
kurcze, dziewczyny nie wiecie jak to jest ze mi zamiast lepiej na tym etapie to właściwe coraz gorzej,
w sobote i w niedziele miałam tak ze jak coś zjadłam to czułam to w przełyku i po 15 min musiałam zwymiotować bo nie dawałam rady, czy któraś z Was ma moze coś takiego jeszcze obecnie?

ja już mam lepiej ,mdłości odpuściły

FENSTARSS
HEJ DZIEWCZYNKI ;)
u mnie słońce, niebieskie niebo i 7 stopni...lece zaraz pospacerować troszkę ;)
RORITKA kurteczka taka ... Happy mum - odzieş ci�zowa, marynarki, Roxa jacket .
dostałam karte rabatową na 9 miesięcy ;) pewnie jeszcze coś tam zakupie, fajne ciuszki.
Ja wcale nie jem za 2 ;)) ja jem ile mam chęć...jak całe życie zresztą... tak mam dobrze, że nie tyje... w zyciu się nie odchudzałam... i oby tak zostało ;)) wierzę z całego serducha że tak będzie hihi...
A z tym rodzeniem nie ma reguły... zależy ile siły sie ma i jaki charakterek i od wielu innych rzeczy... nie ma 2 takich samych porodów są tylko podobne ;))) nasze będą szybkie i hmmm... lekko mega bolesne ;))

ale czadowa kurtka i cena też :whistle: super mają ubrania na tej stronie ,ale zbankrutować idzie :/

FENSTARSS
oooo kochane jeszcze wiadomość ;))))
mam lokatora...to PAPUT... :36_33_2:
mój małżonek znalazł papugę na schodach w klatce jak szedł do rodziców... żólta niegrzeczna i wyglądała jakby ją kot z gardła wypluł ;))) no i teraz mieszka u nas nawet się słucha...tłumaczę jej że jak bedzie niegrzeczna i głośna to musi się wyprowadzić... to dziewczyna...ale ma na imię POLAŃSKI ( MÓJ MĄŻ ZDECYDOWAŁ W ZWIĄZKU Z TYM ŻE SIEDZI W KLATCE TZN MA ARESZT DOMOWY ) HAHAHAHA!!!! Kupiliśmy jej klatkę z bajerami i teraz siedzę i ją obserwuję...śmieszne ptaszysko ale jak tu nie ratować ;)))
aaaa moje dzieciaki będą miały na imię .... Laura lub Dominik ;)

uwielbiam paputki :) Sama miałam dwie :)

Mi też Laura się podobała ,ale tak z mężem rozmawialiśmy ,że przecież nie będziemy do niej mówili pieszczotliwie Laurko także inne musimy wybrać ...

http://s6.suwaczek.com/200906061762.pnghttp://s6.suwaczek.com/201204141662.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0191959d1.png?2723
:Aniołek:08.07.11

wona26

Co do imion to do córeczki mam LENKA a jak będzie chłopiec to chciałalabym ALAN(mój mąż coś kiwa nosem jak słyszy to imie) albo JAKUB(Bardzo duży minus tego imienia,że jest takie popularne).

haha mój A był adecydowanie anty na imię Alan ,miał uraz bo znał jednego brudasa Alana :D ale jaj uż wieeki wcześniej mówiłam ,że syn będzie Alan i tak musiało zostać ,teraz w życiu nie zamieniłby na inne imię :)

magda_79
hej
Nawet nie licze ile nadrabialam, ale wszystko przeczytane :)
JA wpadlam w jakiegos dolka :( Powoli sie wygrzebuje, ale nie jest latwo. Juz tak bardzo chcialabym czuc ruchy...

Polatalam wczoraj po sklepach i nie znalazlam zadnej kurtki, mialam kupic tez buty i jakos nie mialam weny. Za to dzisiaj rano pojechalam do lumpa i wynalazlam 3 super swtery. Starcza mi na cala ciaze :)

Co do imion to ja wybralam imie dla swojego syna jak mialam ... 8 lat! Serio, wtedy powiedzialam, ze jak bede miala syna to bedzie mial na imie Michał. No i mam!
A teraz lipa, bo w ogole nie mamy pomyslu. Ani dla dziewczynki, ani dla chlopaka :(

LEce po mojego pierworodnego do przedszkola!

Madzia wygoń dołki i smutki :* suuper ,że swetry wychaczyłaś :) i ja też Alana od zawsze chciałam i mam teraz ciężko będzie :whistle:

m2428m
Dziewczynki a ja teraz przypomniałam sobie że już dawno dawno temu tj.po mojej ostatniej wizycie 04.10 miałam się zapytać Was jakie macie ciśnienie, bo podejrzewam że też macie mierzone na każdej wizycie?
U mnie nie jest za ciekawe, chociaż ja uważam że to z powodu stresu związanego z wizytą, bo w domu mam ksiązkowo jak sobie codziennie kontroluje, natomiast pielęgniarka mierzyła mi już na dwóch ostatnich wizytach i było następujące najpierw 145/95 a po dwóch tygodniach 140/90. Moja ginka powiedziła że juz mi powinna przepisać leki, jak się uchronić przed nimi, co zrobić żeby udało mi się je obniżyć. Narazie unikam soli, tzn nic nie sole dodatkowo, no ale wiadomo że prawie we wszystkim jest sól. Boje się przez to kolejnej wizyty 25.10:(

wiesz mój gin mi na początku powiedział ,że lepiej mierzyć sobie samej w domu ,bo często w gabinetach może być wyższe ,albo ogólnie gorsze niż w domu same miały byśmy sobie mierzyć... ale mi on mierzy bo nie mam sprzętu u siebie i ok jest.

Myszka19

suuuuuuuuuper takie dobre wieści :36_7_8:

Maria.D83

Maria zdrówka, zdrówka :* oprychą sie nie przejmuj najbardziej zagraża w ciąży kiedy dostałabyś ją pierwszy raz w życiu w tym stanie wtedy jakieś lepi musiałabyś brać ,a tak nie ma się czym martwić :)

m2428m
Kasandra00001
cześć dziewczyny,

położną "swoją" nie każdy szpital chce tzn nie każdy pozwala aby taką mieć .a jeśli chodzi o taką co do domu będzie przychodziła to to jest położna środowiskowa z ośrodka zdrowia. mi moja guzik pomogła była raz i to mały jeszcze spał, sprawdziła tylko warunki w domu i zadała kilka pytań i koniec :whistle:

magda_79
A poza tym to juz mnie wykanczaja mdlosci. Naprawde juz sobie z tym nie radze. ciagle mi niedobrze. Tylko jak jem to jest ok, a chwile po znowu masakra. Do tego mam refluks co zwieksza cierpienie. Rano codziennie wymioty, a wieczorem walka, zeby przetrwac do spania :( Jestem tym juz naprawde zmeczona.

współczuję kochana :(

Myszka19
zaczynam moje zestawienie ;) tylko jakosc zdjec straszna :(
1 to byl jakis 4 tydzien wiec nic nie bylo widac
2 10 tc juz cos widac
3 no i dzis zrobione zdjecie to juz ogromny brzuszek

:15_5_16:

Ale śliczne brzusie :smile_jump: a ja nie mam u siebie jeszcze lustra dużego a fotki nie ma kto zrobić buuu

http://s6.suwaczek.com/200906061762.pnghttp://s6.suwaczek.com/201204141662.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0191959d1.png?2723

Witam mamki.. dotarliśmy niedawno do domku.. brrrrrrr jaka zimnica już na dworze, nie lubię tak :( na cmentarzu ok ,mój tata refundację zawoził to podjechał i z Alanem polatał ,a ja mogłam w spokoju kwiaty wkopać i porobić porządki, od razu ładnie tam się zrobiło :) Potem do apteki wszyscy i już się dogadałam ,że na zwolnienie po 15 grudnia już pójdę ,bo jak siedzę przed kompem faktury wklepuję czy jak robię refundację to ok ,tylko kręgi trochę bolą ale tak mogłabym pracować ,ale już za ladą i przy wykładaniu towaru to nie mam już na to energii :Kiepsko: no mówię ta ciąża 360st inna od tamtej :Padnięty: W aucie mały kimnął i śpi do tej pory :whistle: będzie buszował pewnie do nocy :Padnięty:

Maria.D83

Oczywiście, że wszystko będzie dobrze, lekarz wie, stosuj sie do zaleceń i będzie ok... ;)

Kasandra00001
cześć dziewczyny,

pierwsze słyszę o płaceniu za położną z nfz...chyba że podczas porodu tzw w łapkę ;)))

Kasandra00001
m2428m
Kasandra00001
cześć dziewczyny,

ale tu chodzi chyba o to ze ona potem do domu chodzi pomagać i odpowiada na różne pytania jak już się dzidziuś urodzi, a nawet zanim się urodzi jak masz wątpliwości różne

u mnie własnie tak jak piszesz było zawsze...one mają swoje rejony i i tak przyjdą...przynajmniej tak było i jest u mnie w mieście. nie trzeba wybierać ani płacić ;)

Myszka...super brzuś... ja tez mam duży już ale waga stoi narazie u mnie. Wczoraj wyciągam spodnie (były pare cm za duże w pasie) ucieszona że będą ok a tu ...lipa!!! nawet 1 guzik juz się nie zapinał hahaha...
Ja jestem niskociśnieniowcem i teraz czy w domku czy u lekarza zawsze mam niskie... ;)
Roritka ,wiem z tą Laurką hihi... na początku i tak będzie małym bąbelkiemi misiem hihi ale jak przestanie być bobaskiem to cóś wymyślę.... no mnie sie podoba... i Pola, Nina, Lena, itd... ;) ale chłop tyyylko Dominik...ładnie też Błażej, Dawid, Daniel, Borys, Bruno i takie tam...;)

FENSTARSS powiem Ci ze ja przytylam tylko 2 kg a brzuch wielki o spodniach z przed ciazy tez moge pomarzyc nawet tych ktore byly za duze tylko leginsy i luzne dresy ;)

;(