Skocz do zawartości
Forum

Odjazdowy, bajecznie smietankowy sernik na zimno


Rekomendowane odpowiedzi

Odjazdowy, bajecznie smietankowy sernik na zimno

2 serki waniliowe Maćkowy lub 3 danio (ok 500 g łącznie)
2 opakowania śmietanki słodkiej 30% (2x250ml)
1 opakowanie żelatyny dr. Oetkera
2/3 szklanki cukru pudru
1 opakowanie cukru waniliowego

1 galaretka
dowolne ulubione owoce

biszkopty do wylozenia dolu

Śmietanke ubic na sztywno, dodac serki i wymieszac mikserem an jendolita mase. Zelatyne rozpuscic w goracej wodzie, malej ilosci (/1/3 szklanki) musi sie rozpuscic i dodac do kubka z zelatyna 1 lyzke masy smietanowej- wymieszac. Mikserem na szybkich obrotach wmiksowac stopniowo zelatyne w mase. Tortownice o srednicy 26cm wylozyc często gęsto biszkoptami, zalać masą, na wierzch położyć ulubione owoce, wsadzic do lodowki. Galaretkę przygotować z 1 i 1/2 szklanki wody. Gdy zaczyna tezec, zalac delikatnie góre sernika, wstawic do lodowki, postoi sobie dluzej w lodowce to biszkopty zwilgotnieją, masa szybko tężeje.

Bardzo orzezwiający torcik, szybki, bezproblemowy, trzeba uwazac jedynie na zelatynę w masie.

Mama Dominika (16.07.2001), Oskara (02.07.2005), Nikosia (25.06.2009) i Małgosi (07.08.2013)

Odnośnik do komentarza

kaskasto
Odjazdowy, bajecznie smietankowy sernik na zimno

2 serki waniliowe Maćkowy lub 3 danio (ok 500 g łącznie)
2 opakowania śmietanki słodkiej 30% (2x250ml)
1 opakowanie żelatyny dr. Oetkera
2/3 szklanki cukru pudru
1 opakowanie cukru waniliowego

1 galaretka
dowolne ulubione owoce

biszkopty do wylozenia dolu

Śmietanke ubic na sztywno, dodac serki i wymieszac mikserem an jendolita mase. Zelatyne rozpuscic w goracej wodzie, malej ilosci (/1/3 szklanki) musi sie rozpuscic i dodac do kubka z zelatyna 1 lyzke masy smietanowej- wymieszac. Mikserem na szybkich obrotach wmiksowac stopniowo zelatyne w mase. Tortownice o srednicy 26cm wylozyc często gęsto biszkoptami, zalać masą, na wierzch położyć ulubione owoce, wsadzic do lodowki. Galaretkę przygotować z 1 i 1/2 szklanki wody. Gdy zaczyna tezec, zalac delikatnie góre sernika, wstawic do lodowki, postoi sobie dluzej w lodowce to biszkopty zwilgotnieją, masa szybko tężeje.

Bardzo orzezwiający torcik, szybki, bezproblemowy, trzeba uwazac jedynie na zelatynę w masie.

kurcze wyglada na to ze jest pyszny ale ja mam problem z zelatyna bo tutaj sa tylko w takim plastrach i nie wiem jak to przelozyc

http://www.suwaczek.pl/cache/af907efe10.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7b8af1e9dc.png

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...