Skocz do zawartości
Forum

Szczęśliwe Kwietniowe mamusie 2011

Madzia86

Rekomendowane odpowiedzi

Margeritka sto lat dla Oli :36_15_4:

Anja to, że na słoiczkach jest napisane, że od 4,5, 6 m-ca to nie znaczy, ze możesz dawać niestety. Lepiej czytac etykiety co jest w nich. Przetwory mleczne (ser, jogurt, maslanka itp) pediatrzy zalecają od 10 m-ca. Ja spotkałam się z kaszką w słoiczku czekoladową, na której było napisane, że od 4-go m-ca!!! Dałybyście niespełna czteromiesięcznemu dziecku czekoladę? Chyba nie :D
Jeszcze cos do poczytania odnośnie słoiczków Mamowanie

Ja tez daję Zuzi czasem chlebek do pociumkania. Ona jednak potrafi tak mocno dziąsłami ścisnąć, że odrywa kawałek :D A poza tym dużo rzeczy je sama. Dziś np. dostała brokuła w różyczkach i dynię w kawałkach i bardzo ładnie sobie z tym poradziła. Kaszkę wcześniej nabierałam jej na łyżeczkę i dawałam do łapki i sobie jadła. Wczoraj jednak stwierdziła, że sama będzie nabierać - co skończyło się oczywiście gruntownym sprzątaniem kuchni ::): A dziś nabierała kaszkę łapką, ściskała i zlizywała to co jej między paluszkami wypłynęło - przekomicznie to robiła :D

Ola dziękuje wszystkim za życzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wykąpała się i poszła spać. Swoje półroczku świętuje u babci na wsi, tu jest świeże powietrze:) i jakoś tak spokojniej...oczywiście choć przywożę ja tu co jakiś czas, to niczego nie pamięta i musi się adaptować i jak się zadomowi, to trzeba wracać do Lublina i znów poznawać swoje kąty...Wasze dzieci też tak mają???

Margeritka ja do tej pory bylam tylko raz w polsce na 5 tygodni i po powrocie przez kilka dni byla masakra:) ale wkoncu Adas sie przyzwyczail i zalapał swoj rytm:) bo tam totalnie sie poprzestawial nie mowiac juz o wieczornym spaniu w wozku na dworzu - potem jeszcze przez chyba 2 miesiace inaczej nie chcial zasnac wieczorem tylko w wozku na dworzu...boje sie co bedzie teraz bo jedziemy na 2 tyg na swieta w tym 4 dni Adas zostanie sam z dziadkami...

marzen@ i właśnie coś mi nie grało z tymi słoikami ale wolałam zapytać, może któraś z Was dawała maluchom takie specjały :) Ja niestety etykiet na słoiczkach nie czytam bo u nas takie jedzenie to od święta więc średnio interesuje mnie skład tych zupek i obiadków :D

Nam zdarza się czasem pojechać na weekend do mojej babci, to obrzeża Wrocławia a powietrze i cisza nieporównywalne z tym co mamy tutaj. Poza tym mała odbyła kilka wycieczek w różne miejsca ale bez noclegów ;)

Margeritka Przekaż kruszynce wielkie buziaki z okazji osiągnięcia dzidziusiowego wieku średniego :D

http://i41.tinypic.com/28khq87.jpghttp://www.mleczaki.bejbej.pl/mleczaki/409_20120612_231110.png

hej:)

moskala ale Ci dobrze!:)

a u nas przebija sie powoli gorna jedynka...mimo tego Adas obudzil sie dzis o 4 nowego czasu czyli o 5 starego! w szoku bylam:) co prawda potem przez godzine nie chcial spac ale wkoncu zasnął na chyba pół godz...hehe wiec i tak sie nie wyspalam:P