Skocz do zawartości
Forum

Cycusiowe mamusie :)

Rekomendowane odpowiedzi

Rorita gratuluje dzieciatka!
Potwierdzam to co pisaly dziewczyny. Lepsze pieczywo biale na poczatek, seler i miod sa silnie uczulajace, wiec uwazaj. A reszta po prostu lekkostrawna. No i moze teraz jescze nie jedz ryb.

A co do picia to moim zdaniem w dluzszym czasie ograniczanie go doprowadzi do zmniejszenia ilosci pokarmu. Pij tyle ile potrzebujesz. I tak sciagasz mleko, jesli dzidzia tyle nie wypije to sie wyleje. A Twoj organizm musi dostac tyle plynow ile potrzebuje.
Powodzenia!

Gość AgulaMamula

Już się wyjaśniło dlaczego Karolcia taka niespokojna była cały ranek:what: brzuszek jej burczał nie z głodu lecz chciała kupkę zrobic i niemogła ale się udało:36_27_1: oczywiście odrazu kąpiel pod kranem i zmiana ciuszków...:sofunny:

Gość AgulaMamula

Moja Karolinka ma chyba skok rozwojowy nr dwa...ale tak z dnia na dzień???:what:w dzień trzy razy dałam jej mieszanki po 40ml bo jednak głodna była
Na kolację pociumkała piersi, ale potem zaczęła je szarpać...dostała aż 60 ml mleka modyfikowanego, potem jeszcze piersi ale już spokojnie jadła i dopiero poszła spać:what:
Czyżbym znowu musiała robić jej maraton przy cycu????
I dlaczego ja nie mogę jej normalnie wykarmić? jak wam się udaje produkować tyle mleka, że dzieciom wystarcza??? Ja juz nie wiem co mam robić, i herbatki i tabletki na latację, i masa wody mineralnej... tylko laktatorem nie za często ściągam, zresztą nie ma co sciagać... tylko dwa razy udało mi się po nocy po 50ml ściągnąć:what: i te maratony robiłam... i to wszystko pomagało ale tylko na dzień lub dwa... tylko w nocy mała slicznie je i jest zadowolona:in_love: a tak chciałam ją karmić tylko cycem chociaż przez wakacje... a tak to jak pojedziemy na wakacje to i tak butla i mieszanki pojadą z nami...:36_2_20: to co to za karmienie...:what::36_2_58:

Gość AgulaMamula

A ja dzisiaj Karolinę sprawdzałam ile zjada modyfikowanego z butelki po piersi... raz jadła 60, drugi raz..120:what: a na noc znowu 60:what: W dzień prawie nie mam mleka w cycach... zostaje noc... mam nadzieje, że mała nie odrzuci cycow chociaż w nocy:in_love: bo też mi szkoda tej więzi:36_1_4:
Uważam, że już wszystko zrobiłam, żeby w dzień było więcej mleczka..:36_19_3: Ale niunia nie chce dobrze ssać w dzień i na razie tylko w nocy chętnie je z cyca...oby jak najdłużej

belda i adumelka witajcie! gratuluję udanego karmienia

AgulaMamula nie stresuj się tym że w dzień musisz dokarmiać sztucznym. karmienie mieszane też jest ok. Możliwe że Karolcia się denerwuje że słabo jej leci i nie dopija do końca. Mój synek robił to samo, z sondą przynajmniej wyciągał do ostatniej kropelki. I tak jesteś dzielna więc może trochę sobie opuść poprzeczkę.

http://lbym.lilypie.com/zW7Gp2.pnghttp://lb3m.lilypie.com/epfRp2.png
28.04.2007 12 tgc

11.05.2005 26 tgc

Witajcie wieczorowa pora!
czasu brak ostatnio..

Agula- jak siegne pamiecia do naszych wspolnych pierwszych miesiecy, to Maja plakala po karmieniach -byly takie okresy. Tylko ja wtedy moze i za malo wyedukowana bylam, po prostu jak plakala po oproznieniu obydwu piersi i nie bylo mleka to tatus bral ja na raczki nosil zabawial az bylo dobrze, a po godzinie czy poltora znowu cycus - nie wiem juz sama czy wtedy nie dojadala..? Bardzo czesto jadla w dzien i w nocy i moze tak nadrabiala.
Zycze ci nadal wytrwalosci - i z tego co sobie przypominam mialas wyrzucic mysli w stylu "nie wykarmie" za okno!!!! Rozumiem ze sie stresujesz, ale nie tlumacz sobie tego w ten sposob, po prostu cierpliwosci i do przodu! A poza tym mieszane karmienie tez jest dobre, zwlaszcza ze tak pieknie je nocne mleczko-to bardziej kaloryczne.
Trzymaj sie kochana, trzymam za was kciuki!

Newania - dobrze ze w pracy dobrze i ze Daria znosi rozlake :)

Dorotea - ja tez chce zeby mala powiedziala o co chodzi :)
Powodzenia w bocianowych staraniach :)
Pisalas ze macie ten kask - moglabys podac linka do sklepu?

Rorita - dokladnie tak jak dziewczyny pisaly - lekkostrawnie, nei wzdymajaco, nie bardzo przyprawione (chyba ze tak jadlas cala ciaze i dzidzia przyzwyczajona)- z mlekiem tez bym poczekala, moze uczulic. Rozumiem twoje obawy, pamietam jak na poczatku balam sie tknac cokolwiek i jadlam tosty z bananami albo z dzemem... Mam nadzieje ze z nawalem wszystko sie uporzadkowalo, bo pisalas kilka dni temu.
Jak bedziesz miala jakies watpliwosci - zapraszam do nas! Duzo zdrowka dla dzidziusia zycze :)

Patrycja - oj kremowek zal.. oj za, ale za to drazetki mniaml ;D "Patrik 1,5" rzeczywiscie bardzo fajny-zabawny ale i o powaznych problemach :) az zapytam - to w szwecji taka piekna pogoda? u mnie pada i szaro buro.
Widze ze juz prawie 3miesiac! w ogole fajny zestaw suwaczkowy :)
Az mi sie ckni za ciaza...

U nas dzis wielka nowosc - Majcia podciagnela sie i STANELA na nozki :D
Dla nas to wydarzenie bo zrobila to pierwszy raz calkowicie sama i bez pomocy, a potem powtorzyla kilkakrotnie :D Malusi krasnalek na nozkach stojacy :D
Do naszego wyjazdu do pl zostaly niecale 2tyg..prezenty prawie wszystkie sa,walizki czekaja na zapakowanie. Ale emocje - rok i 4mce :)))))
Uciekam spac, sorki jak cos pominelam!
Buziaczki dla mamus i dzieciaczkow!

http://www.alterna-tickers.com/tickers/786895.png

Gość AgulaMamula

ninnare i tak jest, wyrzuciłam za okno:in_love: ale co ja moge poradzić, że Karolinka nie ma ochoty ssać cyca w dzień? a z ciumkania mleko sie samo nie zrobi... i tak przez to, że najpierw jej daje cyce (po 20 minut kazdy, potem sie staram walczyć z laktatorem ( ok 0,5 godziny) to niewiele czasu zostaje na zrobienie czegoś w domu.A jak rezygnuję z laktatora żeby np iśc z małą na spacer albo posprzatać to jestem zła, że go nie uzyłam:what:
Dorota wiem że karmienie mieszane jest też dobre, ja karmiłam tak starszego syna, ale krótko, bo przy karmieniu mieszanym mleka w cycach coraz mniej, a znając swoje dzieci wiem, że Karolcia wkrótce też będzie chciała tylko butle...ale ja nie nie chę żeby ona chciała;) Bo chcę ją karmić długo....

AgulaMamula - dużo sił życzę i cierpliwości - jeszcze wszystko się poukłada dobrze!!
Adumelka - gratulacje w tak długim karmieniu!!
Ninnare - to zostało Ci odliczanie dni - a przyjeżdżasz do PL na stałe czy tylko w odwiedziny? Gratulacje dla Majusi za samodzielne wstawanie!! :36_1_11:

Ja dziś w pracy :glass: Pogoda nie najlepsza, raczej chłodno, wczoraj po południu cały czas burze, a mała przespała całe popołudnie, a jeszcze wcześniej na spacerku pospała. I poszła spać normalnie wieczorem!! Zauważyłam, że jak jest taka burzowa pogoda to ona prawie zawsze przesypia, a normalnie to nie śpi w dzień zbyt dużo, czasami w domu wcale, tylko na spacerze. Ciekawe jak dziś będzie, znów jest z tatą w domu :)

Z tego co wiem,to karmienie nocne jest najważniejsze-mleko jest w składzie trochę inne,a i laktacja się wzmaga:)Dzidziuś jest cwany-jak poczuje że z butli leci lepiej(przy cycy musi się napracować)to może pózniej nie chcieć ssać cycy-oczywiście nie musi tak być.Znam inne dziewczyny które długo karmiły metodą mieszaną:36_1_11:Ja teraz karmię zwłaszcza w nocy,choć czasami mała chce i w dzień(zwłaszcza po drzemce)Ale jak sprawdzam czy mleko leci w dzień,to nie mam czym się martwić-jest:)

Gość patrycja`81

AgulaMamula
W dzień prawie nie mam mleka w cycach... zostaje noc... mam nadzieje, że mała nie odrzuci cycow chociaż w nocy:in_love: bo też mi szkoda tej więzi:36_1_4:
Uważam, że już wszystko zrobiłam, żeby w dzień było więcej mleczka..:36_19_3: Ale niunia nie chce dobrze ssać w dzień i na razie tylko w nocy chętnie je z cyca...oby jak najdłużej

ni ewiem czy Dziewczyny daly ci odpowiec,bo postanowilam od rau bez doczytywania do konca pisac,bo pozniej sklerotyczna ja zapominam:D

a wiec nie mas co sie martwic,z w dzien masz mniej mleka-jest to zupelnie normalne,w nocy jest bardziej syty

Gość patrycja`81

ninnare

Patrycja - oj kremowek zal.. oj za, ale za to drazetki mniaml ;D "Patrik 1,5" rzeczywiscie bardzo fajny-zabawny ale i o powaznych problemach :) az zapytam - to w szwecji taka piekna pogoda? u mnie pada i szaro buro.
Widze ze juz prawie 3miesiac! w ogole fajny zestaw suwaczkowy :)
Az mi sie ckni za ciaza...

co do pogody,to tutaj bywa piekna pogoda-choc w tym roku cos slabo,bo znow deszcz:(
ale w tamtym rou bylo piekne lato

a co do ciazy,wiesz no jak tak tesknisz,to...:usmiech: :oczko:
ale Ci fajnie,ze juz wkrotce bedziesz w Pl
a my znow najprawdopodobniej musi przelozyc urlop o miesiac:( czyli sierpien-durny ten szef mojego meza,niezdecydowany jak cholera
mam nadzieje,ze w nadchodzacym tygodniu zamowimy bilety

Gość patrycja`81

a teraz ladnie sie witam:usmiech:
ja z Emilia jestesmy troszke przeziebione,przez dwie ostatnie noc moje zrodla mleczne byly prawei caly czas w uzyciu-bo malej sie ciezko oddychalo,a wogole nie dala sobie oczyscic nosa-ale dzis widac poprawe u Emili,ale za to mnie boli gardlo:(

a ta pogoda za oknem jest dobijajaca

Witam weekendowo!

Ninnare na jak dlugo lecicie do Polski? Pewnie juz nie mozesz sie doczekac. Ja bym chyba tyle czasu nie wytrzymala.
Gratki dla Mai za podniesienie pupci w gore :))))

Agula mysle, ze sama bedziesz wiedziala co robic. My mozemy Ciebie namawiac, trzymac kciuki i moiwc jakie karmienie piersia jest wspaniale itp. Ale jesli Ty nie dajesz rady i mala nie za bardzo chce wspolpracowac to uwazam, ze nic na sile. Ty musisz miec czas tez dla synka, dla siebie i czas przede wszystkim dla KArolinki - nie tylko przy cycu. Takie jest moje zdanie.

Patrycja zdrowka dla Was dziewczyny!!!

Adumelka, Belda gratuluje karmienia! Piszcie czesto!

U nas dlaszy ciag zebowego koszmaru. Rece opadaja. Dziecko mi cierpi, a ja nie moge mu pomoc. jedynym pocoeszeniem jest to, ze wydaje mi sie ze cos sie zaczyna dziac z prawa, dolna jedynka. No chyba, ze to tylko moje pobozne zyczenie.
A poza tym ok. Nocki o wiele lepsze :))) Oby tak dalej!
Dzisiaj odwiedzila nas kolezanka z 11,5 miesieczna corka i zmierzylismy nasze pociechy. Michał jest od niej wyzszy. Hehehe! I 2 razy szerszy. Prawdziwy mezczyzna. hihihih!

Gość AgulaMamula

Magda masz rację sama powinnam wiedzieć co robić... ale nie wiem. Z synkiem było łatwiej zadecydować, bo od początku był anty cycowy, a Karolinka jednak chetnie cyca, ale mi nie dokońca starcza mlleczka... Nie bedę jej odstawiać jak długo się da bo po prostu nie mogę... jak tylko o tym pomyslę to ryczę jak bóbr.. żeby mi się jakaś depresja nie przyplątała...

Agula ja Cie bardzo dobrze rozumiem. Rozsadek jedno, a serce drugie. Moj Michał ma prawie 9 m-cy, a ja ciagle nie bylabym gotowa, zeby go odstawic. Chyba on by to lepiej zniosl. I na nic tu czyjes rady! Jesli odstawienie od cyca KAroli mialabys przyplacic deprecha to karm ile sie da. Moze w koncu i w dzien mala zalapie. A jak nie to mieszane karmienie tez jest ok. Powodzenia!

Witam!
U nas bez zmian...jak narazie....mala marudna,wszystko pcha do buzki,slini sie strasznie,widac juz dwie kreseczki zabalow,mam nadzieje ze sie pojawia niedlugo bo co sie ona umeczy....
U nas pogoda tez do kitu taka nijaka w kratke...raz upal a na drugi dzien kurtki trzeba ubierac...
Belda witaj
Adumelka gratuluje tak dlugiego cycusiowania...
Agula nie powinnas sie martwic tym ze dokarmiasz mala butelka.Dopuki masz mleczko to karm ja ile tylko sie da,a nocne jest najlepsze,wiec mala dostaje to co jes najlepsze dla niej.Takze glowa do gory bedzie dobrze.
Patrycja fajne suwaczki....
Szkoda ze musieliscie przesunac wyjazd do PL ale miesiac szybko minie....oj chorobsko...wszedziesie przypaleta....zycze szybjiego powrotu do zdrowka!!!!!
Magda cos wiemy na ten teat...serce sie kraje jak nie mozna pomoc swojemu dziecku...oby jak najszybciej sie zabki pokazaly...

Pozdrawiam serdecznie

Bartosz
http://kobietaintymnie.pl/suwaczek/cache/0a694a5d.gif

Klaudia
http://kobietaintymnie.pl/suwaczek/cache/e4a0d712.gif

http://agunia.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png

http://olaf-maksymilian.aguagu.pl/suwaczek/suwak1/a.png

http://kobietaintymnie.pl/suwaczek/cache/8872cbf1.gif

aniołek * 6.2010(11 tc)

Witajcie!

Agula - czytalam co ci pani Dorota odpisala, i ja wiem czy ci zasugerowala dac za wygrana? ja to odebralam jako przede wszystkim GRATULACJE wytrwalosci i samozaparcia :) I ciagle jest nadzieja ze Karolinka "Zaskoczy", wiec karm ja tak jak dotychczas :D
Jestes naprawde osoba godna podziwu, wiec mysl pozytywnie! Trzymam za was kciuki :D

Miska271 - niestety biedne te nasze dzieciaczki z tym zebami :/ oby szybko u was sie pojawily :)

Newania - fajnie ze Daria przesypia burze, Majcia zazwyczaj marudzi :)

Patrycja - zdrowka dla was! widze ze juz 12 tydzien suuper :D

Majcia zwiedza korytarz wiec ja jednym okiem w kompa drugim na nia. Rzeczywiscie odliczam dni,tyle sie nie widzielismy.. ale nie bylo innej mozliwosci. :) Tylko na dwa tyg lecimy, dobrze ze z krakowa odbierze nas moj tata bo nie wyobrazam sobie 8 godzin z Majcia w autobusie, tyle niestety mam do krk.. Troszke mnie to przeraza, ale spoko damy rade :)
Dziewczyny zycze milego dnia i w ogole milego weekendu! Buzki! :D

http://www.alterna-tickers.com/tickers/786895.png

Witam dziewczęta.
Przepraszam że dziś krótko ale trochę padam z nóg. Nie dość że pogoda mnie dobija to jeszcze nie sypiam w nocy, albo młody mnie budzi albo nogi mi puchną...

ninnare brawa dla Majeczki za postępy w wstawaniu!!! kaski znalazłam tutaj i tutaj

patrycja`81 szybciutko wracajcie do zdrowia, my dopiero co się wyleczyliśmy

magda_79 biedny Michał ile musi się nacierpieć, nie mówiąc już o tym jak ty musisz być wyczerpana. a najgorsze są nocki bo w dzień jeszcze mozna jakoś dziecko zająć. miejmy nadzieję że ząbek nareszczie wyjdzie i oboje odetchniecie.

miska271 u was też koszmarek zębowy wcześnie się zaczął. tak jak u nas

AgulaMamula a jak się sprawuje sonda do karmienia? Sonda przecież pomaga w opróżnianiu piersi więc laktator nie powinien ci być potrzebny? Ściskam cię gorąco i słuchaj swojego serca. też nie wyobrażam sobie odstawienia od cycka.

Spokojnego weekendu

http://lbym.lilypie.com/zW7Gp2.pnghttp://lb3m.lilypie.com/epfRp2.png
28.04.2007 12 tgc

11.05.2005 26 tgc

MAGDA 79Mam nadzieję,że niedługo odpoczniecie od ząbków i w końcu się jakiś przebije.U Amelci pierwszy ząbek pojawił się w 6 mies.życia i jakoś tak szybko wszystkie wyszły.Najgorzej było z trójkami,mała dała mi popalić...:36_1_15:Zazwyczaj w nocy często się budziła,płakała,musiałam ją godzinami nosić.Dzięki Bogu nie straciła apetytu i kupki nie były luzne co z kolei miałam ze starszym synkiem.Jemu długo zęby nie mogły wyjść i jak jeden wyszedł,to potem była dłuuuga przerwa i tak za każdym nowym ząbkiem.Też marudził,ale oprócz tego nie chciał jeść często robił kupkę(luzną)-z nim było gorzej:)Ale w przerwach między ząbkami sobie odpoczęłam,czego Tobie życzę:) AgulaWażne że w nocy mała ssie.Na początku zawsze są trudności,bo dzidzia też musi się nauczyć efektownego ssania,ale niedługo laktacja się unormuje i będzie coraz lepiej:)Patrycja81A próbowałaś czyścić małej nosek aspiratorem?U nas to się sprawdziło.Teraz jak mała ma katar,to daję jej do rączki aspirator i kiedy włoży do noska to ja szybko zasysam-robimy z tego zabawę.A wodę morską to sama przynosi by jej psiknąć:) A dziś dni Szprotawy.Poszliśmy z maluchami na festyn i po niecałej godzinie byliśmy goli i wesoli.Coś okropnego,jak te dzieci ciągną kasę-jutro idziemy z dziadkami:D