Skocz do zawartości
Forum

Od malej Fasolki do Styczniowego Bejbika-styczen 2011

molalala

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!!!! Rany jaka jestem padnieta, kilka godzin lazenia po sklepach i szukania prezentu dla mojego synka bo jutro ma urodziny oraz robienie zakupow na sobotnia impreze urodzinowa:36_19_2: co mnie wogole napadlo z ta impreza......

AGNISIA: wszystkiego najlepszego dla Uli z okazji pol-roczku. Moja malutka bedzie hucznie obchodzic na imprezie brata bo akurat jej 6-ty miesiac wypada w ten dzien:)

EULALIA: nie zalamuj sie!!!!! To dopiero kilka miesiecy po urodzeniu dziecka, mowi sie ze nawet rok zajmuje zanim powroci sie do dawnej formy:) Ja mam ten sam problem ale pocieszam sie ze juz lato wiec rownoznaczne jest to z wiekszym ruchem. Sezon plywania i objadania sie swiezymi owocami i warzywami rozpoczety!!!!!!!!!!!!!! :kucharz1:

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3t5oddgjxr7qq.png
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jj9tph667.png

Krawatek jak wyszło ciacho z porzeczkami?

NItka super zdjęcie.

Eulalio mi też się brzuch wylewa a tylko 1 dziecko urodziłam.

Effa a co ciekawego przygotowujesz na urodzinki synka?

ja po wizycie teściowej jestem po prostu padnięta. Szczęka mnie boli od uśmiechu numer 5. I ile mozna u kogoś siedzieć po tym jak się zapowiedziało że się "wpadnie". No chyba nie 9 godzin!!!!

25dz (cc)
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgu8ewg40p.png

Dziewczyny mam do Was pytanko odnośnie siedzenia u dzieciaczków, Ulka jak ja się posadzi to siedzi, oparta też ale bez oparcia jeszcze nie. Dziś koleżanka powiedziała mi że jeśli dziecko samo stabilnie nie siedzi to nie powinno się sadzać na prosto ani za rączki nawet podciągać w sensie z leżenia do siedzenia bo można dziecku kręgi poprzestawiać i lepiej by była w pozycji pół siedzącej. co o tym myślicie?

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/40891.png

Agnisia
Dziewczyny mam do Was pytanko odnośnie siedzenia u dzieciaczków, Ulka jak ja się posadzi to siedzi, oparta też ale bez oparcia jeszcze nie. Dziś koleżanka powiedziała mi że jeśli dziecko samo stabilnie nie siedzi to nie powinno się sadzać na prosto ani za rączki nawet podciągać w sensie z leżenia do siedzenia bo można dziecku kręgi poprzestawiać i lepiej by była w pozycji pół siedzącej. co o tym myślicie?

/

mi zostalo 10 kilo jeszcze a 15 chcialabym zrzucic
ale nie mam pojecia jak to zrobic skoro uwielbiam jesc
a ostatnio ciagle cos pichce:Histeria:

dla mnie duuuuza pizza albo wieeelka milka to zaden problem:Oczko:

troche ostatnio przystopowalam i wieczorami juz sie nie obzeram
robie brzuszki
jakie beda rezultaty-dam znac:hahaha:

a powaznie-mialam 140 w pasie i do teraz mam brzuszysko
nigdy tez do chudzielcow nie nalezalam ale tych 10 kilo muuuusze jakos pozbyc
kiedys potrafilam sobie odmowic,bylam i jak sobie powiedzialam,ze nie zjem to nie zjadlam
a teraz duuuupa

cafe82
mi zostalo 10 kilo jeszcze a 15 chcialabym zrzucic
ale nie mam pojecia jak to zrobic skoro uwielbiam jesc
a ostatnio ciagle cos pichce:Histeria:

dla mnie duuuuza pizza albo wieeelka milka to zaden problem:Oczko:

troche ostatnio przystopowalam i wieczorami juz sie nie obzeram
robie brzuszki
jakie beda rezultaty-dam znac:hahaha:

a powaznie-mialam 140 w pasie i do teraz mam brzuszysko
nigdy tez do chudzielcow nie nalezalam ale tych 10 kilo muuuusze jakos pozbyc
kiedys potrafilam sobie odmowic,bylam i jak sobie powiedzialam,ze nie zjem to nie zjadlam
a teraz duuuupa

:

Agnisia
hmmm też racja ze to taki trochę wyścig... ja do tego tak nie podchodzę, na wszystko przyjdzie czas tylko chodzi o to ze ja w spacerówce miałam ją posadzoną dość prosto i prawie ze na mnie nakrzyczała :P czyli lepiej jeśli będę ja wozić na pół leżąco??
i za rączki też jej nie sadzać?

ja bym za raczki nie sadzala
niektore mamy tez sadzaja dziecko i z kazdej strony klada poduchy itd:Szok:

a wozku pewnie ulcia nie ulezy,coo?
wiem jak moich chlopcow wszsytko wokol intersuje
oni jezdza tak na polsiedzaco wlasnie

Agnisia sąsiadem moich rodziców jest bardzo dobry ortopeda dziecięcy. Rozmawiałam z nim i mówił że dziecko można sadzać dopiero jak samo usiądzie i nie można oprowadzać za rączki- samo ma zacząć chodzić.
I ja z moim Adaśkiem spaceruje podobnie jak Cafe ze swoimi. Lekko ma uniesione oparcie w spacerówce. Dzięki temu troche widzi i jest ok.

25dz (cc)
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgu8ewg40p.png

hej kdrt

no wlasnie olek szybciutko zaczal chodzic ale go nie prowadzilismy
sam przy meblach itd
papci w zasadzie nigdy nie mial
najpierw takie antyposlizgowe stopki
teraz lata na bosaka

a co do tesciowej to szczerze wspolczuje
ja swojej delikatnie mowiac nie lubie:Oczko:
i 9 h w jej towarzystwie to jakis horror
ale dalas rade i moze na pol roku z glowy,co?:Oczko:

Gość Eulalia

Wiecie, teściowa teściową. Ja o swojej już kiedyś pisałam. Strasznie żałuję, że moje dzieci mają tylko jedną babcię i jednego dziadka.
Ale se ne dało.

Cafe - a ja jem mniej niż kiedyś (poza sytuacjami typu - wpada Cafe ze stertą pysznych babeczek a mi się oczy świecą i ręce same kierują się do smakołyków)

szyszka
Padam na pysk!!!!!!!! Filip zasnął 10 minut temu! Przez 3 godziny bujałam go, nosiłam, śpiewałam i dopiero teraz go odłożyłam dałam pieluchę i od razu zasnął, no żeż kurna! Tyle się namęczyłam:(

\

cafe- no własnie tu jest problem mała nie chce lezec i rwie sie by siedzieć ale będę robić tak jak piszecie tylko na pół siedząco

ohh jak to dobrze mieć w Was wsparcie i rade;)

szyszka- nie zazdroszcze noszenia i bujania

a teraz bede po mału uciekać bo mężuś wróci i będzie marudził o kompa;/;/ buuuu znów ta głupia gra:(

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/40891.png