Skocz do zawartości
Forum

Od malej Fasolki do Styczniowego Bejbika-styczen 2011

molalala

Rekomendowane odpowiedzi

cafe82
i ja witam

arisa wreszcie sie pojawilas!
jak dajesz rade z 3 malymi diablami,cooo?

kdrt u nas juz bez goraczki ale medza od 5,troche pospali i dalej medza:Zły:

nitka na prywatnym rzadko teraz piszemy,raczej tutaj

Właśnie nie daje sobie rady:whoot:.
A tak serio to aż tak zle nie jest,chociaż czasami mam dość.

Dobra lece na słoneczko bo musze się przyjarać:D.
Wieczorkiem wrzuce zdjęcia:Całus:

Cafe takie ciasto (troszkę inne proporcje) to u mnie w rodzinie nazywa się olejak i robi się prawie ze wszystkimi owocami. Z rabarbarem tez jest dobre.
Dzis robię drożdżowe. Oczywiście bez wyrabiania - takie dla leniuchów :D Wielkie Ĺťarcie - Przepis - Dobry przepis na ciasto droĹźdzowe

A taki kubek lovi już ambitnie Adasiowi kupiłam i czeka na niego na półce :)

25dz (cc)
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgu8ewg40p.png

ale sie rozpisalyscie
u nas hardcore, ostatni dzien mojej m. i siory w PL i z rana jadą, a ja mam 2 examy na rano własnie, a nie mam weny zeby to nawet przeczytać. Znowu jakieś bzdury.

Rado milusi:)

i kupujemy parowar... ma któraś z Was? Mamy 2typy i do poniedziałku czas żeby podjąć decyzję:)

poszliśmy spać po 4 nad ranem;) najpierw mieliśmy wychodne, a potem siedzielismy z mama:) smiesznie było, tylko rado postanowil nie pic mleka modyf. i się darł pół nocy, normalnie siedziałam i plakałam. przeciez musi sie w koncu nauczyc....

nie mam czasu na wiecej

http://lb2m.lilypie.com/dXovp1.png

krawatek powodzenia jutro!
szkoda,ze radzio nie chcial mm...a w ogole nie chce czy wczoraj zastrajkowal?

kuzwa mlodzi mi padli
w sumie moze dobrze,bo licze ze jak wyjdziemy to bedzie troszke chociaz chlodniej

a jutro caly dzien planujemy spedzic na dzialce
musze cos na grilla przygotowac
basem rozlozymy i bedziemy moczyc tylki

Krawatek parowar to super sprawa. Polecam. Ja kupiłam jak byłam w ciąży i od tamtej pory jest używany u nas w domu kilka razy w tygodniu. Warzywa smakują duuużo lepiej.
Ja mam jakiś tani, nieznanej firmy, ale w sumie to ma tylko 1 mankament tzn. nie można go myć w zmywarce i trzeba ręcznie szorować te dziureczki w dnach.
Powodzenia na egzaminach.

25dz (cc)
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgu8ewg40p.png

I ja się witam.

Byłam dzisiaj u teściowej a w zasadzie u M babci i brata a teściowa też była haha na działeczce z dziećmi bo M ma drugą zmianę.
Oskarek ładnie pospał na świeżym powietrzu, mała się wylatała, wybawiła a ja opaliłam i teraz piecze jak cho**** :whoot:
Teraz kąpiel dzieci i mam nadzieję że chociaż Oliwcia zaśnie :)

Nitka wystarczy przesunąć paseczek i pod Oliwcią jest Oskarek:)) Ma 5 miesięcy 3 dni:))

Buziaki :Kiss of love:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13041
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13040
http://s1.suwaczek.com/20091017040123.png
:Aniołek: 04.2005 :Aniołek: 11.2005

Hej!
Widzę, że wróciła nitka i Arisa:) Super, że jesteście.
Ewelinko i Kasiu cieszę się, że kolki u Waszych synków się skończyły!

Zaczęłam wprowadzać gluten Filipkowi i chyba ma na niego uczulenie, bo ma zielone kupki ze śluzem ;/ Odstawie go na jakiś czas później znowu spróbujemy jak dalej będzie zielona to pójdę do pediatry.

Ja nie używam jeszcze żadnych kubków ani butelek, bo daje Fifiemu tylko moje mleko, a z butki nie chce pic w ogóle! Cwaniak mały tylko z cyca ciągnie. Szkoda, bo czasami chciałabym gdzieś pójść sama,a cycka nie zostawię;/ Mam laktator i co z tego jak odciągniętego z butki nie wypije ehh cyc mały...
Nie wiem tylko co zrobie 13 bo zapisałam się do fryzjera na malowanko, może jak naprawdę zgłodnieje to i z butli wypije.

Moje też już śpią. Filipek zasnął po 19 a Paulinka jeszcze na dworze urzędowała, bo grila mieliśmy i dopiero o 21 poszła spac, ale padnięta była:)

Powiedzcie mi co to za sprawiedliwość, jak jest Michała kolej wstawania rano do dzieci, a moja spania do oporu to te Małe potworki śpią do 9, a jak ja mam wstawać to budzą się o 7!!!Chyba na złość mi robią diabły małe:)

A tak ostatnio nam spali :)

o rany, Szycha, ale ślicznie śpią!!!:) mój właśnie też w łóżeczku sapie....

ale mam nerwa. i ch*** na jutro umiem. a m. to mnie tak wnerwia ostatnio, że mam ochotę mu przylać za to,cham nieokrzesany ;P o,już mi lepiej :) jak to niewiele czasem trzeba, żeby się lepiej zrobiło ;P

rado też butli niet. ale w upały wodę czasem chlipnie (tylko ma taką wielką dziurę w smoku, że mu samo leci). no i dalej cyc, cyc,cyc.... ale dostaje raz dziennie coś "innego" i wtedy tak bardzo się cieszy:) Już jak mu zakładam śliniak, to Gagat wie o co chodzi i zaciesza mordinkę.

a dzisiaj mieliśmy grilla nad wodą, tak fajnie piknikowo ;P

fajnie Babinki że więcej Was ;)

co do kubeczków, to u nas jeszcze za wcześnie i choć mam już kupiony to czekasobie grzecznie na półce:)

i kupiłam Radowi nocnik:) taki zwykły za 6 zeta,bo to i tak tylko na kupę:P i jak go na nim posadziłam to dostał ataku śmiechu, nie wiem o co mu chodziło,ale myślałam że padnę ;)
w przyszłym tyg chcę w końcu iść z młodym na basen, na szkołę dla niemowląt, tylko nie wiem czy są jeszcze miejsca. już kupiliśmy pamperchy nieprzemakalne, żeby była większa mobilizacja ;)

no i wypadało by wrócić do pracy.... szkoda że kasa z nieba nie spada....ehhhh....
szyszka a Ty do kiedy masz macierzyński??bo mi się dzień po Tobie kończy anie wiem kiedy to nastąpi/ło ;)

Cafe - ja całą drogę macham ręką zaopatrzoną w rózne grzechotki - makabra!!! Ostatnio namachałam się z Poznania do Wrocławia, a pod domem zaczęłam wyć :D (pisałam Ci o tym) - ledwie żyłam. Dzisiaj też - na zakupach super (w chuście wygodnie i grzeczny się przytula), a w samochodzie awantura.
Kdrt - Ale rzeczywiście on zawsze płacze w foteliku, może nie lubi tej pozycji???

Krawatek - uśmiałam się z tego, co piszesz :D - czasami parę słów i uuuulga :)

Jutro urządzamy przyjęcie urodzinowe dla naszego Piotrusia. Stwierdzicie, że jestem głupia, co? Piotruś urodził się 4 maja...
Parę prezentów już dostał, ale... nie od nas. Nie mieliśmy czasu... dopiero teraz.
Wstyd.
Dlatego jutro (a nie spodziewa się, bo śpi u dziadków) ma wielkie przyjęcie - nakupiliśmy masę prezentów i każda chwila będzie dla niego. Na szczęście podobno będziemy mieli więcej czasu.
Ja mam tak mało czasu, że kłądę się spać z zadyszką.
Ale jestem szczęśliwa i już :)

Nitka - w książeczce, którą polecałam są nawet sposoby trztmania dzieci w różnym wieku nad nocniczkiem, toaletą, czy (w przypadku siczków) nad umywalką (na youtube też)
Ale ja niestety nie mam sił, a strasznie chcę się nauczyć, kiedy Adaś chce siku i kupkę, ale w wolnym czasie zamierzam poświęcić mu maaasę czasu, a nie tylko uspokajać w trakcie gotowania, sprzątania, pracy, czy spania :)

Arisa - wreszcie jesteś :)

A chrzciny??? Która z Was jeszcze nie organizuje? Niestety my nie wiemy, kiedy ochrzcimy Adasia. Dużo różnych czynników na to wpływa. Ale ja to średnio wierząca jestem, a mąż wierzący, ale nie toleruje księży. Wiemy jednak, że dla dobra dzieciątka musimy je ochrzcić, bo normalnie dzieci je zjedzą przed komunią... Ech, Polska :D

Cafe - zazdroszczę Ci weny ciastowej ;)

Krawatek, a pamiętasz, jak nie wyobrażałaś sobie, że masz nie pracować, nosiło Cię jak diabli :) - ale Ty żwawa babka jesteś (chyba mnie do siebie przekonałaś - naprawdę wcześniej inaczej było)

Dobranoc
(balony napompowane, prezenty zapakowane, imprezę za parę godzin zacząć czas :)))

Miłej nocy i niedzieli :)

Witam
Moje już szaleją na ogrodzie,a ja coś nie moge się dobudzić-mam nadzieje,że kawa mnie postawi na nogi?
Wieczorkiem wracamy już do siebie(szkoda) więc trzeba korzystać ze słoneczka ile się da.

szyszka moja też tylko na cycu,z butelki srednio potrafi pić(więcej jest na niej,niż w niej) ale pomału musze ją uczyć,bo też jestem uziemiona tak jak Ty i nie moge się sama nigdzie ruszyć.
Super zdjęcie-fajnie śpią Twoje aniołki:Podziw:

Eulalia nie wiem kiedy będziemy chrzcili Weronike?Szczerze to nawet jeszcze o tym nie myśleliśmy:Padnięty:.Pasowałoby się w końcu za to zabrać ale zawszse nam coś wypada.
Miłego przyjęcia urodzinowego dla Piotrusia:Całus:

cafe miłego pobytu na działce.
Wcześnie Ci chłopaki wstają ale ja też nie narzekam bo przeważnie od 6-tej już na nogach:D

Chyba tyle...lece do moich diabłów.

Spokojnej Niedzieli:Całus:

Hej!

Arisa - mojemu tez wychodza dwa zabki na dole, ale nie jedynki. Jeden juz sie przebil i wystaje ostry kielek. Chyba przez to Jas mi czasem przez pol dnia marudzi i piszczy do ucha.

Szyszka - dzieciaki slodko spia :)

Eulalia - udanej imprezy urodzinowej dla Piotrusia! my tez nie wiemy kiedy bedziemy chrzcili Jasia, ja chcialabym do konca tego roku z tym sie wyrobic

Krawatek - powodzenia! moj Jas tez sie cieszy jak mu daje cos nowego posmakowac, albo wystarczy, ze powiem mniam mniam i juz usmiech od ucha do ucha :) Kubeczek tez mam kupiony, ale jeszcze nie uzywany. Planuje tez zakup czegos takiego:
Amazon.com: Munchkin Fresh Food Feeder 1ea: Health & Personal Care

Cafe - super ciasto, koniecznie musze sprobowac, a drozyzna mnie tez wnerwia, chyba pojde na diete ograniczonych kalorii to bedzie mniej wydatkow a mi sie przyda na moj "ciazowy brzuch" ;)
Z tym brzuchem to naprawde nie wiem co robic. Wczoraj wbijalam sie w spodnie, w ktorych juz po porodzie normalnie chodzilam, a tu ledwo sie zapielam.

Nitka - jestes! moj Jas robi rzadka kupke raz na dwa dni, a zaczelo sie to zaraz po szczepieniach 4-miesiecznych, czyli 16 dni temu, wczesniej robil codziennie, nawet po kilka dziennie.

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c2n0a9ne9y47c.png
http://www.suwaczki.com/tickers/h5v8xzdv8cv8e4l9.png