Skocz do zawartości
Forum

Starania po poronieniach - co zrobić by donosić kolejną ciążę?

Rekomendowane odpowiedzi

Ogladacie dokument na tvp2 "invitro-czekajac na dziecko"? Bardzo wzruszajacy,splakalam sie jak bobr dzisiaj,tak mi szkoda tych ludzi i tez bardzo ich rozumiem,ten program jest o 17:25 chyba od poniedzialku do czwartku,polecam.

czy tylko mnie tak bola boki w nocy jak spie? Nad ranem to spie siedzaco:-/ okropnie to boli:-( ta poduszka dla ciezarnych niewiele pomaga.

Silver niestety nie pomogę bo mnie nie boli, chyba że mąż uwali na mnie rękę to wtedy, ale zaraz go przeganiam.

będziemy mieć dziewczynkę :) ogólnie wszystkie parametry są ok, tylko obwód brzuszka ma mniejszy tak jakby o tydzień, ale mówił, żeby się nie martwić bo może po prostu mało wód połknęła. No i drobinka bo ledwo 340g

http://www.suwaczki.com/tickers/relg9vvjqldrmcme.png
Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

no to Karola gratuluje córeczki :)
tak jak Silver piszę teraz tylko czekamy na Izę aż się okaże co dzidzia ma między nóżkami :)
Dziewczyny wy już macie 20 tc...ja ten czas leci :)
co do ruchów to spokojnie , jeszcze będziecie miały dość tego wiercenia się i czkania i wszystkiego na raz :P
Mi wczoraj w nocy do wiercenia się małej doszły wzdęcia...myślałam ,że mi brzuch rozsadzi eh..

Zuzanna jest już z nami :)

Silver jeszcze miesiąc temu się martwiłaś, że Zuzia taka delikatna jest ;)

Iza kiedy kolejna wizyta? :)

A ja jak postanowiłam tak zrobiłam- poszłam na basen, ale na początek nie szalałam bo lekarz mówił, że mogę chodzić, ale jak poczuje zmęczenie to chwilę odsapnąć. Więc popływałam 30 minut a potem już tylko odpoczywałam ;)
w nagrodę kupiłam sobie chipsy :D

Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

Karola gratulacje :) córuni :)

Ja do lekarza na prenatalne wybieram się 16 stycznia, czyli przyszły tydzień. Mam nadzieję, że będzie już wiadomo czy dziewuszka czy chłopczyk. Coś mi się wydaje, że... dziewczyna... To następnym razem trzeba się postarać, by był chłopok ;) Drugie dzieciątko :P

Też myślę o tym basenie... nawet mój K to zaproponował. Mnie to dobrze zrobi, a i dla niego będzie jakaś to rehabilitacja tej złamanej ręki, bo już ściągnęli mu gips.

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdgeazlcj0sw.png

Info dla korzystajacych z Luxmedu:
Ostatnio jak bylam na wizycie po skierowania,dowiedzialam sie,ze jesli nie prowadze ciazy w Luxmedzie nie musze zapisywac sie na wizyte do ginkekologa zeby dostac skierowanie na zalecone badania,wystarczy podejsc do recepcji z karta ciazy zalozona w Luxmedzie i tam robia adnotacje ze ciaza jest prowadzona poza Luxmedem,pokazujemy kartke od naszego lekarza prowadzacego jakie badania nam zlecil i skierowanie mamy wypisywane u Pan na recepcji-mysle,ze ulatwi nam to zycie;-)

Iza to lada moment może się przekonasz czy będziesz mieć jedynego rodzynka w gronie naszych dziewczynek czy może jednak będzie babski gang ;)
Basen fajna sprawa, ja dziś odpuściłam bo sobota, a że basen w małej mieścinie to oblężenie będzie, za to w ramach pokuty za chipsy było 30minut ćwiczeń- normalnie się usapałam jak nie wiem co ;)

Silver dzięki za info. Ja jak byłam na wizycie w grudniu to kazał mi zrobić układ krzepnięcia, d-dimery i krzywą cukrową ( w luxie robią dopiero od 24tc) więc muszę iść prywatnie, a jakbym wzięła skierowanie to bym podeszła tak jak Ty mówisz..
Chociaż zarejestrowałam się do jakiegoś internisty z nadzieją, że wyłudzę któreś skierowanie :P bo z kolei do mojej ginekolog jak chciałam się zarejestrować w pierwszych 2 dniach stycznia to terminy były- o zgrozo- po 21 stycznia! czyli już po mojej prywatnej wizycie..

Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

Ja dzisiaj bylam caly dzien poza domem bo kupowalismy sprzety do nowego domu lodowki telewizory itd.
Czuje sie ok,tylko jakos z tymi ruchami malej kiepsko,kilka razy czulam jak mnie kopnela,czasami takie smyranie,a czasami cisza tj dzis:-/martwi mnie to,bo jak ja czuje to przynajmniej wiem ze jest ok.
Co u was?
Mnie tak od wczoraj swedzi brzuch,ze nie wyrabiam normalnie jakbym miala jakiegos swierzba,i pepek chyba mi wywala na wierzch bo jest taki dziwnie plytki.

Silver brzuch swędzi bo rośnie :) a może nie czujesz ruchów bo Mała szaleje w nocy? Moja zaczyna koło 1 w dzień rzadko daje o sobie znać.. a jak już daje to jest taka delikatna, że nieraz ledwo ją wyczuje.
To pewnie kasy wydaliście co niemiara skoro wszystkie sprzęty byliście wybierać. No, ale jeszcze chwilka i będziecie na swoim :)

Sznuroffka wyposażenie torby już skompletowane? Czy jeszcze coś dokupujesz?

Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

Dziewczyny mam nadzieję , że smarujecie brzuchy i piersi oliwką ? mi niestety zrobiły się rozstępy na piersiach...po mimo smarowania ( może za późno zaczęłam )
Co do ruchów to faktycznie dziecko jest aktywniejsze w nocy, a w dzień jak się ruszamy to zasypia bo je usypiamy więc nie ma co się martwić dziewczyny, niedługo poczujecie wyraźne kopniaki :)
Karola co do torby to brakuje mi kilku rzeczy , ale to wizyta w aptece i uzupełnione :)

Natusi nadal trzymamy kciuki za Ciebie, za Was :)

Co do ruchów... ja też raczej ich nie czuję... poczułam raz. Dotykam brzuch, gdy leżę i gdy np.zjem obiad... ale ciężko coś wyczuć :( znów się martwię :/

Ja kupiłam sobie balsam Palmers. Odpowiada mi i zapach i konsystencja. Ale rozstępy u mnie pewnie i tak się pojawią :/

Dziewczyny... jakie macie typy wózków? Im więcej czytam na te temat, to tym mniej wiem. Jakoś za dużo dla mnie tego. Chciałabym na 4 kołach, chyba nie pompowanych. Z dużą gondolą, może 3 w 1. Ale tyle tego jest, że ciężko się zdecydować. Tak samo jeśli chodzi o łóżeczko. Chyba wybiorę turystyczne... nie chce by Maluch pukał główką w szczebelki w drewnianym. Także turystyczne, z regulacją wysokości.

Iza warto zwrocic uwage ma wage wozka, dlugosc i szerokosc gondoli wewnatrz, czy sie Wam do bagaznika zmiesci po zlozenìu. Na spacerowke czy ma pozycje calkiem lezaca czy tylko taka na wpol lezaca. Czy zwrotny jest, czy latwo sie montuje gondol/spacarowke czy mozna fotelik wpiac do wozka. Warto tez zobaczyc na pojemnosc kosza na zakupy chyba ze z niego nie bedziesz korzystac.
Na lozeczka drewniane sa oslonki i dziecko wcale sie nie obija glowka :)

Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

Ja tez sie smaruje,ostatnio nawet 3 razy dziennie,teraz kupilam balsam Elancyl,podobno lepszy od musteli ktora uzywalam,okaze sie w praniu;-)
Natusi moja szwagierka po droznosci zaszla w ciaze po niespelna pol roku,miala endometrioze,a wczesniej starala sie 7 lat,takze bedzie dobrze;-)
Iza ja kupuje lozeczko drewniane z oslonkami na boki,a co do wozka to juz mam wybrany model,kupujemy 2 w 1 bo nosidelko bedzie z maxi cosi.

Kochane ja jutro mam polowkowe prosze o kciuki o 17:00:-)

Będziemy trzymać kciuki Silver :)

Muszę przejechać się do sklepu, by na żywo obejrzeć wózki. Przejechać się nimi :) po sklepie itd, żeby wiedzieć jaki by najbardziej pasował. A potem ewentualnie szukać na necie.

Kurczę, ale się załatwiłam. Nos chce mi odpaść od kataru, gardło boli i ogólnie kiepsko się czuję. Kupiłam syrop dla kobiet w ciąży ale co jeszcze można brać? Chyba wodę morską na ten katar. Eeeech....

Iza możesz spróbować posmarować zatoki amolem, a np na poduszkę dać kilka kropel olejku eukaliptusowego- powinno Ci się trochę lepiej oddychać.
Jeśli chodzi o krople to pozostaje nam niestety tylko woda morska.
Możesz też spróbować domowego syropu z cebuli- smaczny nie jest ale jak czułam, że coś mnie będzie brać to wypiłam syrop z jednej cebuli i następnego dnia już było po problemie.

Moja siostra poleca balsam garniera na rozstępy, 3 ciąże i ani jednego rozstępu nie ma. Ja póki co używam tego masła z olejkiem argonowym (dostałam w prezencie więc wykorzystam) a później kupię ten balsam garniera.

Silver kciuki zapewnione:)

znalazłam na chomiku filmiki ze szkoły rodzenia - może któraś będzie chciała oglądnąć :)

Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

Karola waga nie jest zła mam 7 na plusie ( a raczej miałam na ostatniej wizycie teraz pewnie gdzieś koło 9 )
Dziewczyny co do ruchów to na pewno jeszcze będą was dzidzie kopać , ja też na początku się martwiłam o to ,a teraz już czuje małą praktycznie cały czas .
Iza na katar dobra jest herbata z imbirem miodem i cytryną , mnie postawiła na nogi w 3 dni.
Natusi - trzymam kciuki za udany zabieg i czekam na dobre wieści od ciebie :)