Skocz do zawartości
Forum

Starania po poronieniach - co zrobić by donosić kolejną ciążę?

Rekomendowane odpowiedzi

A mi od trzech dni peka glowa,nie pomaga nic,zwariuje niedlugo:-/ na dodatek sasiad pod nami od rana wierci cos w scianach,i mam wrazenie,ze juz wywiercil mi dziure w glowie:-/ kurcze lekarz kazal po 12tc odstawic luteine,boje sie zeby to nie byl za duzy szok dla organizmu,moja kolezanka po odstawieniu trafila z krwawieniem do szpitala,na szczescie z ciaza ok,ale wole uniknac takiej sytuacji:-/

mnie lekarz uczulał, żeby nie odstawiać nagle bo to szok dla organizmu.
Ile teraz bierzesz?
Jak bierzesz po dwie to może przez ostatnie dwa tygodnie stosuj po jednej tabletce dziennie.
jak aż tak Cię boli to zażyj chociaż pół apapu.
Mnie tak raz bolała głowa, że musiałam wziąć bo aż mi się płakać chciało z bólu

http://www.suwaczki.com/tickers/relg9vvjqldrmcme.png
Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

To dobrze Karola, że to nic groźnego u Ciebie :) i że ten brudny śluz już się skończył.

Ja też dziś mam jakiś ból głowy, nie biorę żadnej tabletki, może samo przejdzie...

W środę badania prenatalne... i jak zwykle trochę się martwię, czy wszystko ok... Ten szczeniak, którego kupiłam pozwala mi nieco zapomnieć o myśleniu i obawach, bo nim się zajmuje :P pierwsza noc-wstawanie do niego 4 razy, piszczał...

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdgeazlcj0sw.png

Biore jedna tabletke na dobe,moze lepiej byloby zmniejszyc ze 100mg na 50mg na dobe,zapytam lekarzag
Powiem wam,ze ja to dzisiaj jestem nieprzytomna,troche glowa mi przeszla,i mam nadzieje,ze jutro juz bedzie w ogole ok.
Karola kiedy masz wizyte? Bede za Ciebie i Ize trzymac kciuki;-)

Dziewczyny a wy macie jeszcze takie uczucie za macica pobolewa jak na okres? Bo ja zauwazylam,ze od kilku dni mam takie pobolewanie,wczesniej tez bylo,ale jakos ustalo,pytam bo nie wiem czy to powod do zmartwien czy nie.

Hej dziewczyny!
Ja już po badaniach prenatalnych. Z dzidzia wszystko ok! Nóżki są, rączki są, wątroba, serduszko bije... :) Małe prawdopodobieństwo chorób itd... tak lekarz powiedział.
Poza tym....jestem BARDZO niezadowolona z wizyty. Nie dość, że mimo ustalenia godziny na którą miałam się stawić, czekałam i dopiero gdy poszłam się "przypomnieć" kiedy wchodzę, pani z recepcji łaskawie poszła zapytać. Robiono mi usg dopochwowe bo tak to mało było widać... Nic nie widziałam na monitorze :/ bo lekarz miał go zwróconego w swoją stronę, na minutę odwrócił do mnie. Jakoś mało mówił, był niezbyt sympatyczny. Poprosiłam o nagranie płytki, by chociaż w domu coś zobaczyć! Niestety...niewiele widać. Płci również nie. I za taką... "jakoś usług" zapłaciłam 270 zł. Beznadzieja.
Najważniejsze, że maleństwo zdrowe!

Karola dawaj znać jak tam Twoje maleństwo! :)

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdgeazlcj0sw.png

Lekarz gbur, nic nie mówił podczas badania ewentualnie jak o coś zapytałam to odpowiedział. I mówi, że nie widzi kości nosowej, no to ja już najgorsze myśli, a maluszek spał i był tak ułożony, że ten fałd na karku był niewidoczny. I zapytał czy w rodzinie są przypadki zespołu Downa i "co by pacjent zrobił jakby się dowiedział, że taka diagnoza jest". Dalej jeździł tą głowicą nic się nie odzywając. Powiedział, że maluch śpi więc on wykorzysta ten czas i zapisze wszystko co zmierzył i jak znowu zaczął robić usg to mówi,że serce za wolno bije, zaczął się rozwodzić, że kardiolog mnie źle prowadzi, bla bla bla (i dalej ani słowa o przezierności i kości nosowej!) dopiero dziecko fiknęło do góry, zmierzył NT wyszło malutkie bo 1.1. No i go spytałam czy jest ta kość nosowa czy nie to powiedział, że jest ale sobie źle ułożył głowicę!!!
No i monitor miał ustawiony na wprost siebie więc mało co widziałam! tak samo jak Ty Iza.

Tak mnie wyprowadził z równowagi, że chyba z pół godziny beczałam i się uspokoić nie mogłam. A mąż akurat dzisiaj nie mógł się wyrwać z pracy i musiałam sama pojechać.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg9vvjqldrmcme.png
Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016