Skocz do zawartości
Forum

Starania po poronieniach - co zrobić by donosić kolejną ciążę?

Rekomendowane odpowiedzi

Sznuroffka to dobrze ze masz mdlosci. Takimi jednodniowymi przerwami nie ma sie co martwic, najwazniejsze ze wracaja :)
Noo dzialalismy wczoraj i bedziemy dzis. A pozniej to jak ochota przyjdzie;) ale tez bym chciala zeby sie udalo bo a.nie moge sie juz doczekac malenstwa b.okres by mi wypadl na urlopie... ;)
Silver dawaj znac co u Ciebie :)
A Ty sznuroffka tez daj znac po wizycie u lekarza co on na te Twoje plamienia i jak juz bedziesz miec wyniki badan :)

http://www.suwaczki.com/tickers/relg9vvjqldrmcme.png
Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

Gość sznuroffka

Karola badanie zrobie w poniedzialek ,we wtorek odbiorę i w środę wybiorę się do lekarza,żeby z nim pogadać wlasnie o plamieniach. Dam znać jak wyniki,chociaż ja to taki ciemniak jestem w odczytywaniu badań hehe
dobrze że normy są to orientacyjnie można zobaczyć czy jest dobrze,a reszta leży w rekach lekarza ,mój gin jeszcze na urlopie,dopiero na wizycie we wrześniu go zobacze,ale nic dobrze,że można iść do innego lekarza :)
mam nadzieję,że wszystko będzie Oki i że bez problemowo.
pozdrawiam i milego dnia :)

A nam ten cykl przepadł.. Bo w środę rano na teście owu były dwie kreski, wieczorem już jedna. wieczorem się poprzytulaliśmy, ale wczoraj już nie bo mąż się podrapał po "sprzęcie" i go bolało... ale obiecał, że od przyszłego cyklu robimy tak jak trzeba ;)
no i już przebolałam stratę tego cyklu, tylko, że dostanę @ na wakacjach, 20 albo 21 sierpnia a będziemy dopiero od 16 :(

Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

a jakoś tak mi się wydaję, że za mało było przytulanka, bo najpierw miesiączka, później mąż był jednym z organizatorów festynu na wsi więc go w ogóle prawie nie widywałam wiec straszną posuchę mieliśmy.. a jakoś tak mi się nie chce wierzyć, że raz i się udało ;)
ale dobrze, że jedziemy na urlop w tym czasie oczekiwania na @ bo nie będę sobie wkręcać objawów. Ale test ze sobą i tak wezmę żeby sprawdzić :P

Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

Hej Laski. W czwartek mialam owulacje bo byl skok temperatury (jednak fajna ta sprawa z mierzeniem bo wszystko sie wie) ale przytulanko bylo w srode a sluzu plodnego jak na lekarstwo wiec nie wiem czy zolnierzyki przetrwaly w malo przyjaznym srodowisku..
Test ciazowy na pewno ze soba wezme , ale zastanawiam sie nad zabraniem ze soba duphastonu i clexanu bo ginek kazal stosowac od razu jak zobacze 2 krechy. Raczej sie nie nastawiam zeby sie udalo, ale gdyby sie udalo to bym sie zamartwiala czy te 5 dni bez lekow by jakos niekorzystnie wplynely

Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

cześć dziewczyny :) wróciłam już z nad morza, w nocy wróciliśmy do Wawy, próbujemy się odnależć;/ jest ciężko, tym bardziej że w mieszkaniu nie mamy balkonu, nie mogę się doczekać kiedy wyprowadzimy się do domu i będę miała ogromny taras:) na szczeście dfo pracy tylko w czwratek i weekend wolny.
my przez ostatni tydzień działalismy co dwa dni bo czuje jajnik, dziś robiłam test owu i dwie krechy, okropnie cykl mi się wydłurzył ;/
Sznurufka mniej więcej coś czytałam o plamieniach co się dzieje? byłas u lekarza? może progesteron jest niski ?
Katrin a Ty gdzie ruszasz? :)

Gość sznuroffka

Hej dziewczyny,Silver mam nadzieję że urlop udany :)
no i czekam na dobre wieści w tym cyklu,nam jak się udało to też czułam owulke w jajnikach,tak więc trzymam kciuki.
Karola co do leków,nie wiem czy jest sens je wykupywać,kiedy ma przyjść @ ? Bo może te kilka dni od zobaczenia 2 kresek nie zrobi różnicy...
a co do plamień to ja było tak,że w tamtym tygodniu w sobotę wieczorem tak mnie bardzo mocno zabolało w jajnikach,tak że wyprostować się nie moglam ,a rano jak wstałam i poszłam do łazienki to zobaczylam coś jakby skrzypy,wystraszyłam sie ,później na wkładce też brązowe plamy ,troche paniki,wiadomo czemu,pojechałam na pogotowie ,lekarz zrobił usg i było ok,serduszko biło,wytłumaczył że plamienia mogą występować z powodu powiększającego się łożyska, (15%-poronienie , a 85%- wszystko co ok)
dzis rano zrobiłam badania,jutro odbiór a w środę idę do lekarza zobaczyć czy Oki wszystko.

Gość sznuroffka

Karola no to zobacz to raptem kilka dni,myślę że nie ma sensu wydawac teraz pieniędzy,a samo to że nim wiemy o ciąży,nim zobaczymy 2 kreski to ok 4 tc,ja na twoim miejscu nie wykupywała bym leków.
jutro będą wyniki ,też mam nadzieję,że będą dobre. Nie wiem czemu ale na wynik badania na obecność HIV u mnie czeka się 6 dni...
ale i tak na wizytę wybieram się w środę.
wiecie co mnie trochę denerwuję...to,że strasznie martwię się jak nie czuje objawów ciąży,wtedy różne myśli chodzą mi po głowie eh...
męczące to trochę jest...

chociaż też się nie nastawiam że lada moment pokażą się dwie kreski. mi druga pokazała się dopiero 13 dc rano, taka jaśniutka, 13dc wieczorem była już ciemniejsza ale i tak jaśniejsza od tej "podstawowej", dopiero 14dc rano wynik + a wieczorem druga kreska już ciemniejsza. więc bliżej przewidywanej owu możesz robić po dwa testy żebyś nie przegapiła :)

Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016