Skocz do zawartości
Forum

Majówki 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Sopfie dzieki. Patrzyłam na stronie mińskiego ale nic nie pisało. Ale o sztućcach pomyślałam tylko nie kojarzę o które podkłady na łóżko chodzi.. bo ja mam dla dziecia całe ceratowe albo cerata od strony materaca a od strony ciałka jest jak by wata.. i nie wiem o które chodzi.. spytam może w sklepie bo pieluchy te wielkie dla siebie to też kupię.. no i miński obstawiam jak coś no a jak płytki mi spadną znów to Karową będę okupować i to ze skierowaniem..

dzieć spał z nami w nocy bo katar mu się tak nasilił że przez sen go zatykało i nie mógł oddychać no i wstawał z płaczem.. wygrzałam go mocno to ok 4 już lepiej było no i po 5 butla z mlekiem bo zgłodniał.. teraz się bawi po serii leków a ja latam z gruszką i gile ściągam.. grunt że się uśmiecha :)

asia a małżowi było ciężko powiedzieć ze masz czegoś nie odbierać?! nie przejmuj się. Te nasze chłopy takie są nie wdzięczne..

Słonecznie witam!

Asiabambo - współczuję Ci, ale wiecz co, chyba jest trochę tak jak pisza dziewczyny.Mężczyżni też w pewnym sensie są razem z nami w ciąży i ją niesamowicie przeżywają a najgorsze, że popłakać sobie nie mogą, bo nie wypada czy jakoś inaczej się wyładować tak jak my to robimy.I tłamszą ten stres w sobie a potem masz efekty...Zobaczysz wkrótce wszystko się unormuje:36_2_25:

ja na koniec marca się biorę za pranie wyprawki.. chcę mieć wsio gotowe na wszelki.. ale i będę miała już zrobione bo potem może być ciężko z większym brzusiem bo i tak mam kogo oprać i pilnować w domu.. a ostatnie prasowanie skończyło się prawie nerwicą u mnie bo dzieć chciał sprawdzać co chwila czy aby dobrze mam żelazko nagrzane..

Ja myślę zrobić wcześniej zakupy, tak żeby już nie musieć wędrować po sklepach z dużym brzuszkiem ale torbę do szpitala i ciuszki myślę zacząć przygotowywać parę tygodni, no może miesiąc przed.Termin mam dopiero na koniec maja...Chociaż z drugiej strony piszecie tu o rozpakowanych bebeczkach po 30 tyg...Zobaczy się w "praniu".A propos prania mam pytanie do doświadczonych mam.W jakim proszku/płynie pierzecie ciuszki niemowlęce?

Czesc dziewczyny!
Byłam wczoraj ostatni dzień w pracy ale teraz tego żałuję bo taki katar mnie złapał, że ledwo oddycham :(( Dzisiaj już siedzę w domu i nigdzie się nie ruszam. Byliśmy też wczoraj na kontroli u ginki - jakieś bakterie mi się przyplątały, tym razem w moczu. Jak nie jedno to drugie... Trudno- będziemy walczyć. Na szczęscie z Juniorem wszystko w porządku, serduszko bije 150 na minutę a za 2 tyg idziemy w końcu na usg. Nie byłam od połówkowego więc nie mogę się doczekać:36_1_21::36_1_21:

Asia - mężem się nie przejmuj, miał widocznie kiepski dzień, chłopy tak mają. Ja się ze swoim pokłóciłam w zeszłym tygodniu jak szliśmy do szkoły rodzenia - kulminacja nastąpiła na zajęciach i popłakałam się centralnie przy wszystkich! Cyrk normalnie!

http://www.suwaczki.com/tickers/wff2wn1545r9qxhk.png

http://s2.pierwszezabki.pl/034/0341899d0.png?346
Pozdrawiamy,
Kasia i Jaś

Gosia te podkłady się kupuje w aptece. Pakowane są po 8 szt, kosztują chyba 8 zł za paczkę. Pewnie będą wiedzieli o co chodzi. To jest właśnie coś takiego do położenia na łóżko żeby nie pobrudzić jak coś cieknie. Myślę, że potem z powodzeniem będzie te pozostałe można wykorzystać do przewijania malucha.

Z tymi emocjami u mężów jest tak jak piszecie - starają się nie pokazywać po sobie, ale przeżywają okropnie. Przekonałam się przez te kilka dni. Paweł był taki zagubiony jak mnie nie było, że wieczorem oglądał tv z kuchni bo stwierdził, że w pokoju jest za pusto beze mnie. Wczoraj jak wróciliśmy chodził za mną prawie krok w krok i patrzył co robię (twierdził, że dawno mnie nie widział;).

Wiewiórka - konsultowałam się z doświadczoną siostrą i polecała mi Jelp, tylko na sam początek ten bez płynu zmiękczającego (są jakieś 3 rodzaje). Moja mama też nas wspomaga w wyprawce i te rzeczy, które kupiła dla wnuka stwierdziła że sama przygotuje. Czesc rzeczy mamy używanych więc pierwsze pranie będzie w zwykłym proszku, drugie w płatkach mydlanych i podwójne płukanie na koniec. I oczywiście żadnego płynu zmiękczajacego.

Uciekam ogarniać mieszkanie...

http://www.suwaczki.com/tickers/wff2wn1545r9qxhk.png

http://s2.pierwszezabki.pl/034/0341899d0.png?346
Pozdrawiamy,
Kasia i Jaś

Asia - facety tak mają, inny gatunek,inne postrzeganie świata. My chcemy dobrze, wszystkim sie przejmujemy, a oni.. Kochana, Ty chciałaś dobrze dla niego, a on pewnie był zły i na siebie, że nie powiedział Ci o tym liscie.

jeżykowa - życzę żebyś szybko się uporała z tymi bakteriami. Ja juz nie mam siły. Jem żurawinę suszoną, w herbatce i w tabletkach. Po kuracji np Furaginem/Monuralem przez dwa/trzy tyg jest dobrze i potem powtórka, ech..

W związku z tym, że siedzę teraz w temacie pokoików dla dzieci przeglądam rożne strony, dla zainteresowanych podrzucam fajne linki:

pokj dziecka-inspiracje - zdjcia na FotoForum | Gazeta.pl

forumowe pokoje dzicice -12.08 - 02.09 - zdjcia na FotoForum | Gazeta.pl

forumowe pokoje dziecice - II procze 2009 - zdjcia na FotoForum | Gazeta.pl

Pozdrawiam emIlka
Rozbójnik Ksawcio 2010.05.11 i Gagatek Agatka 2012.01.10

Sopfie na początku nie używałam płynu bo prasowałam ubranka więc były miękkie, po kilku pierwszych praniach ubranka robią się takie sztywniejsze i wtedy zaczełam dawać trochę zmiękczacza ale nie za dużo żeby ubranko powietrze przepuszczało w lato. Ubranka w 60 stopniach zachowują się ładnie i nie mechacą przynajmniej mi się nic z nimi nie stało. Możesz też ubranka wygotować znaczy się dać 90 stopni ale to raczej nie konieczne jak będą i tak prasowane :). 90stopni dawałam kilka razy żeby je wygotować jak młody miał rumień noworodkowy.

Witam po kilku dniowej nieobecności.
Życzę zdrówka wszystkim przeziębionym majówką!!!
Weekend spędziłam w szkole, a wczoraj też trochę się na chodziłam i czuję się nie zbyt dobrze. Czy Was też boli w kroku? Mnie cały czas a w nocy nie mogę się często wygodnie położyć, bo boli. Nie wiem czy tak powinno być, czy te mięśnie "tam" się przygotowują, ale mam nadzieję że jak trochę poleżę i odpocznę to przejdzie.
Dziś zaczęłam 8 miesiąc!!!! Za tydzień mam wizytę u gina więc mam nadzieję że potwierdzi płeć i że z nasza córeczka wszystko w porządku :)
Jeżeli chodzi o proszek to ja na razie kupiłam Lovele i tylko proszek. Płynu chyba na początku nie będę używać.
Miłego popołudnia!!!

http://www.ticker.7910.org/an1cHmy0g411110MTA5bGR8Mzk5MTQzMjJqZGF8TWFqYSBtYQ.gif

http://www.suwaczek.pl/cache/98b2cf9604.png

bigbitówka - na rozszerzające się więzadła "tam" polecam wkładać poduszkę między kolana jak leżysz na boku. Mnie też boli, czasem bardzo, często promieniuje na prawy pośladek i wtedy z bólem krzyża mam komplet.
Szczególnie odczuwam to jak dłużej pochodzę, albo posiedzę na krześle przy biurku :)

Pozdrawiam emIlka

Ja na razie kupiłam małe opakowanie "Dzidziusia". Mam dużo ubranek od mojej siostry, ale przeleżały popakowane dwa lata w piwnicy i na początek chcę je po prostu gruntownie wyprać. A w kwietniu chce kupić docelowo Jelpa lub właśnie Lovelle i wtedy wypiorę ciuszki jeszcze raz i poprasuje. Choć słyszałam też że Biały Jeleń jest dobry. Kocyki, rożek, ochraniacz do łóżeczka i inne takie nieciuszkowe rzeczy też wypiorę w proszku dziecinnym.

Pozdrawiam emIlka

Sopfie i Ilka ja już od kilku tyg śpię z poduszką między nogami ale własnie od ok 2 dni tak boli mnie krocze że ciężko mi nawet lekko rozchylic nogi (ale to brzmi :sofunny:) przy przekrecaniu sie i w ogóle nawet siedziec, a dzis do tego 2 razy cos mnie tam strasznie zakuło jak stalam, wiec teraz leze ale za raz musze isc obiadek robic :(

http://www.ticker.7910.org/an1cHmy0g411110MTA5bGR8Mzk5MTQzMjJqZGF8TWFqYSBtYQ.gif

http://www.suwaczek.pl/cache/98b2cf9604.png

Bigbitówka dobrze robisz. Leż ile możesz jeśli Cię boli. Mnie lekarz powiedzał, że teraz już ma prawo boleć. Mała naciska główką (prawdopodobnie), do tego to wszystko się rozciąga. Tymbardziej, że przez ostatnie dni byłaś dużo na nagach - chodziłaś siedziałaś. Poodpoczywaj trochę może się złagodzi. Podejrzewam, że będzie się tak zdarzać coraz częściej. A mała rusza się tak jak przedtem?

Dziewczyny, trochę się martwię o Anię... Nie odzywa się od tego dnia kiedy ją bolało. Mam nadzieję, że to nic poważnego i nie zostawili jej w szpitalu... :(

Asia - tak się zastanawiam co Ci napisać na pocieszenie, trzymaj się i nie daj się niewdzięcznikom. Mam nadzieję że wszystko sobie szybko wyjaśnicie i będzie dobrze jak dawniej.

Jeżykowa - obyś szybciutko wróciła do formy

Bigbitówka - bóle krocza zaczęły się u mnie już jakiś czas temu i się nasilają jak dłużej chodzę albo stoję. Położna powiedziała że na tym etapie to normalne i jeżeli nie przeszkadza Ci to normalnie funkcjonować to trzeba się przyzwyczaić.

A mi dzisiaj na rutynowym badaniu wyszło białko w moczu jutro pojadę na dokładną analizę mam nadzieję że poziom tego białka będzie znośny.

Jagoda
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgk4i4q477.png

Sopfie też upierz w pralce ale na delikatnym praniu :) będzie ok :)

Bigbitowka leż i odpoczywaj! Naczynia tam są mocno ukrwione teraz a jeszcze dzidzia uciska i boli. Wiem bo pytałam bo i mnie boli i do tego miałam wrażenie że to rana po cieciu z pierwszego porodu.

Ilka ja chce zrobić podobnie bo mam też ciuszki po Mateuszu na strychu i nie które białe takie szare się zrobiły i chce to puścić na krótkie pranie z Vizirem a potem już normalnie długie w dzieciowym proszku i podwójne płukanie :)

Ania rzeczywiście ucichła. Ale na pewno wszystko dobrze. Nawet jak jest w szpitalu to na świetna opiekę!