Skocz do zawartości
Forum

Majówki 2010

Rekomendowane odpowiedzi

anmiodzik - Piękne Twoje ślimaczki :)
Spodobał mi się pomysł z tym masełkiem w cieście z Twojego przepisu
i też takie ślimaczki mam, co prawda bez posypki "ziarnkowej" bo zapomniałam....
czekają na kolacje :cheess:

Ale zobacz na ten wątek o truskawkowych cudach, ech..
Jak ostatnio Ewa pokazała swój pucharek z lodami to teraz
wracam do tego truskawkowego wątku...mmmm..

Truskawki:-) - zdjcia na FotoForum | Gazeta.pl

Pozdrawiam emIlka
Rozbójnik Ksawcio 2010.05.11 i Gagatek Agatka 2012.01.10

Dzięki :)

Izzys - w przepisie jest napisane, że 10szt - tak też zrobiłam, ale spokojnie można nawet 12 zrobić - bo one pięknie rosną!!

Ewcia 36
- to ja mam odwrotnie.. piec mi się nawet chce.. za to jeść już nie bardzo.. skończyły mi się zachcianki żywieniowe - dopada mnie zamiast tego ogromne pragnienie - pić bym mogła cały czas!

Ilka
- no no! Piękności i pyszności!! mmm... a te truskawki to mnie rozwaliły!

A teraz się Wam trochę pochwalę i obym nie zapeszyła.

Mój syn to istny skarb. Je, śpi, śpi, je. Nie płacze i nie marudzi. Mam z nim tylko jeden problem bo jest strasznym nyguskiem. Daję mu cyca a on albo usypia, albo sie nim bawi. Muszę ściągać pokarm laktatorem, bo inaczej ważyłby już tylko z 2 kg. Muszę też mu podawać dodatkowo mleko modyfikowane bo mimo iż mleka ci u mnie dostatek to mu wiecznie mało. Moja mama mówi, że on jest dokładnie taki jak ja.

A co do małych płaskich brodawek - proponuję zakup nakładek silikonowych bo bez tego dziecko będzie się tylko denerwować. Ja mam bardzo małe brodawki, mimo iż zawsze miałam duże piersi i bez tych nakładek mój syn nie nauczyłby się ciągnąć cyca.

Dobra lecę bo muszę powalczyć z laktatorem :uff:

kaskam - Tylko Gratulować takiego Synka :)

a my czekamy i nic się nie dzieje i jak czytam o Waszych perypetiach z L4 to chcę jeszcze bardziej, żeby się ta nasza kruszynka już urodziła.

Ze mnie to taki kucharczyk-podglądacz, mogłabym przeglądać książki kucharskie/blogi cały czas...Nie zapomnę jak w listopadzie nie mogłam spac jednej nocy, o 3 wstałam , bo tylko mąż się budził przeze mnie i zaczęłam czytać nową książkę (kucharską)i tak mnie wciągnęło że jak się zorientowałam to była już 7 heheh.. :cheess:

Pozdrawiam emIlka
Rozbójnik Ksawcio 2010.05.11 i Gagatek Agatka 2012.01.10

Ale sobie pospalam :) teraz coś zjeść bo głodna jak nie wiem co jestem!
SOPFIE na warszawę nie ma się co pchać bo nie ma miejsc i odsyłają od jednego do drugiego. Miałam rodzic w Otwocku u tego mojego gina ale dziś jak byłam to się okazało że od poniedziałku raczej zamkną porodówkę bo remont mają! Więc do Mińska walne bo i bliżej nawet :)
KASKAM super oby tak dalej! Próbowałaś metody 7-5-3 na zwiększenie mleka w piersiach? Polecam!

Dziękuję, Kochane, za gratulacje dla kuzynki :) Przekażę na pewno!
Mmm, te Wasze bułeczki - Anmiodzik i Ilka wyglądają tak kusząco i smacznie... ciekawe czy mój popsuty piekarnik (grzeje telko górna grzałka) dałby radę takie dopiec? :) Bo chyba spróbuję takie upiec :D narobiłyście mi smaka!
Jagdeb - dziękuję za info co do tych podziękowań... pozostaje mi więc udzielać się więcej i doczekać 20. posta :D

Pozdrawiam serdecznie,

Justyna

http://s2.suwaczek.com/201209171762.png
http://s10.suwaczek.com/201005245365.png

Dziewczyny faktycznie aż pachnie tymi bułeczkami na forum! Jeśli tak dobrze smakują jak wyglądają to zazdroszczę... ;)
Ja tak jak Anmiodzik - mogę dużo gotować, ale apetytu teraz nie mam. Wszystko mi smakuje tak samo. Za to piję jak na kacu ;)

Gosiu może to i lepiej, że z tym Otwockiem nie wyszło bo jak leżałam poprzednio na patologii to dziewczyna z Otwocka przyjechała rodzić do Mińska. Mówiła, że kto może z tamtąd ucieka. Teraz moja koleżanka z Otwocka jest w ciąży i mówi, że też tam nie będzie rodzić za nic w świecie. Takie mają opinie jak kiedyś Mińsk... Chociaż oczywiście nie ma co generalizować. Różnie to może być z tymi opiniami i pewnie część z nich jest sporo przesadzona.

Od godziny jakoś dziwnie skóra zaczęła mnie swędzieć (w różnych miejscach) :( troche się o cholestazie naczytałam kiedyś.. a teraz juz sama nie wiem czy ja aby przypadkiem znów nie zaczynam "panikować". No nic.. położę się, odpocznę.. poczekam na męża. Jak nie przejdzie, to będę dalej myśleć co ze sobą zrobić.

hej kochane!
alescie narobily smaku tymi buleczkami nie ma co!!!!!!!!!!!!!
mnie cosik brzuszek dolem pobolewa ale bylam u gina i zrobili ktg poki co wszystko ok, ja wlasnie dzis ukonczylam 37 tydz. wiec juz jestem spokojniejsza
bylam dzis w pracy zaniesc zwolnionko dostalam do spodziewanego dnia porodu wiec nie bede musiala jeszcze w miedzy czasie latac, bo juz mi ciezkawo
bursztynka wszystkiego najlepszego
kasia to pozazdroscic takiego grzecznego synia
ja musze mojego jeszcze troche podtuczyc do 3 kg i tez moze wychodzic...

http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rwn15lx2gvyhz.png

http://s2.pierwszezabki.pl/039/0394729d0.png?9711

Sopfie no właśnie ja też słyszałam sporo historii mrożących krew w żyłach.. i tyle samo wyczytałam w necie.. ale z kolei tu z rodziny wszystkie co ostatnio rodziły to właśnie u tego lekarza i w Otwocku i są zadowolone więc i mnie mąż namówił na Otwock bo zawsze to lepiej u własnego lekarza.. no i w sumie cieszę się że tak się stało bo właśnie Mińsk po cichu i tak obstawiałam bo i bliżej mam a wiadomo jak złapie to się liczy czas! No i moja koleżanka rodziła w lutym w Mińsku i bardzo zadowolona! A nie wiesz jak u nich jest z goleniem czy lewatywą? bo zapomniałam jej spytać.

hejka:)

fajne te buleczki....

a Ja Pomarudze wam....gdyz

-mam dosc brzuszka:( ciazy mi juz...
- Z mezem sie -poklocilam ostro...bo debil nie wraca do domku o 18.00 tylko o 21 bo idzie na pilke z kolegami i na piwko...wrrrrr
-mama mnie wkurza tela ciaglymi Jak sie czuje....i tesciowa tez tak robi....Tylko Ona bardziej dosadnie...wrrrr

ogolnie to plakac mi sie chce:36_2_58::36_2_58::36_2_58::36_2_58:

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6j44j6yu62h8h.png

Jestem SZCZESLIWA!!!

Jestem MAMA a Moje Kochanie TATA:36_3_8:

Gosia no właśnie... tak sobie myślałam wcześniej, ale nie chciałąm Cię straszyć z tym Otwockiem, bo czasem to na prawdę mogą być niesprawiedliwe i niezasłużone opinie... w każdym razie już nie ma problemu skoro i tak mają remont.
W mińsku z tego co zaobserwowałam to z goleniem standardowo czyli lepiej przyjść przytotowaną i wtedy nie ma problemu, ale jakbyś nie zdążyła i się bardzo upierała to nie będą golić. Tak samo jest z lewatywą - lubią robić i do tego zachęcają jeśli organizm sam "nie czyści", ale nie jest to obowiązek. Wszystko zależy od Ciebie.
Bardzo fajnie podchodzą do nacinania i tu na prawdę szacun dla położnych - koleżanka rodziła drugie dziecko i mimo, że przy pierwszym porodzie była nacinana (nie dało się inaczej), to przy drugim położna tak przygotowała krocze, że nie było nawet pęknięcia.
Dziś przy okazji ktg się dowiedziałam, że powinno się mieć przy sobie książeczkę RUM. Jak nie będziesz miała to Cię też nie wypędzą, ale mają wtedy więcej roboty i dlatego o to proszą.

Kociakowa dla pocieszenia powiem że my tu wszystkie jak słonie się czujemy i z brzuchami przy kolanach chodzimy! Mamami się nie przejmuj bo będą babciami i się już doczekać nie mogą! A mąż wie że póki jeszcze jesteś w 2paku to może pograć bo potem dom i pieluchy :) kochana po za tym to smec ile chcesz poto tu jesteśmy :)

Gosiak0512
Kociakowa dla pocieszenia powiem że my tu wszystkie jak słonie się czujemy i z brzuchami przy kolanach chodzimy! Mamami się nie przejmuj bo będą babciami i się już doczekać nie mogą! A mąż wie że póki jeszcze jesteś w 2paku to może pograć bo potem dom i pieluchy :) kochana po za tym to smec ile chcesz poto tu jesteśmy :)

wiem niby tak....

ale on nie wiem ze ja go potrzebuje teraz...bo taki mam czas....

a On na Piwko i na zabawe z kumplamy...wrrrr

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6j44j6yu62h8h.png

Jestem SZCZESLIWA!!!

Jestem MAMA a Moje Kochanie TATA:36_3_8:

SOPFI dzięki. Mam w zamiarze się teraz częściej golic co by ładna fryzurę własną mieć :) no a z lewatywa mam nadzieję że się uda bez jak z Matim bo sama się oczyściłam. A ta Rum to skąd wziasc? Ja mam zwykła ubezpieczeniowa a ta RUM to pewnie dodatkowa jakaś która by mi musieli z Krakowa przysłać bo tam mam kadry.