Skocz do zawartości
Forum

Majówki 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nadzieję Be aduska, że Twoje słowa będą prorocze;)
Też się tak próbuję nie nakręcać, ale wiecie jak to jest - same takie myśli przychodzą jak człowiek nie wie co go czeka;)
Tymczasem w ramach poprawiania sobie nastroju i żeby się całkiem nie zapuścić umówiłam się na pedikiura ;). Talii osy prędko nie odzyskam to chociaż będę miała ładne stopy;)
A propos - czy Wam też się poprawiły włosy i paznokcie w ciąży? Ja już nie pamiętam kiedy ostatnio miałam takie mocne.

Wychodzi na to, że trzeba się tym ulotnym stanem cieszyć póki trwa;)
Idę sobie kawkę zrobić. Dziś cały dzień leniuchuję bo się ciągle paskudnie czuję (ale mi się zrymowało;). Chyba zjem jeszcze jednego pączka... I tak jestem gruba ;)
Muszę trochę odejść od komputera bo siedzę od rana i już mnie kręgosłup boli. Chyba będę dziś zamawiać agd do nowego mieszkania bo już wszystko wybraliśmy.
Buziaki dziewczynki i miłego popołudnia :36_3_15:

Mi tez sie poprawily paznokcie i wlosy, chociaz wieksza roznice widze na paznokciach.
Zawsze mialam bardzo miekkie i zanim troche urosly to sie rozdwajaly a teraz to nawet zapuscic moge.

A jeszce co do wlosow to od wiekow nosze krotkie wlosy (tylko na slub zapuscilam co by cos upiac). Ale ostatnion tak myslalam ze chyba do urodzin dziecka nie bede obcinac bo podejrzewam ze na poczatku bedzie mi wygodniej zlapac w gumke albo opaska uladzic. Ale jak tylko sie zorganizuje i ocenie ze moge poswiecic czas na ukladanie wlosow co rano to fryzjer bedzie zaliczony :)

Jagoda
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgk4i4q477.png

no i zjadłam pączka drugiego i potem zaczął sie film, mały chyba brzuszki robił, to w poprzek i pupe wypina w jedna stronę to w pion i pupa gdzie nidziej. Połozyłam się na boku, zeby sie uspokoił i mi sie zasneło. Oj .. jakie ja mam sny teraz, bo wyobraznie tez mam niezłą. A sniło mi sie oczywiście jedzenie, że byłam na jakimś weselu, i był ryż z groszkiem i marchweką, (moje ulubione) ale zamiast białego sosu kazli jeśc z majonezem. Ludzie...A wczoraj mi sie śniło, ze chodziąłm do szkoły liceum / podstawówka, i kazali nam sie pomalowac na niebiestko i bawiliśmy sie w avatara (pomijam fakt że bylismy na tym filmie 1stycznia). Czy Wy tez macie takie DZIWNE sny?

Be aduska piekna córcia!!!

Pozdrawiam emIlka
Rozbójnik Ksawcio 2010.05.11 i Gagatek Agatka 2012.01.10

trzy godziny nie zagladąłm do Was, a ze dwie stronki napisałyście. Jak ja sie cieszę, ze sa wśród nas doswiadczone mamusie. Piszcie, piszcie, wszystkie dobre rady nieocenione.

Musze w końcu zrobić sobie liste wyprawkową dla kluska i siebie i posprawdzać co mam , co trzeba dokupić, potem tego nie ograne, a ciagle powtarzam sobie leniwie, że jeszcze tyllllle czasu!:uff2:

Pozdrawiam emIlka

Ja jednak najbardziej boje sie porodu, potem jakos damy radę. Bedzie więcej czasu na naukę. :36_1_11: ale poród mnie przeraża. No cóż wszytskie przez to przejdziemy, oby szybko i bezboleśnie, czego z CAŁEGO SERCA NAM wszytskim życzę.

Pozdrawiam emIlka

hej!
witam paczkowo ja juz po jednym paczusiu i po faworkach ledwo doszlam po nie tak u mnie sypie sniezek
odebralam dzis wyniki no i glukoza dobra 73 ale za to hemoglobina mi spadla 10,4 a co za tym idzie pewnie bede brac zelazko
wiecie ja tez po woli juz zaczynam myslec o tym dniu porodu i wcale mi nie do smiechu czy dam rade?
a podobno do przemywania krocza po porodzie jest dobre mydelko w plynie bialy jelen i do mycia buteleczek pozniej tak mi poradzila sasiadka mamusia
wiecie dzis bylam na ogladaniu wozkow w sklepie i juz kompletnie nie wiem na co sie zdecydowac mysle teraz o ABC design sa naprawde lekkie albo o tako jumper ale jak znam siebioe to jeszcze cos wypatrze
dzis ide na szkole rodzenie ciekawe jak bedzie?
podziele sie wrazeniami jutro
no i jutro wizytka u gina no i utesknione usg
aduska super zdjecie
a wozek ten za 12 tys koszmarek
fajne sa bugaboo ale tez drogie jak cholera
pozdro

http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rwn15lx2gvyhz.png

http://s2.pierwszezabki.pl/039/0394729d0.png?9711

Ilka przynajmniej jak dla mnie poród nie był straszny a rodziłam bez znieczulenia. Bóle jak bóle do przeżycia za to jaka ekstra nagroda po tym wszystkim :) Tak więc nie ma się co stresować bo to szybko minie bez wzglądu na to ile czasu będzie się rodzić.:)

co do listy wyprawkowej mogę takową stworzyć i zamieścić. więc jak coś piszcie.

Ilka ja też miewam różniaste sny. Opowiem Wam jeden który szczególnie zapadł mi w pamięć. W owym śnie nadszedł dzień porodu. Okazało sie że zostałam Mamą trojaczków!!! I to nie byle jakich! Zamiast ślicznych noworodków wydałam na świat 3 małe kociaki!!! Co prawda były one śliczne (biała kociczka, rudy i czarny kot hehe) ale nie wiem skąd takie rzeczy się biorą w łepetynie.

http://www.suwaczek.pl/cache/701d84889d.png

... w oczekiwaniu na największy cud świata... - Hania :*

Asiabambo - uważaj na siebie, dzieciątko najważniejsze, nie możesz się przemęczać!!! Co do wyprawki też jestem w lesie.Na szczęście żyjemy w czasach gdzie można szybko zrobić zakupy.Jak pomyślę o naszych mamach ile musiały się natrudzić, żeby skompletować wyprawkę...

Zjadłam dziś cztery pączki a co...:hahaha:, więc chyba naprawdę wracam do zdrowia.

Spokojnej i WYSPANEJ nocy wszystkim brzychatkom życzę!!!